Şimdi Ara

HP P1005 Printer Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
11.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha önceki kullandığım Laser yazıcısını değiştirmeye karar verdim ve uygun fiyata olsun diye HP P1005 aldım. Yazıcıyı iki makine birden kullanıyoruz bir dosyayı aynı anda yazdırdığımız zaman ilk dosyayı hemen yazdırıyor ikinci dosyayı neredeyse 1 - 2 hatta 3 - 4 dk. bekletiyor benliğinde.. bunu nasıl çözebilirim ? Dosyayı ayrı ayrı makinelerden değilde aynı makineden iki dosya gönderdiğim zaman yine aynı problemle karşılaşıyorum. Her dosya aralığında hızlı yazdırması için 1 2 dk. bekleyip öğle yazdırmam gerekiyor.

Yazıcı ve faxlar -yazıcıya sağ tık- özellikler -tercihler e girince oralarda bi yerde olması lazım
    UZAK DURUN Tari_34 nickli sahis Sozune guven olmayan sattigi urunun disi baska ici baska olan fatura garanti var dedigi halde olmayan ustune bir de sizi suclu cikarmaya calisan bir sahistir.Detay merak edenlere pmden tel ve pm kayitlari verilir.
  • Paylaşım yazıcı sürücüsüne etki eder.

Başlat > Yazıcılar ve fakslar > En üst sol menüden Dosya > Sunucu özellikleri > Sürücü tabından yazıcı sürücüsünü kaldırıp sürücüyü elle veya cd üzerinden tekrar kurun.

Yazdırma işlemi sırasında paylaşımdaki bilgisayardan gelen bilgiler yazıcının bağlı olduğu pcde biriktirilerek yazdırılır.Dolayısıyla yazdırma esnasında paylaşımda varsa yazdırmak daha uzun bir zaman alıyor.

Birde sınırlı miktarda ram'e sahip cihazlarda biriktirme yapmadan direk yazdırma işlemi için sürücü üzerinde belgeyi direkt yazıcıya gönder (biriktirme yapma) seçeneğini kullanın.(gelişmiş seçenekler tabı)

Usb kablonuz kalitesiz olabilir.Varsa elinizdeki alternatif bir kablo ile deneme yapmanızıda tavsiye edebilirim.

Paylaşımdaki pc diğer pc üzerindeki yazıcıya çıktı gönderdiğinde,paylaşım pc'sindeki yazıdırlan belge o pc üzerinde bir kez spool edilir(yazdırma biriktirme hizmeti).İkinci pc'ye belge ulaşmadan şu hale gliyor.

Kaynak pc'nin network bilgileri + yazdırılacak belgenin spool edilmiş hali + hedef pc bilgisi + hedef pc deki hedef port veya paylaşım bilgisi.

Dolayısı ile 300kb'lık bir excel sayfası sizin kendi pc'nizde spool edildiğinde zaten 4-5 katı kadar büyür (1 mb civarı).Araya yazdırma hizmetini sağlayan pc ve port bilgileri ile zaten spool edilmiş döküman girip yazıcının bağlı olduğu pc'nin ilgili portuna geldiğinde birde üzerinde network bilgisi oluyor.Siz hiçbir ek işlem yapmasanız dahil döküman yazdırma anında 300 kb boyuttan 3 mb'a kadar genişlemiş oluyor.

Araya kablo kalitesizliği gibi ek bir etken girdiğinde ise yazdırılacak bilginin içindeki gereksiz ekler kaldırılana kadar yazıcı dökümanı yazdırmadan biriktirerek sağlıklı hale getirip basmaya çalışıyor.

Bu her marka yazıcı ve ürün için aynı şekilde oluyor.(network,paralel veya usb bağlantısı fark etmiyor.)

umarım bilgiler işinizi görmenize yardımcı olur ;)

• enjiyu arkadaşım dediklerinin hepsini uyguladım ama maLesef sonuç aLamadım.

HP P1005 Printer Sorunu

Yukardaki belge yazıcıdan çıkmış olmasına rağmen hala orda gözükmesinden dolayı diğer gönderdiğim belgeler beklemede duruyor. gönderilen dosyalar neden bu kadar bekliyor yazıcıdan çıkmış olmasına rağmen ?
    Ne oLursa oLsun yasamaya mecbursun..!!
  • sorun 1005 de değil sadece RPC servisini spooler ile ilişkilendirmeniz gerekiyor
    http://www.sekercioglu.eu/?p=497
  • bgün p1005 in orjinal kablosu ile değiştirdim.istanbul üzerindeki bi firmanın serverından çıktı aldığımda hemen gelmekte.sorun kaboyu değiştirmeden önce çıktının biri hemen gelmekte iken diğeri 3-4 dakika sonra gelmekteydi.şu anda çıktıya basıldığıında anında gelmekte.bu sorunu yaşayan arkadaşlara tavsiyem bikaç kablo denemeleri yönünde olacak.
    Daha Fazla Göster
  • ARKADAŞLAR HERŞEYİ DENEDİM OLMADI AMA BU ŞEKİLDE SORUNU ÇÖZDÜM
    BENİM SORUN YAZDIRILIYOR DİYOR HALBUKİ YAZDIRILAN BELGE ÇIKTI ÖYLE 3 5 DK BEKLİYOR SONRA O LİSTEDEN KALKIYOR ....
    Windows görev çubuğunda, Başlat 'ı ( ) ve Denetim Masası 'nı tıklayıp, ardından Yönetimsel Araçlar 'ı çift tıklayın.
    Hizmetler öğesini çift tıklayın.
    Hizmetler listesinde, Yazdırma Biriktiricisi 'ni çift tıklayın. Yazdırma Biriktiricisi Özellikleri penceresi açılır.
    Yazdırma Biriktiricisini durdurmak için Durdur öğesini tıklayın.
    Yazdırma Biriktiricisini yeniden başlatmak için Başlat öğesini tıklayın.
    Tamam öğesini tıklayın.
    Bilgisayarı yeniden başlatın.(KESİNLİKLE BAŞLATIN YOKSA SORUN DEVAM EDİYOR)
    Yeniden yazdırmayı deneyin.
    Bu adımlar sorunu çözdüyse sorun giderme işlemlerine devam etmenize gerek yoktur.

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?cc=tr&lc=tr&dlc=tr&docname=c02278471#N93

• quote:

Orijinalden alıntı: ibrcan

ARKADAŞLAR HERŞEYİ DENEDİM OLMADI AMA BU ŞEKİLDE SORUNU ÇÖZDÜM
    BENİM SORUN YAZDIRILIYOR DİYOR HALBUKİ YAZDIRILAN BELGE ÇIKTI ÖYLE 3 5 DK BEKLİYOR SONRA O LİSTEDEN KALKIYOR ....
    Windows görev çubuğunda, Başlat 'ı ( ) ve Denetim Masası 'nı tıklayıp, ardından Yönetimsel Araçlar 'ı çift tıklayın.
    Hizmetler öğesini çift tıklayın.
    Hizmetler listesinde, Yazdırma Biriktiricisi 'ni çift tıklayın. Yazdırma Biriktiricisi Özellikleri penceresi açılır.
    Yazdırma Biriktiricisini durdurmak için Durdur öğesini tıklayın.
    Yazdırma Biriktiricisini yeniden başlatmak için Başlat öğesini tıklayın.
    Tamam öğesini tıklayın.
    Bilgisayarı yeniden başlatın.(KESİNLİKLE BAŞLATIN YOKSA SORUN DEVAM EDİYOR)
    Yeniden yazdırmayı deneyin.
    Bu adımlar sorunu çözdüyse sorun giderme işlemlerine devam etmenize gerek yoktur.

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?cc=tr&lc=tr&dlc=tr&docname=c02278471#N93

Hocam çok sağol sayende sabahın 9 undan beri uğraştığım problem saat 12:06 itibari ile senin yazın sayesinde çözdüm çok teşekkürler.

Not: konuyu hortlatmak durumunda kaldım kimse kusura bakmasın adamın emeğine saygı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.