Şimdi Ara

HP Pavilion Dv6000 Serisi XP Driverları detaylı anlatım - webcam ve sata dahil -

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
27.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Driverları buradan indirin: (Kendim upload ettim, hepsi denenmiştir.)

"http://rapid - share.com" aralardaki tireyi silmeyi unutmayın.

http://rapid - share.com/files/83233797/HP_Pavilion_Dv6000_XP_Drivers.part1.rar
    http://rapid - share.com/files/83242671/HP_Pavilion_Dv6000_XP_Drivers.part2.rar

İlk önce Bios'a (F2) girin ve SATA modunu disable yapın.
    SATA Driverlarını windows kurulduktan sonra yüklüycez.

Windows kurulduktan sonra 10. Drivera kadar sırasına göre kurmaya başlayın.

------------------------Sata Kurulumu-------------------------------------------------------

10. Driverımız Sata Driverı. Aygıt Yöneticisine girin --> IDE Ata/Atapi denetleyiciler
    bölümünü açın --> Birincil ide kanalının üzerinde sağ tuş --> Sürücüyü güncelleştiri seçin.
    ilk çıkan pencerede hayırı seçip devam ediyoruz --> üçüncü pencerede en altta "Arama
    yüklenecek sürücüyü ben seçeceğim" seçeneğini işaretleyip ileri deyin. çıkan pencerede
    disketi var seçeneğini seçip "10 - Sata Drivers" klasörünü gösterin --> iki tane dosya
    gösterecek siz üstteki "iaahci" isimli dosyayı seçin --> daha sonra alt alta driverlar
    çıkacak. sizin seçmeniz gereken (Fujitsu disk kullanan HPler için)
    "Intel(R) 82801GBM SATA AHCI CONTROLLER". Bunu seçtikten sonra ileri diyip driverı
    kurun. Restart edilsinmi diye soracak evet diyin. Daha sonra açılırken yeniden biosa girin
    ve sata modunu Enabled yapın. Açıldıktan sonra satayı görecek ve kendi yükleyecektir.
    Son işlem olarak 11. driverı yükleyin.

--------------------------------------------------------------------------------------------

12.driver webcam için ve en çok sorun çıkaran driver budur. sorun yaşamak istemiyorsanız
    aşağıdaki adımları takip etmelisiniz. --- Bu driverı yüklemeden önce mutlaka restart edin...

------------------------WebCam Kurulumu-----------------------------------------------------

1. "C:\windows\inf" klasörünü açın ve "usbvideo.inf" isimli dosyayı silin. (inf klasörü
    sistem klasörü olduğu için görünmez. "C:/WINDOWS/INF" tırnak içindeki kısmı kopyalayıp
    bilgisayarımın içinde adres çubuğuna yapıştırıp entera basarsanız direk girersiniz.)

2. Aygıt yöneticisinde Görüntü Aygıtlarını açın ve Usb Video aygıtını (Usb video device) kaldırın.

3. oturumu kapatıp açın.

4. 12. driverı kurun.

5. bilgisayarı yeniden başlatın. aygıt yöneticisinden kontrol edebilirsiniz. eğer doğru
    yüklendiyse Görüntü Aygıtları altında "Hp Pavilion Webcam" yazıyorsa tamam demektir.
    Halen USB Device yazıyorsa üzerinde sağ tuş - Sürücüyü güncelleştir diyip C:\SWSetup
    klasörü altından "34746" klasörünü gösterip yükleyin. bu sefer olacaktır.
    Bilgisayarımda en altta çıkan "HP Pavilion Webcam" çalışmıyor yalnız, aklınızda bulunsun.
    Msn, Skype ve diğer tüm görüntü alma programlarında çalışıyor...

--------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------SMBus Denetleyici---------------------------------------------------

Şimdi SMbus denetleyicisini yüklüycez. Aygıt Yöneticisinden smbus denetleyiciyi üzerinde
    sağ tuş --> sürücüyü güncelleştiri seçin. 13 nolu kurulumun klasörünü gösterin. ileri
    dedikten sonra kendi kendine yükleyecektir.

14. Driverıda yükledikten sonra diğer numarasız olan kurulumları isteğe bağlı olarak
    kurabilirsiniz.

Bu arada bazı forumlarda n-lite programı ile sata driverı xp cdsine entegre etmek
    anlatılıyor. Hiç denemeyin çünkü bunu yaptığınız zaman HP Pavilionun diğer driverlarını
    kurmak için çok uğraşırsınız. en güzeli yukarıda anlattığım sata kurulumu.

Kurulum bittikten sonra bir daha uğraşmamak için yedek almanızı öneririm. ben True Image Home
    kullanıyorum çok memnunum. isteyenler özel mesaj atsın linkini yollarım..

Güle Güle kullanın (:

• Hocam, burada bahsettiğin webcam driver ne için? Eşimde Pavillion var bir tane, elimizdeki webcam'in XP driverini kuruyoruz bir türlü çalışmıyor. Başka bir tanesini çalıştırdık ama onda da kamera kalitesinde inanılmaz düşme var. Ben kendi Lenovo T61'imde rahatlıkla çalıştırıyorum onda düzgün çalışmıyor. Var mı bir öneriniz?

Maserati Ghibli (2018) & Jaguar F-Pace Portfolio (2017)*** ONCEKI ARACLAR ***Volvo V90 T5 Cross Country (2019) Mini Cooper Countryman (2014) Mercedes C-Class C180 Coupe AMG Sport (2013) BMW 1.16i SE (2011) Hyundai i30 Plus (2007)
  • yukarıda bahsettiğim dv6000 serisi pavilionların tümleşik kamerasıyla ilgili. sizin sorun yaşadığınız anladığım kadarıyla harici webcam. yukarıda yazılanları deneyin bence ama driver olarak benim verdiklerimi değil kameranızın en güncel driverını kullanın.kameranın markasını ve modelini verirseniz daha detaylı yardımcı olabilirim belki...

Bizimki AMD işlemcili DV5000 serisiymiş. Nedense bunda sorun yaşıyoruz webcam konusunda. Yapılması gereken özel birşey mi var acaba?

Yardımınız için teşekkürler.

Özgür

Maserati Ghibli (2018) & Jaguar F-Pace Portfolio (2017)*** ONCEKI ARACLAR ***Volvo V90 T5 Cross Country (2019) Mini Cooper Countryman (2014) Mercedes C-Class C180 Coupe AMG Sport (2013) BMW 1.16i SE (2011) Hyundai i30 Plus (2007)
  • webcam marka ve modeli nedir ?
  • 6640et, hatırladığım kadarıyla 8400 ekran kartı, realtek ethernet ve birde ekstradan fingerprint var. bu üçü dışındaki hepsi uyar. realtek ethernette kolay ama ekran kartı ve fingerprint için bişey diyemiycem hiç denemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candasm -- 7 Ağustos 2015; 16:52:04 >

"Restoring HP QuickPlay Boot.exe" ve "14 - HP Quick Launch Buttons.exe" bunlar nasıl bir işlev ekliyor.. vista kuruluyken çalışan, quick play programı ve yukardaki tüm dokunmatik tuşlar çalışıyor mu? çünkü nasıl bir driver kurduysamm bende sadece ses için olanlar çalışıyor..

ve webcam nasıl görüntü veriyor.. bendekinin çözünürlüğünde sorun yok fakat çok karanlık? benim kullandığım driver pakettekiyle aynı driver değildir heralde çünkü bende "bilgisayarım" altında usb video aygıtı gözüküyor..
  • bende 6375 kullanıyorum.

"Restoring HP QuickPlay Boot.exe" pc kapalıyken quick play veya dvd tuşlarına basılınca pcnin windows açılınca direk quick playle ve varsa sürücüdeki dvdyi otomatik başlatmasını sağlıyor.

"14 - HP Quick Launch Buttons.exe" hızlı başlatma tuşlarının ve kumandanın quick play ile doğru şekilde çalışmasını sağlıyor ve sözde o tuşların özelleştirilmesini sağlıyor fakat çok uğraşmama rağmen farklı bir işlev atayamadım o tuşlara.
  • arkadaş tüm modellerde oluyomu 6390 var bende pavilion ama gerçi yarın vercem servise kurtuluom ama bi deniicem şimdi bende bi tanede g5000 serisi var sanırım onda vista var xp ye geçersem denicem verdiklerini.
    er
  • ziplerden part 1i indirdim fakat part2 yi indiremiyorum bir türlü yardım etsin biri lütfen

Orjinalden alıntı: mefato

ziplerden part 1i indirdim fakat part2 yi indiremiyorum bir türlü yardım etsin biri lütfen

ikiside aynı şekilde iniyor.. farkları yok..
  • arkadaşlar driverlar 61xx, 62xx, 63xx, modellerinin tümünde, 64xx ve 65xx'de bir iki tanesi hariç diğerleri çalışıyor. o seriler için olan tam uyumlu driverları toparlamaya çalışıyorum. yakında buradan yazarım gelişmeleri.
  • bişe sorcam arkadaşım ben satayı enable yapınca pc hata veriyor ve 2 gündür hp dv 6000 ses sorununu çözemedim lüften yardım.önceden driver vardı birtane kurunca oluyordu.şimdi driveri kaybettim bir türlü olmuyor
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.