Şimdi Ara

HP P1102w wifi sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
30.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

geçen hafta HP 1102w lazer yazıcı aldım fakat kablosuz bağlantıyı kuramıyorum. Öncelikle şunu belirteyim. İnternete 3G modem ile bağlanıyorum. Bilgisayarda ağ olarak yazıcıyı görüyor ama kablosuz ağ bağlantısını kururken yazıcıyı görmüyor. Müşteri hizmetleri 3G ile internete bağlanırken bilgisayar farklı bir IP adresi alıyor ve bu yüzden iki farklı IP ile bağlanamazsınız sadece modem ile bağlanmanız gerekli dedi. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?

Orijinalden alıntı: hunterapo

SAyin vkekezoglu sizin soylediklerinizi uygulamaya calistim ancak Evdeki modem bir ADSL modem degil.bir Router saniyorum.Cunku ben ADSL internet kullanmiyorum.Turkcell Superonline Fiber internet hizmeti aliyorum.

Zaten halihazirda benim evdeki 2 notebook'umdan da sorunsuz bir sekilde wi-fi yontemi ile print alabiliyorum hp P1100W yazicimdan.

Sorun olan IPHONE'dan print alamamam.Iphone bir turlu HP P1100W yaziciyi gormuyor;Ne AIRPRINT ile ne de HP HOME&BIZ application u ile.

Iphone'a bu yaziciyi nasil gosterebilirim.Bilen veya basarmis arkadaslar var ise lutfen adim adim anlatabilirmisiniz nasil yapildigini.

Simdiden Tesekkurler.

Merhaba,

HP bu yazıcıyı ilk çıkardığında airprint desteği yoktu. Sonrasında yazılım desteğiyle airprint desteği geldi. Yani yazıcınıza "firmware update" dediğimiz işlemi yapmanız lazım.
    web adresini veriyorum size yalnız sadece usb bağlantısında yapılabilmektedir. Size uygun işletim sistemini seçerek "üretici yazılımını" indirin ve çalıştırın.

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareCategory?product=4110396&lc=tr&cc=tr&dlc=tr&lang=tr&cc=tr

Firmware Update'in getirdikleri;

Onarma/Geliştirme: Kablolu/kablosuz ağ paketi için AirPrint Desteği özelliği
    Kablolu/kablosuz ağ paketi için Bulut Baskı Desteği özelliği
    PCL5 yazdırma için JBIG'de sıkıştırma/sıkıştırmayı açma işlerimde tek bant bozulması sorununa yönelik düzeltme
    PCL5 sürücü ile özelleştirilmiş kağıt boyutu ile yazdırma yaparken oluşan görüntü kayması sorununa yönelik düzeltme
    Smart Install Utility Düzgün Çalışmıyor sorununa yönelik düzeltme
    Bilgisayar seçeneğinin sürücü yüklemesi gerektirmemesi için SIUtility'nin GUI sürümüne yönelik düzeltme

Bu güncellemeyi yaparsanız airprint özelliği aktif olacaktır. Teşekkürler..

• Windows 8 ve 10 kurulu bilgisayarlara HP LaserJet P1102w yazıcısının wifi (wireless) kurulumu sorununa benim uyguladığım çözüm yöntemi:

Kurulumu daha önce yapamamamın sebebi kurulumun ilerleyen safhalarında "Yazıcı bilgisayara bağlı değil" diye bir pencere çıkıyordu ve kurulum ilerleyemiyordu. İlerleyememesinin sebebi ise Windows 8 ve 10'un yazıcı driver'ını kuramaması değil, kurulum esnasında yazıcıya wireless şifresini girememesi idi. Kurulumu Windows 8 ya da 10 kurulu bir bilgisayarda takılmadan bitirebilmek için daha önceden başka bir bilgisayarla (windows 7 kurulu bir bilgisayar ya da Macbook ile) kurulumu yapıp-ki kurulum aşamasında wireless şifreniz yazıcıya tanıtılmış oluyor-daha sonra Windows 8 ya da 10 kurulu bilgisayarla driver kurma işini sorunsuzca bitirmek. Yani yazıcıya wireless ağınızın tanıtılması aşaması Windows 8 ya da 10 ile yapılamıyor (ya da ben yapamadım). Yazıcı wireless ağına Windows 7 kurulu bir bilgisayar ya da Macbook ile tanıtıldıktan sonra (yani yazıcıya kullanacağımız wireless ağın kullanıcı adı ve wireless şifresi girildikten sonra) Windows 8 ya da 10 kurulu bir bilgisayara HP LaserJet P1102w kurulumunu takılmadan şu şekilde yapıyorum:https://forum.donanimhaber.com/m_112167926//tm.htm#112167926

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musicapuerte -- 19 Ağustos 2016; 15:19:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: musicapuerte

Windows 8 ve 10 kurulu bilgisayarlara HP LaserJet P1102w yazıcısının wifi (wireless) kurulumu sorununa benim uyguladığım çözüm yöntemi:

Kurulumu daha önce yapamamamın sebebi kurulumun ilerleyen safhalarında "Yazıcı bilgisayara bağlı değil" diye bir pencere çıkıyordu ve kurulum ilerleyemiyordu. İlerleyememesinin sebebi ise Windows 8 ve 10'un yazıcı driver'ını kuramaması değil, kurulum esnasında yazıcıya wireless şifresini girememesi idi. Kurulumu Windows 8 ya da 10 kurulu bir bilgisayarda takılmadan bitirebilmek için daha önceden başka bir bilgisayarla (windows 7 kurulu bir bilgisayar ya da Macbook ile) kurulumu yapıp-ki kurulum aşamasında wireless şifreniz yazıcıya tanıtılmış oluyor-daha sonra Windows 8 ya da 10 kurulu bilgisayarla driver kurma işini sorunsuzca bitirmek. Yani yazıcıya wireless ağınızın tanıtılması aşaması Windows 8 ya da 10 ile yapılamıyor (ya da ben yapamadım). Yazıcı wireless ağına Windows 7 kurulu bir bilgisayar ya da Macbook ile tanıtıldıktan sonra (yani yazıcıya kullanacağımız wireless ağın kullanıcı adı ve wireless şifresi girildikten sonra) Windows 8 ya da 10 kurulu bir bilgisayara HP LaserJet P1102w kurulumunu takılmadan şu şekilde yapıyorum:https://forum.donanimhaber.com/m_112167926//tm.htm#112167926

Bu çözüm bende işe yaradı. Yazıcı windows 8li bilgisayarım üzerinden kablosuz ağları görmüyordu. Kablosuz ağ listesi tamamen boş görünüyordu.

Arkadaşın tavsiyesini okuduktan sonra yazıcıyı önce windows 7 kurulu bilgisayarla ağa bağladım. Sonra windows 8 kurulu bilgisayarımla yazıcıya bağlandım.

Çözüm için Teşekkürler..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dell N5110 Wifi Sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.