Şimdi Ara

HP P1102w wifi sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
29.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhabalar

    geçen hafta HP 1102w lazer yazıcı aldım fakat kablosuz bağlantıyı kuramıyorum. Öncelikle şunu belirteyim. İnternete 3G modem ile bağlanıyorum. Bilgisayarda ağ olarak yazıcıyı görüyor ama kablosuz ağ bağlantısını kururken yazıcıyı görmüyor. Müşteri hizmetleri 3G ile internete bağlanırken bilgisayar farklı bir IP adresi alıyor ve bu yüzden iki farklı IP ile bağlanamazsınız sadece modem ile bağlanmanız gerekli dedi. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?



  • 3g modem ile haberleştiremessiniz eğer varsa bilgisayarınızda wireless kart ancak o şekilde bağlantı kurabilirsiniz.
  • bende yazicimi bugun teslim aldim kurdum

    macnook ile sorunsuz calisiyor

    ipad ve iphone ile ise sadece hp home&biz application ile uyumlu

    fakat ipad ve iphone da application harici print seceneklerinde yazici gozukmuyor

    internette ios4.2 cihazlarda videolarda bu sorun yok

    ios 5.01 ile bir alakasi mi var ben mi bi seyi atliyorum cozemedim

    bilgisi olan paylasirsa sevinirm
  • Merhaba.Ben de cihazi bugun aldim ve kurdum.Gercekten cok guzel bir cihaz.Evde 2 tane notebook um var.Her ikisine de wi fi uzerinden sorunsuz baglandi ve print aldim.Ancak iphone uzerinden,ne herhangi bir application la ne de Airprint ile bir turlu yaziciyi gormedi.Iphone4 kullaniyorum IOS 5.0.1 yuklu uzerinde.Evdeki internet de Superonline fiber internet.Tilgin modem uzerinden Wi fi baglantim var.Konu hakkinda yardimci olabilecek arkadaslar varsa cok memnun olurum.Tam 4 saat ugrastim.Google,you tube bakmadik yer birakmadim ama malesef cozum bulamadim.Yardimlarinizi bekliyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunterapo -- 24 Ocak 2012; 0:34:02 >
  • Merhaba,

    HP Laserjet P1102W yazıcısından ağ üzerinden çıktı alabilmek için;

    Bu yazıcının lcd paneli olmadığı için ağ bağlantısını usb kablo vasıtasıyla yapmaktadır.

    Yazıcının network reseti şu şekilde yapılmaktadır; Elektrik kablosunu çek. X tuşu ile wireless tuşuna basılı tut. Elektrik kablosunu tak ve 20 sn elini tuşlardan çekme. Network reseti atmış oldun.

    Şimdi nasıl bir bağlantı kurmak istiyorsun;

    Ad Hoc : Arada modem olmadan direk yazıcı ile bilgisayarı(wireless kartı olması lazım) bağlamaya denir. Yalnız bilgisayarınızın ağ kartı ya internete bağlanacak ya da yazıcıya. Yazıcıya bağladığında internet kesilir. Bu sebeple pek tercih edilmez.

    Infsracture : Yazıcıyı modeme bağlarsın ve bilgisayarda modeme bağlı ise modem aracılığıyla haberleşirsin. Şimdi bunu nasıl yapacaksın.

    Kurulum cd sini tak. Kurulumu ilerlet. Hangi veriyolu üzerinden bağlanacaksın diye soracak? 3g modem olmaz. Evlerde kullanılan kablosuz adsl modemler olur.
    "Bu yazıcı usb kablosu ile ağ üzerinden yazdırmak için yapılandır" seçeneğini seç. Sana usb kabloyu tak diyecek. Kafanız karışmasın çünkü ip adresini usb kablo üzerinden alacak. Sonra ekranında modeminizim ismini verecek. Ayarları otomatik al'ı seçebilirsin ama genelde alamaz ve kablosuz şifreni elle girersin ekrandan. Bilgiler doğruysa bağlantı sağlanır.

    Vkekezoglu@gmail.com
    Teşekkürler..
  • SAyin vkekezoglu sizin soylediklerinizi uygulamaya calistim ancak Evdeki modem bir ADSL modem degil.bir Router saniyorum.Cunku ben ADSL internet kullanmiyorum.Turkcell Superonline Fiber internet hizmeti aliyorum.

    Zaten halihazirda benim evdeki 2 notebook'umdan da sorunsuz bir sekilde wi-fi yontemi ile print alabiliyorum hp P1100W yazicimdan.

    Sorun olan IPHONE'dan print alamamam.Iphone bir turlu HP P1100W yaziciyi gormuyor;Ne AIRPRINT ile ne de HP HOME&BIZ application u ile.

    Iphone'a bu yaziciyi nasil gosterebilirim.Bilen veya basarmis arkadaslar var ise lutfen adim adim anlatabilirmisiniz nasil yapildigini.

    Simdiden Tesekkurler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hunterapo

    SAyin vkekezoglu sizin soylediklerinizi uygulamaya calistim ancak Evdeki modem bir ADSL modem degil.bir Router saniyorum.Cunku ben ADSL internet kullanmiyorum.Turkcell Superonline Fiber internet hizmeti aliyorum.

    Zaten halihazirda benim evdeki 2 notebook'umdan da sorunsuz bir sekilde wi-fi yontemi ile print alabiliyorum hp P1100W yazicimdan.

    Sorun olan IPHONE'dan print alamamam.Iphone bir turlu HP P1100W yaziciyi gormuyor;Ne AIRPRINT ile ne de HP HOME&BIZ application u ile.

    Iphone'a bu yaziciyi nasil gosterebilirim.Bilen veya basarmis arkadaslar var ise lutfen adim adim anlatabilirmisiniz nasil yapildigini.

    Simdiden Tesekkurler.

    Merhaba,

    HP bu yazıcıyı ilk çıkardığında airprint desteği yoktu. Sonrasında yazılım desteğiyle airprint desteği geldi. Yani yazıcınıza "firmware update" dediğimiz işlemi yapmanız lazım.
    web adresini veriyorum size yalnız sadece usb bağlantısında yapılabilmektedir. Size uygun işletim sistemini seçerek "üretici yazılımını" indirin ve çalıştırın.

    http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareCategory?product=4110396&lc=tr&cc=tr&dlc=tr&lang=tr&cc=tr

    Firmware Update'in getirdikleri;

    Onarma/Geliştirme: Kablolu/kablosuz ağ paketi için AirPrint Desteği özelliği
    Kablolu/kablosuz ağ paketi için Bulut Baskı Desteği özelliği
    PCL5 yazdırma için JBIG'de sıkıştırma/sıkıştırmayı açma işlerimde tek bant bozulması sorununa yönelik düzeltme
    PCL5 sürücü ile özelleştirilmiş kağıt boyutu ile yazdırma yaparken oluşan görüntü kayması sorununa yönelik düzeltme
    Smart Install Utility Düzgün Çalışmıyor sorununa yönelik düzeltme
    Bilgisayar seçeneğinin sürücü yüklemesi gerektirmemesi için SIUtility'nin GUI sürümüne yönelik düzeltme

    Bu güncellemeyi yaparsanız airprint özelliği aktif olacaktır. Teşekkürler..
  • Sayin vkekezoglu oncelikle hizli bir sekilde ilgilenip cevap yazdiginiz icin cok tesekkur ederim.

    ilgili linkten web sayfasini actim.

    Benim Bilgisayarimdaki Windows isletim sistemi Vista'nin 32 bitlik surumu.Hp nin sitesinde 32 biltlik secenek yoktu.Vista ve Vista (64bit) secenekleri vardi.Ben de Vista secenegini secerek devam ettim.

    2. adimda da "Yardimci program tanilama araclari" bolumunden "HP Akıllı Yükleme Güncelleştirme Yardımcı Programı" ni sectim.

    Yukaridaki "yukleyin" sekmesinden "LJP1100_P1560_P1600_SI_Update.exe [1/1, 39.64M] " isimli 37 MB lik programi bilgisayarima indirdim ve calistirdim.

    USB kablosunu kullanarak yaziciya update islemini tamamladim.Islemin tamamlandigina dair mesaj da gorundu bilgisayar ekranimda.

    Ancak yine de Iphone'um "AIRPRINT YAZICISI BULUNAMADI" uyarisi veriyor.

    Atladigim,ya da yanlis yaptigim biseyler mi var acaba?
    Vaktinizi aliyorum.Tekrar tesekkur ederim.
  • Merhaba,

    "Üretici Yazılımı" diye geçen başlık firmware dir. Onu yapmanız lazım.

    HP Akıllı Yükleme Güncelleştirme Yardımcı Programı'nı değil...

    Teşekkürler..
  • İlginize cok tesekkurler.Su an Printer'in yanindan ayrildim.Yarin aksam deneyecegim izah ettiginiz sekilde.Sonucu tekrar bildiririm size.Yardiminiz cok makbule gecti.Hoscakalin.
  • Sayin vkekezoglu size mutesekkirim.

    Sorun tam anlamiyla cozuldu.

    Dediklerinizi yaptiktan sonra hersey tikir tikir calisiyor.2 notebook ve iphone um uzerinden wifi yoluyla HPP1100w yazicimdan herturlu ciktiyi alabiliyorum.

    O kadar cok arastirdim sorusturdum ama kimse cozememisti konuyu.

    Tekrar tesekkurler.

    Hakkinizi helal edin ..
  • Bende de aynı yazıcı var. TTNET adsl kullanırken wifi çıktı alabiliyordum. kurulum sorunu yaşamadım ancak superonline fiber interenet geçince tılgın modem üzerinden wifi yapılandırmasını yapamadım. biyerde hatamı yapıyorum yardımcı olursanız sevinirim. Yapılandırmaya çalışırken sonuna geldiğinde aşağıdaki hatayı alıyorum.

    "Yazıcı, sağlanan kablosuz kimlik bilgilerini kullanarak kablosuz yönlendiriciye başarıyla bağlandı. Bununla birlikte, bu bilgisayar yazıcıyla iletişim kuramıyor.

    Lütfen yazıcının, bu bilgisayarla aynı ağda bulunduğunu doğrulayın ve WEP kullanıyorsanız kimlik bilgilerinin doğru girildiğinden emin olup işlemi yeniden deneyin."

    Teşekkürler...
  • Merhaba,

    Yazıcınızı wireless ışığı sürekli yanıyor mu? Yanıyorsa ip adresi almış ve modeme bağlanmış demektir. Cihazın üstündeki X butonuna 5 saniye basılı tutun. Bir sınama sayfası yazdıracak ve ip adresini gösterecek. Bu ip yi internet explorer ın adres satırına yazın. Arayüzüne muhtemelen erişemeyeceksiniz.

    Yani uzun lafın kısası. Superonline'ı arayın ve modemden ip alan bir cihaza ulaşamıyorum deyin. Onlar çözecek sorunu. Çünkü Tılgın modemlerde bu sorun hep oluyor..
  • Merhaba arkadaşlar ben de bir yazıcı düşünüyorum şu üç model arasında kaldım yardımcı olursanız sevinirim. Fiyatları hemen hemen aynı, önceliği toner dolumunun kolay olması ve baskı sayısı..

    XEROX
    PHASER 3040

    BROTHER HL-2130

    HP P1102



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trejemu -- 23 Şubat 2012; 8:21:14 >
  • Arkadaşlar saatlerce uğraştım ve cözümü okadar kolaymışki sırf bunun için üye oldum :)

    hp p1102w yazıcımı ağa yüklüyordum ancak birtürlü çıktı alamıyordum bunun nedeni superonline fiber optik kullandığım tılgın marka modelden kaynaklanmaktaymış adres cubuğuna 198 ile başlayan ıp yi yazdıktan sonra kullanıcı adı ve şifreyi girip modem ayarlarınıza ulaşıyorsunuz kablosuz>> ssıd adını secip>>> yapılandır>> bölümüne gelip kullancıı yalıtımının kapatıyorsunuz bukadar mış



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onkol -- 4 Eylül 2012; 18:43:36 >
  • hp p1102w laser yazıcı almayı düşünüyorum. Bu yazıcı da hp 85a toneri kullanıyor. Tonere her dolmumda mı çip taktırmamız lazım yoksa tek sefere mahsus mu acaba?
  • Bu yazıcıda toplam yazılan sayfayı nasıl görebiliyoruz?
  • Arkadaşlar bende bu yazıcıyı 11/2012 tarihinde aldım. İlk kurdugumda sıkıntısız pikatel airmax 101 modemime bağlayıp ağ yazıcısı olarak kullanabiliyordum. Ancak geçtiğimiz günlerde internet hattının değişmesinden dolayı modeme reset attım. Ve resimde de görüldüğü gibi bağlamaya çalışırken böyle bir hata veriyor. Hp tüketici hattını aradığımda sorun modemden dediler. Pikatelin tüketici hattına ise ulaşamıyorum. Hp'deki arkadaşlar şifreleme türünden olabilir demişlerdi. Bende şifreyi Wep-64bit olarak değiştirdim. Ama kar etmedi. Sizce nedir bu '' Yazıcı, sağlanan SSID bilgilerini kullanarak herhangi bir kablosuz yönlendirici veya erişim noktasıyla iletişim kuramadı '' hatası. Son olarak başka bir modemle denedğimde (airties_air5343) bağlandı ve kablosuz çıktı alabildim. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

     HP P1102w wifi sorunu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tar1k_demir

    Bu yazıcıda toplam yazılan sayfayı nasıl görebiliyoruz?

    X tuşuna beş saniye basılı tutunca otomatik sınama /aygıt yapılandırma sayfasının sol orta bölümünde yazdırılan toplam sayfa diye bir bilgi veriyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: backir28

    quote:

    Orijinalden alıntı: tar1k_demir

    Bu yazıcıda toplam yazılan sayfayı nasıl görebiliyoruz?

    X tuşuna beş saniye basılı tutunca otomatik sınama /aygıt yapılandırma sayfasının sol orta bölümünde yazdırılan toplam sayfa diye bir bilgi veriyor.

    eyvallah
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.