Şimdi Ara

sıcaklıktan dolayı dizüstü kendilğinden kapanıyor yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • oyun oynarken kendiliğinden kapanıyo ve bilgisayar aşırı sıcak oluyo geçen akşam balkonda hava fırıl fırıl esiyordu 4 saat oynadım kapanmadı ama normalde evde gündüz 20 dk oynasam kapanıyo

bazrn de notebook u yatağım üzerine koyup film izlediğim zaman da kendiliğinden kapanıyo

everest i indirdim sıcaklıklılarına bakmak için

normal de hiç bir uygulama yokken boş ekranda

cpu1:47 C
    cpu2:50 C
    (bu değerler normal mi hp coreduo 1.83ghz 256 ekran kartlı makina için )
    Gpu:49 C
    ama oyun oynamaya başladım mı Cpular 90 derecelere falan çıkıyo

bu yüzden kapanıyo olabilir mi bir senedir kullanıyorum eskiden hiç bir sorun yoktu 1-2 aydır bu sıkıntı var

şimdi laptobun altına kalem koydum fanın ağzı kapanmasın diye sizce ne yapayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cefucsa -- 21 Haziran 2007; 15:03:15 >

• Büyük ihtimal ondan kapanıyor arkadaşım fanı tozlanmış olabilir temizlemek lazım bazı notebboklarında işlemciye sürülen termal macun oraya buraya bulaşmasın diye konulan naylonlar var onlar çıkmamış oluyo servise vermekte fayda var veya bir notebook soğutucusu alabilirsin
  • şimdi vercem sevise adamlar birde 30 iş günü(6 hafta )bekletirlerse

birde ürünü alalı 15 ay oldu acaba garantiye kapsamına girer mi benim bu sorun

bazen bilgisayarı 2-3 gün download da bırakıyorum, bilgisayar eskiden bu kadar ısınmıyordu ,download bıraktıktıktan sonea bu sorun oluşmuş olabilirmi
  • Bendede hp pavilion vardı bu sorunun aynısı oldu sevise verip paramı geri aldım. Gerçi tartıştım başka problemler oldu o yüzden paramı aldım. Bu sorun benim bildiğim kadarıyla 2 nedenden kaynaklanıyo. 1. si arkadaşın dediği gibi fanı çok tozlanmış olabilir. Elektirik süpürgesiyle (düşük devirde) laptop kapalı ilen fanını temizlemeye çalış ama 1-2sn tutup çek. Çünkü süpürgenin olurşturduğu hava akımı fanın çok hızlı dönmesini sağlayıp fana kalıcı zarar verebilir. Ben bunu denemiştim olmamıştı. Servise verdim ve fanların bozuk olduğu söylendi. Ne alaka bilmiyorum ama anakartınızda bozuk demişlerdi.

Bu arada elbetteki garantiye girer.

Edit: Ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cherokee -- 21 Haziran 2007; 15:24:20 >
  • az önce divx forever da da böyle bir konu vardı adamında dizüstü hp imiş servise vermiş anakartı değiştirmişler ..

şurayı mı elektrik süpürgesiyle çekeyim
     sıcaklıktan dolayı dizüstü  kendilğinden kapanıyor yardım..

yoksa şu arkadaki yerimi
    ve burası ne havalandırma deliği falan mı
     sıcaklıktan dolayı dizüstü  kendilğinden kapanıyor yardım..

ve laptoplarda genelde bir tane mi fan oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cefucsa -- 21 Haziran 2007; 16:22:15 >

• Resimdeki 2 yeride süpürge ile çek. Laptoplarda 2 tane fan oluyo alttaki temiz havayı alıyo arkadakide üflüyo
  • dostum aynı kasa hp 1.8ghz sonoma bende de var, imzamda görülen. oyunlarda ısınma yüzünden kendini kapatıyordu makina. 4-5 ay önce servise göndermiştim, işlemci ve işlemci fanı değişti. bu problemi evde kendin çözemezsin en kısa zamanda servise göndermeni tavsiye ederim...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • serviste ne kadar kaldı ?
  • 1 ay kadar kaldı yeni bilgisayar vericez dediler ama verdikleri model benimkini aynısı değildi (benimki üretimden kalkmış) bende beyenmedim. Benim istediğim bir modeli ilk vericez diyip 2-3 hafta daha beklettiler daha sonra bunu veremeyiz bu pahalı bir model dediler. Bende hemen paramı istedim bağırdım çağırdım (çünkü ilk önce okay diyip 2-3 hafta bekletip caydılar). Bunların anabinalarında çalışan bi kadın arayıp söz verdiysek vericez dedi ben yinede paramı istiyorum diyince tamam dediler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cefucsa

serviste ne kadar kaldı ?

bir buçuk ay kadar kaldı...
  • 1,5 ayda baya uzun bir süre , oyun oynayamıyorum diye versem mi acaba

zaten aklımda da tatilde bütün yaz oyun oynamak vardı

• Bence ver. Belli bir süre geçtiğinde sana geçici bir laptop veriyolar ama ben istememiştim.(yedekte vardı bende) Ama kaç gün geçinde veriyolardı unuttum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.