Şimdi Ara

HP Pavilion dv6 isinma sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
19.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dostum altında etiket olacak cnf diye başlıyan seri no var orda modeli yazmıyormu
  • Bios'a gir bak bi. Olmadı Everest programını bi dene..

Fotoğrafını koyabilme imkanın varmı ?
  • 2 yil uluslararasi garantisi var. Everesti de denemistim f1 e basmayi da altinda da o programlarda da ustunde de sadece Pavilion dv6 yaziyor. Bunu bi yerden ogrenme sansim yok mu aldirdigim arkadasa da sordum o da bilmiyormus modeline hic bakmadik ki ozelliklerini begendik aldik...
  • Haydaa Bios'u denedin mi dostum ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anesthesia`

Haydaa Bios'u denedin mi dostum ?

evet orda da sadece pavilion dv6 notebook pc yaziyor
  • Anlamadım bu işi ben

HP ye telefon aç belki bir püf noktası vardır..
  • nası bi hp bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BEYAZ PASSATLI PRENS -- 8 Ekim 2010; 16:50:15 >
  • HP musteri hizmetlerini arayip ogrendim sonunda Pavilion ddv6 3061EE mis
  • bulduğuna sevindim şimdi dağılın beyler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BEYAZ PASSATLI PRENS -- 8 Ekim 2010; 17:18:50 >
  • hp nin genel sorunu ısınma
  • aynen y benimkide aynen bu yonde.galiba ekstara bişişy yok .ritüeli bu makinaların.su fan sesi beni rahatsız ediyo bazen okdar yoksa makine ısınması bence sorun değil.o kadar fazla ısındığını sanmıyorum.ayrıca programda gösterilen derece falan değil arkadaslar ya bide fahrenayt yazıyo yani programla beraber termometredemi iniyo bilgisayarn içine ..ama baz alınabilir değerler normal kullanımda 65 e kadar sıkıntı yok.oyunlarda 90 ı bulması ormal arkadaslar.herkeste durum aynı.
  • arkadaşlar benim alev alev yanan 104 derece olan hp dv6 3102et notebook umu maximum 84 derceye düşürmeyi başardım. kullanmadığım notebook soğutucu kalmadı ensonunda kendim düşünerek apmaya karar verdim.

kullanılan malzemeler
    -12 cm kasa fanı
    -notebookun arka ayaklarını yerden kaldırmak için 2 adet çıta parçası
    -karton
    -ayarlı adaptör yada usb kablo

aşağıdaki video kendi anlatımım kolay gelsin

http://www.youtube.com/watch?v=I3_Yyk6eOXc
  • ben şöle bi çözüm buldum haftada 1 kere elektrik süpürgesiyle lap top un içini açmadan fanın oldugu yerden çekiyorum bi güzel içini ardından ağzımlada üflüyorum olan toz direk dışarı çıkıyor:) bide zalman 3000 soğutucum var 80 derece civarında oluyor oyun oynarkene eskiden 90 ı geçerdi :)
  • Arkadaşlar ben de malesef HP pavilion dv6 3102 model pc kullanıyorum. Feci derecede ısınma problemi var. Hele urfa gibi bir yerde yazın pcnin başında mangal pişirebilirsiniz desem yeridir Benim uzman arkadaşlardan bir sorum olacak; pc nin işlemci versiyonunu nereden öğrenebiliriz. Servise yollarsak bu versiyonu yükseltirler mi?
    Teşekkürler
  • hm55 çipsete sahip işlemci yükseltebilirler ama ücret karşılığında olur bu bayada pahalı işlemciler sizin anakarta uyumlu işlemcilerhttp://ark.intel.com/products/chipsets/43181 compatible bölümüne bakın,ısınma konusundaysa bu serilerde genelde ısınma sıkıntıları var sizde muhtemelen fanlar tozlanmış serviste temizlik yaptırabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 6 Nisan 2012; 23:00:04 >
  • Alt kapagini acik birakma, kendi uretimim guclu fanlari olan harici sogutucu Bluray Rom u yerine takmama vs derken en son termal pastayi kontrol etmek geldi aklima(bu zamana kadar neden gelmediyse ) bi baktim adamlar termal pasta surmemis desem yeridir eskisini temizleyip kalitelisinden bi termal pasta surdum basta yazdigim uygulamalara devam ediyorum everestin iskence testinde 10 dk sonra sicaklik 89-90 civarindaydi. iyi sayilabilecek bi veri ama makinanin tek sorunu CPU sicakligi degil bir sekilde kasa asiri derecede isinip elimi rahatsiz etmeyi basariyordu onun icin de mouse pad den bir parca kestim oyun oynarken avucumun denk geldigi yere koyuyorum boylelikle elimi yakmasini de engellemis oldum artik saatlerce mutlu mesut oyun oynayabiliyorum

• arkadaşlar boşverin güncellemeyi filan ben size gerçek çözümü söylüyorumbende pcyi önce söküyorsunuz işlemci fanına ulaşıyorsunuz işlemcinin üstündeki soğutucuya ilave soğutucu ekliyorsunuz bu soğutucuyu nerden bulacağız derseniz tv tamircilerinde vardır eski şaselerden söküp bulabilirsiniz aliminyum plakalar halınde daha sonra sizin soğutucunun üzerine küçük vidalar yardımıyla sabitliyorsunuz işlem tamam dır denedim kendim gayet başarılı sonuç aldım ısınıp sürekli makinem kapanıyordu facedeki video ları bile izlerken makine ateş gibi oluyordu işlemci ısısı 90 civarında oluyordu fan sürekli çalışmasına rağmen şimdi ise 50 lerde servise yolladım çözemediler sorunu bu yöntemle çözdüm artık kapanma problemi yok istediğim oyunu oynuyorum videoyu izliyorum bu arada eğer elektronik bilginiz yoksa sökmeyin sökme konusunda yardım alabileceğiniz birilerine başvurun buarada o plakalar sığarmı diye dert etmeyin sığıyor plastikkasayla metal soğutucu arasında boşluk var

• selam serkan krdeşim bence en güzelini yapmışsın krdeşim ısınma sorunu kökten çözmüşsün
    peki hp pavilion serisinden memnunmusun krdeşim yani çalışmasından olsun
    bende yeni aldım serkan60 krdeşim sence iyi ettim alırken kötümü ettim ama şu yönden iyi ettim almakla ses kalitesi mükemmel krdeşi
    beatsaudio 4 adet subwofer var krdeşim mükemmel hd kalitesinde film seyrediyorum ve ben genellikle
    cad çizim işleri ile ilgili aldım krdeşim i7 işlemci 8 b ram 2 gb nvidia 630m serisi ekran kartı
    750 gb harddisk windows7 2.3 ghz 3.3 ghz ile turboboost oluyor dediler bimeks deki arkadaşlar
    sence nasıl özellikler krdeşim
  • hasangul01 kullanıcısına yanıt
    Şunu söylebilirim ki bilgisayar mühendisi 3 .sınıf öğrencisi olarak , aynı zamanda hp kullanmıs/kullanmakta olan biri olarak , tamamen hp den ve ürünlerinden soğudum.
    Başıma gelmeyen problem kalmadı.
    Artık servis yetkililerinin isimlerini biliyorum. Ki aldığım Hp Pavilion DV6 06b06st modeli oldukça yüksek özelliklere sahip pahalı bir bilgisayardı. Elbette memnun oldugunu iddia eden bazı arkadaslarımız var . Ben yandım başkasıda yansın mantıgına sahip olamadıgımdan uyarmak istiyorum.
    Hemen yaşadıklarımı yansıtayım sana benim talihsiz kardesim :) keşke almasaydın.
    Bilgisayarı aldım 2 hafta sonra enter ile geçebildiğiniz fan çalışmıyor uyarısı geldi. Hemen servise yolladım sonuçta fan çalışmıo abi. Değiştirdik dediler 2 hafta sonra yolladılar.
    Neyse dedim olur . Kullanmaya devam ettim daha sonra bilgisayarım geç açılmaya ara ara ekran kasmaya başladı. Ya dedim yazılımlardandır felan. Sonuçta programlar kasıodur bilgisayarı. Daha sonra o zamanlar yeni çıkan crysis 2 yi yukledim resmen hayal kırıklığı .
    Sonra öğrendim ki ekran kartı driverlarını güncellemem gerekiyormus, ee güncelledim yine aynı . Bu sefer de ekran kartı ile ilgili bir sorun yaşadık yine yolladım servise ,3 hafta sonra geri geldi. Servisten gelincede sol alt köşede çizikle geldi. Sinirimden aradım servisi özenle çalıştıklarını kesinlikle böyle bir şey yapmayacaklarını söylediler. Kendi kendine mi oldu bu çizik ?
    Neyse devam edeyim :)
    Gelelim performansa;
    Online oyun oynayacaksan kesinlikle Fps 60 ın ustune çıkmıyor yanında adam 512 mb ekran kartıyla çatır çatır 80 90 fps ile oynuyor . Senin 2 gb lık ekran kartın 60 ın ustune çıkamadığı gibi 40 50 ile oynuyorsun ustune ustelik vsync ve shadows kapatıyorsun yoksa oynamazsın zaten :)
    Hem oyun performansı hem de donanımsal olarak son derece sıkıntılı bir bilgisayar.
    Tabi bu benim düşüncelerim

• içindeki fan tozlanmıştır serviste temizletirsin düzelir
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.