Şimdi Ara

HP ISINMA SORUNU BİLGİSAYAR YANMADAN LÜTFEN YARDIM EDİN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
18.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2 yıldır kullandığım hp/compaq 8220 bilgisayarım son bir haftadır yaklaşık kullanımımın %90 ı en yüksek fan hızında çalışıyor.
    çok sık notbook hardware control programı yüksek ısı ile ilgili olarak uyarı veriyor.
    bilgisayarıma uzun zamandan beridir format atmadım.bilgisayarım da oldukça yavaşladı
    acaba bu durumun nedeni bilgisayarın fazla kasılmasından olabilir mi ?öyleyse format atacağım
    yoksa uuzn zamandır kullanmamdan kaynaklanan soğutucunun tozlanması ve yeteri kadar soğutamaması olabilir mi ?
    mesela geçen yıl ağustos ayında o sıcaklarda bile bilgisayarımın sabahtan akşama kadar çalışmasına rağmen sıcaklığı 62 C lerde gezerken şu anda 70 lerde geziniyor.
    bu gidişle ya bilgisayarı yakacağım ya da işlemciye vs.. ye zarar vereceğim.
    muhakkak ki başına böyle bir durum gelmiş hp kullanıcısı vardır
    lütfen bana yardım edin.

• format dene belki düzelir ama ben eski pavilionumdaki aşırı ısınmadan dolayı anakartı yaktım ve bu olay başıma birden fazla geldi garanti bitmediyse bırak yansın para iade alırsın diycem ama sanırım bitmiştir önce format at olmadı mutlaka bir servise göster derim gereksiz yüklemeler yapma işlemciyi çok yorma oyun oynama 2-3 saatte bir laptopu dinlet bakalım sorun devam edicek mi bence derece aynıysa donanımsal sorun kesinlikle de hp yi alakadar eder boş bırakma yinede
  • öncelikle bi virüs olmadığından emin olun,
    güvenli kipten bi taratın güncellenmiş bi antivirüs programıyla,

ayrıca görev yöneticisine bi bakın işlemciyi kullanan bi program var mı,

fan deliklerinin açık olduğundan da emin olun,
    laptopun altındaki fan ızgarasını temizleyin.
  • fan deliklerim açık sorun yok,
    fakat pervanede göründüğü kadarı ile bir miktar toz yapışmaları var.
    bilgisayara program falan yüklemeden böyle oluyo
    internet kullanımı esnasında
    özellikle son dönemlerde artık youtube den birşey izleyemez oldum.
    şu anda virüs taraması yaptırıyorum yine aynı,85 derecenin üzerine çıktı bilgisayar.
    fakat virüs veya trojan olma olasılığı yüksek gibime geliyor
  • aynı sorun benim dell 6400de de vardı.sistem boştayken %80lerde çalışıyodu hiçbir işlem yapamıyordum neredeyse.
    nasıl bir virüs girmişse bilgisayara kaspersky yi bile bozmuş.program çalışmıyordu.hiçbir virüs taraması işlemedi.bende ctrl+f11 yaparak format attım bilgisayara.şimdi hiçbir problemim yok.bilgisayarı fazla zorladığım halde fan bile çalışmıycak neredeyse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trex87 -- 21 Haziran 2007; 11:47:02 >
  • bende virüs taraması yaptım virüs çıktı bilgisayarımda.
    onları virüs programı vasıtası ile sildim şimdi daha rahat çalışıyor.
    notmal kullanımda ara sıra sapıtsa bile şu anda daha rahat.
    bilgisayarı gereksiz dosyalardan temzilemem gerekli zaten öyle yapıp bi format atacağım artık.
    yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler
  • ben de de aynı sorun varhttp://forum.donanimhaber.com/m_15200813/tm.htm

geçensene bu zamanlar deli gibi çalışırdı şu an fazla sıcağa gelemiyor oyun oyndığım zaman kendini kapatıyor (tabi cpu sıcaklığı 90 derecelere çıkıyo ne yapsın garibim)
    geçende format atttım o da işe yaramıyor artık servise mi vercem ne yapçam bilmiyorum
  • Peki , fanı falan iç kısmı temizlettiniz mi? Tozdan kaynaklanabilir, sonra ortam sıcaklığı nasıl, yaz geldi notebooklar daha fazla ısınmaya başladılar, arkadaşlarında dediği gibi işlemciyi yoran herhangibir virus, ya da buna benzer program olabilir bu da işlemciyi yoracağından ısınmaya sebep olur, diz üstünde fazla kullanırsanız, yeni modellerde fan ızgarası altta olduğu için diziniz üstüne gelmekte ve hava akımı olmasını engellemektedir, bu da ısınmasına sebep olur umarım yardımcı olmşumdur iyi çalışmalar, ama ilk önce temizletmenizi öneririm ve programlara bakmanızı virüs var mı yok mu diye:)
  • aynı sorun benim yeni aldığım hp compq nx7300 de war pc yanacak gibi oluyor anlamadım ne iş?Virüs yok fazla program yok fan temiz anlamış değilim ama üzerinde duracam bakalım ne oluyor işlemci yanarsa hoş olur...
  • o zaman yeni ise gidin hemen servise en güzeli, çünkü çok ilgiç , üretimsel bir hata olabilir isinan yer batarya falan değil demi ?, batarya da sorun olabilir mi acaba, ama siz servise götürün vakit kaybetmeden
    quote:

Orjinalden alıntı: xxxmstxxx

aynı sorun benim yeni aldığım hp compq nx7300 de war pc yanacak gibi oluyor anlamadım ne iş?Virüs yok fazla program yok fan temiz anlamış değilim ama üzerinde duracam bakalım ne oluyor işlemci yanarsa hoş olur...
  • termal macun özelliğini yitirmiş olabiilir mi?
  • siz bi format atın.
  • ayni sorun benim hp pavilion ze5700de vardi her 15-20 dakikada kapaniyordu garantisi falan bitmisti o yuzden servise vermedim.En sonunda kizdim aldim kucuk bicagi elime laptobu komple parcaladim ekranindan anakartina fanlarina kadar.Fanlar acayip derecede tozlanmis ve icinde killar vardi fanlar islemez hale gelmisti anakart ise fanlardan daha feci idi.Hepsini tek tek dis fircasiyla temizledim suanda canavar gibi oldu laptobum hem performansi artti emde sorun ortadan kalkti.Istersen sende bi temizlik yap derimBU arada laptobun butun parcalari cinde uretilmis ek bilgi
    quote:

Orjinalden alıntı: codexhoo

öncelikle herkese selamlar.
    2 yıldır kullandığım hp/compaq 8220 bilgisayarım son bir haftadır yaklaşık kullanımımın %90 ı en yüksek fan hızında çalışıyor.
    çok sık notbook hardware control programı yüksek ısı ile ilgili olarak uyarı veriyor.
    bilgisayarıma uzun zamandan beridir format atmadım.bilgisayarım da oldukça yavaşladı
    acaba bu durumun nedeni bilgisayarın fazla kasılmasından olabilir mi ?öyleyse format atacağım
    yoksa uuzn zamandır kullanmamdan kaynaklanan soğutucunun tozlanması ve yeteri kadar soğutamaması olabilir mi ?
    mesela geçen yıl ağustos ayında o sıcaklarda bile bilgisayarımın sabahtan akşama kadar çalışmasına rağmen sıcaklığı 62 C lerde gezerken şu anda 70 lerde geziniyor.
    bu gidişle ya bilgisayarı yakacağım ya da işlemciye vs.. ye zarar vereceğim.
    muhakkak ki başına böyle bir durum gelmiş hp kullanıcısı vardır
    lütfen bana yardım edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi insomnia1985 -- 23 Haziran 2007; 19:01:04 >

• Dediğim gibi tozlardandir , mutlaka temizlettirin laptopu , böyle sıcak kullanmayın
  • eline al bitane hava ufleyen aspirator temizle derim.toz kaynakli olabilir.bende suan pavilion var feci isiniyor ama bir haftalik.garantisi var pek korkmuyorum ama senin o luksun yok :)
  • arkadaşlar benim alev alev yanan 104 derece olan hp dv6 3102et notebook umu maximum 84 derceye düşürmeyi başardım. kullanmadığım notebook soğutucu kalmadı ensonunda kendim düşünerek apmaya karar verdim.

kullanılan malzemeler
    -12 cm kasa fanı
    -notebookun arka ayaklarını yerden kaldırmak için 2 adet çıta parçası
    -karton
    -ayarlı adaptör yada usb kablo

aşağıdaki video kendi anlatımım kolay gelsin

http://www.youtube.com/watch?v=I3_Yyk6eOXc
  • HP Bilgisayarım var dizüstü. Kablosuz internet kullanıyorum.İnternet sık sık gidiyor.Ekranda var görünüyor ama internete giremiyorum.bazen yarım saate bir bazende 2 saate bir gidiyor.Modemle mesafe fazla uzak değil 3-4 metre falan.Çekim gücüde iyi.Kablosuz kullandığımdan mı? Lütfen yardımcı olun...
  • Benzer sorunu bende yaşadım. İlk etepta fanını temizlemeni öneririm. Halen devam ederse chipseti zarar görmeden bi bilgisayarcıya göndermende fayda var.www.****.gen.tr buraya bi göz at istersen adresine kargo firmasını yönlendiriyolar...
  • ??? HP Bilgisayarım var dizüstü. Kablosuz internet kullanıyorum.İnternet sık sık gidiyor.Ekranda var görünüyor ama internete giremiyorum.bazen yarım saate bir bazende 2 saate bir gidiyor.Modemle mesafe fazla uzak değil 3-4 metre falan.Çekim gücüde iyi.Kablosuz kullandığımdan mı? Lütfen yardımcı olun...
  • bende hp kullanıyorum farenin sol kısmı tamamen alev alıyor kolumu koysam dayanılmayacak derecede yanıyor düşünün cüzdanı koyup onun üstünden yazıyorum hp mi bir daha asla
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.