Şimdi Ara

Hp Pavilion dv6 ekran kartı geçiş sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlar şimdi bende laptop var pavilion dv6 ama bi türlü amd ekran karta geçemiyorum. Masaüstünde sağ tıklayıp grafik ayarları olayında geçiş için seçenek yok çünkü bios da switcahble mode fixed olayı falan da yok bende. Ne yapcam bilmiyorum 2 gündür araştırıyorum bulamadım. Oyunlarda düşük performans alıyorum bu yüzden.

• Yok mu bilen biri lütfen :(
  • Ekran kartının sücüsünü proğramıyla birlikte kur ayarlarında vardır mutlaka
  • quote:

Orijinalden alıntı: altanbilisim

Ekran kartının sücüsünü proğramıyla birlikte kur ayarlarında vardır mutlaka

malesef hocam işe yaramıyo
  • yukariii

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yok mu bilen :( nerden dhnin bilgisayar bilgisi
  • dv6 bir seridir. Lütfen tam model adını yazınız ki size güncel driverini bulalım. Ayrıca işletim sisteminizi ve kaç bit olduğunu mutlaka belirtiniz.
    Önce derdinizi iyi anlatınız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HP G62 Ekran Kartı Sorunu
    11 yıl önce açıldı
    HP PAVİLİON G6 fan sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur01651

dv6 bir seridir. Lütfen tam model adını yazınız ki size güncel driverini bulalım. Ayrıca işletim sisteminizi ve kaç bit olduğunu mutlaka belirtiniz.
    Önce derdinizi iyi anlatınız.

Hocam model adına nereden bakacagmı bilmiyorum cok arastırdım ama bulamadım. Kutusunda bulamıyorum laptopun. Windows 7 ultimate, 64 bit, intel i5 2410m 2.30ghz genel özellikleri. ekran kartıda biri intel hd graphics diğeri yani geçiremedigim amd radeon hd 6490m.
    Ekranda sağ üst kösede Pavilion dv6 yazıyo sadece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0E254B136 -- 1 Temmuz 2013; 17:22:35 >
  • Bu intel
    http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareDownloadIndex?softwareitem=ob-95107-1&cc=tr&dlc=tr&lc=tr&os=4063&product=4300993&sw_lang=

Bu amd
    http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareDownloadIndex?softwareitem=ob-88549-1&cc=tr&dlc=tr&lc=tr&os=4063&product=4300993&sw_lang=

İkisini de kur.
    Pc modelin bataryanın altında yazar.

Hertürlü hp driveri için pm yardımcı olabilirim. İşletim sisteminizi, ve kaç bit olduğunuzu söylemenizle beraber pc modelini yazmanız yeterlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7D66DD504 -- 2 Temmuz 2013; 11:12:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: PiKaChU_TR_

Dostlar şimdi bende laptop var pavilion dv6 ama bi türlü amd ekran karta geçemiyorum. Masaüstünde sağ tıklayıp grafik ayarları olayında geçiş için seçenek yok çünkü bios da switcahble mode fixed olayı falan da yok bende. Ne yapcam bilmiyorum 2 gündür araştırıyorum bulamadım. Oyunlarda düşük performans alıyorum bu yüzden.

Hocam laptoplarda ekran kartı arasında geçiş yapmak için açacağın uygulamayı açarken sağ tıklayıp oradan grafik işlemciyle çalıştır deyip oradan harici ekran kartını seçip kullanabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vezirr07

quote:

Dostlar şimdi bende laptop var pavilion dv6 ama bi türlü amd ekran karta geçemiyorum. Masaüstünde sağ tıklayıp grafik ayarları olayında geçiş için seçenek yok çünkü bios da switcahble mode fixed olayı falan da yok bende. Ne yapcam bilmiyorum 2 gündür araştırıyorum bulamadım. Oyunlarda düşük performans alıyorum bu yüzden.

Hocam laptoplarda ekran kartı arasında geçiş yapmak için açacağın uygulamayı açarken sağ tıklayıp oradan grafik işlemciyle çalıştır deyip oradan harici ekran kartını seçip kullanabilirsiniz

Öyle bi seçenek bulamadım ki hocam :/

• quote:

Bu intel
    http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareDownloadIndex?softwareitem=ob-95107-1&cc=tr&dlc=tr&lc=tr&os=4063&product=4300993&sw_lang=
    (
    Bu amd
    http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareDownloadIndex?softwareitem=ob-88549-1&cc=tr&dlc=tr&lc=tr&os=4063&product=4300993&sw_lang=

İkisini de kur.
    Pc modelin bataryanın altında yazar.

Hocam kurdum ama olmadı yine geçemedim:( AMD driveri yüklenirken ekran karardı açıldı falan bişeyler oldu ama yok sonuc olarak basarısız oldu :(

• çözümü buldum yardım için sağolun:) bios update yaptım sonra bios ayarlarında fixed olayı cıktı sonunda:)
  • quote:

çözümü buldum yardım için sağolun:) bios update yaptım sonra bios ayarlarında fixed olayı cıktı sonunda:)

Verdiğim driverler 6100st içinde geçerlidir. O driverlar olmadan sağlıklı çalışmaz.
    Bios fixed kalmalı ayrıca coolsense yi en sessiz modunda kullanmalısın. Yoksa bilgisayarın fazla ısınır bilginedir?
  • quote:

quote:

çözümü buldum yardım için sağolun:) bios update yaptım sonra bios ayarlarında fixed olayı cıktı sonunda:)

Verdiğim driverler 6100st içinde geçerlidir. O driverlar olmadan sağlıklı çalışmaz.
    Bios fixed kalmalı ayrıca coolsense yi en sessiz modunda kullanmalısın. Yoksa bilgisayarın fazla ısınır bilginedir?

Evet hocam o isinma olayini napcaz ekran karti tamam ama deli gibi isiniyo. Yumurta piser yani. Tam olarak anlatir misin nasil duzelecegini?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle coolsense programını aç ve her şekilde en sesziz modunu seç, eğer tolerans ( programda %10 luk tolerans vardır ) değerini geçerse o kendisi artar. Sen soğusun diye sürekli fanı yükseğe ayarlarsan pc ısınır ama işlemci soğur. Önemli olan optimaldir. Bu yüzden bu şekilde kullan. Ekran kartı sabit kalsın ama benim gibi oyun arada bir oynarsan dinamik kalsın. Güncel driverini yüklersen geçişler otomatik olacaktır zaten. Bazı oyunlar vardır intel gpu ile çalışır ama atiyi ister, ati algılayamaz, böyle oyunlarda masaüstünde sağ tıklayıp varsayılan gpuyu ayarlarsan o oyun için sorunun kalmaz.
  • quote:

Öncelikle coolsense programını aç ve her şekilde en sesziz modunu seç, eğer tolerans ( programda %10 luk tolerans vardır ) değerini geçerse o kendisi artar. Sen soğusun diye sürekli fanı yükseğe ayarlarsan pc ısınır ama işlemci soğur. Önemli olan optimaldir. Bu yüzden bu şekilde kullan. Ekran kartı sabit kalsın ama benim gibi oyun arada bir oynarsan dinamik kalsın. Güncel driverini yüklersen geçişler otomatik olacaktır zaten. Bazı oyunlar vardır intel gpu ile çalışır ama atiyi ister, ati algılayamaz, böyle oyunlarda masaüstünde sağ tıklayıp varsayılan gpuyu ayarlarsan o oyun için sorunun kalmaz.

Bu coolsense olayını tam anlamadım ama, benim pc de yok böyle bişey. Bu bi program mı yoksa bios da bi ayar mı?

Edit: Tamam programmış hpnin sitesinde buldum indiriyorum.

Edit: Hocam mesela oyunlar da, oyun dandik bile olsa ısınıyo çok laptop. Oyunlarda azmaması için coolsense nasıl yapmalıyım oyun oynarken?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0E254B136 -- 6 Temmuz 2013; 11:31:12 >

• Windowsta bir değişiklik yaptın mı?
    Os değiştirme falan?
    Aldığın gibi mi?
  • quote:

Windowsta bir değişiklik yaptın mı?
    Os değiştirme falan?
    Aldığın gibi mi?

Hayır hocam yapmadım.
    Bu arada coolsense yükleyemiyorum hata veriyo ""There is a problem with this Windows Installer package. A program run as part of the setup did not finish as expeted. Contact your suppoert personnel or package vendor."" diye
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.