Şimdi Ara

HP PAVILION GAMING 15 SERİSİ ANA KONU (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
733
Cevap
35
Favori
39.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Odinsthu O kullanıcısına yanıt

    Hocam nasıl bir problem oluşmuştu ? Uyku modundan sonra bilgisayar donup kendini resetliyor. F 10dan F12ye yükseltsem ne gibi bir problem çıkabilir ?

  • Odinsthu O kullanıcısına yanıt

    F.10 kurabilirsiniz hocam sorun yok şuan. Dediğiniz apu muhabbeti hariç tek sorun radeon software'ın boş yere %20 cpu kullanması o da taskmgr'dan çözülüyor.

  • hidensa H kullanıcısına yanıt

    Bilgisayar gereksizce fazla ısınıp uykuya alıyordu kendini. Tek seferde yarım saat horizon oynayınca seviniyodum  tam yerden yere atmalıktı o dönem. Üstüne üstlük ben dahil çoğu kişi ordan burdan bulduğu yöntemle bios downgrade ile bu sorunu kısmen çözdüğünde halen daha HP yeni BIOS yayınlamamıştı.

  • Hugh Jackman kullanıcısına yanıt

    Radeon Software yer kaplamaması için her bilgisayarı açtığımız da taskmgreden mi kapayacağız ? Ayrıca hocam bilgisayar uyku modundan sonra bilgisayarla 2-4 dk süre geçirdikten sonra donuyor ve resetliyor kendini işin garibi mavi ekranda vermiyor. bu biosu güncellesem düzelme ihimali var mı ? Teknik Servis ile görüştüm biosu F 12'ye yükseltin olumlu sonuç alırısınız dedi. Sanki başından savmak istedi. Yalan yok bende Her Bios güncellemesine güvenmiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidensa -- 2 Şubat 2021; 9:23:46 >




  • hidensa H kullanıcısına yanıt

    Evet hocam radeon software’ın güncel sürümünde böyle bir sorun var globalde de tepki alıyor. Bios güncellemesinden önce bence formatlamayı deneyin derim ben, sorun pek de biosla alakalı durmuyor çünkü.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hugh Jackman -- 2 Şubat 2021; 13:47:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hugh Jackman

    F.10 kurabilirsiniz hocam sorun yok şuan. Dediğiniz apu muhabbeti hariç tek sorun radeon software'ın boş yere %20 cpu kullanması o da taskmgr'dan çözülüyor.

    dediğiniz radeon sorunuyla karşılaşmadım ama normaldir amd yazılımı  arada otamatik 6 ay önceki driverı yüklüyo benim radeon software de

  • Odinsthu O kullanıcısına yanıt

    Bir de manuel yeni sürümü kurunca programın komple kaybolması var  bilmem denk geldiniz mi tavsiye etmiyorum manuel kurulumu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amd nin yazılım desteği gözlerimi yaşartıyor ya 😂


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HP Gaming Pavilion 15-EC1019NT AMD Ryzen 5 4600H 8GB 512GB SSD GTX1650Ti 15.6"



    bu model şuan hepsiburada da 7.500 tl. , hiç oyun oynamam aslında 5 bin 6 bin tl lik laptop bana yeterli olucak ama işte şeklini sevdim performansı da iyi olsun istiyorum aldığım ürünün ama bu bilgisayraları hiç bilmiyorum sesli çalışmasın her istediğim uyugulamayı takılmadan kullanayım falan gibi günlük şeyler olsun istiyorum 7.000 tl. lenov vardı onu düşünüyordum aralarında kaldım hp daha önce 10.nesil i 5 li mx250 ekran kartlı geçen sene için yeni sayılcak ,ince kasalı bir modelini kullanıyordum ama sevmedim çok sesli çalışıyordu oyun oynamadığım halde 4 ayda sattım bilgisayarı tabletle takılıyorum aslında ama bir bilgisayrımda olsun diye araştırma yapıyorum bir önerisi olan varmı bu iki bilgisayardan biri için


    Lenovo IdeaPad Gaming 3 AMD Ryzen 5 4600H 8GB 512GB SSD GTX 1650 bu şuan 7.000 tl. Ekran kartı düşük farkı gördüğüm kadarıyla





  • Bende alacaktım ama 1650 ekran kartı başlangıç seviyesi demişlerdi forumda ekran 60 Hz işe alma 144 ise alinabilir
  • Hugh Jackman kullanıcısına yanıt

    Geçen ay sırf bu yüzden güncellemeleri kapatmıştım. 21 şubatta otamatik açılacak güncellemeler korkuyorum. Geçen varmı bu sürüme.  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dmix kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    HP bilgisayar hakkında yorum yapabilirim. Aynı kasayı 3. nesil Ryzen ve GTX1650 ile 1 yılı aşkın süredir kullanıyorum. Sesli çalışma yok, soğutma sistemi iyi, bilgisayar yük altında olsa bile elinizi koyduğunuz sol taraf ısınmıyor.

    Her iki bilgisayarda da takılmadan, donmadan uygulamaları kullanabilirsiniz yalnız tek sıkıntı RAM miktarı olarak gözüküyor. Eğer Photoshop, Premiere gibi uygulamaları kullanıp aynı anda tarayıcıyla vs. uğraşıyorsanız 8 GB ram yetersiz gelebilir. HP bilgisayarda RAM yükseltmek çok basit bir işlem ve garantisini bozmuyor ancak Lenovo’da nasıl bilmiyorum.

    1650 ile 1650ti arasında büyük bir fark yok. Siz zaten hiç oyun oynamam demişsiniz ekran kartına çok bakmanıza gerek yok. Bunlar giriş seviye oyuncu bilgisayarları, siz kendi amacınıza uygun daha uygun fiyatlı, daha ince bilgisayarlara bakabilirsiniz.

    İkisinin de ekranı IPS panel ancak HP 144 hz, Lenovo 60 hz ekrana sahip. Oyun oynamıyorsanız, hatta FPS oyunu oynamıyorsanız ekran sizin için fark etmeyecek. Normal bir kullanıcının 144 hz ekrana ihtiyacı yok ama bilgi olsun diye söyledim.

    İkisinden birini alacağım diyorsanız hangisinin tasarımı beğendiyseniz, hangisini severek kullanacaksanız onu alın arada pek bir fark yok, ikisi de çok şık bilgisayarlar. Mümkünse bir teknoloji mağazasına gidip gözünüzle görün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChiefOfficer -- 8 Şubat 2021; 16:12:35 >




  • ChiefOfficer kullanıcısına yanıt
    çok teşekkürler güzel açıklayıcı bir yorum oldu benim için
  • dmix kullanıcısına yanıt
    Rica ederim
  • ChiefOfficer kullanıcısına yanıt

    Maalesef sesli çalışma olayına katılmıyorum Hp Pavilion ryzen 3550H gtx 1050 vardı. İnternette dolaşırken bile fan çalışıyordu. Güç seçeneklerinden işlemciyi yüzde 99a çekip anca fan sesini bir nebze dindire bilmiştim. Monster bilgisayar bile (kardeşimde var) anca oyuna girince çalıştırıyor fanı başka türlü fan sesini duymadık ayrıca Hpde fan control paneli gibi uygulama yok. Ayrıca Apuya 2 Gb ram ayırıyordu yani 6 gb ram oluyordu ve bunun ayarı Hp biosunda yoktu. Ben alacak arkadaşlara önermiyorum . Allahtan iade ettim de kurtuldum. Alacak arkadaşlara Hp önermiyorum. Ufak işlemlerde bile fan çalışıyor rahatsız edici.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidensa -- 20 Şubat 2021; 14:40:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bcanata

    Bende de HP Pavilion Gaming Laptop 15-dk0014nt modeli var. Konuyu derleyip toparlayıp açtığı için @Flying_Hero'ya teşekkürler.

    Türkçe Tanıtım Broşürü:https://www8.hp.com/h20195/v2/GetPDF.aspx/c06333495.pdf
    Bakım ve Servis Rehberi:http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c06446633

    Cihazı alalı 1 hafta kadar oldu. Alır almaz, Sürücüler sayfasından sürücülerini güncelledim ve BIOS güncellemesi yaptım.

    Cihazı aldıktan sonra ekranını eski laptopumla karşılaştığım bir video çektim, şuradan bakabilirsiniz. Yine bir haftalık kullanım sonucunda, SVA panel süper değil ama çok feci de değil. İdare eder. Benim alışmaya çalıştığım şey daha çok klavye oluyor.

    - Yukarı aşağı ok tuşlarını yarım yapmışlar. Elim üstteki shift'e gidiyor.
    - Virgül normal yerinde değil.
    - Sağ CTRL yok.
    - <> tuşları normal yerinde değil ki bu tuşlar kodlamada çok kullanılıyor.

    Yavaş yavaş alışmaya çalışıyorum. Eğer internette vs. geziyorsanız çoğu zaman fan tamamen duruyor. Pili de çok optimize etmememe rağmen 3-4 saat gidiyor bu şekilde (belki klavye ışığı, güç modu, ekran parlaklığı vs. en düşüğe alsam daha ucun sürecek, test etmedim).

    Klavye ışığı sabit açık yapılamıyormuş. Eski modellerde, BIOS'tan gelişmiş ayarlara giriyorsun ama bunda o ayarı gizlemişler. Şimdilik açmanın bir yolunu da bulamadım.

    USB'den kendiniz bir şey boot etmek istiyorsanız, BIOS'tan Legacy Boot seçeneğini açmak lazım. Yoksa bir hata verip açmıyor.

    7-8 tane oyun yükledim hiçbirinde üzmedi. Tıkır tıkır çalışıyor hepsi de.

    Bazı bilgisayarlarda, SATA sabit disk bağlamak için gerekli kablo olmuyormuş. Bunlarda var mı yok mu bilemedim. Ama yan sanayi olarak Aliexpress'te vs. rastleadım kabloya. Hiç olmadı o şekilde alınabilir.

    HP'yi telefonla ararsanız, 120 küsür liraya garantisini +1 yıl daha uzatıyorlar.

    Baya ortaya karışık bilgiler oldu ama 1 haftalık izlenimlerim bu şekilde.

    <> ve sağ ctrl en çok kullandığım tuşlardan. yazılımla uğraşıyorum bende.

    napcaz :D





  • N20 kullanıcısına yanıt

    Ben 1 yıldan fazladır kullanıyorum, alıştım baya. Şu an gayet hızlı şekilde kullanıyorum.

  • Dünyanın en saçma sorunuyla karışı karşıyayım galiba 😅. Valorant oynarken alt taba atıp chrome açarsam pc donuyor reset atmadan kendine gelmiyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Odinsthu O kullanıcısına yanıt

    Kendime cevap vericem ama sorun büyük ihtimalle apu driverıyla alakalı. Kayıt defterinde sürekli driver başlatılamadı hatası vermiş apu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.