Şimdi Ara

HP Pavilion DV6-6020ET (LL045EA) (236. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.058
Cevap
19
Favori
299.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 234235236237238
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Malum iş yoğunluğundan dolayı buralarda eski etkinliğim maalesef olmamakta. genel bir kaç sayfa okudum ve bu bağlamda sizlere faydalı olacak bir kaç yazı yazmaya karar verdim.

Bilgisayarınız malum yaklasık 3-4 yılını dolduruyor sanırsam. Üst seviye donanım içerdiğinden (i7, ekran kartı vb.. ) standart bilgisayarlara göre biraz daha parçalarında deformasyon olacaktır. Bu ne anlama gelir. sürekli oyun oynanmasından mütevelllit bilgisayarın işlemcisi daha fazla ısı üretecek ekran kartı daha fazla ısı üretecek böylece bilgisayarınıda stabil ısı seviyesini sağlamaya yardımcı olan termal macunda bu sıcaklıktan nasibini alacaktır. bildiğiniz üzere termal macunda belli bir sıcaklıktan sonra işlevini yitirmekte ve yapısı bozulmaktadır. Genelde kuruyan termal macun işlemciye fandan gelen ferah havayı yeteri kadar iletmemektedir. bu da bilgisayarınızın normal seviyesinden 5-10 derece gibi daha fazla ısı oluşmasına etki edebilmekte. Bunun için eliniz yatkın değil ise ilgili bir servise cuzi bir miktar ücretle fan ve fan kanal temizliği ile, eski kurumuş termal macun kazınarak yeni termal macun sürülmelidir. Aradaki farkı ciddi anlamda belli edecektir. Ayrıca biliyorsunuz ki yazın hava ısısı normal kullanımın bir miktar daha üstünde hissetmenizi sağlayacaktır. buna maalesef yapacak bişey yok. bilgisayarınızın kasası metal olduğu için plastik kasa bilgisayardan daha fazla hissetmeniz ısıyı normaldir. bilgisayarınızı kullanırken alttaki hava deliklerini kapatmamanız fazlaca faydalı olacaktır. aynı zamanda periyodik olarak bilgisayarınıza hava üfletmenizde fanı rahatlatacaktır. ısı konusunda söylenecekler bu kadar..

Yavaşlık konusuna gelince; bilgisayar yavaşlıkları genelde os yada hdd arızasından dolayı meydana gelir. diğer parçaların arızaları nadir gerçekleşmekte. Hp bilgisayarlarınızda bunu anlamanın en güzel yolu bios tan gerekli testleri yapmanızdır. İlk olarak hdd testi yapmanızı öneririm. Çünkü Ram arızaları çok nadir gerçekleşmektedir. Ama çok kıllanırsanız ilk olarak hdd testi başlatın sonuc passed olarak sonuclanırsa memory test te yapabilirsiniz. Yavaşlama probleminde hdd testinizi quick yapmamanız iyi olacaktır. Full teste tabi tutun. Burada alacağınız hdd 1 303 hdd 1 305 hdd is full gibi hatalar hdd nin bozuk olduğunu belirtir. Yada bilgisayarınızı açarken SMART hatası alırsanız buda hdd nizin bozulduğunu bir an önce yedeklerinizi almanız gerektiğini belirtir. Hdd is full hatasında ise hdd yi tamamen kazıyıp RCD den format atmakta nadir de olsa işe yarayacaktır. hdd de sorun yok ise memory test yapmanız uygun olacaktır.

Ekran kartı arızaları daha değişik belli olacaktır. Driver ile ilgili olan sorunlar genelde mavi ekran hatalarıyla baş göstermektedir. Eğer ekran kartı arızalıysa bilgisayarınızın görüntüsünde karelenme. görüntüde donma, bilgisayarda donma gibi sorunları göreceksiniz. Bunu anlamanın en iyi yolu. bilgisayarınızı yeniden başlattıktan sonra vga modunda bilgisayarınızı açmanız. böylece basic ekran kartı sürücüsü ile bilgisayarınız açılacaktır. Eğer buda olmazsa güvenli modda ATI ekran kartınızı disable ederek sonucları gözlemleyebilirsiniz. BIOS versiyonunuzu güncel tutmakta fayda var. Bunun için müşteri hizmetlerini aramanız daha yerinde bir karar olacaktır. Sorunlu bir sürüm yada hatalı bir sonucta en azından bilgi alabilirsiniz. BIOS Update yapacaksanız bilgisayara RCD dışında cd lerle kurulum yapmayın. Nedeni bilgisayarınızda yer alan bir partitionun bios updatenin vermiş olduğu açılmama sonucunda geri alma seçeneğinizin olmasıdır. Eğer Hp_Tools bölümünüz yoksa. Bildiğiniz en kallavi duayı okuyabilirsiniz.

FPS düşüşleriyle ilgili olarak; ATI nin bildiğiniz üzere en kötü handikapı driverların ne kadar iğrenç olduğudur. Bu konuda NVIDIA tartışmasız ATI nin çok önünde. ekran kartı ile sıkıntı yaşarsanız ilk etapta Hp nin sitesinden de olabilir RCD den yeniden kurulum yaparakta elde edebilirsiniz ilk sürüm driver yüklemeniz. Daha sonra Hp nin sitesinden çıkan driverların yeni getirmiş olduğu özellikleri okuyarak size uygun driverler seçebilirsiniz. Bu konuda biraz araştırma yapmanızda gerekebilir. Bazen hp nin yayınladığı driver dan çok ATI nin kendi sitesindeki driverleri kullanmakta sorunlarınızı çözebilir.

Mavi ekran hataları; Mavi ekran hataları genelde yazılımsal uyumsuzluktan meydana gelen sorunlardır. Bill amcamız bize insan gibi arkadaşım bilgisayarının surası arızalı değiştir demek yerine 0X0000007a gibi rakamlar yazarak genel kullanıcıların bu duruma fransız kalıp hem bilgisayara hem kendisine sövmesini sağlamıştır. Bu tarz durumlarda yapmanız gereken şey bilgisayarınızı yeniden başlatırken f8 ile açıp sistem hatalarında yeniden başlatmayı devredışı bırak komutunu seçin. ve olan mavi ekranın kodunu alın. Hatta mavi ekran sayfasını dikkatlice okumanızı öneririm. orada bazen sürücü hatası var ise hangi sürücü hata vermiş vb.. gibi püf noktalarıda görebilirsiniz. Mavi ekran kodunu google da araştırırsanız sorunu çözmek adına daha önemli yol elde edebilirsiniz. belkide 5 dakikada sürücü geri yüklemesi yada update ile çözebileceğiniz bir sorunu dikkat etmediğimiz için hem sinir krizi geçirerek hemde bilgisayardan hevesimizin kırılmasına yol açabilir.. Dikkat etmekte fayda var..

Ufak anektod; SSD ve normal HDD ile kafası karışan arkadaslarımız var. Bilgisayarınıza kesinlikle SSD disk takmanızı tavsiye ederim. Tabi biraz bütce meselesi ama inanın masrafa değer. SSD disk arşiv yapmak için değil erişim hızı daha yüksek olduğu için bilgisayarınızın çalışma hızına direkt etki edecek bir parça. Upgrade düşünen arkadaşlar RAM yerine SSD diske masraf ederlerse üzülmeyeceklerdir. IOPS değeri ve okuma yazma hızı yüksek ssd ler tercih sebebidir.

Yazımı burada sonlandırıyorum.. Umarım bir coğunuza faydalı bir yazı olmuştur.. Kendinize cici bakın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GrounD_ZerO -- 21 Temmuz 2014; 3:05:52 >

• Bir kaç şey daha eklemek istiyorum..

Ekran kartında bazı arkadaşlar ekran kartı yanıt vermeyi kesti gibi bir sorunla karşılaşıyorsanız şunu mutlaka denemelisiniz.. Bir youtube videosunun üstüne sağ tık ayarlardan donanım hızlandırma özelliğindeki tik i kaldırıp devredışı bırakın muhtemelen sorununuzu düzeltecektir. Ayrıca oyun oynarken bilgisayarınız mavi ekran veriyor ise coolsense kapatmayı deneyin bunun nedeni bilgisayarınız ısındıkca coolsense devreye girerek işlemci frekansını düşürecek ve oyun ihtiyaclarını karşılamaz hale getirebilir. buda mavi ekran hatasına sebep olabiliyor. Yukarıda arkadas güc seçeneklerinden işlemciye kısıt getirerek sorunu çözdüğünü söylemiş. Bunun yerine coolsense kullanmanız aynı işlemi otomatik yapmanızı sağlayacaktır. O şekilde manuel uğraşmanıza gerek yoktur.
  • Bu güzel açıklamalar için çok ama çok teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar.. bilgi olsun diye bende küçük bir inceleme yaptım, belki incelemek isteyen olur...

laptop un en iyi windows 7 de çalıştığını söylemiştim ancak;
    windows 8.1 multiple edition u kurdum her hangi bir driverı kurmadan direkt 1,5 gb güncelleştirme yaptıktan sonra, bütüm driverları kendi bulup yükledi,
    ne ekran kartı sorunu var, ne beats, ne de parmak izi.

hatta kendi kurduğu ekran kartı driverları sayesinde açılacak proğrama göre intel mi ati mi kullanılması gerektiği atanabiliyor.

resimde tivibu yu intel, oyunları ati yaparak çift monitör takılı oyun testi yaptım. oyunları sorunsuzca, tek monitörde oynuyormuş gibi oynadım;
    kendi lcd nin yanında 1440x900 vga monitör.
    grid autospot [1440x900 2xmsaa medium ayar ati , 1366x768 tivibu için intel] ;

farcry3 ( oyun içinde printscreen alındığında siyah görüntü göstermektedir, bu sebeple telefonla flaps ı baz alarak fotoları çektim [1440x900 low 2xmsaa için ati, 1366x768 tivibu için intel] )

diğer oyun pes2014 onu her şekilde akıcı oynattığı için printscreena gerek görmedim :)

oyunlar gayet akıcı şekilde oynanmaktadır. 2. ekranda speedfan da mevcuttur. laptopun altında logitechin bir soğutucusu vardır.

ekran kartını güncellemek isterseniz eğer;

resimde görülen yere tıklayıp, açılan sayfada otomatik bul derseniz en güncel driverı bulup yüklüyor.
    güncellenecek ati driverı sayesinde oyunlarda 4-5 fps daha elde ediliyor ancak grafik atama özelliği devre dışı kalıyor, ya atiyi seçeceksiniz ya da intel.

son olarak; ssd gereklimi diye soracak arkadaşlar için, kesinlikle gerekli! laptop hızını göstermek içinde başlama videosu koydum, çalıştırma tuşundan masaüstüne kadar parmakizi ile şifre girmekte dahil hızını görebilirsiniz;
    videoyu izlemek için tıklayınız.

• Biraz yukarılarda oyunlarda ani FPS düşüşleri ve takılmalar yaşadığıma dair mesaj yazmıştım, sorunuma güncelleme olsun diye yazayım dedim. Birkaç testten sonra sıkıntının hdd kaynaklı olduğuna karar verip SSD'ye geçiş yaptım bu vesileyle. Eski hdd'mi de bir kutuya koydum harici olarak kullanıyorum usb'den arşiv için. Oyunları, programları ve sistemi SSD'ye kurunca bu sorunlar ortadan kalktı, gayet akıcı çalışıyor. Bu zamana kadar ızdırap çekmişim adeta, performans artışı beklediğimden daha yüksek oldu. İmkan varsa mevcut hdd yerine SSD öneriyorum ben de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arcalper0658

arkadaşlar.. bilgi olsun diye bende küçük bir inceleme yaptım, belki incelemek isteyen olur...

laptop un en iyi windows 7 de çalıştığını söylemiştim ancak;
    windows 8.1 multiple edition u kurdum her hangi bir driverı kurmadan direkt 1,5 gb güncelleştirme yaptıktan sonra, bütüm driverları kendi bulup yükledi,
    ne ekran kartı sorunu var, ne beats, ne de parmak izi.

hatta kendi kurduğu ekran kartı driverları sayesinde açılacak proğrama göre intel mi ati mi kullanılması gerektiği atanabiliyor.

resimde tivibu yu intel, oyunları ati yaparak çift monitör takılı oyun testi yaptım. oyunları sorunsuzca, tek monitörde oynuyormuş gibi oynadım;
    kendi lcd nin yanında 1440x900 vga monitör.
    grid autospot [1440x900 2xmsaa medium ayar ati , 1366x768 tivibu için intel] ;

farcry3 ( oyun içinde printscreen alındığında siyah görüntü göstermektedir, bu sebeple telefonla flaps ı baz alarak fotoları çektim [1440x900 low 2xmsaa için ati, 1366x768 tivibu için intel] )

diğer oyun pes2014 onu her şekilde akıcı oynattığı için printscreena gerek görmedim :)

oyunlar gayet akıcı şekilde oynanmaktadır. 2. ekranda speedfan da mevcuttur. laptopun altında logitechin bir soğutucusu vardır.

ekran kartını güncellemek isterseniz eğer;

resimde görülen yere tıklayıp, açılan sayfada otomatik bul derseniz en güncel driverı bulup yüklüyor.
    güncellenecek ati driverı sayesinde oyunlarda 4-5 fps daha elde ediliyor ancak grafik atama özelliği devre dışı kalıyor, ya atiyi seçeceksiniz ya da intel.

son olarak; ssd gereklimi diye soracak arkadaşlar için, kesinlikle gerekli! laptop hızını göstermek içinde başlama videosu koydum, çalıştırma tuşundan masaüstüne kadar parmakizi ile şifre girmekte dahil hızını görebilirsiniz;
    videoyu izlemek için tıklayınız.

Merhaba, Yeni bir kurulum yaptığınızı göstermişsiniz. Ancak bu multiple edition nedir tam olarak anlamadım. Ben windows 8.1 pro kurdum son olarak hiç bir şekilde parmak iiz okuyucusu driverı yuklemedi bende. Üstelik HP sitesinden yüklediklerimi tanımıyor meret. Çok sinir bozucu. Bu bahsettiğiniz sürüm tam olarak nedir onu indrimek %100 driver sorununu çozuyormu onu merak ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: akirici

merhabalar.. hocam ben bir siteden indirdim. win 8.1 multiple edition + serial yazıyordu denemek istedim ve şuan gayet memnunum. yukarıda bahsettiğim gibi yani ilk masaüstü geldiğinde direkt windows güncellemesi yaptım driverlarda dahil kendisi güncelleme yaptı, ne ati nin ne de hp nin sitesine girip driver aradım. kardeşimin laptopu asus marka formattan sonra aynı şekilde ilk masaüstü geldiğinde güncellemeleri açtım gayet çatır çatır güncelledi sitelere girip driver aramadım ondada. 2 laptopta deneyip sorun yaşamadım ama %100 sorunsuz demek için farklı modelde de denemem lazım sanırım :)
  • Evet arkadaşlar ekran kartı hatası mavi ekran hatasında recovery yapıp kurtulduk derken şimdide wireless kayboldu pc de sürücü yüklememe rağmen hiç bir tepki yok acaba sorun ne olabilir ?
  • Bayağı bir uğraştım ancak sonunda win 7 de de dinamik ve fixed modu aynı anda aktifleştirdim . bf4 te ultrada 8 high da 24 fps veriyor .

@akirici
    win 8.1 de otomatik kuruluyor multi olmasına gerek yok 15 gün önce güncelleme çıktı. (bende win 8,1 pro ve win 7 home p. kurulu ikiside sorunsuz.)

@tactless_61

eğer driverleri kurduysanız altta simge çıkmıyorsa buraya tıklayıp açın ben bu şekilde açmıştım.
    C:\Program Files\Hewlett-Packard\HP Wireless Assistant\HPWA_Main.exe

• quote:

Orijinalden alıntı: megapas

Bayağı bir uğraştım ancak sonunda win 7 de de dinamik ve fixed modu aynı anda aktifleştirdim . bf4 te ultrada 8 high da 24 fps veriyor .

@akirici
    win 8.1 de otomatik kuruluyor multi olmasına gerek yok 15 gün önce güncelleme çıktı. (bende win 8,1 pro ve win 7 home p. kurulu ikiside sorunsuz.)

@tactless_61

eğer driverleri kurduysanız altta simge çıkmıyorsa buraya tıklayıp açın ben bu şekilde açmıştım.
    C:\Program Files\Hewlett-Packard\HP Wireless Assistant\HPWA_Main.exe

hocam rica etsem bilgi sekmesinde yazılım kısmının ekran görüntüsünü atar mısın? driver sürümünü merak ettim.

teşekkürler..

• Arkadaşlar AMD Radeon HD 6770M yükleyemiyorum.Hp nin sitesinden driveri yukledım fakat ekran kartı hala görünmuyor.Sadece intel 3000 i yukleyebildim.Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
  • son zamanlarda sürekli ekran kartı , usbport,mavi ekran gibi hatlardan dolayı recovery yapmaktan usandım sonunda 8.1 yüklemeye karar verdim kurulumdan sonra güncellemeleri yaptım ayrıca tüm driverler güncel olarak kurması gayet hoşuma gitti amd 2014.0704 versiyon kurulu gayet stabil herhangi bir sorunla karşılaşmadım eğer benim gibi win7 de sorunlarla karşılaşıyorsanız şiddetle tavsiye ederim . bence bu saatden sonra bu makinaya yapılacak tek şey ssd almaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tactless_61 -- 4 Eylül 2014; 1:52:55 >
  • batarya alab varmı alan varsa bilgilendirebililrmi bi zahmet

HDD Bu şekilde ssd ye gecmeyi füşünüyorum değer mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ALySmith

kesinlikle değer ssd yi hdd ile karşılaştırmak BENCE yanlışlık olur
    çünkü önemli olan mak. yazma hızından ziyade, kaç saniyede veriye ulaştığı ve saniyede ne kadar veri yazdığı önemlidir.
    ssd ile pc nin ne kadar sürede açıldığıyla ilgili bir video paylaşmıştım geçmiş sayfada, isterseniz bir inceleyin.

edit: 10 cevap üste

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arcalper0658 -- 22 Eylül 2014; 0:30:44 >

• quote:

batarya alab varmı alan varsa bilgilendirebililrmi bi zahmet

ben batarya ssd ve fan aldım hangi konuyu merak ediyorsunuz?
  • quote:

quote:

ataryayı aldım aliexpressden 52000 lik buldum bi tane ama daha bugun kargoya verildi.

ssd ne önerirsiniz şu ara piyasadan biraz uzagım önerileri alabilirim.
    Kolay gele.

• quote:

quote:

quote:

ataryayı aldım aliexpressden 52000 lik buldum bi tane ama daha bugun kargoya verildi.
    http://www.aliexpress.com/item/5200MaH-Battery-for-HP-Pavilion-DM4-DV3-DV5-DV6-DV7-G32-G42-G62-G56-G72-for/2004803947.html
    Kolay gele.

Dostum eline geçince bilgi veririmisin bende alabilirim eğer kargo ve ürün sorunsuzca geliyorsa.

• quote:

Orijinalden alıntı: 1905batu

quote:

quote:

quote:

http://www.aliexpress.com/item/5200MaH-Battery-for-HP-Pavilion-DM4-DV3-DV5-DV6-DV7-G32-G42-G62-G56-G72-for/2004803947.html
    Kolay gele.

Dostum eline geçince bilgi veririmisin bende alabilirim eğer kargo ve ürün sorunsuzca geliyorsa.

tmm kargo şu an yolda sıkıntı yok gibi gelsin tkrr burdan yazarım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 1905batu

quote:

quote:

quote:

Kolay gele.

tmm kargo şu an yolda sıkıntı yok gibi gelsin tkrr burdan yazarım.

Tamamdır haber bekliyorum :)

• 
Sayfa: önceki 234235236237238
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.