Şimdi Ara

hp pavilion 8373 (17 inç) bugün aldım yok mu sorusu olan? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
0
Favori
3.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar almayın bu makineyi bozuk bu serinin hepsi..

    bu paraya hele core duo hiç almayın..

    space,ctrl,vsvsv tuşlarındaki bozukluğu ekrandaki kontrast sorununu yazmaya başlarsınız...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: turusan

    Arkadasım boşuna övüp durma makineni heralde 7600 7400 den daha iyi ama sende yazmışsın tasınabilirlik açısından - puanı almışsın bikere ben bile zorlanıyorum 15.4" laptopu tasırken 17" seni hayli hayli kasar ama kullanım farkı var tabi güle güle kullan hayırlı olsun.


    arkadaşım forumu baştan okursan taşınabilirliğine ne söylediğimi görürsün. ama yine tekrarlıyorum. sürekli yanında taşıyanlar için ideal değil. ama benim gibi film ve oyun için kullanıp masaüstünden çok fazla kımıldatmayanlar için daha iyisi nadir bulunur. bu forum da amacım makinemi övmek değil, iyi ve kötü yanlarıyla anlatıp arkadaşlara bir alternatif sunmaktır.

    mesajından anladığım kadarı ile bayan olma ihtimalin var çünkü fazladan 700 gram bir bayan için sorun edilebilir.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: bisorumvar.com

    arkadaşlar almayın bu makineyi bozuk bu serinin hepsi..

    bu paraya hele core duo hiç almayın..

    space,ctrl,vsvsv tuşlarındaki bozukluğu ekrandaki kontrast sorununu yazmaya başlarsınız...





    kardeş bozukluk dediğin olay, parmakları ve elleri olan herkesin hakkından gelebileceği bi durum. ben hallettim tuşlarda hiç bir sorun yok . bu bozukluğun(!) olduğunu bilsemde yine alırdım.

    gelelim coredou olayına ki yine yukarıda bahsetmiştim. core2duo su olan arkadaşlarım var ve benim bilgisayarı onlardan daha hızlı çalışıyor. zaten işlemcinin hız ölçümündeki kullanılabilirliliği oldukça az.
    64 bit le çalışan programlar yaygınlaşıncaya kadar 16 çekirdekliler çıkar. ve core 2 duolar ayağa düşer. şuan lazım olmayan, bilgisayarın başına oturduğu zaman hiç kimsenin farkına varamayacağı özellikler için para harcamak bence çok mantıksız.( kardeşimle ilgili bir örnek vermiştim).

    ama ilerde illaki lazım olursa makul bi fiyata taktırabileceğime eminim.
    core2duo ile core duo şu an aynı chipseti kullanıyorlar (945 pm) ve bu chip setin işlemcisi ve ekran kartı sökülüp takılabiliyor. ram i ve harddiski zaten ben kendim söküp takıyorum.
    eeee fazladan parayı şimdi core2 ye vereceğime ilerde core duo bilgisayarıma taktırırım. ve o süre gelinceye kadar taş gibi bi bilgisayar kullanırım. ne idiği belirsiz marka değil.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: serhanuygur

    Wallaha Ben yanımda heryere kasa götüren adamım şahsen baan 19" laptop olsa yine dokunmaz :D

    Basic senden istediğim 3dmark06 testini nasıl yapacağını anlatayım, aslında hiçte zor değil

    http://www.futuremark.com/download/3dmark06/

    adresindeki 3dmark06 programını download etmen gerekiyor öncelikle. Eğer Chip DErgisi veya PcMagazine gibi dergileri takip ediyosan illahaki bi Ek CD si içinde vardır :) Etmiyorsan download etmen gerekecek. Kurduktan Sonra programı çalıştır ve En Soldaki Test Listesinin altındaki Select e tıkla ve bütün testleri seçtikten sonra ana ekrana dön ve Run 3DMArk a tıkla lütfen : )))

    sonuç ekranını Screenshotunu foruma koyarsan sevinirim, bende laptop alacam ve bu arlar piyasa iyice kızıştı ;) bekliyorum. SAol



    kardeş dediğin sayfaya gittim ya bi bozukluk var yada ben yanlış yaptım. program için 580 mb diyo benim bağlantı 256kbps yani 1 günü bulu bunu indirmem. başka bi yolu yok mudur?




  • kumanda kutunun içindeymiş ben ne bileyim onun o kadar küçük oldugunu ya

    @bisorumvar.com: bu makina dünyanın en süper makinesi demiyo zaten arkadas o kendi ihtiyaclarına göre en iyi seçimi yaptığını düşünüyo ve kararında özgürdür, senin başına gelen olay standart bi durum değil 100de 1lik bi durum sana rastlamış makinayı kötüleyerek burayı okuyan birçok kardeşimizin fikrinde değişikliğe sebep oluyosun ki kötülediğin marka HP gibi dünyaca tanınmış bi teknoloji firması ayrıca servis destek olarak son derece güçlüler ülkemizde.almayın diyerek insanları düşünceye sürükleyip firmayı suçlamak benim düşünceme göre yanlış, sadece HP değil Asus olsun DELL olsun hepsinde sorun olabiliyo bu makina sonuçta istisnalar kaideyi bozmaz,karar vermemiş olan insanları etkilediğini düşünüyorum.
    ayrıca bu ekran kartına,harddiske aynı zamanda RAMe sahip bu fiyata altarnatif sunabilirsen sevinirim.
    ben memnunum su ana kadar bi aksilik çıkarmadı,ağır ve taşınabilirlilik açısından problemli olduğu kesin,hergün elinde taşıyıp kullanacak adam zaten almasın bunu,arada bir tatile giderken arkadaşına giderken taşılabilcek bi alet, ben düşünen arkadaşlara tavsiye ediyorum,bu fiyata gerçekten güzel.tahminimce eski kasa pavilion olduğu için bu kadar indirdiler fiyatı bence bi nevi şanstır bu rakipleri 2000usd civarlardayken




  • yaa ewt biraz büyük bende dergi CD sinden kurmuştum, geçen ayın Chip dergisinde vardı benchmark yazılımları die :\ O zaman Super Pi yap :) bak o olur :D o program çok ufak :D

    http://files.extremeoverclocking.com/file.php?f=36

    bu adresten indirebileceğin SuperPi yi Kur ve Yukarıdaki Calculate sekmesine bas, karşına çıkan seçme ekranından 1M i seç ve 1M lik işlemi kaç sn de yaptıgını buraya yazarsan veya SS koyarsan sevinirim. 3dMarK oyun performansı için gerekli bişeydi ama naapalım artık :P bundan bi fikir edinmeye çalışalım.




  • evet çizim için için kullanıcam tabi oyunda oynarım tabi.verdiğin bilgiler için sagol senin notebook konya bimekste senin aldıgın fiyatta satılıyo hala,senin günlük kampanyadan aldıgını sanmıştım.bunu almam için biraz daha para lazım bana peşin alcamda bence çok iyi tam benim istediğim gibi
    quote:

    Orjinalden alıntı: basicbats


    quote:

    Orjinalden alıntı: MAK.S.S.

    selam hemşerilerim.kardeş cizimde iyi kullanılır demişim bu catia,nx,proenginner ı çalıştırmak için ekran kartının 7400 256 olması falan çok etklermi yani ekran kartı 7600 128 mı daha iyi olur yoksa,bende notebook alcamda neye dikkat etmek lazım ekran kartında
    basicbats senin konuyla alakalı degil kusura bakma
    quote:

    Orjinalden alıntı: technozafer

    bu bilgisayarı ne işte kullanıcan. güzel çizim yapılır bunda catia mataya uçar bunda




    128 mb 7600 256 mb 7400 den kat kat üstündür. bi kere 7600 128 bit, 7400 ise 64 bit. 128mb ge force 6600 dahi 256mb 7400 den üstündür. eğer çizim ve oyn için kullanacaksan şiddetle 7600 öneririm. daha önce bu konuyla ilgili forumu didik didik etmiştim. arama yaparsan sen de çok faydalı bilgiler bulabilirsin. 128 ve 256 mb olması performansı çok etkileyen bir ölçüt değildir.




  • Ben dv 6097 kullanıcısıyım meraktan yaptım dediginiz işlemi 49 sn cıktı pek anlamadıgım için sizce nasıl bi yorumlarsanız sevinirim .

    quote:

    Orjinalden alıntı: serhanuygur

    yaa ewt biraz büyük bende dergi CD sinden kurmuştum, geçen ayın Chip dergisinde vardı benchmark yazılımları die :\ O zaman Super Pi yap :) bak o olur :D o program çok ufak :D

    http://files.extremeoverclocking.com/file.php?f=36

    bu adresten indirebileceğin SuperPi yi Kur ve Yukarıdaki Calculate sekmesine bas, karşına çıkan seçme ekranından 1M i seç ve 1M lik işlemi kaç sn de yaptıgını buraya yazarsan veya SS koyarsan sevinirim. 3dMarK oyun performansı için gerekli bişeydi ama naapalım artık :P bundan bi fikir edinmeye çalışalım.




  • regent, Laptopunun özelliklerini modelini tam olarak bilemiyorum ama 49 sn yeni nesil bi laptop için çok ama çok uzun kanısındayım, benim Amd3000+ masa üstüm SuperPi den 41 sn alıor, eğer işlemcin c2d veya core duo ise bir sorun olmalı :) konfigurasyonunu yazarsan daha sağlıklı bi bilgi vermiş olurum
  • arkadaşlar birkaç gündür adsl bağlantımda sorun var. derslerimin yoğunluğundan dolayı dışarı da çıkamıyorum. şu an bu mesajı da başka makineden yazıyorum.

    serhan kardeş dediğin programı indiriyorum. en kısa zamanda sonuçları yollarım.
  • kardeş testi yaptım 33s yorumlarsan sevininrim. ne işe yaradığını da bilmiyorum.
  • 3dmark06 testini de indiriyorum. en yakın zamanda onun sonucunu da yazarım.
  • arkadaşım yeni okuabildim bi sorun var sanırım benim bilgisayarım bu http://h10010.www1.hp.com/wwpc/tr/tr/ho/WF06b/1090731-4511061-4511063-4511063-4511063-12435590-77677009.html bugun tekrar yaptım testi yine 49 cıktı fakat super piyi çalıştırıp windows görev yöneticisini açtıgımda program işlemciden % 50 kullanıyo geri kalan sistem boştada acaba çift çekirdek yada 64 bitleri desteklemiyormu onu anlayamadım oyunlarda yada agır grafik gerektiren uygulamalardada hiç takılmam olmuyo bi turlu anlayamadım yardımcı olursan sevinirim


    quote:

    Orjinalden alıntı: serhanuygur

    regent, Laptopunun özelliklerini modelini tam olarak bilemiyorum ama 49 sn yeni nesil bi laptop için çok ama çok uzun kanısındayım, benim Amd3000+ masa üstüm SuperPi den 41 sn alıor, eğer işlemcin c2d veya core duo ise bir sorun olmalı :) konfigurasyonunu yazarsan daha sağlıklı bi bilgi vermiş olurum




  • quote:

    Orjinalden alıntı: aydinp

    diger markalarin 17"lerinin yaninda yetersiz ve sorunlu (packard bell 1.7ghz haric ama onunda fiyati uygun)ben tavsiye etmem 17"ler icinde ama klavyeyi halledenler de varmis okudum bravo gercekten.


    bu bilgisayarı kullandın mı veya hiç gördün mü ki( ve diğer markaların 17 inçlerini de) bu şekilde absürt bir yorum yapıyorsun? ve yetersiz olan hangi bölümü ise söyle bi çaresine bakalım. hiç olmazsa attığın mesaj kafa bulandırmaktan başka bi işe yaramış olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basicbats -- 2 Kasım 2006; 1:25:49 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: basicbats

    ilk izlenim:

    süpeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrr

    tekrar yazacağım.

    sonradan ekleme:

    eğer dizüstü alacaksanız, kararsızsanız, 2750 ytl yi gözden çıkarırım diyorsanız mesajların devamını mutlaka okuyun!!!



    Selamlar 3 gün önce aldım bu cihazdan.

    İlk izlemimim mükemmel!

    Tam bir oyun ve multimedya bilgisayarı fakat arkadaşların dediği gibi fazla seyahat edenlere önermem.Çünkü ekran 17" oldğundan çok fazla şarj tüketiyor.Ama bence değer.Bu fiyata alınabilecek en iyi laptop diyebilirim.

    Bende bir çözünürlük sorunu falan yok.Herkese öneririm
  • 3d mark 06 yı yaptım . resimi nasıl yükleyebileceğimi yazarsanız gönderebilirim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: csonmez


    quote:

    Orjinalden alıntı: basicbats

    ilk izlenim:

    süpeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrr

    tekrar yazacağım.

    sonradan ekleme:

    eğer dizüstü alacaksanız, kararsızsanız, 2750 ytl yi gözden çıkarırım diyorsanız mesajların devamını mutlaka okuyun!!!



    Selamlar 3 gün önce aldım bu cihazdan.

    İlk izlemimim mükemmel!

    Tam bir oyun ve multimedya bilgisayarı fakat arkadaşların dediği gibi fazla seyahat edenlere önermem.Çünkü ekran 17" oldğundan çok fazla şarj tüketiyor.Ama bence değer.Bu fiyata alınabilecek en iyi laptop diyebilirim.

    Bende bir çözünürlük sorunu falan yok.Herkese öneririm


    csonmez.

    sanırım birbirimize yardımcı olabiliriz.

    iki tane sorum var cevaplarsan sevinirim.

    tuş sorunu sende de var mı?
    fanı çok çalışıyor mu?




  • arkadaşlar topic çok sakinleşti kimsenin ilgisini çekmiyo mu bu cihaz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: regent__

    arkadaşım yeni okuabildim bi sorun var sanırım benim bilgisayarım bu http://h10010.www1.hp.com/wwpc/tr/tr/ho/WF06b/1090731-4511061-4511063-4511063-4511063-12435590-77677009.html bugun tekrar yaptım testi yine 49 cıktı fakat super piyi çalıştırıp windows görev yöneticisini açtıgımda program işlemciden % 50 kullanıyo geri kalan sistem boştada acaba çift çekirdek yada 64 bitleri desteklemiyormu onu anlayamadım oyunlarda yada agır grafik gerektiren uygulamalardada hiç takılmam olmuyo bi turlu anlayamadım yardımcı olursan sevinirim


    quote:

    Orjinalden alıntı: serhanuygur

    regent, Laptopunun özelliklerini modelini tam olarak bilemiyorum ama 49 sn yeni nesil bi laptop için çok ama çok uzun kanısındayım, benim Amd3000+ masa üstüm SuperPi den 41 sn alıor, eğer işlemcin c2d veya core duo ise bir sorun olmalı :) konfigurasyonunu yazarsan daha sağlıklı bi bilgi vermiş olurum



    kardeş bilgisayarında yada işlemcinde sorun olduğunu sanmıyorum,mimarisi gereği super pi intel'in pentium m işlemcili ve ona dayalı işlemcilerinde amd nin ilemcilerine göre daha fazla performans alıyo,mesela bende core 2 duo 2ghz var bende 26sn civarı çıkıyo ama bu senin işlemcinden 2 kat performanslı olduğu anlamına gelmiyo,gerçi senin işlemcinin saat frekansını söylememişşsin ama çok dert etme o konuda




  • arkadaşlar notebook ile ilgili olumsuz bi durum oluştu. nortonu silip avastı yükledim. fan neredeyse sürekli çalışıyor
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.