Şimdi Ara

Hp omen 17 alınır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Makine müh.öğrencisiyim solidworks kullanmak için bilgisiyar arıyorum fazla oyun oynamam sadece arada lol oynuyorum bu bilgisayar beni 4 sene götürür mü ?
    https://www.hepsiburada.com/hp-omen-17-an006nt-intel-core-i5-7300hq-12gb-1tb-128gb-ssd-gtx1050-freedos-17-3-fhd-tasinabilir-bilgisayar-2cj46ea-p-HBV000006VV9W?magaza=İntegra%20Bilgisayar&wt_gl=cpc.elk.bilgisayar-notebook.pla&gclid=Cj0KCQiAzfrTBRC_ARIsAJ5ps0sPcRWTkUPWQwXbgWQ4I0Xr-PQN_cRyTNYZ0BjisZE80i7CfsOzC18aArJlEALw_wcB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alampa -- 10 Şubat 2018; 12:25:6 >

• Üzerine biraz daha ekleyip i7-7700HQ işlemcili bir model alabiliyorsun. Her ne kadar oyun ikinci planda desende, ekran kartı da GTX 1050.

https://www.ebrarbilgisayar.com/msi-gl62m-7rdx-1837xtr-i7-7700hq-8gb-1tb-2gb-gtx1050-156-freedos-pmu358560
  • Paranı msi için sakın boşuna savurma. Ben de makine müh. ögrencisiyim ve dell 7577 1050ti ile solidworks'ü çok aşırı rahat şekilde açıyorum. 1. nesil i7 işlemcisi olan bir bilgisayar bile açabilir. 4 sene solidworks açma konusunda derdin olmasın. Sen diğer konular üzerine yoğunlaş.

Tavsiyem eğer yüksek oyunlarda gözün yoksa lol gibi basit oyunları seviyorsan hafifliğe önem ver. Ayırca 17inc bilgisayar alacagına 15 inc bilgisayar alıp 19-22 inc monitör ile desteklemen çok iyi olacaktır. Evde çalısırken kocaman ekranın keyfini cıkarırsın, okula da rahatça taşırsın. Belki ekran okulda küçük gelecektir ama 10-15dk sonra ona da alışırsın. Emin ol ağırlık seni daha çok öldürecektir. Benim bilgisayar 2.65kg olduğu için sol omzumu cürüttü.

Asus gl502ve veya benzer tarz bilgisayar bakmanı tavsiye ederim. 2.2kg olması avantaj fakat tn panel kullanması dezavantaj, özellikleri zaten seni fazla fazla götürür. Mümkünse 1050 veya 1050ti ekran kartlarına sahip bir bilgisayar almaya çalış.

Şuan alabilenecek bilgisayar çeşitliği çok az. Asus,dell,hp arasında seçim yapmalısın. Mümkünse ssd'li bir model almaya çalış. Hp omen 15 1050'li model bu konuda iyi fakat onda da ısınma konusundan bahsediyorlar. İyice bir araştırın derim.

Ben 1050ti'li ve ips ekranlı bilgisayar istediğim için mecbur dell 7577 aldım. Asus gl502ve ips ekranlı olsa onu alacaktım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kevin De Bruyne -- 12 Şubat 2018; 11:29:13 >

• Integra pc olmasi haric muhtesem bir alet. Y720 ile omen 17 en iyi cihazlar. 7700hq olacak diye bir sart yok. Sogutma olarak muhtesem bir alet 10.000 tl lik 1070 versiyon ile ayni sogutmaya sahip. Ama 15 omen icin ayni ovgude bulunamam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expressimo -- 12 Şubat 2018; 12:38:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • expressimo kullanıcısına yanıt
    Integra'nın sorunu nedir hocam ben de almayı düşünüyorum?

• tinoo T kullanıcısına yanıt
    Refurbished yani onceden bozulmus aletlerin tamir gormusunu satiyorlar. Fiyatlari uygun oluyor bu yuzden. Soylentiler boyle.

anladım teşekkürler. yani satın almadan almadan önce malum siteler gg ya da n11 üzerinden örneğin almayı düşündüğüm aşağıdaki ürünü doa olmaması, tamamen sıfır olması şartıyla alacağım yönünde mesaj atsam yalan söylemezler heralde değil mi hocam?

https://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/hp-gaming-omen-nb-17-an006nt-2cj46ea-i5-7300hq-12gb-ddr4-128ssd-1tb-gtx1050-4gb-ddr5-17-3-fullhd-dos-325458486

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HP Victus 15 alınır mı?
    2 yıl önce açıldı
    legion 5 alınır mı
    3 yıl önce açıldı
    Acer Nitro 5 alınır mı?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tinoo T kullanıcısına yanıt
    Kimse yogurdum ekşi demez. ARTHUR isimli uye integradan 17 pavilion aldi ve gunde 5 saat oynuyor. Cok ama cok memnun mesela. Hatta bagimlilik olmamasi icin satacakti laptopu. Omen iyice mukemmel bir makine. Şans işi.

teşekkürler, mesaj attım bakalım cevap verecekler mi

• Kevin De Bruyne kullanıcısına yanıt
    Hepsiburadadan dell 7577 1050ti modelini sipariş ettim, adaptör yetersiz diyorlar sizin adaptörünüz 130 watt mı 180 watt mı ?

• Alampa kullanıcısına yanıt
    130w adaptör kullanıyorum. Denilen pil düşme sorununu daha yaşamadım ama bu yaşamayacağım anlamına gelmiyor.
    Bir arkadaş 180w adaptör ile değişim onayı aldı. Onu bekliyoruz. Değiştirme olasılıkları yüksek görünüyor. Fakat yine de temkinli yaklaşmada fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kevin De Bruyne

130w adaptör kullanıyorum. Denilen pil düşme sorununu daha yaşamadım ama bu yaşamayacağım anlamına gelmiyor.
    Bir arkadaş 180w adaptör ile değişim onayı aldı. Onu bekliyoruz. Değiştirme olasılıkları yüksek görünüyor. Fakat yine de temkinli yaklaşmada fayda var.

Hocam memnunmusunuz? Pubg h1z1 falan oynuyor musunuz? Ekran boyutu yeterli geliyor mu

• MehmeTkc kullanıcısına yanıt
    Memnunum. Daha pubg oynama fırsatım olmadı çünkü oynu henüz satın almaya fırsatım olmadı (:
    Gta 5 ise tüm ayarlar full iken 50fps aldım. İşlemci en fazla 80 derece gördü.
    Ekran boyutu standart 15.6 fakat kasası standart üstü. Bazı 15.6 cantalara sığmayabiliyor. Ekranı benim için yeterli. Ama ben yine de 19-22inc bir harici monitör almak istiyorum.
    2-3 windows kusuru sandığım yazılım sorunları oldu. Fakat hiçbiri üzmedi. Bir keresinde nedeninini bilmediğim şekilde mavi ekran verdi. Windows'a bağladığım sorunlar genelde
    Hocam muadili olan lenovo y520 ile karsilastirma imkaniniz oldu mu? Bir de oyun oynarken cok ısınıyor mu cihaz?

Benim bütcem mümkün olduğunca 4kya geçmemek olduğu için maalesef kıyaslamaya bile alamadım.
    Ama yalan yok hep gözüm vardı y520de çünkü kasası daha hoş geliyordu. Dell 7577 de hoş tasarıam sahip ama daha sade. Lenovo y520 gtx1050ti'li modeli en az kampanyayla bile en az 4700 olunca vazgeçtim. Şuan 100 lira axess chip-para ile 4400'e gelmesi üzdü beni.
    Klavye sorunu var diye 2-3 kez okuyunca zaten hemen kestirip attım. Klavyesi de çok standart dışı ve enter tuşu gereginden küçük. Benim yazılım, programlama, cizim programları kullanmamdan dolayı enter tuşu büyük olmalıydı. Dell 7577deki enter tuşu bile küçük gelirken y520deki beni üzerdi.

dell 7577 portlarıyla daha yeni bir modeldir. Aradaki farklar sadece port diye biliyorum ve tasarım farkı.
    İki bilgisayarda ısınma sorunu yaşatmaz. Bu işte en iyi 2 marka bence dell ve lenovo'dır.
    Oyun oynarken tabiki ısınma olacaktır. Kaçınılmaz. Ama bu 2 marka da tasarımını size ısıyı yansıtmamaya yönelik tasarım yapmıştır. Lenovo forumlarından okuduğum kadarıyla o bilgisayarda da en fazla 80 derece görüyorsunuz. Ben de şuana kadar en fazla 80 derece gördüm.
    y520 forumunda herkes dell 7577'in fanları atmış tutmuş fakat film ve normal kullanımda ben fan duymuyorum. 3d Cizim programları kullanınca düşük devirde çalışıyor. 2-3 saatte bir 2-3 saniye yüksek devir çalışıp genel rahatlama sağlayıp tekrar düşük devire dönüyor. hdd sustuğu zaman bilgisayarın çalıştığını bile hissetmiyorsunuz. Oyun açılınca tabiki fanlar turboya geçiyor. Bence olması gereken budur.

Bu tercih tamamen sizin önceliklerinize kalmıştır. Daha yeni portlu-yeni özellikli(parmak izi gibi) bilgisayar istiyorsanız dell 7577, Tasarımı daha cazibeli istiyorsanız lenovo y520
    y520'nin 1050ti 8gb ramlı modeli olsaydı ve 4000 lira cıvarında olsaydı ben çok aşırı ikilemde kalabilirdim. Ama dell 7577 biraz daha sade ve daha ergonomik klavyesi yüzünden beni kendine çekebilirdi. Sorunları daha cözümlenebilir olması ayrıca artı olurdu.
    y520 için Fps dropdan bahsediliyor. Klavyesindeki sorun ne tam olarak bilmiyorum fakat kronik deniliyor. Dell 7577'deki adaptör problemi ile kıyaslarsak adaptör harici bir parçadır. Klavye ise dahili bir parca olunca sıkıntı yaratabilir. 2-3 sayfa y520 forumunu okudum. Hoparlörlerin yerleştirimleri 2 bilgisayarda da aynı. Yine dell 7577 içinde denilen parlaklık düşük diyenler var. Bilgisayarlar o kadar başa baş ki secim zor. İyi düşünün. Bekara eş boşamak kolay derler. Ben bilgisayarı aldım oturduğum için tek seferde rahatca dell 7577 daha üzmez gibi geldi. yerinizde olsam dell 7577 alırdım.
    Acer nitro 5'i araştırmanızı tavsiye ederim. Ben acer almak istemediğim için hiç dikkatimi bile çekmedi. Forumda kullanan sayısı az, ısınıyor deniyor onada bilmiyorum. Hiç araştırmadım.

Sorunsuz bilgisayar yoktur emin olun. Her zaman didiklediğiniz zaman bir sorun çıkacaktır. Sizin yapacağınız size en az sorun çıkarcak bilgisayar secmektir.

• quote:

Benim bütcem mümkün olduğunca 4kya geçmemek olduğu için maalesef kıyaslamaya bile alamadım.
    Ama yalan yok hep gözüm vardı y520de çünkü kasası daha hoş geliyordu. Dell 7577 de hoş tasarıam sahip ama daha sade. Lenovo y520 gtx1050ti'li modeli en az kampanyayla bile en az 4700 olunca vazgeçtim. Şuan 100 lira axess chip-para ile 4400'e gelmesi üzdü beni.
    Klavye sorunu var diye 2-3 kez okuyunca zaten hemen kestirip attım. Klavyesi de çok standart dışı ve enter tuşu gereginden küçük. Benim yazılım, programlama, cizim programları kullanmamdan dolayı enter tuşu büyük olmalıydı. Dell 7577deki enter tuşu bile küçük gelirken y520deki beni üzerdi.

dell 7577 portlarıyla daha yeni bir modeldir. Aradaki farklar sadece port diye biliyorum ve tasarım farkı.
    İki bilgisayarda ısınma sorunu yaşatmaz. Bu işte en iyi 2 marka bence dell ve lenovo'dır.
    Oyun oynarken tabiki ısınma olacaktır. Kaçınılmaz. Ama bu 2 marka da tasarımını size ısıyı yansıtmamaya yönelik tasarım yapmıştır. Lenovo forumlarından okuduğum kadarıyla o bilgisayarda da en fazla 80 derece görüyorsunuz. Ben de şuana kadar en fazla 80 derece gördüm.
    y520 forumunda herkes dell 7577'in fanları atmış tutmuş fakat film ve normal kullanımda ben fan duymuyorum. 3d Cizim programları kullanınca düşük devirde çalışıyor. 2-3 saatte bir 2-3 saniye yüksek devir çalışıp genel rahatlama sağlayıp tekrar düşük devire dönüyor. hdd sustuğu zaman bilgisayarın çalıştığını bile hissetmiyorsunuz. Oyun açılınca tabiki fanlar turboya geçiyor. Bence olması gereken budur.

Bu tercih tamamen sizin önceliklerinize kalmıştır. Daha yeni portlu-yeni özellikli(parmak izi gibi) bilgisayar istiyorsanız dell 7577, Tasarımı daha cazibeli istiyorsanız lenovo y520
    y520'nin 1050ti 8gb ramlı modeli olsaydı ve 4000 lira cıvarında olsaydı ben çok aşırı ikilemde kalabilirdim. Ama dell 7577 biraz daha sade ve daha ergonomik klavyesi yüzünden beni kendine çekebilirdi. Sorunları daha cözümlenebilir olması ayrıca artı olurdu.
    y520 için Fps dropdan bahsediliyor. Klavyesindeki sorun ne tam olarak bilmiyorum fakat kronik deniliyor. Dell 7577'deki adaptör problemi ile kıyaslarsak adaptör harici bir parçadır. Klavye ise dahili bir parca olunca sıkıntı yaratabilir. 2-3 sayfa y520 forumunu okudum. Hoparlörlerin yerleştirimleri 2 bilgisayarda da aynı. Yine dell 7577 içinde denilen parlaklık düşük diyenler var. Bilgisayarlar o kadar başa baş ki secim zor. İyi düşünün. Bekara eş boşamak kolay derler. Ben bilgisayarı aldım oturduğum için tek seferde rahatca dell 7577 daha üzmez gibi geldi. yerinizde olsam dell 7577 alırdım.
    Acer nitro 5'i araştırmanızı tavsiye ederim. Ben acer almak istemediğim için hiç dikkatimi bile çekmedi. Forumda kullanan sayısı az, ısınıyor deniyor onada bilmiyorum. Hiç araştırmadım.

Sorunsuz bilgisayar yoktur emin olun. Her zaman didiklediğiniz zaman bir sorun çıkacaktır. Sizin yapacağınız size en az sorun çıkarcak bilgisayar secmektir.

Hocam ne desem bilemedim dh moderatörleri sizin kadar iyi yazamazdı heralde. Ne desem nasıl teşekkür etsem bilemedim mahcup oldum doğrusu. Son olarak monster notebooklari arastirmismiydiniz alirken? 1050ti ve 1060 li modelleri baya cazip geliyor. Hatta bazilarinin mekanik klavyesi bile var.

Önemli değil hocam yardımcı olduysam ne mutlu.
    Ben monster bilgisayarlara kasalarindan dolayi hiç sicak bakmıyorum. Clevo kasa kullaniyorlar ve bunun uzun sürede sıkıntı çıkarması yüksek olasılık. Ama beğendiğiniz bir model olduysa ve Eğer 2 fanda tahliyeyi arkadan yapıyorsa, ortadan tek büyük menteşe ile tutuyorsa tercih edebilirsiniz. Farkettiyseniz dell 7577 de y520 de tek menteşeli çünkü daha az sorun çıkarır. Vurmalarda carpmalarda kırılma olayını düşürür.
    1060 istiyorsanız Y720 düşünebilirsiniz veya asus modellerina bakabilirsiniz.
    Dell 7577 1060 max-q kullanir. Gtx 1060, gtx 1060 max-q dan daha güçlü bir karttır. Haberiniz olsun.
    Kullanıcıların deneyimlerini okuyun. Dell 7577 hakkında sorununuz olursa yardimci olurum.
    En başta bilgisayar içinize sinmiyorsa almayın. Ben hp omen'i görünce soğudum. Sebebimi bilmiyorum ama o anda vazgeçtim.

En son almaya karar verirken kasaya önem verin. Bakin, tutun, bunu kaç yıl kullanabilirim diye tartin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Zaten anakart harici iç parçalar aynı geriye sadece soğutma teknolojisi ve kasa kalitesi kalıyor hp omenın kasası karbon elyaf yani çok iyi benim dell biraz şansa oldu ama çok memmunum şuanda

• quote:

Önemli değil hocam yardımcı olduysam ne mutlu.
    Ben monster bilgisayarlara kasalarindan dolayi hiç sicak bakmıyorum. Clevo kasa kullaniyorlar ve bunun uzun sürede sıkıntı çıkarması yüksek olasılık. Ama beğendiğiniz bir model olduysa ve Eğer 2 fanda tahliyeyi arkadan yapıyorsa, ortadan tek büyük menteşe ile tutuyorsa tercih edebilirsiniz. Farkettiyseniz dell 7577 de y520 de tek menteşeli çünkü daha az sorun çıkarır. Vurmalarda carpmalarda kırılma olayını düşürür.
    1060 istiyorsanız Y720 düşünebilirsiniz veya asus modellerina bakabilirsiniz.
    Dell 7577 1060 max-q kullanir. Gtx 1060, gtx 1060 max-q dan daha güçlü bir karttır. Haberiniz olsun.
    Kullanıcıların deneyimlerini okuyun. Dell 7577 hakkında sorununuz olursa yardimci olurum.
    En başta bilgisayar içinize sinmiyorsa almayın. Ben hp omen'i görünce soğudum. Sebebimi bilmiyorum ama o anda vazgeçtim.

En son almaya karar verirken kasaya önem verin. Bakin, tutun, bunu kaç yıl kullanabilirim diye tartin.

Hocam hp den mi soğudunuz yoksa 7577 den mi aralarında fiyat farkı var bir de

hp omen'den soğudum. Ben i7-7700hq 1050ti modelini alacaktım. iadeyle indirimle falan dell 7577 fiyat cıvarına geliyordu. Eğer kdv indirimi sırasında vatandan alırsanız 4500-4600 oluyor, 480tl hp iadesi var.
    Omen'in Tasarımı, bilgisayar ekranından bakınca hoş geliyordu ama elime alınca, dokunduktan sonra o sade metal hissi daha hoş geldiği için dell 7577 daha hoş geldi. Biraz kalitesiz plastik hissiyati hissettim. Karbonfiber falanmış biliyorum ama ben plastik gibi hissettim. Zaten hpye karşı bir antipatim olunca orda kestirip attım. Asus gl502ve de o anda tn panel olmasından dolayı ve asusun o modeli garip bir şekilde kodlaması, isimlendirmesi yüzünden, sonradan başıma iş olur diye kestirip attım.

Şuan doğru karar verdiğimi bir kez daha anladım. Eve yeni geldim ve gelip bilgisayarı açtım. Şuan yazarken bilgisayar buz gibi ve dokununca elim üşüyor. O soğuk metal hissiyatı harika.
    Eğer dell 7577 alırsanız zaten ilk kutudan çıkarma esnasında ne kadar metal bir cihaz olduğunu anlarsınız.
    Şuan dell 7577den beni soğutan, çok soğutma sayılmaz ama, tek şey 720p 1080p arasındaki geniş sorunu, bildiğiniz gibi youtubeda video izlerken internet bağlantı hızından dolayı bazen video 1080pden 720pye düşüyor. Bu esnada yeşil yazılar gibi yazılımsal bir sorunla karşılaşabiliyorsunuz. Nadir de olsa olabiliyor. Benim umudum bu windows 10 kusuru olduğudur. Çünkü oyunlarda hiç yaşamadım. Büyük ihtimal windows10 ile alakalı veya intel graphics ekran kartının driverını kurmamamdan dolayı Çok dert etmediğim için uğraşmıyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.