Arkadaşlar dikkatimi çeken bazı arkadaşlarımızın Parmak izi okuma özelliğinin nasıl kullanılacağını parmak izinin nasıl tanıtılacağını bilmediği ve topicler arasında bunu sordukları onun için bu başlığı açtım ama forumu aratmadım konu hakkında işin doğrusu eğer önceden açılmış konu varsa afola şimdiden... Şimdi aşağıda sırasıyla elimden geldiği kadar sizlere neyi nasıl yapacağınızı analatacağım...
I. önce başlatan tüm programlara giriyoruz ve uygulamayı çalıştırıyoruz... BAŞLAT > Tüm Programlar > VeriSoft > My Identity
II Açılan pencerede işaretlediğin yeri yani hesap oluşturmayı seçin...
III Burda altaki kutucuğu ister işaretleyin ister işaretlemeyin ama ben işaretldim yine kendi seçiminiz...
IV ve V
Parmak izini tanıtmak ve işlemin sonlandırılması. Öncelikle arkadaşlar siyah kutucuklar yapmaya çalıştım o izini tanıtınız parmağınızı kaç kere sensörden geçireceğinizi göstermek için bende kayıtlıı oldu için onları göstermişyor...Burda dikkat etmeniz gerek olay parmağınızın tırnaktan sonra gelen ilk eklem yerinden yanı hemen başında olan eklem yerini sensörün üstüne getirin ve parmağınız kendinize doğru çekin ucunu okutacak şekilde bunu yaparken fazla baskı uygulamayın parmanızı hafif hissetmesi yeter yumşak şekilde koyun yani parmağınızı. bu işlemi önce İŞARET parmağı için sonra ORTA parmağınız için istendiği kadar yapın program sizi yönlendirecektir. işlem bittikten sonra son diyerek kaydı tamamlayın...
Evet arkadaşlar bu işlemleri yaptıktan sonra hesap oluşturulmuş oluyor size "use on sing in" diye bişey sorduğunda okeyleyin Ama sölüyorum tam hatırlamıyorum şimdi bunu tam olarak nasıl soruyo yani soru şeklini eger sormazsa parmağınızı okutun ve alt sağda açılan pencerede altaki resimde işaretledim yeri tıklayın. Bölelikle windows oturum açarken sadece parmak okutarak oturum açabilirsiniz..
eve gitmeliyim ardından web sayfalarında nasıl kullannılaçağını ekliyeceğim yine buraya....
VeriSoft u yani parmak izi ile web sasyfasında üye olduğunuz bir forum vb. sitede oturum açmakta kullanmak için yukarıda tarif etiğim işlemleri tamamladıktan sonra tabi yani parmak izinizi tanıttıktan sonra oturum açmak istediğiniz siteyi açın ardından klavye ile siteye üye girişi yapın o sırada verisoft un ufak bi penceresi açılacak ve o pencerede giriş yaptığınız sitenin adı ne üye adınız yazacak bu pencereyi okeylerseniz birdaha ki girişiinizi parmak iziyle yapabilirsiniz onaylamaz iseniz normal olarak klavye üzerinden yazarak giriş yaparsınız...Yanlız giriş yaptığınız sitede "beni hatırla" Seceneğini seçerseniz direk giriş yapacağınız için verisoft devreye girmeyecektir.
NOT: Arkadaşlar ilk defa böyle bir konu hakkında böyle bir tarif yazıyor ve yapıyorum şayet hatalarım varsa afola eğer yukarıdaki bilgilerde anlayamadığınız yerler yapamadığınız birşey olursa buraya yazın ben burdan yardımcı olmaya çalışacağım size...Saygılarımla iyi forumlar sorunsu günler
cok saol dostum cok acıklayıcı yazmısın eve gidince deneyeceğimmm takıldıgım yer olursa sorarım tekrar saol
Rica ederim.Burdan sorarsan takıldığın noktaları cevaplarım hem diger arkadaşlarada yardımcı olmuş oluruz...kolay gelsin
bu tarife göre deneyen oldu mu ? yanlışım varmıymış ?
aynı yontemle nasıl dosya sifreleriz
dün 6640 aldım bendede parmak izi sensörü war bunu dosya şifrelemekte kullanmak istiyorum mümkünmü???,
dün 6640 aldım bendede parmak izi sensörü war bunu dosya şifrelemekte kullanmak istiyorum mümkünmü???,
sanıırm dosya sifreleme yok yada ben bulamadım
hımm bence mutlaka vardır ya yani direk şifreleyemesekte klasörleri parmak iziyle şifreleyen bi program mutlaka vardır ama bulmak mesele tabii : P deneyimli arkları yardıma çağırıyoruz bu arada laptobu 1 haftadır kullanıyorum süper diyebilirim :P
Arkadaşlar özür dilerim uzun zamandır foruma giriş yapmadım yapamadım...
Bu program dosya şifrelemiyor malesef bende şifreleyemedim fakat picassa da gizli klasör oluşturdunuzda ve o gizli klasöre şifre koyarsanız oluyor yani picassada şifreli klasörü açarken parmak izi sensörünü kullanıyodum fakat normal bi şekilde dosyayı şifrelemiyor malesef..
Hp madem makinelere parmak izi okuma sensörü koyuyor,neden Mysafe tarzı klasör oluşturma şansı tanımıyor.Şu Hp'nin hiç birşeyi tam değil. Ben Toshiba kullanıyorum,bende de okuyucu var,ama Mysafe klasörü var bende,boyutunu dilediğin gibi ayarlıyorsun,bu klasöre girmek için parmak izi veya şifre gerekli.Gerçi bu zamana kadar kullanmadım pek bu klasörü,ama en azından böyle bir seçenek tanımışlar...
@dr0wn1ng
Bahsetiğin programı veyahut o tarzda bi program kurulsa çalışabilir belki HP de. Denemek lazım.
quote:
Orjinalden alıntı: handofdoom oturum açmak istediğiniz siteyi açın ardından klavye ile siteye üye girişi yapın o sırada verisoft un ufak bi penceresi açılacak
oturum acmak istedigim siteye giriyorum fakat ufak pencere cikmiyor. bilgisayarima format atmadan once dedigin ufak pencere cikiyordu. format attiktan sonra programi yukledim parmak izlerini tanittirdim sonra msn icin ufak pencere acildi ama internet sayfalari icin bir sey acilmiyor. yardimci olursaniz sevinirim...
quote:
Orjinalden alıntı: handofdoom
@dr0wn1ng
Bahsetiğin programı veyahut o tarzda bi program kurulsa çalışabilir belki HP de. Denemek lazım.
Evet çalışabilir,zaten bence parmak izinin en büyük amaçlarından biri bu olmalı.Sitelerde de kullanılabiliyor tamam ama,sitelerde parolayı kaydedebiliyorlar,parmak izine gerek kalmıyor.Bilmiyorum Hp kullanıcıları ne amaçla kullanıyor ama şöyle boyutu değiştirilebilen 1 dosya koysa Hp sizin çok yararınıza olurdu.
quote:
Orjinalden alıntı: lankyman
quote:
Orjinalden alıntı: handofdoom oturum açmak istediğiniz siteyi açın ardından klavye ile siteye üye girişi yapın o sırada verisoft un ufak bi penceresi açılacak
oturum acmak istedigim siteye giriyorum fakat ufak pencere cikmiyor. bilgisayarima format atmadan once dedigin ufak pencere cikiyordu. format attiktan sonra programi yukledim parmak izlerini tanittirdim sonra msn icin ufak pencere acildi ama internet sayfalari icin bir sey acilmiyor. yardimci olursaniz sevinirim...
konu hakkinda bilgisi olan yok mu acaba ???
oturum açtıktan sonra üzerine elim değdiğinde gene çıkmasın nasıl kapatıyoruz?
quote:
Orjinalden alıntı: lankyman
quote:
O sitede şifre ve parolanla giriğ yaptıktan sonra çıkmıyorsa şayet bide normal herhangi bi siteye girmeden programa bi gir ve ordan gelen menüde eklemek istedin siteyi bi ekle şu an laptop yanımda deil ezberdende bilemiyorum menuleri ama eve gittiğimde bi bakayım dostum...yardımcı olmaya çalışayım
arkadaşlar ben pc yönetici hesabı oluşturdum ve öyle kullanmaya devam ettim pc incelerken yardım da kullanıcı hesabıyla kullanmanın daha iyi olacağını okudum ve bir kullanıcı hesabı oluşturdum şimdi ben yönetici hesabıyla acılırken pc parmak izimi okutuyordum acılıyordu şimdi ise kullanıcı hesabı ile oturum acmak istediğimde parmak izini okutunca yönetici hesabı acılıyor bunu nasıl ayarlarım yada pc tek ben kullanıyorum yönetici hesabıyla kullanmaya devam etmem nasıl sizce perfonmans acısından
quote:
O sitede şifre ve parolanla giriğ yaptıktan sonra çıkmıyorsa şayet bide normal herhangi bi siteye girmeden programa bi gir ve ordan gelen menüde eklemek istedin siteyi bi ekle şu an laptop yanımda deil ezberdende bilemiyorum menuleri ama eve gittiğimde bi bakayım dostum...yardımcı olmaya çalışayım
oyle ekliyorum ama yine de gelmiyor. yanlislikla internet settings i resetledim o gunden beri internet explorerde sifrelerimi verisoftun hafizasina atamiyorum. acaba advanced sekmesinden bir yerin isaretini mi kaldirdim ???
BUNUN TÜRKÇESİ YOKMU ARKADAŞLAR HP RECOVERY İLE KURDUĞUMUZDA KENDİ Bİ PROGRAM KURUYO ONU NASIL BULABİLİRİZ O TÜRKÇEYDİ Digital Persona Parmak İzi YAZILIMIYDI YANLIŞ HATIRLAMIYOSAM