Şimdi Ara

HP iPAQ rw6815 Kullanıcıları (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.231
Cevap
13
Favori
524.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: karapara

1) 6815'le Wifi on yaparak komsum sayesinde internete girmek istorum .Wi fi hattı bulup baglanıyor ancak explorerdawww.yahoo.com gibi web page adresi girdikten sonra ''the page cannot be found . Check the name and try again '' mesajı alıyorum.
    2) A)

IP adress: 169..........

default gateway: (BOŞ)

C) Site server : bu bölümde signal gücünü faLan gösteriyor ancak bazen baglı olmamam ragmen ekranda hiçbirşey görünmüyor.

SORU1): ''the page cannot be found . Check the name and try again'' mesajı almamın nedeni ne olabilir acaba. Setting'de mi problem var
    Soru2: bazen telefon ON gösteren kısım otomatik olARAK tURKCELL GPRS eDGE DİYE BİR FORMATA DÖNÜŞÜYOR BU NEDEN OLABİLİR.
    SORU3): CİHAZI HER GÜN GECE SABAHA KADAR ŞARJ ETMEME RAGMEN CİHAZ BATARYASI HEP %99 GÖSTERİYOR SADECE İLK GÜN BATARYA GÖSTERGESİ OLAN IŞIK YEŞİLE DÖNDÜ ANCAK CİHAZI ŞARJDAN ÇEKER ÇEKMEZ %99'A DÜŞTÜ.

1)Sorunun nedeni DNS bulamaması, internete bağlısın ancak web sayfalarının isimlerini IP'ye çeviren mekanizma çalışmıyor..
    (B) kısmında default gateway'i modemin gateway'i yapmalısın, buraya bilgisayarındaki "Varsayılan ağ geçidi" kısmındaki IP'yi yaz.
    2) edge destekli baz istasyon kapsamına girdiğinde öyle olması normal, bu bir sorun değil.
    3)bilemiyorum...donanımsal olabilir..

• İlgili linkde olumlu olumsuz yönlerini yazmıştım

http://forum.donanimhaber.com/m_11215690/tm.htm

quote:

Orjinalden alıntı: Baracuda

Arkadaşlar asusla hp arasında kaldım bana yardım edermisiniz ama bana akılcı yön vererek çünki 2 model arasında çok şeyler eksik.Wav çalıyor asus midi mp3 filan diğeri aac mp3 filan bluetoothları asus 2.0 diğeri eski versiyon.Biri tuşlu diğeri tuş takımı yok ne yapacağım bilmiyorum.
    Asus kalitesi gövdede mevcut diğeri gri kelle başı gibi tuş takımı özensiz.
    Biri sörf yaparken asusta bu yatık ekranda bile gezinebiliyorusunuz ayarı diğerininkini bilmiyorum.
    Birinde gprs var dieğerinde yok.
    Ulan istediğim özellikler karman çorman ne yapsamki?
    http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone2=1803&idPhone1=1738
    Buyrun buradan bakarak siz bana bir çıkar yol bulun.
    Birinin bat kısa diğerininki uzun.
    Of of offf...
    Biri 1.090 diğeri 1.200

• arkadaşlar bende şoyle bir problem var bluetooth kulaklık kullanıyorsanız bağlanıyor fakat zil çalınca ve açınca ses gelmiyor kulaklık tan nasıl bir iştirbu arkadaşlar
  • arkadaşlar bende hp6815 ile asus p525 arasında kaldım. bir sitede ayrıntılı incelemelerde asusla hp nin karşılaştırmasını buldum (daha doğrusu xda atom ile karşılaştırmasını sonuç olarak atom ile 6815 aynı cihaz öyle değilmi?) ama sonuçlar beni çok şaşırttı resimleri koyuyorum aradaki fark çok fazla sizce bu kadar fark olabilirmi? buda sitenin linkihttp://www.mobinaute.com/64607-test-du-pdaphone-bluetooth-et-wifi-asus-p525-sous-windows-mobile-5.html

HP iPAQ rw6815 Kullanıcıları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antidote -- 28 Aralık 2006; 23:11:59 >

• @Laconf
    Senin mesajını sonrada gördüm. Ama yinede isteyenler Asus ile Hp arasındaki yaptığım kıyaslamaya bakabilirler.
    Laconf da aynılarını yazmış zaten.

@antidote
    Atom XDA nın rom u ile HP ninki arasında çok fark var Asus ile Atom un benchmarklarını Hp ye uyarlarsan hata etmiş olursun. Donanım aynıdır ancak donanımı koşturan da yazılımdır.

@karapara
    %99 olması normal cihazı şarjdan aldıktan sonra ne kadar bir süre %100 olabilirki ? kısa bir süre sonra hemen %99 a düşüyor. Hatta bişiler açıkca hemen düşüyor. Normal bir durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 28 Aralık 2006; 23:34:54 >
  • zaten benimde kafamı karıştıran o oldu çünkü işlemci ve ram aynı ama performans dağlar kadar fark var. peki p525 ile hp 6815 in benchmark değerlerini karşılaştırabileceğimiz bir site varmı bildiğiniz...
  • Konuyu sonradan okuyanlara da faydalı olacağı ümidiyle bazı sorular sormak istiyorum :

1) Wireless internet hızı :
    Evde 1Mbit Adsl bağlantım var, kablosuz modem ile kullanıyorum.
    Normal bilgisayarlar ile hız tatmin edici; saniyede 100 kb download ettiği için internet sayfaları hemen açılıyor.
    Ancak 6815 ile wireless internet kullanırken, bağlantı hızı saniyede en fazla 15-20 KB imiş gibi geliyor bana sayfalar geç açılıyor.
    Sizce bu durum normal midir (Internet explorer kullanıyorum).

2) 6815 ile POP3 e-mail kontrolü yaptıktan sonra, e-maillerin sunucu da kalması
    POP3 e-mail hesabımı 6815'e kurarak sorunsuz şekilde kullanabiliyorum.
    Ancak, nasıl ki webmail ile e-mail kontrol ettiğimizde, e-mailler sunucuda kalıyor ve normal bilgisayarda Outlook'u açınca yine o e-mailleri indiriyorsa,
    benzer şekilde, 6815'de POP3 ile "Messagging" menüsünden kontrol ettiğim e-mailler için böyle bir ayar yapılabilir mi acaba ?

Teşekkürler, iyi geceler.

• Şu şarj olayı için birşey söyleyeceğim. Cihazınızı sabaha kadar şarj da bırakmayın. Bunun hiçbir anlamı yok. Elektronikle uğraşanlar da çok iyi bilirki bir süre sonra telefondan adaptöre geri besleme olabilir. Bu da pilin performansını düşürebilir. Cihazınız ve piliniz aşırı ısınmadan dolayı piliniz patlayabilir. Geçen hafta burda bir arkadaşımızın evinde yangın çıkıyordu şans eseri herhangi bir zarar olmadan atlattık.

Ben cihazı ilk aldığımda bile 2 saat sonra şarj full olunca şarjdan aldım. Kitapçığında da belirtildiği gibi 1.5 saat zaten yeterli.

@signore

Explorerda bahsettiğin durum bende de aynen geçerli. S200 de de Asus P525'de de aynı durum. Özellikle denedim. Nedenini halen anlayabilmiş değilim. Hatta edge kullanarak msn e wifiden daha önce login olduğumu söyleyebilirim. İşin ilginci şu normalde o baud rate lerle skype de sorun çıkması lazım ama skype gayet net sesli çalışıyor. Nedense wifi den gerek transfer gerek DNS çözümlemesi yavaş. Ama bu diğer cihazlarda da aynı. Yinede ben rahatsız olmuyorum. İdare ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 29 Aralık 2006; 0:02:19 >

• quote:

Orjinalden alıntı: racerant
    @signore

Explorerda bahsettiğin durum bende de aynen geçerli. S200 de de Asus P525'de de aynı durum. Özellikle denedim. Nedenini halen anlayabilmiş değilim. Hatta edge kullanarak msn e wifiden daha önce login olduğumu söyleyebilirim. İşin ilginci şu normalde o baud rate lerle skype de sorun çıkması lazım ama skype gayet net sesli çalışıyor. Nedense wifi den gerek transfer gerek DNS çözümlemesi yavaş. Ama bu diğer cihazlarda da aynı. Yinede ben rahatsız olmuyorum. İdare ediyor.

Ben olmazsa bunu önce HP Türkiye'ye, sonra da yurtdışına bir sorayım.

Hani olmaz ya bir yerde 50-100 MB'lık dosya indirmem gerekir vaktin dar olduğu bir zamanda; o zaman çok rahatsız edici olur.

Bu arada, internet sayfalarını en iyi destekleyen browser hangisidir sizce ?
    Internet Explorer ile genelde sayfalardaki tüm öğeleri göremiyorum.
    Hatta flash player kurdum, detaylı inceleyemedim ama en basitinden Garanti.com.tr'deki üst menüdeki flash yazılar gözükmedi.

• @Antidote

Anladığım kadarıyla senin istediğin gibi bir karşılaştırma yok. Ancak bence bu problemimizi Racerant çözebilir. Kendisinde her iki cihazında olduğunu biliyoruz. Verdiğim linkten de indirebileceği PocketPC Mark v1.03 programını her iki makinaya da kurup ölçüm yaparak hepimizi hatta tüm dünyayı aydınlatabilir.

Dünyanın ilk kafa kafaya testini yapma onuru racerant'a ait olabilir

http://www.ladoshki.com/?pocket&fromrss=1&id=1536

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hae -- 29 Aralık 2006; 0:26:38 >

• Olur memnuniyetle yapar web siteme koyarım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: laconf
    navigasyon çooooook önemli değilse, (ki öyleyse gider bir bluetooth gps aparatı alırsın) 6915'e vereceğine paranı çöpe at daha iyi. 6915 (navigasyon hariç) hiç bir şekilde 6815'ten üstün olamaz. üçyüz kere yazdım belki, şu kare ekran cihazlardan(hp 6515,6915, treo, fs loox T830) uzak durun diye, sonradan çok pişman olursunuz, bu aletler zaten ufak, bir de haybeden 80 pixel'i feda etmenin ne anlamı var. çoğu yazılımı kullanamazsınız.

Ben birçok yabancı forumda artık çoğu software firmasının programlarını kare ekrana da adapte ettiklerini ve yazılım bakımından bir sorun yaşanmadığını okudum, benim için fiziksel klavye önemli ve bu haftasonu 6915 alacamtım fakat kafam iyice karıştı...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kirli

quote:

navigasyon çooooook önemli değilse, (ki öyleyse gider bir bluetooth gps aparatı alırsın) 6915'e vereceğine paranı çöpe at daha iyi. 6915 (navigasyon hariç) hiç bir şekilde 6815'ten üstün olamaz. üçyüz kere yazdım belki, şu kare ekran cihazlardan(hp 6515,6915, treo, fs loox T830) uzak durun diye, sonradan çok pişman olursunuz, bu aletler zaten ufak, bir de haybeden 80 pixel'i feda etmenin ne anlamı var. çoğu yazılımı kullanamazsınız.

Ben birçok yabancı forumda artık çoğu software firmasının programlarını kare ekrana da adapte ettiklerini ve yazılım bakımından bir sorun yaşanmadığını okudum, benim için fiziksel klavye önemli ve bu haftasonu 6915 alacamtım fakat kafam iyice karıştı...

sorun sadece yazılımlarla alakalı değil, konunun yeri burası olmadığından çok detaya girmeyeceğim, ama yazılım adapte edilip çalışsa bile verimli kullanım sağlamıyor, söz gelimi video, normal pocketpc ekranları 240x320 olduğundan 4:3 oranına sahip videolar full ekran seyredilebilirken, kare ekranlarda üstten ve alttan bantlar oluşuyor, hele bir de widescreen videolarda bu bantlar daha da büyüyor. mesela e-book okurken ortalama %30-40 daha sık sayfa çevirmek gerekiyor, oyunların (abartmıyorum) %80'i çalışmıyor.
    fiziksel klavyeden ise çok bi şey bekleme bence, tamam varolması bir artı, belki tercih sebebi bile olabilir ancak, tuşlar küçük ve sert olduğundan çok hızlı yazamıyorsun. hatta şöyle diyeyim, ekrandaki sanal klavye ile daha hızlı yazıyorum sanırım...
    aradaki fiyat farkı olayına hiç girmiyorum bile..

sonuç:
    1-6915 hiçbir şekilde 6815e rakip olamaz,
    2-kare ekran'a hayır!!

konuyu kirlettiğim için diğer arkadaşlardan özür dilerim...

• quote:

Orjinalden alıntı: Kirli

quote:

6815 hem ufak hem hesaplı

• Rom ne işe yarar nedir ne değildir ilk defa böyle bir cihaz kullanıyorum yardımlarınızı esirgemeyin

ayrıca şu problemi çözene ayrı bi teşekkür edeceğim sim karta kayıt yapamıyorum:( ve normal kayıt yapınca klavye çıkmıyor e klavye olmadığı için haliylen kimi kaydettiğimi bilmiyorum YARDIM!!!!!!!!!!!!1
  • quote:

Orjinalden alıntı: vur

Rom ne işe yarar nedir ne değildir ilk defa böyle bir cihaz kullanıyorum yardımlarınızı esirgemeyin

ayrıca şu problemi çözene ayrı bi teşekkür edeceğim sim karta kayıt yapamıyorum:( ve normal kayıt yapınca klavye çıkmıyor e klavye olmadığı için haliylen kimi kaydettiğimi bilmiyorum YARDIM!!!!!!!!!!!!1

Israrlarına dayanamadım denedim SIM karta kayıt olayını, bir problem çıkmadı, "contact"a girip, "menu/new SIM contack" diyorum, isim ve telefon yazıyorum klavye ile, "ok"e basıp çıkıyorum, sim karta kayıt ediliyor,
    klavye her menüde çıkması lazım üstüne tıkladığın zaman, tam olarak hangi yöntemi izlediğini söylersen daha ayrıntılı kontrol edebilirim.

• mesela beni arayanları kayıt edemiyorum direk numarayı aklımdamı tutacam
  • quote:

mesela beni arayanları kayıt edemiyorum direk numarayı aklımdamı tutacam

bu 2-3 yıldır olan bir hata, çözümünün de olduğunu sanmıyorum, arayan geçmişinden "sim karta kaydet" yaptığında klavye çıkmıyor doğru.
    ama zaten neden sim karta kayıt ediyorsun ki? contacts yapısı çok daha kullanışlı bence
  • quote:

hemen denedim, başta çözemedim, ama call history den kayıtlı olmayan bir numarının üstüne iki defa tıklayıp beklersen, bir menü açılıyor, o menüde "save to contact" çıkıyor, ordan kayıt edebilirsin, klavyede çıkıyor kayıt aşamasında, kayıt ettikten sonra istersen SIM karta kopyalayabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sathaner -- 29 Aralık 2006; 9:43:32 >
  • quote:

quote:

bu 2-3 yıldır olan bir hata, çözümünün de olduğunu sanmıyorum, arayan geçmişinden "sim karta kaydet" yaptığında klavye çıkmıyor doğru.
    ama zaten neden sim karta kayıt ediyorsun ki? contacts yapısı çok daha kullanışlı bence
    klavye çıkıyor kayboluyor yani nasıl bi hata bu program felan yokmudur bunda alarm programı dandikti mesela ptravel diye program indirdim şu anda sorunum yok çok şükür şunada çözüm bulsam en problemsiz kişi olacam valla:D
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.