Şimdi Ara

HP Pavilion DV6-1146ET

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
0
Favori
17.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Selam herkese,

Öncelikle bu foruma ve forum üyelerine teşekkür ederim. Son bir haftadır yeni bir dizüstü bilgisayar almak için epey bir araştırma-fikir alma çabasında bulundum, ve bu forumda yer alan bilgiler vasıtasıyla ile de HP DV6-1146ET modeline karar verip, iki gün önce satın aldım.

Bursa'da ikamet ettiğim için bu şehirde bulunan tüm mağaza ve satıcıları aramama rağmen bu modeli stoklarında bulamadım ve ne zaman geleceklerini de bilemedikleri için aramamı İstanbul'da yürüttüm. Velhasıl İstanbul'da da birçok firmayı aramama rağmen Vatan Bilgisayar haricinde hiç birinde bulamadım. Vatan Bilgisayar'dan aldığım ürün ellerindeki son üründü, siparişini verdim ve ertesi gün Bursa'ya adresime yolladılar.

Peşin fiyatı 2292TL, taksitli fiyatları vade ve kredi-kartı'na göre 2192TL ve 2492TL arasında değişmekte olan bu modeli, bütçesi yetenler için kesinlikle tavsiye edebilirim. Eğer daha az fiyatta bir bilgisayar almak istiyorsanız DV6-1140 veya 1125 modelleri de iyi makineler.

DV6-1146 Modeli ile ilgili şu bilgileri aktarabilirim:

CPU Teknolojisi Intel® Core™ 2 Duo
    CPU Numarası T9550 2,66 GHz, 1066 Mhz, Ön-Bellek(cache) 6MB
    RAM Kapasitesi 4096MB DDR2 800Mhz
    VGA Chipset Modeli ATI HD 4650, 1024Mb DDR3
    HD Kapasite 320 Gb, 5400 Rpm
    Ekran Boyu(inch) 15.6 ", WXGA, 1366*768
    DVD Super Multi, Mobil Özellikler, Uzaktan kumanda, BlueTooth, Kamera, Parmak izi okuma, Kart Okuyucu
    İşletim Sistemi Win Vista Premium Tr
    Ağırlık (Kg) 3,2 kg

DV6-1146 modelini tercih etmemin başlıca nedenleri; ATI 4650 ekran kartı ve 6MB Ön-Bellek ve T9550 işlemcisi oldu. Bu ekran kartı şahane, yabancı sitelerde yaptığım araştırmalarda bir çok test ve kıyaslamalarda, bu fiyata sahip olunabilecek en iyi ekran kartı. Merak eden arkadaşlarhttp://www.notebookcheck.net/AMD-ATI-Mobility-Radeon-HD-4650.13883.0.html sitesine bakabilir ve hemen hemen bütün dizüstü bilgisayar ekran kartlarının test/benchmark puantaj ve sıralamalarını görebilir.

Bu ekran kartı ve alternatif 2 kart ile ilgili kısa bir özet vermek gerekirse:

ATI Mobility Radeon HD 4650 (Aldığım HP DV6-1146 serisinde yer alan ekran kartı)
    13123 puantajla tüm ekran kartları arasında 29. sırada

3DMark 2001: - Standard 1024x768
    min: 26122, avg: 29410, max: 32698 Points
    3DMark 03: - Standard 1024x768
    min: 15500, avg: 19341, max: 21712 Points
    3DMark 05: - Standard 1024x768
    min: 11535, avg: 13123, max: 14191 Points
    3DMark 06:
    min: 4920, avg: 6299, max: 7180 Points

NVIDIA GeForce 9600M GT (Diğer bilgisayarlarda takdir edilen bir başka kaliteli ekran kartı)
    9444 puantajla tüm ekran kartları arasında 51. sırada

min: 22291, avg: 27282, max: 34297 Points
    min: 12348, avg: 14993, max: 17184 Points
    min: 5684, avg: 9444, max: 11120 Points
    3DMark 06:
    min: 3930, avg: 5136, max: 6296 Points

Intel GMA 4500MHD (Aldığım dizüstü ile benzer fiyatlarda satılan Toshiba ve birçok marka bilgisayarlarda yer alan ekran kartı)
    1344 puantajla tüm ekrar kartları arasında 126. sırada

min: 3761, avg: 5573, max: 7180 Points
    min: 1487, avg: 2277, max: 3025 Points
    min: 843, avg: 1344, max: 1710 Points
    3DMark 06:
    min: 561, avg: 858, max: 973 Points

Yukarıda görüldüğü gibi makine fiyatına göre en iyi ekran kartı HP DV6-1146ET modelinde yer alan ATI Mobility Radeon HD 4650'dir, gerçi tüm ekran kartları arasında 29. sırada olmasına rağmen, daha performanslı ekran kartları 3500-9000TL arasında satılan başka marka bilgisayarlarda mevcut (Monster, Alienware gibi), o sebeple fiyat-performans denkleminde DV6-1146ET çok çok etkin duruyor.

Bu bilgisayarı almayı düşünen arkadaşlara kesinlikle tavsiye ederim.

Ayrıca şarj olayını hallettikten sonra gayet sıcak ve nemli bir odada 10 saat aralıksız çalıştırdım (internet+oyun) ve belirtilecek düzeyde bir ısınma yaşamadı, ısınma sorunu yok diyebileceğim kadar serindi. Fakat birkaç arkadaşın belirttiği gibi Vista işi bozuyor, XP'ye (veya Windows 7'ye) geçmek gerekiyor o sebeple XP sürücülerini toparlamak gerekmekte ve bir başka eksi nokta olarak bahsedebileceğim hoparlörden arada bir, çok sessiz de olsa, gece sessizliğinde yakından duyulabilen "tık" veya "tok" benzeri fare tıklamasını anımsatan hafif "işlem sesi" gelmekte, bu da diğer bir arkadaşın belirttiği gibi program kurulumunun getirdiği yükten olduğu ve XP kurulumu ile çözümlenebilir olacağının kanısındayım.

Evet....

HP DV6-1146ET almayı düşünen arkadaşlar için umarım verdiğim bilgiler faydalı olur, kesinlikle tavsiye edebileceğim bir makine.

Gelelim bu bilgisayarın yapım kalitesi ve görünümüne:

Parlak "piyano-siyahı" ve kromaj aksamlı makine tüm açılardan gayet albenili görünümlü ve kaliteli bir makine görünümü vermekte.
     HP Pavilion DV6-1146ET

HP Pavilion DV6-1146ET

HP Pavilion DV6-1146ET

HP Pavilion DV6-1146ET

HP Pavilion DV6-1146ET

HP Pavilion DV6-1146ET

Parlak olan siyah yüzey kaplaması aynı zamanda resimde pek görünmeyen altın renginde çizgiler ve gümüş renginde motiflerle başarılı bir şekilde dekore edilmiş.
     HP Pavilion DV6-1146ET

HP Pavilion DV6-1146ET

HP Pavilion DV6-1146ET

Klavye/tuş takımı iyi düzenlenmiş, ergonomik yerleştirilmiş olmasının yanında çökmesi olmayan kaliteli işçiliği var, yön tuşları küçük görünsede benim kalın parmaklarım alışmakta pek zorlanmadı.
     HP Pavilion DV6-1146ET

HP Pavilion DV6-1146ET

HP Pavilion DV6-1146ET

Yarı parlak tuş takımı hariç, ekran dahil tüm yüzeyler parlak siyah, dokunmatik fare yüzeyi parlak kromaj olduğu için tüm yüzeyler dokunuştan ter/yağ izleri tutabiliyor, bu izlerde ters ışıkta zaman zaman görünebilmekte, bu sebeple çok çok çok titizseniz 3-5 günde kuru bir bezle temizlemeye hazırlanın.
     HP Pavilion DV6-1146ET

HP Pavilion DV6-1146ET

HP Pavilion DV6-1146ET

Bilgisayarımız aynı zamanda hafif, ince ve kullanışlı bir uzaktan kumandası ile gelmekte. Büyüklüğüne fikir versin diye yanına demir 1TL koydum, kumandanın kalınlığı ancak demir para kadar.
     HP Pavilion DV6-1146ET

Her ne kadar bu model epey serin çalışşa ve ısınma sorunu yaşatmasa da, sıcak yazlarda 10+ saat çalışan tüm dizüstü bilgisayarlara soğutucu faydalı oluyor. Benim tavsiyem makine altındaki tüm havalandırma kanallarına iyi hava sirkülasyonu sağlaması için geniş ve tek pervaneli, hava akım hacmi yüksek olan bir soğutucudur, makinenizin ömrüne ömür katsın.
     HP Pavilion DV6-1146ET

Eh artık tüm marifet ve güzellikleriyle bu makine benim beğenimi aldı, bana da tek kalan kapaktan yansıyan Hawaii gömlekli resmimde baş parmağımı onaylayıcı bir şekilde bu modele kaldırmak.
     HP Pavilion DV6-1146ET

Saygılar.
    ArRad

Edit: Resimler eklenmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArRad -- 31 Mayıs 2009; 4:41:01 >

• Bu konuda Dv6 11.. serisi adı altında dernek var zaten.Bu kadar araştırdığına göre mutlaka görmüşsünüzdür.Bölünme olmasın isterseniz orada devam edebilirsiniz.Ama yine de solo yapmak ister gibi görünüyorsunuz...

İnceleme için teşekkürler gerçekten başarılı
  • quote:

Orjinalden alıntı: XPerience

Bu konuda Dv6 11.. serisi adı altında dernek var zaten.Bu kadar araştırdığına göre mutlaka görmüşsünüzdür.Bölünme olmasın isterseniz orada devam edebilirsiniz.Ama yine de solo yapmak ister gibi görünüyorsunuz...

İnceleme için teşekkürler gerçekten başarılı

Teşekkürler sayın XPerience. Evet bu forumdan epey faydalandım, o sebeple herkese bu konuyu açarken teşekkürlerimi sundum ilk yazımda, gayet faydalı bir forum topluluğu.

Yorumunuza istinaden; açtığım bu konuyu sizin işaret ettiğiniz "Dv6 11...serisi" adı altında açılan konunun içine yerleştirmemiş olmam:
    Konu Başlığı: "HP PAVILION DV6-11..et serisi KULLANANLAR KULÜBÜ (1115et inceleme)"
    Linki: http://forum.donanimhaber.com/m_31541752/tm.htm

1-Konu başlığında (1115et inceleme) olduğu,
    2-Konu içinde birçok Dv6 11... serisinin modellerinin olduğu,
    3-Birçok DV6-11.. serinin forumun "HP" bölümü altında kendine özgün bölümlerinin açılmış olduğu ve
    4-Özellikle bazı arkadaşlarımızın sadece DV6-1146ET modeli ile ilgilenebileceğini düşündüğümden ve bu sebeple kendilerinin hızlıca bu makine hakkında bilgi edinebilemeleri ve bir nebze de olsa faydalanabilmelerini sağlamak için açtımıştım.

Yoksa sizin düşündüğünüz gibi "solo" veya "koro" takılma düşüncemden değil.

Son olarak, yaptığım özet incelemeyi başarılı bulmanıza ve buna istinaden teşekkür etmenize asıl ben teşekkür ederim.

Saygılar.
    ArRad

• İnceleme için teşekkürler, resimlerlede süsleseydiniz keşke.

Benim merak ettiğim makine açılış hızının ve aynı anda (farklı uygulamalar) yapılan işlemlerde, performansının nasıl olduğu, P serisi bir işlemci düşünmmekteyim, iki sebebi var, biri şarj ve ısınma olayının P sersinde daha az olduğu bilgisi, ama 6mb cache olayı beni sürekli düşündürmekte.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mobilecom

İnceleme için teşekkürler, resimlerlede süsleseydiniz keşke.

Benim merak ettiğim makine açılış hızının ve aynı anda (farklı uygulamalar) yapılan işlemlerde, performansının nasıl olduğu, P serisi bir işlemci düşünmmekteyim, iki sebebi var, biri şarj ve ısınma olayının P sersinde daha az olduğu bilgisi, ama 6mb cache olayı beni sürekli düşündürmekte.

Ben tşk ederim faydalı bulduysanız bilgileri. Yazınızda belirttiğiniz gibi maalesef DV6-1146ET'nin şarjı çok uzun gitmiyor, kendi makinemde 1saat50dk ile 2saat30dk arasinda çalışma süreleri aldım. Diğer merakınıza gelirsem makine çok hızlı, mutlitasking yükü altında donanımsal olarak zorlandığını söyleyemem fakat Vista tam bir zaman katili, açılışlarda dahil bu belirgin. Fakat Vista yüklü diğer PC'lere kıyasladığımda, donanımın gerçek performansı anlaşılıyor, XP şart bu donanıma. Isınma meselesine gelirsek, ilk yazımda belirttiğim gibi beni pozitif yönde şaşırttı bu model, serin çalışan bir makina. Ama tabi eğer yazın ortasında iklimlendirilmeyen bir ortamda durmadan 10+ saat çalıştıracağım diyorsanız, bir dizüstü soğutucusu her makineye faydalı olacağı gibi bu bilgisayara da faydalı olacaktır muhakka, ama serin çalışan bir model onu söyleyebilirim.

Saygılar.
    ArRad

Edit: İlk konuya resimleri ekledim, bakabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArRad -- 31 Mayıs 2009; 4:43:06 >

• aynı makinadan ben de bugün bursa vatan billgisayardan aldım vista harici herşey güzel gözüküyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: chesterx

aynı makinadan ben de bugün bursa vatan billgisayardan aldım vista harici herşey güzel gözüküyor

hyrlı olsun kardes bnde dun aldım bursa vatandan 2 tane ayırtmıstım 1 tanesını aldım en son ellerınde 1 kalmıstı yoksa sen mı aldın onuda :D
  • bilmiyorm stok konusunda konuşmadık baktım beyendim aldım :D

2290 liraya aldım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chesterx -- 30 Mayıs 2009; 22:43:42 >
  • Chester & immortal ikinize de hayırlı uğurlu olsun, arızasız, dertsiz tasasız kullanmanız dileğiyle. :)

Saygılar.
    ArRad
  • arkadaşlar ben bu makineyi yaklaşık 1 ay önceden daha gelmeden ayırtmıştım ve geçen hafta gelir gelmez telefon ettiler ve hemen aldım. ama malesef 1 aydır dört gözle beklememe rağmen ve 1 haftadır elimde olmasına rağmen daha açmadım bile malesef bu hafta finallerim var hiç vaktim olmadı içim gidiyor ama el mahkum uzaktan bakmakla yetiniyorum umarım finaller sağsalim biterde beraber pc mizi konuşup güzel bir paylaşım ortamı yaratırız
  • quote:

Orjinalden alıntı: ArRad

Chester & immortal ikinize de hayırlı uğurlu olsun, arızasız, dertsiz tasasız kullanmanız dileğiyle. :)

Saygılar.
    ArRad

eyvallah sağolasın :)
  • Sanırım HP DV6-1144ET VA124EA , INTEL Core 2 Duo P8700 2.53 Ghz, 4 GB RAM 667, 320 HDD, DVD WR, 15.6' WXGA, ATI HD4650 1024MB , Vista
    modeli ile tek farkı 1146 da işlemci Q9550 kullanılmış, ama arada 450-500 TL falan bir fark var, o kadar fark vermeğe değecek bir performans artısı sağlayacağını düşünmüyorum Q9550 nin. Üstelik bu krizde..

Arkadaş peşin fiyatı 2300TL demiş fakat HP DV6-1144ET ise 1800 TL peşin fiyatı.

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=4714
  • Serpantin:

Belirttiğiniz farklılık sadece İşlemci ve Ön-Bellek'de görünmekte:

DV6-1144ET: P8700 2,53Ghz 3MB Ön-Bellek
    DV6-1146ET: T9550 2,66Ghz 6MB Ön-Bellek

Ve HP liste fiyatlarına bakarsak:

DV6-1146ET : 1479$+KDV
    Link:http://h10010.www1.hp.com/wwpc/tr/tr/ho/WF06b/321957-321957-3329744-64354-64354-3873224-3956828.html?jumpid=oc_R1002_TRTRC-001_HP%20Pavilion%20dv6-1146et%20Entertainment%20Notebook%20PC&lang=tr&cc=tr

DV6-1144ET: 1249$+KDV
    Link:http://h10010.www1.hp.com/wwpc/tr/tr/ho/WF06b/321957-321957-3329744-64354-64354-3873224-3956825.html?jumpid=oc_R1002_TRTRC-001_HP%20Pavilion%20dv6-1144et%20Entertainment%20Notebook%20PC&lang=tr&cc=tr

Arada 230$ fark var, bu göründüğü kadar bu 2,66<->2,53 İşlemci ve 6<->3 Ön-Belleğe gitmektedir.

Bazı yabancı ülkelerde aldığınız model bilgisayarı "fabrika-çıkış" üst model donanıma değiştirebilyorsunuz, ve benzer maaliyet artış oranları var.

Elbet sizin linkini verdiğiniz satış noktasında DV6-1144ET fiyatı 1075$+KDV olarak, liste fiyatından 174$+KDV daha düşük görünmekte, ama pazar ekonomisi bu, bazı modellerin liste fiyatını koruması/düşmesi olacaktır, zaten zamanla tüm aldığımız bilgisayarlar tabiri caizse "5para" etmeyecek. :)

Yanlış hatırlamıyorsam DV6-1146ET'ye büyük rağbet olmuştu, bazı satıcılar 200'er adet stoklarla sınırlıydı, rağbet çok olunca bu modele fiyat da şişik durmuş/duracak olabilir bir müddet. Ama alınan teknoloji eğer para kazandırmaya (iş'te, ticarette) kullanılmıyorsa elbet zamanla para kaybı olacaktır, o sebeple sizin bahsettiğiniz model ve satış koşulu gayet cazip görünmekte.

Saygılar.
    ArRad

• arrad msj attım kardes bi baksan.
  • partition magic kurdum diski bölmek için açılışta 2 tane hata verdi fix edeyimmi diye sordu ben de evet dedim ve recovery partititionumu sildi siz denemeyin . .
  • 1146 kullanan arkadaslarım, immortalover ve benım laptopumda sarjı takınca fan çalışıyor sarjı cıkarınca duruyor.sizde de aynı problemler var mı varsa nasıl çözeriz biliyor musunuz???
  • quote:

Orjinalden alıntı: hewalita

1146 kullanan arkadaslarım, immortalover ve benım laptopumda sarjı takınca fan çalışıyor sarjı cıkarınca duruyor.sizde de aynı problemler var mı varsa nasıl çözeriz biliyor musunuz???

ben evde pili çıkarıp şarjda kullandığım için simdilik bi cevap veremiyorum ama fan çalışıyo bende.. bide ben soğutucuyla kullanıyorum sürekli onun da fan sesi var :) ama tavsiye ederim soğutucu almanızı .. kaç saattir gta4 oynadım masaüstüne geldiğimde cpu sıcaklığı 50 küsür derecedeydi
  • incelemeni istersen eklerim ana topice içerde incelemenin olduğunu belirtmek için başlığa öyle yazmıştım
  • Hewalita:
    Arkadaşım özel mesajına baktım, bu sorununu diğer konuda okumuştum ve bana da tuhaf gelmişti, kapalı konumda şarj esnasında soğutucu pervanenin devreye girmesi bildiğim kadarıyla normal değil, yazdığım özel mesajda belirttiğim gibi iç termostatın kapalı konumda soğutucu pervaneyi tetikleme yapacağı kadar donanım ısısının olmaması gerekiyor, fazla zaman kaybetmeden satış noktasına bunu aktarmanın gerekli olduğunu düşünüyorum.

Yazılımcı Online:
    Arkadaşım bu konuda ki özet incelemeyi sizin açtığınız konuya aktarmanız çok iyi oldu, sonuçta orası kulüp forumumuz, burda bu konuyu sadece bu model ile ilgili almayı düşünenler için genel bilgi edinebilmeleri için açılmıştım, iyi düşündünüz, teşekkür ederim yardımınız için.

Saygılar.
    ArRad

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArRad -- 1 Haziran 2009; 15:15:22 >
  • Mrb arkadaşlar. ben daha önceden 1140ET kullanıyordum fakat oyunlarda kastı,açılışı 1buçuk dakikayı buluyordu.performansını hiç beyenmedim. bugün vatan dan 1146ET yi aldım.inşalah hayırlı nolur fakat merak ettiğim nokta performansı ve oyunlarda kasıp kasmaması.. umarım beklediğim gibi çıkar çünkü 1140ET benim için hüsranla sonuçlandı diyebilirim.Bu arada 1140ET de ekran kartı 2815 e kadar çıkabilirken 1146ET de 2303 e kadasr çıkıyor, umarıım bu da fazla bi fark oluşturmaz oyunlar için. ArRad sana bir sorum olacaktı bu cache bellek ve işlemci nekadar önemli dersin performans için?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.