Şimdi Ara

HP Pavilion g6 1217ET Kullanan var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
2.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarı alalı 6-7 ay oldu ilk başlarda fazla bi sıkıntı yoktu ama artık oyun oynarken bilgisayar çok ısınmaya başladı . Şu fan olan yer falan acayip ısınıyor . Örneğin Crysis Warhead oynarken çok ısınıyor , oynanışta bi kasma falan yok ama ısınma sorunu var bu sizde de oluyor mu ?
    Dipnot: Ayrıca aldığım da 1.500 TL ye almıştık şu an 1.650 1.800 gibi

• bendede var ustam da bizim suçumuz ne ki :D

Bendede var yanıyor laptop. 2 kere sıcaktan kapandı.
    İyi bakmaya çalış laptopuna. soğutucu al. ama iyi soğutucu.
  • Bende de var aynısından yükteyken sıcaklıklar ;
  • Her başlığında yazıyorum hp g6 serilerini hiç tavsiye etmiyorum ilk aldığında iyi deyip kısa süre sonra ısınma sorunu başta olmak üzere farklı sorunlar bildirenler oluyor.Bu serinin soğutma sistemi yeterli değil ve fanları çok çabuk toz kaptığı içinde kısa sürede ısınma sorunu baş gösteriyor firma soğutma iyi olsun diye havalandırmayı tam fan üstünden yapmış ama bir şeyi hesaba katmamış hava aldığı gibi tozuda hemen alıyor.Temizlik sizin makinelere şart ve tozdan koruyun.bu yaz sıcağında biraz olsu ısılar hafiflesin derseniz,süpürgeyle ızgaralardan ve fan dedeliklerinde çekmeyi deneyin hava tabancası varsa püskürtün,en önemlisi güç ayarlarına girin,uyku modu ayarlarında gelişmiş güç ayarları var,orada listede işlemci güç yönetimine girin işlemci soğutma ilkesi var pilde ve fişte etkin yapın en yüksek işlemci durumu var onuda %100'den pilde ve fişte %60 seviyesine çekin oyunlarda sorun yaşamazsınız çünkü %50'sini kullanmaz oyunlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

Her başlığında yazıyorum hp g6 serilerini hiç tavsiye etmiyorum ilk aldığında iyi deyip kısa süre sonra ısınma sorunu başta olmak üzere farklı sorunlar bildirenler oluyor.Bu serinin soğutma sistemi yeterli değil ve fanları çok çabuk toz kaptığı içinde kısa sürede ısınma sorunu baş gösteriyor firma soğutma iyi olsun diye havalandırmayı tam fan üstünden yapmış ama bir şeyi hesaba katmamış hava aldığı gibi tozuda hemen alıyor.Temizlik sizin makinelere şart ve tozdan koruyun.bu yaz sıcağında biraz olsu ısılar hafiflesin derseniz,süpürgeyle ızgaralardan ve fan dedeliklerinde çekmeyi deneyin hava tabancası varsa püskürtün,en önemlisi güç ayarlarına girin,uyku modu ayarlarında gelişmiş güç ayarları var,orada listede işlemci güç yönetimine girin işlemci soğutma ilkesi var pilde ve fişte etkin yapın en yüksek işlemci durumu var onuda %100'den pilde ve fişte %60 seviyesine çekin oyunlarda sorun yaşamazsınız çünkü %50'sini kullanmaz oyunlar.

hocam bu %60 işi yüksek performans için mi yapıyoruz hepsi için yapalım mı

• Performans için değil, oyunlarda aşırı ısınma yapmaması için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sipahi68

Performans için değil, oyunlarda aşırı ısınma yapmaması için.

oyuna girerken mi bu ayarı yapalım yani anlayamadım tam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet, oyuna girmeden önce işlemcinin seviyesini düşürürsen, biraz daha az ısınma olacaktır.
  • quote:

Evet, oyuna girmeden önce işlemcinin seviyesini düşürürsen, biraz daha az ısınma olacaktır.

teşekkür ederim hocam. peki 1 sorum daha olacak. az önce nba 2k13 oynayayım dedim hdmi ile tvye bağlayıp acayip kasıyor tvden oynayamadım. normal girdiğim de pek kasma olmuyor. pcnin ramı 4 gb işlemcisi i5 ekran kartı hd 3000 tv ise 42lm3400 bir ayar mı çekmem gerekir pek anlayamadım çünkü rahat çalıştırması gerek kasmadan diyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: CosmiC16

quote:

Evet, oyuna girmeden önce işlemcinin seviyesini düşürürsen, biraz daha az ısınma olacaktır.

teşekkür ederim hocam. peki 1 sorum daha olacak. az önce nba 2k13 oynayayım dedim hdmi ile tvye bağlayıp acayip kasıyor tvden oynayamadım. normal girdiğim de pek kasma olmuyor. pcnin ramı 4 gb işlemcisi i5 ekran kartı hd 3000 tv ise 42lm3400 bir ayar mı çekmem gerekir pek anlayamadım çünkü rahat çalıştırması gerek kasmadan diyorlar

Harici ekran kartı yok mu, cihazda?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CosmiC16

quote:

Harici ekran kartı yok mu, cihazda?

pek anlamıyorum hocam bu işlerden yok herhalde

• Görüntüyü daha büyük bir ekrana aktardığınız için kart yeterli olmayabilir. Eğer sürücüleri güncel değilse, güncel olanları yükleyip deneyin. Bir de masaüstüne sağ tık yapıp, 3d ayarlar veya değiştirilebilir grafikleri yapılandır seçeneği gibi ibarelerin olup olmadığına bir bakın. Bağdaştırıcı da harici kart gözükmüyor çünkü. Cihazın linkini veya modelini de belirtirseniz, bilgi açısından iyi olur.
  • quote:

Görüntüyü daha büyük bir ekrana aktardığınız için kart yeterli olmayabilir. Eğer sürücüleri güncel değilse, güncel olanları yükleyip deneyin. Bir de masaüstüne sağ tık yapıp, 3d ayarlar veya değiştirilebilir grafikleri yapılandır seçeneği gibi ibarelerin olup olmadığına bir bakın. Bağdaştırıcı da harici kart gözükmüyor çünkü. Cihazın linkini veya modelini de belirtirseniz, bilgi açısından iyi olur.

hocam sürücüler güncel diyor çevrimiçi aradım ve sağ tıkladığımda grafik yapılandır seçeneği var ama tıkladığımda herhangi birşey gelmiyor. bir de intel denetim panelinden yardım ve desteğe oradan da grafik sürücüsü karşıdan yükleme linki vardı ona tıkladığımda pcyi taradı herhalde radeon (hd) 6470m yazısı çıktı. ekran kartım bu oluyor herhalde

• intel family 6 model 42 yazıyor bir de denetim panelinde
  • Harici 6470m, hd300 den biraz daha yüksek bir kart. Oyunlarda biraz daha iyi performans sergiler. Cihazında catalyst control center yüklü değilse, bu programı yükle. Sonra bu menüden ''yüksek performanslı gpu'' yu aktif yaparak harici karta geçiş yapıp , oyunu tekrar dene. Televizyona bağladığında, hd3000 yeterli olmayabilir çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Etrüsk -- 3 Ağustos 2013; 1:20:18 >
  • quote:

Harici 6470m, hd300 den biraz daha yüksek bir kart. Oyunlarda biraz daha iyi performans sergiler. Cihazında catalyst control center yüklü değilse, bu programı yükle. Sonra bu menüden ''yüksek performanslı gpu'' yu aktif yaparak harici karta geçiş yapıp , oyunu tekrar dene. Televizyona bağladığında, hd3000 yeterli olmayabilir çünkü.

hocam yardımların için çok teşekkür ederim başını ağrıttım :) ekran kartını arattım da çöp diyorlar :) laptop abimin o da askere gidecek ben üniversite için yeni laptop istiyordum al bunu kullan dedi abim ben de laptopu iyi sandığım için tamam fark etmez demiştim ama iyi durmuyor sanki oyun da oynamayı seven biriyim çünkü
  • Bu hafta ikinci elini almayi dusunuyordum bu modelin. Ne yapsam bilemedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlığı okudunuz uzak durun
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    Galiba sabirsizligimindan dolayi pisman olcam ilerde; bugun ikinci elini satin aldim. 400 lira olmasi beni cezbetmisti. Yuksek ozellikte bir makine toplayasiya kadar idare ederim artik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.