Şimdi Ara

HP Pavilion Kanser Eden Fan Sorunu! Ne Yapabilirim??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yaklaşık 4 senedir önemli bir sorunla boğuşuyorum ve nedenini bulamadım.

    Yaklaşık 6 senelik severek ve özenli kullandığım bir HP Pavilion dizüstüm vardı ve bu garibana bir fan temizliği yaptırayım hediyem olsun dedim. Demez olaydım. Bu arada HP yetkili servise değil dışarıdan bir servise verdim.

    Hiç bir sorunu olmadığı halde sırf fan temizliği yaptırdığım bilgisayarın kasayı açarken önce ram slotunun birini yaktılar, ayrıca usb port bağlantısı koptu parasını ödedim, ekran monitör bağlantısı da parazit yapınca onu da yaptılar ve fanı da temizleyip verdiler. İyi de para verdim.

    Ama temizlenen fan bir ayı geçmeden ses çıkarmaya başladı ve servise geri götürdüm tekrar baktılar fanı değiştirmemiz gerekdeyip değiştirip geri verdiler ama bir ayı geçmeden yine fandan sesler gelmeye başladı.

    Bu arada bilgisayırımı masa üzerinde dikkatli ve hiç kıpırdatmadan temiz bir evde kullanıyorum.

    Neyse bu servis elemanlarına bir hayli kızıp gidip bir başka servise götürdüm. Bu adamlar da yeni bir fan takıp yolladılar ve ben bilgisayarımı ihtiyacı olan yeğenime hediye ettim. Bu çocuk daha 6 ayı bulmadan fandan arada bir ses gelmeye başladığını söyledi. Arada bir geldiği için o şekilde kullandı ama bir sene sonra fan tamamen durdu.

    Peki ama bu bilgisayar 6 sefer servise gittiğine ve iki defa da yeni fan takılmasına rağmen daha halen neden ses yapıyor veya duruyor?

    Yeni bir fan takılsa yine bunu yapar mı? Bir fan neden sürekli değişse bile ses yapar veya durur? Hata nedir?

    Temiz ve kullanılabilir bilgisayarı bu şekilde çöpe atamam çocuğun da ihtiyacı var. Sizce ne yapmalıyım? Sürekli para emen bir şeye dönüştü bu fan sorunu? Hata neresinde bunun?

    HP Pavilion Kanser Eden Fan Sorunu! Ne Yapabilirim??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 24 Kasım 2018; 15:51:14 >







  • Macun yenilettiniz mi ? Eğer cevabınız evet ise tavsiyem bir de mastergel pro sürüp denemeniz. Ram slotunu yaktılar derken ?
  • expressimo kullanıcısına yanıt
    Sanıyorum macunu da yenilemiş olmaları lazım, çünkü bir önceki teknik servisin bir türlü fanı yapamadığını ve boşa paramı aldığını söyleyip bir hayli titiz olmalarını istedim. Ama fan neden ve nasıl sürekli yerinden çıkıyor veya çok ses yapmasına neden olan sürtünme ise eğer neden servisler bunu gidermekte bu kadar başarısız oluyorlar anlayamıyorum.

    Ram slotu yakma şöyle, bir önceki servis kasayı açıp çalıştırdıktan sonra ram slotlarıdan birinden bir ses ve ateş çıkmış ve slotun biri yandı. Bu yüzden sadece iki ram slotundan sadece birini kullanmak zorunda kaldım bu yüzden de daha yüksek tek bir ram satın almak zorunda kaldım.
  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    Kapak acik inceleme sansiniz var mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dv6 ve g6 hpnin ısınmasıyla ünlendiği seriler. Bende de g6 var bitane.
    traktör gibi ses çıkarıyor, Çok kurcaladığımdan orasında burasında hatalar vuruklar oluştu. Kulaklık takıp sesi %50ye getirmezsem her türlü rahatsız ediyor. Ben kendim yapıyordum işlemleri, vida artıyordu her defaasında. fan vidaları boştaydı ondan diye düşünüyordum . Siz servise yaptırmışsınız sorun o değilmiş demek.
    Eliniz yatkınsa açıp bakın titreşim nerde diye. Kendiniz sabitlersiniz. Dübel takmıştım ben bi ara :)
  • Öncelikle fanı kontrol edin vidalarını. Sonra fan temizliği için sprey var onlardan alıp temizleyin. Hatta ben olsam uyumlu msi dan çıkma fan takarım.Fan kablo pinlerini araştırın ge 60 vs msi fanı sığarsa falan baya şahane olur. Macunu mastergel pro veya xigmatek g3606 ile yenileyip takıyoruz boruları. Daha sonra kasada altina delikler açabilirseniz delik modu yapın. Youtube da modlar var.Sonrasında vakum soğutucu alıp fan çıkışına koyuyoruz. En son dokunuş ki bu sizi baya bir süre kurtaracak bence hatta önce bunu yapın. İşlemciyi yüzde 80 de maksimum kullanıma ayarlayın.Acemi üstat kanalında gösteriyor. Bir de windows 10 varsa 8.1 kuracaksınız veya 7 pro,ulimate. Şimdi sorununuz kalmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expressimo -- 25 Kasım 2018; 22:34:0 >
  • expressimo kullanıcısına yanıt
    Aslında zamanında fanı kendim değiştirmek istedim ama bu elimdeki modelin kasasını açmak konusunda başarılı olamadım bir hayli karışık bir model, youtube dan da video buldum ama son derce zor bir model. Bu yüzden servise açtırmaktan başka şansım yok. Açıkcası servis de o kadar zorlandı ki her defasında bir yerine hasar verdi, yanlış vida ile klavyeden bir tuşu bile yerinden ettiler yani.

    Son durum şu ki 2 sene önce götürdüğüm servise tekrar götürdüm ve yine fanımı 50 lira ile yeni bir fan ile değiştirdi. Tabii ki 6 ay servis garantisi veriyor ama bir sene dayanmadan yine kapılarına götürme ihtimalim de var.

    Bana söyledikleri ise bu modellerde fan çok çalışması sonucu erken helt olduğu yönünde. Yine de 6 sene fan sorunu olmadan kullanıp da sırf fanı temizletsem mi dedikten sonra servislerin bana hediye ettiği bu fan sorununun nedeninin bu olduğunu hala sanmıyorum.

    Şu an fan belki de bilgisayar sürekli bir güncelleme aldığı için power tuşuna bastığım andan itibaren aşırı hızlı çalışıyor, bir iki gün bütün güncelleştirmeleri yapıp fanın sakinleşmesini bekleyeceğim. Belki de bana yeni bir fan sorunu hediye ettiler bunu yakında göreceğim.




  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    7 pro kurun hiçbir şey güncellemeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • expressimo kullanıcısına yanıt
    Win 7 Home Premium kullanıyorum, zaten sadece Explorer 11 i güncellemesi kalmış onu da yapamıyor iptal ettim ama fanın cayır cayır çalışması henüz durmadı. İki gün daha bekleyeceğim bakalım susacak mı!

    Acaba dün geceden beri fanın sürekli böyle çalıştıran ne olabilir gerçekten merak etmeye başladım.

    Servis fanın çok alışmasını ve erken bozulmasını sağlayacak bir şey yaymış olabilir mi demekten de kendimi alamıyorum artık.
  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    Bios ne alemde ? Tavsiyem güncellemeyin ve 7 ultimate ya da pro kurun. Fanı pini uyumlu bir pc den çikma olarak alin bu dv 5 veya 7 de olabilir,son olarak da cpu bakir plaka isiyi baya azaltir. Copper for cpu gpu diye gecer. Ben anakartı yakmam,3m bant ile cpu etrafinı macun akmayacak kadar sıkı sarar bantlarım diyorsanız sivı metal ömürlük olacaktır. Yalnız acayip riskli. Sadece iğne ucu kadar alıpcpu gpu varsa da gpu uzerine yaymanızı öneririm. Pil cıkik olsun bu is yapilirken. Bob all of trades omen 15 liquid metal diye bakin talimatı birebir uygulayın. Thermal grizzly Condactnaut alın deneyin. Ama sorumluluk asla kabul etmiyorum. O pc ancak o sekil adam olur. Mastergel maker da bakabilirsiniz risksiz dir. Sivi metal degil macun. Bir de 1.0 mm arctic termal padleri nano katalogdan alip eski pad yerine gpu memory çiplere yerlestirirseniz baya is görür.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sivi metali once laptopdan ayri ve olabildigince uzak bir yerde bir duz tabak gibi bir yere azıcik cok cok az sıkın ve kürdanla az bir miktar alıp cpu ya o az miktarı koyun. Öncesinde mutlaka 3m bant ile cpu etrafinı sarın. Bu cok onemli bir madde. Veya aynısını arctic silver 5 alarak da uygulayabilirsiniz. En azindan daha risksiz. O da normal macundan riskli ama bir kere sürün 10 sene açmayın kasasıni o kadar dayanır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de sıvı metal de ayni şekilde 10 sene dayanir herhalde. Risk almasam ama uzun süre 3 4 yil dayansın derseniz arctic silver ceramique 2 de alinabilr silver 5 ile ayni performansa sahip ve silikon bazlı baya dayanıkli bir macun xbox 360larda kullanıldı zamanında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son olarak windows 7 ultimate ya da pro kurun home bir işe yaramaz. Ya da 8.1 kurun . Animasyonlari kapatın. Fanın vidalarini ayarlayın ve mumkünse çıkma uyumlu fan bulun ve takın dv6 fani baya ufak çünkü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-dizustu-notebook-msi-ge60-fan-591543642/detay

    Bunu satın alın ve bir şekilde monte edin. Başka şansınız yok.Pn sayısı sizin pc de 3 bu fanda da 3 tane var.kendinizce bir şekilde yerleşireceksiniz artık. Termal pad ile mi desteklersiniz kalan alanı bilemem ama iki vida sıkabilirseniz 4 taneden o bile kurtarır pc nizi.
  • expressimo kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım bir fan sorunu için bunca şeyi yapmak bana abes geliyor. Burada sorun eski fanı servis temizleyip tekrar yerine takıp para koparıyor yenisini takmıyor. Haliyle bozuk fan bir sene sonra tekrar yalpalamaya başlıyor. Bunun işletim sistemi ile ilgisi yok. Yeni fan takıp takmadığını da kasayı açıp bakamadığı için müşteri de göremiyor haliyle kazılnıyoruz.

    İkincisi kasayı açmak ve fana ulaşmak bu kadar kolay olsa kendim de yapardım ama bu model çok zor bir tasarıma sahip ve benim bunu çözmek içni o kadar çok becerim bilgim ve boş zamanım yok. Yaşanacak bir aksaklık ile daha büyük hasara da neden olabilirim.

    Bu bahsettiğiniz şeyler, ameliyat edilmesi gereken kedinizi kendiniz kesip biçmeye benziyor. Herkesin her şeyi ustalıkla yapması mümkün değildir öyle olsa servislere gerek olmaz ki zaten.

    Bu yüzden buradaki servis ahlaksızlıklarının yükünü bizlerin çekmesini doğru bulmuyorum.

    Laf edilmesi gereken doğru servis nasıl bulunur ve servislere karşı nasıl uyanık olmalıyız, olmalıydı.




  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    Çözüm istediniz yazdım siz bilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.