Şimdi Ara

HP PAVILION DV6148 KURULUM YARDIM !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler notebook geldi fakat bilgisayarı açtım klavuzda yazdığı gibi işletim sistemi yükleme seçeneklerini seçtim. tam yüklemeye başladı 1-2 dakika sonra

system32\hal.dll hatası verdi ?!

birde F8 ile girdim bütün komutları çalıştırdım yine aynı yere gidiyor.

acil yardımcı olabilecek varmı ztn recovery cd si çıkmadı içinden ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi greyhound -- 11 Ocak 2007; 13:20:33 >

• bu şekilde çözebilirmiyim ??

Bilgisayarınızı başlattığınızda "Geçersiz Boot.ini" veya "Windows başlatılamıyor" hata iletileriyle karşılaşılıyor
    Bu makalenin geçerli olduğu ürünleri görün.
    Makale NO : 330184
    Son Gözden Geçirme : 22 Temmuz 2004 Perşembe
    Gözden geçirme : 1.0
    SYMPTOMS
    Microsoft Windows XP'ye yükselttikten sonra bilgisayarınızı başlattığınızda, aşağıdaki hata iletilerinden biri veya birden fazlasını alabilirsiniz:
    Geçersiz Boot.ini
    Aşağıdaki dosya eksik veya bozuk olduğu için Windows başlatılamadı:

Windows\System32\Hal.dll
    Üste

CAUSE
    Bu sorun, Boot.ini dosyası eksik veya bozuk olduğunda ya da hatalı girdiler içeriyorsa oluşabilir.
    Üste

RESOLUTION
    Bu soruna geçici bir çözüm bulmak için, bilgisayarı Windows XP CD'sinden başlatın, Kurtarma Konsolu'nu açın ve Bootcfg.exe aracını kullanarak Boot.ini dosyasını yeniden oluşturun. Bunu yapmak için şu adımları izleyin: 1. Bilgisayarınızı CD-ROM veya DVD-ROM sürücüsünden başlayacak şekilde yapılandırın. Bunu yapmakla ilgili bilgi için, bilgisayarınızın belgelerine bakın veya bilgisayar üreticinize başvurun.
    2. Windows XP CD-ROM'unu CD-ROM veya DVD-ROM sürücünüze yerleştirin ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.
    3. "CD'den önyükleme yapmak için herhangi bir tuşa basın" iletisi görüntülendiğinde, bir tuşa basıp bilgisayarınızı Windows XP CD-ROM'undan başlatın.
    4. "Kuruluma Hoş Geldiniz" iletisini aldığınızda, R tuşuna basıp Kurtarma Konsolu'nu başlatın.
    5. İkili veya çoklu önyükleme yapılabilen bir bilgisayarınız varsa, kullanmanız gereken yüklemeyi Kurtarma Konsolu'ndan seçin.
    6. İstendiğinde, yönetici parolasını yazın ve ENTER tuşuna basın.
    7. Komut istemine bootcfg /list yazın ve ENTER tuşuna basın. Geçerli Boot.ini dosyanızdaki girdiler ekranda görüntülenir.
    8. Komut isteminde bootcfg /rebuild yazın ve ENTER tuşuna basın. Bu komut, bilgisayarın sabit diskinde Windows XP, Microsoft Windows 2000 veya Microsoft Windows NT yüklemelerini tarar ve sonuçları görüntüler. Ekrandaki yönergeleri izleyerek Windows yüklemelerini Boot.ini dosyasına ekleyin. Örneğin, bir Windows XP yüklemesini Boot.ini dosyasına eklemek için şu adımları izleyin: a. Aşağıdakine benzer bir ileti aldığınızda, E tuşuna basın:
    Toplam Belirlenen Windows Yüklemeleri: 1

[1] C:\Windows
    Yükleme önyükleme listesine eklensin mi? (Evet/Hayır/Tümü)
    b. Aşağıdakine benzer bir ileti alırsınız:
    Yük Tanımlayıcıyı Girin
    Bu, işletim sisteminin adıdır. Bu iletiyi aldığınızda, işletim sisteminizin adını yazın ve ENTER tuşuna basın. Bu ad Microsoft Windows XP Professional veya Microsoft Windows XP Home Edition olacaktır.
    c. Aşağıdakine benzer bir ileti alırsınız:
    OS Yükü seçeneklerini girin
    Bu iletiyi aldığınızda, /fastdetect yazın ve ENTER tuşuna basın.

Not Ekranınızda görüntülenen yönergeler, bilgisayarınızın yapılandırmasına bağlı olarak farklı olabilir.

9. exit yazın ve ENTER tuşuna basıp Kurtarma Konsolu'ndan çıkın. Bilgisayarınız yeniden başlatılır ve "Başlatılacak işletim sistemini seçin" iletisiyle birlikte güncelleştirilmiş önyükleme listesi de görüntülenir.

• aldin demek, hayirli olsun gule gule kullan. bilmedigim icin yardimci olamiycam
  • geldi sonunda:) saolasın kardeş daha iyileri sana olsun...

----------------------------------------------------------------

bu kurulum konusunda yardımcı olabilecek arkadaş varmı ?
  • pavilion 6000 topigine de koy istersen, belki orada yardimci olurlar
  • bide orda sorayım ozmn :)
  • hocam kurulumu yapinca, inceleme+foto bekliyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hp pavilion dv6 1144et yardım
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşım bende bu modelin aynısını aldım gold bilgisayardan ama kuruyolar alınan yerlerde sen neden kurdurmadın ki.. çok güzel bilgisayar ama ram bazen yetmio 1 tane daha 512 alınca mukemmel olacağına inanıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.