Şimdi Ara

HP ‎i3-1115G4, 4/256, 15.6 Full HD (‎15s-fq2046nt) 3699 TL-Amazon (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
6
Favori
7.032
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kırmızımercimek kullanıcısına yanıt

    Konuya bakarken gördüm, mesela benim pc'de RTL8852AE wifi kartı var. Cidden berbat. Lenovonun kendi sitesinde yayınladığı sürücüleri denedim, yok, olmuyor. Yüksek ping, stabil olmayan bağlantı, zayıf sinyal gücü... Gayet dandik yani. Win10-11 farketmiyor. Sonunda HP forumlarında bir sürücü buldum, onunla biraz toparlandı. Bir de wifi sinyal güçlendirici aldım, biraz daha düzelttik, bu şekilde devam edeceğim gibi. Ama yine de wifi kartı konusunda da bilgi alabilirseniz iyi olur.

  • Windows 11 GPT olarak usb ye rufus ile hazırladım. Win 11 intel RST sürücüleri tanıdı ve hard diski gördü. Win 10 görmüyor. Ancak bios'a girip ( bios giriş tuşu F10) TPM yi açmayı unutmayın. Bilgisayar açılırken ESC ile boot menusunu görürsünüz ve usb yi şeçin ve win 11'i rahatlıkla yükleye biilirsiniz. Gelen bilgisayar ramı 3200 mhz hynix 4 gb. Tavsiyem 8 gb 3200 mhz alıp takviye etmenizdir. Suan amazonda transcentd 8 gb 3200 mhz 359 TL. Bios versionu F.9 (eski). win 11 wifi'yi tanıyor (win 10 tanımıyordu). Windows update ile tüm sürücüleri tanıtın. Yeniden başlattığınızda biosu kendi güncelliyor ve bios versionu F.15 oluyor.

    CS-go düşük ayarlarda oynatıyor ancak fan hiç durmuyor o yüzden oyun oynanmaz, oynansada 10 dakika oynarsınız. Ancak ofis, okul, EBA, youtube......v.s için biçilmiş kaftan F/P açısından. 3699 + 359 8 gb 3200 transcend ram = 4058 geliyor. Bilgisayar sonu yok her sene yeni işlemci yeni model çıkar aldınız model hemen eski model oluyor. Yarın 12. nesil çıkar ryzen zen yeni versionu çıkarır sonu bitmez. Arkadaşlar bu fiyata celeron ve amd athlon var. Siz 11. nesil i3 alıyorsunuz. Bardağın dolu tarafından bakın. Kullanım amacınız ne ise ona göre şeçiminizi yapın.

    Son olarak wifi Realtek RTL8821CE 802.11ac PCIe adapter bir bağlantı sorunu yaşamadım. Oyun oynamadığım için ping sorunu var mı bilemiyorumHP ‎i3-1115G4, 4/256, 15.6 Full HD (‎15s-fq2046nt) 3699 TL-Amazon 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dredman -- 18 Kasım 2021; 14:50:0 >




  • mamad kullanıcısına yanıt

    Bilgilendirme, paylaşım için teşekkürler. Bu şekilde wifi modülünün modelini belirterek, sorunlarından veya kalitesizliğinden bahsedilmesi çok güzel. Bir arkadaşımın, 7-8 yıllık olsa gerek bir bilgisayarında da sizinki gibi, wifi modülüyle alakalı sorun var, çekim mesafesi berbattı. Farklı bilgisayar markasının yayınladığı sürücüyle bir nebze düzelmişti.


    bjkyener'den beklediğim de buydu aslında, konudaki cihaza dair wifi sorunları varsa sizin gibi kaynağını vs. sunarak anlatması, göstermesi.


    2006'da dizüstü dünyasına girdim, işyerinde, okulda veya yakın çevremde bilgisayar ile ilgili sorun yaşayanlarla konuştuğumda veya sorunu giderdiğimizde, yukarıda belirttiğim arkadaşımın dışında wifi sorununa denk gelmedim. Bu yüzden, bu cihazın sorunu varsa bilmek isterim.


    Bu veya başka başlıkta bir ürün incelenir, değerlendirilirken iyi veya kötü yönlerinin öncelikle o modelin kullanıcıları tarafından değerlendirilmesi hepimiz için iyi olur. İlerisi için referans olur.





  • zero fear kullanıcısına yanıt

    sanki ülkeyi biz mi yönetiyoruz cahili adamı cumhurbaşkanı yaptınız ülkeyi batırdı


    ben zengin değilim aldığım cihazı 7-8 yıl kullanmak zorundayım giriş seviyesini 2-3 yıl kullanırsın giriş seviyesi altını da 1-2 yıl anca kullanırsın


    dolar olmuş 11 tl 10-11 bin tl nin altında düzgün bir cihaz kalmadı


    üst seviye bilgisayarlar 20 bin tl üstü

    orta seviye 9 - 20 bin tl

    giriş seviyesinin biraz üstü 6 - 9 bin tl

    giriş seviyesi 5 - 6 bin

    giriş seviyesi altı 3 - 5 bin

  • 359 euro bedava hiç kaçırma (4420 tl)


    AMD Ryzen ™ 3 5300U Mobil İşlemci

    15.6" Full HD SVA ekran

    8 GB DDR4 RAM 3200 Mhz

    256 GB SSD M.2 PCIe NVMe SSD

    Bluetooth 5.2

    Wi-Fi 6 (802.11ax)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 18 Kasım 2021; 15:25:18 >
  • bjkyener kullanıcısına yanıt

    Çok sağolun hocam özel mesaj ile teşekkür etmek istedim ama kapaliymis.


    Yarın aynı cihazın 5500u olan modeli 399 Euro'ya düşecekmis. Onu almayı düşünüyorum şu anda.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bende çok almaya niyetlendim 1080p olan versiyonu 3199 tl iken ama gidip bir ipad 9. nesil alarak bu işe son verdim. en nihayetinde bu cihazların yaptığı her işi normal tabletler de yapıyorlar artık. üstelik tabletlerin taşınabilirlikleri cabası.

    vakti zamanında cihaz hakkında edindiğim bilgileri söyleyim. siz yine de teyit edin belki yanlış hatırlıyor olabilirim.
    ~ anakart üzerinde 2.5" sürücü girişi yok yani ssd takamıyorsunuz. ama kasa içerisinde ssd takacak boş alan var. ürün üzerinde hafıza için sadece nvm giriş mevcut. o da tek giriş yükseltme gibi seçeneğiniz ancak değişim şeklinde var. ek olarak yapamıyorsunuz.
    ~ 2 tane ram girişi var, bir tanesinde ram takılı geliyor. ddr4 ram ve ram hızı şansınıza kalmış durumda. 3200 de gelen var 2666 da gelen var. yukarıda bir arkadaşın dediği gibi elde kalan toplama ve iade gelen parçalarla sanıyorum bilgisayar yapılmış.
    ~ 1080p ekran çözünürlüğü seçeneğiyle alanlar ekranı beğenirken, düşük çözünürlüklü paneli tercih edenler hiç beğenmiyorlar.
    ~ cihazın kasası ve klavyesi hakkında genel olarak ucuz ve kötü izlenim var. fiyatına göre neden şikayet ederler anlamak güç ama kullanıcı deneyimlerini böyle yazmışlar.
    ~ işlemcisinin 11. nesil olması iyi, bu sayede anakartta önceki nesillere göre daha fazla band genişliği mevcut ve ddr4 desteği var. usb aktarım hızının da iyi olduğu söyleniyor.

    işi bilgisayar ile olanların kesinlikle alabileceği ucuz fiyatlı bir seçenek, yani; *.exe'ye muhtacım, internet explorer'a muhtacım, spss'e muhtacım, işte "ben pentium 3 bilgisayarımdan beridir cm 03/04 oynarım, başka da bir şey yapmam bu oyunun bağımlısıyım" diyenler dışında tercih edilecek bir bilgisayar değil.

    bunun dışında; word, excel, pdf açarım, netflix'ten film izlerim, maillere bakarım, youtube izlerim gibi şeyler düşünenler varsa gidip bütçelerine en uygun gelen bir tablet alsınlar. hangisi olduğunun önemi yok zaten onlar da bu görevleri yapıyorlar, hatta artık ofis ortamlarında da yapıyorlar. ek olarak en az 8gb ram alarak 12gb ram'e yükseltmek zorundasınız, windows11 ile beraber ana yükün önemli bölümü işlemci'den alınacak ram'e devir olacak.

    alanlara hayırlı olsun. ben sadece farklı seçeneklerinin de olduğunu yazmak istedim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • çok iyi fiyat

  • 5500u 5300u dan grafik işlemci olarak yüzde 40-50 daha iyi 6-12 çekirdekli.5500u işlemci dual ramle desteklenirse oyunlarda iyi performans verir.Konu sahibi arkadışın önerdiği sistem sadece net, word için yeterli olabilir fakat 3-4 sekme açtığınızda donmalar meydana gelebilir.Bu yüzden 4gbramli cihaz almazdım.Hadi diyelim rami yükselttiniz İşlemcide 2 çekirdekli


    Minimum 4300u,5300u bütçeniz müsaitse 5500u alın geçin derim.

  • "...fakat 3-4 sekme açtığınızda donmalar meydana gelebilir."


    Bu cihazı veya aynı işlemcili + 4 gb ram'li sistem kullandınız da mı bu kanıya vardınız? Size inat olsun veya aksi yönde iddiada bulunayım diye cevap vermiyorum, ürün hakkında böyle iddialarda bulunduğunuzdan, merak ettim deneyiminizi. Kullanıcı deneyimleri önemli bir etken nihayetinde.


    i5-2410m (2/4) ve i5-3250m (2/4) işlemcili 2 ayrı makineyi hala kullanıyorum, 4 gb ram'le bile 3-4 sekmede takılma yaşamıyordum. Bazen 30-40 sekme ve 100-150 mb pdf dosyalarla eş zamanlı çalıştığımdan ram'i 8 gb'a çıkararak rahatlamıştım. En büyük farkı mekanik diskten SSD'ye geçişte hissettim, bence ram'den daha önemli bir etken.

    2410m ile 1154g4 arasındaki performans farkı 2 katı. Eski bilgisayar bile hala iş görürken güncel versiyon neden iş görmesin (saydığımız ihtiyaçlar için)? Cumartesi teslim edilecek görünüyor, cihaz geldiğinde inceler, yorumlarımı paylaşırım. Eski çalıştığım ofiste de i3 43** serisi (2/4) ve J1900 Celeron (4/4) işlemcili, 4 gb ram'li masaüstü bilgisayar kullanılıyor hala ve ihtiyaçları karşılıyor.


    Grafik konusu ayrı mevzu. Zaten konudaki cihazın oyun konusunda tatmin edecek performans sunacağını söylemedik. Oyun için de önermedik. Sizin önerdiğiniz cihazların da fiyatı ortada.


    Yukarıdaki seglopsi arkadaşın dediğine göre, "windows11 ile beraber ana yükün önemli bölümü işlemci'den alınacak ram'e devir olacak.", bu durumda ram takviyesiyle sorunsuz kullanmaya devam edilir.



    ------------------------------------------------



    iPad/tablet ile dizüstünün kullanım amaçları benzer olsa da aynı değil. iPad 9. nesil cihazın ekranı 10.2''. Dolayısıyla kullanım konforunu etkileyecektir. Tablette video izlemek, nette gezinmek kişisel zevktir bence, kullanım ortamı ve koşulları tercihi etkiler. Sürekli elde de tutulmaz sanırım, kolu yormaz mı? Masaya koysak, bu sefer de bilgisayardan daha küçük ekranlı olduğu için okunurluk düşecek ve yoracak - bu da yine kişisel zevktir, kısa süreli tablet deneyimime bağlı olarak söylüyorum.


    iPad fiyatı 64 GB için nette 3900 TL çıkıyor en düşük. Az değilmiş kerata. Hafıza yönünden pek bir cazibesi kalmıyor :/

    Android tabletlerde de takılma, donma yaşatmayacak cihazlar kaç liradan başlar bilmiyorum ama mevcut döviz kuruyla 2000'den aşağı olmaz sanırım.


    Diğer söylediğiniz değerlendirmelere katılıyorum. Cihaz arayışında olanlar tüm bu yazdıklarımızı değerlendirir, ihtiyaçlarına ve bütçelerine hitap ediyorsa alır, etmiyorsa almaz zaten.


    @seglopsi @şubat





  • kırmızımercimek kullanıcısına yanıt

    Bende size inat olsun diye yazmıyorum zaten tartışmak her zaman iyidir.Bu cihaza ram ilavesi yapmadan kullanmak kısa vadede sorun olmayabilir fakat ilerisi için kesinlikle tavsiye edilmez.Dahili gpusu bile ramden alacak.Bende uzun zamandır pc kullanıcısıyım bir çok kasa topladım.


    Bu notebooku alacaklar ram yükseltmesi yapmayacaksa kesinlikle tavsiye etmem.Bunu kim alır benim windows 11,12 ile işim yok sadece webde gezerim derse iş görebilir .Fakat taksitli alıp biraz daha uzun vadeli olsun deniyorsa ram ilave vs şeylerle uğraşamam birkere alınıyor diyenler için bir tavsiyede bulundum.

  • Bu nasıl bir cahil muhabbetidir. Herkes her şeyin en iyisini ister ama özel bir kullanım amacınız yoksa (oyun, orta ileri seviye render, çizim, analiz, vs) bu tarz bir bilgisayar işinizi çok rahatlıkla uzun süre görür.


    SSD disk ve güncel bir işlemci olması yeterli. Tek eksiği RAM. O da uygun fiyata halledilir.


    Gerçekten bildiğiniz kronik bir sorun varsa onları yazın ki insanlar bilgilensin.


    2001 yılından beri laptop kullanıyorum.


    2010 yılından beri kullandığım i5-460M işlemcili Acer bilgisayarım var. 120 GB SSD taktım, RAM i 6GB'a çıkardım, hala hemen hemen her şeyi yapabiliyorum. Photoshop ile iyi kötü iş yapıyorum, Movavi ile HD kalitede video editleri yapıyorum, Youtube a videolar hazırlıyorum, aynı anda Chrome'da 10 pencere açabiliyorum, Office de sorun yok, vs...


    Ethernet girişini son 11 senede kaç kere kullandım hatırlamıyorum. Çok azdır. O da eskiden wifi yaygın olmadığı için. BT dediğiniz kaç kere kullanılıyor...


    Yani her zaman her ürünün daha iyisi var. Bu bilgisayar 4Gb Ram eklenirse ve kasa kalitesi çok kafaya takılmazsa, çoğu kullanıcıyı memnun eder.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi campos67 -- 18 Kasım 2021; 23:32:47 >




  • bjkyener kullanıcısına yanıt

    Hocam biraz abartmışsın ya kusura bakma ama senin dediğin burda yetişmiyor derler bizim buralarda :) Bu bilgisayar, oyun performansı , render vs gibi işler dışında standart kullanıcı için çok çok fazla. 10 sene de iş görür. Ram + 4 takılsa bile yeterli olur. 2K ekrana harici bağlayıp 4.nesil düşük güç tüketimli bir işlemcili tablet kullanıyorum. Benim bile işimi görüyor. Tabi ki macbook air m1 işlemcili cihazımla aynı performansta değil ama 20 tane sekme açık internette takılabiliyorum. 11. nesil i3 işlemcili bir laptopu beğenmemek bilgisayardan gerçekten anlamamaktır. Ne istediğinizi bilmiyorsunuz ya da. Ethernet kullanan zaten yok artık, varsa da cüzidir. Yöntemi de var zaten, bir tane usb çoklayıcı + usb ethernet aparatı.. Basit ucuz çözüm. Bluetooth desen 5 olsa ne olur bu cihazda 3 olsa ne olur. Gaming mouse kullanacak kimse yok bu cihazda.

    Wifi eski muhabbeti yine hikaye. En dandik wifi usb aparatı takılı mining yaptığım bir kasada, daha kopma hiç olmadı, core2 işlemcili laptop var annemlerde, yine en ufak kopma yaşamadık. Wifinin ilk versiyonlarından filandır.


    Özetle oyun ve render gibi ağır işlerle uğraşmayacak herkese net tavsiye ederim. Dolar hele 11'i geçmiş 350 dolar bile değil fiyatı. Bir daha rüyada bile göremezsiniz bu rakama böyle cihazı. Ekran IPS olsa da 500 lira fazla olsaydı keşke ama ben şahsen büyük ekrana illa bağladığım için sorun değil, direk kullanacakları da çok üzmez. çamur 1366 çözünürlük yok en azından :)


    Hala şansınız varken kaçırmayın, macbook air'ı satmayı düşünüyorum ben de alıp :) 99 yılından beri pc kullanırım, alırım, satarım, denemediğim parça vs yoktur üst seviyeler dışında. Benim yorumum böyle. bjkyener tarzı genç arkadaşlar heyecanlı tabi, cpu sentetik testine bakıyor, yok işte telefon işlemcisinden zayıfmış, yok efendim amd 2 kat güçlüymüş. Yav bunun %100 gücünü zaten kullanamayacaksın ki 2 kat güçlü olsun 5 kat güçlü olsun. Harici grafik kartı olan bir cihaz olsa işlemciyi düşünebilirsiniz, internet, film, ofis vs işler için işlemci çok çok güçlü. Hala core2 işlemcili laptop bile kısa süreli kullanım için vallahi işimi görüyor :) 20 sekme açıyorum 4gb ramle, ddr2 hem de. yok ram 3200 , yok 2666. Bu cihazın amacı belli, ram hızı, cpu gücü filan hikaye. Pili 3-4 saat gitsin, fanı sesli olmasın yeterli. ssd var zaten. Alın, çatır çatır kullanın :)





  • Burada 2 cekirdekli ve 4gb ramli cihazın uzun vadeli olmayacağını yazdım.
    İsterse 20.nesil olsun coklu cekirdekde ne yapacak ileriki zamanda .üzerine 5000tl ver bunu al demiyoruzki.
    1500-2000tl farkla 4300u 5300u 8gb cok daha iyi olacağını belirtdim.

    Cahil muhabbeti yazan arkadaş seviyeyi düşürme.
    gecen hafta 5800e hp ıps ekranlı 5500u 8gb ramli cihaz satıldı amazonda ay sonuna dogru yine indirim olacakdır.
    Bu 2000tl farkla düsük seviyede oyunda oynayacak ileriye donuk ram ve islemciye sahip olacak

    Adam kalkmış kullanmıyoruzki ne gerek var yazıyor fazlasına bu mantıkla oyun oynamayanda gitsin 2 cekirdekli alsın.Bütceyle alakalı bir durum bu
    O senin görüşün bende kendi görüşümü belirtdim alan karar verecek artık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şubat -- 19 Kasım 2021; 2:0:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şubat kullanıcısına yanıt

    Şimdi bu bilgisayar;


    web sitesi üzerinden sigorta kasko kesecek bir sigortacı için

    web sitesi üzerinden reçete işlerini yapacak eczacı için

    yada

    akşam eve gelince haberlere bakıyım, forumda neler yazılmış okuyayım amann canım sıkıldı azda dizi film izleyeyim diyen birisi için

    yeterli mi değil mi?


    Yok 2 çekirdekmiş yok 8 çekirdekmiş geç bunları.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar amazondaki 5500 lu model kalsaydi onu alırdık. Bu onun yerine alinasi en iyi model diye aldim. İade ile birlikte bence cok iyi bir fiyata geldi.
    Bu arada dun cihaz geldi kurulumunu yaptım. 10 dkk mi aldi.
    Hiz olarak tepki olarak ben cok begendim. Oyun harici kullanim icin düşünenler gonul rahatligiyla alabilir.

    Bu arada is bilgisayarim hp elite 850g serisi. Donanim olarak bundan daha iyi. Gelgelelim hiz olarak bir fark goremedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TinyAngel kullanıcısına yanıt

    Yeterlidir şuan için

  • HP ‎i3-1115G4, 4/256, 15.6 Full HD (‎15s-fq2046nt) 3699 TL-Amazon
    HP ‎i3-1115G4, 4/256, 15.6 Full HD (‎15s-fq2046nt) 3699 TL-Amazon
    HP ‎i3-1115G4, 4/256, 15.6 Full HD (‎15s-fq2046nt) 3699 TL-Amazon
    HP ‎i3-1115G4, 4/256, 15.6 Full HD (‎15s-fq2046nt) 3699 TL-Amazon
    HP ‎i3-1115G4, 4/256, 15.6 Full HD (‎15s-fq2046nt) 3699 TL-Amazon
    HP ‎i3-1115G4, 4/256, 15.6 Full HD (‎15s-fq2046nt) 3699 TL-Amazon
    HP ‎i3-1115G4, 4/256, 15.6 Full HD (‎15s-fq2046nt) 3699 TL-Amazon
    HP ‎i3-1115G4, 4/256, 15.6 Full HD (‎15s-fq2046nt) 3699 TL-Amazon

    Arkadaşlar film, internet, okul .... vs. için aldım. Amacım oyun oynamak DEGİL. Şarjı uzun gidiyor. Kibar ve ince yapısı var. Kasası sert beyaz plastik. Isınma YOK. Nadiren fanı açıyor yani sesiz. İnternet ve film izlerken hiç fan çalışmadı. Bir kere Cs-go yu düşük ayarlarda bir oyun (yaklaşık 10 dakika) oynadım, akıcı oynattı (12 gb ram) işte o zaman fan hiç durmadı ve çok ses yaptı. Youtube dan Hp 15s- fq2045nt (15s-fq2046nt henüz yok) bilgisayar ram takviyesi nasıl yapılır videolarını izleyerek 8 gb 3200 mhz ilavesi yaptım. Üzerinde gelen ram hynix 3200Mhz 4 gb. Win 11 ram takviyesinden sonra daha da hızlandı.Win 11 wifi driverinı direk tanıdı.( Realtek RTL 8821CE 802.11ac PCIe adapter) Ancak diğer driverları tanımıyor. win 11 update güncellemerini ve hp driverlarını kendi yapıyor, bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra bios güncellemesini biraz bekliyorsunuz ve f.15 version oluyor. Ekran IPS değil ancak gözu yormuyor. ESC ile boot menusune, F10 ile BİOS menusune (TPM yi Açmakiçin ) ulaşabilirsiniz. Rufus ile GPT formatında hazırlanmış usb diskinizle win 11 rahatlıkla yükleyebilirsiniz. Buarada win 11 intel Rapid Storage Teknoloji ( RST ) driverini görüyor yani Nvme hardiski tanımama sorunu yok. Win10 hardiski görmez intel RST driverini önceden indirmeniz, kurulum esnasında tanıtmanız gerekir gerekir. Wifi baglantı sorunu YOK. Uyku moduna girdiğinde wifi kendini kapatır, uyku modundan çıkınca bağlanır bu 1 sn sürüyor. F/P (3699) ürünü.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dredman -- 23 Kasım 2021; 9:26:12 >




  • 3-4 sekmede bilgisayarın kastığı falan yok 4 gb ramle bile. Aynı işlemcili laptop var bende gene hpnin. İhtiyatıcı olan iade ile bir daha bu fiyata bulamaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ve Stok biter. Artık bu fiyatlara celeron 4500, pentium silver n6000 ve amd ryzen 3 3200u !!!!! ve 14''. Takipte kalın önümüzdeki hafta tekrardan stoklara girebilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dredman -- 19 Kasım 2021; 21:10:35 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.