Şimdi Ara

HP Omen 15 2020 Ek0000NT Coil Whine (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Yeni gördüm hocam deneyeceğim fakat disable yapınca ısınmaya felan sebep oluyormuş dediler öyle bir durum varmıdır bilginiz varmı acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: kshr24

Yeni gördüm hocam deneyeceğim fakat disable yapınca ısınmaya felan sebep oluyormuş dediler öyle bir durum varmıdır bilginiz varmı acaba

İşlemci boştayken 1 tık evet ancak yük altında tamamen aynı. Enabled iken boşta fan 2400 rpm civarında iken disabled durumunda 2750 civarı dönüyor diyebilirim. Ama bobin sesi onda birine rahat iniyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • koçari K kullanıcısına yanıt

omen commend center uygulamasını kullan uygulamadan dusuk guc olayı varmıs onu deneyın https://support.hp.com/tr-tr/document/c05578556

var sa bios güncellemeniz onu yapın

• quote:

Orijinalden alıntı: cuhuku

omen commend center uygulamasını kullan uygulamadan dusuk guc olayı varmıs onu deneyın https://support.hp.com/tr-tr/document/c05578556

var sa bios güncellemeniz onu yapın

Bios ayarından fanın sürekli çalışmasını kapattım

Omen gaming hub dan da undervolt yaptım , fan hızını da en düşüğe getirdim.

Yine windowstan işlemci hızını%80 yaptım

Cihaz boştayken sesi soluğu çıkmıyor çok şükür. Yani film izle ,internette dolan ses yok. Ama işte fan çalışınca o çınlama sesi geliyor. Fan yüksek hızda dönünce zaten duyamıyorsun ama fan düşük hızlardayken duyulabiliyor.

• fırat.ç. kullanıcısına yanıt
    Anladım çok ses almıyorum ama fanlar durunca ses geliyor hafiften deneyeceğim inşallah bir çözüm olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: kshr24

Anladım çok ses almıyorum ama fanlar durunca ses geliyor hafiften deneyeceğim inşallah bir çözüm olur

Bendeki de fanlar çalışınca ses çıkartıyor  

• koçari K kullanıcısına yanıt

Sn Koçari,

Sizde hang i model vardı ? Ses konusunu çözebildiniz mi ?

i7 omen 15, 2020 almaya karar verdim ancak fana sesi vb kafamı karıştırdı. İnternette konuyla ilgili çok fazla yorum gördüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: sercanfx

Sn Koçari,

Sizde hang i model vardı ? Ses konusunu çözebildiniz mi ?

i7 omen 15, 2020 almaya karar verdim ancak fana sesi vb kafamı karıştırdı. İnternette konuyla ilgili çok fazla yorum gördüm.

HP Omen 15 2020 Ek0000NT

i5 10. nesil

rtx 2060

Fan sesi sorun değil. Zaten bütün hepsinde fan sesi olur . Güçlü işlemcileri soğutmak için mecburlar.

Ama işte o bobin sesi midir nedir insanı deli ediyor. O da modele özgü değil ne yazık ki. Bütün bilgisayarlarda olabiliyor ,şans işi yani.

Benimkinde fan çalışınca , CW denen ses çıkıyor. Oyun oynarken sorun değil çünkü hem fan sesi hem de oyunun sesi bastırıyor CW sesini. Normal kullanımda ise fanları kapatınca sessiz çalışıyor ama işte fanlar ara sıra devreye giriyor ve yavaşça dönseler bile CW sesi insanın dikkatini dağıtıyor .

• evet her modelde CW olabiliyormuş, ben iş için alacağım için fan sesi biraz extra önem arz ediyor

kullanacağım programlar GPU ya da CPU'ya oyunlar gibi yüklenmiyor. mesela U serisi 17 işlemcili notebook var download yapmazsam , kullandığım programda fan sesi sıfır.

açıkcası pahalı bir cihaz i7 versiyonu, fan sesine kafam cok takıldı.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.