Şimdi Ara

hp dv6 serisi laptopumda sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

hp dv6 1238et modelli bilgisayarımda her nedense mavi ekran hatası alıyordum.daha sonra bilgisayar açılmadığı için harddiski çıkarıp onu aldım yanıma .başka bilgisayarlarda denediğimde bazen ses gelmesine rağmen harddiski görmüyordu.sonuç harddisk de açılmıyor.soruma gelecek olursak bu harddisk olayından önce birkaç yere sordum farklı fikirler yürüttüler.acaba mavi ekran hatası harddiskten kaynaklanıyor olabilir mi ?

teşekkürler

• ram'lerdende kaynaklanabilir. bahsettiğin mavi ekranda hatayı yazıyor olması lazım, onuda ekleseydin keşke mesajına
  • Valla onu yazmistim biryerlere ama cok zaman gecti.simdi laptopum lazim oldugu icin yapip kullanmam lazim. O yuzden kodu hatirlamiyorum. 0x00008 mi ne yaziyordu ama dedgim gbi o zaman arastrdgmda da bsey cikmamisti. Anakartla ilgisi olabilir mi.yani laptop ytamamen elden gitmis olabilir mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla onu yazmistim biryerlere ama cok zaman gecti.simdi laptopum lazim oldugu icin yapip kullanmam lazim. O yuzden kodu hatirlamiyorum. 0x00008 mi ne yaziyordu ama dedgim gbi o zaman arastrdgmda da bsey cikmamisti. Anakartla ilgisi olabilir mi.yani laptop ytamamen elden gitmis olabilir mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ***Mrb ewet mavi ekran harddiskten olabilir nasıl olabilir dersen bad sector oluşmuş olabilir veya işletim sistemin bozulduğu için veriyordur***
  • bad sector dediğini tam olarak açabilir misin ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HP G62 Ekran Kartı Sorunu
    11 yıl önce açıldı
    HP PAVİLİON G6 fan sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagri_dz

bad sector dediğini tam olarak açabilir misin ?

Harddikler sektörlerden oluşur. Her bir sektör 256veya 512byte veri içerir. Örneğin 80gblik bir diskte ortalama 156300000 adet sektör vardır.
    Harddiskte kafa vurma sorunları yaşanıyor ve kafa vurdukca sektörler bozuluyor. Bozuk sektörleri okuyamayıp ilerleyemediği içinde, takılmalar hatalar meydana geliyor. Örneğin, mavi ekran :)

Yani bad sektör demek, kötü sektör, bozulmuş sektör demek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sarıaslan -- 6 Aralık 2012; 15:57:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sarıaslan

quote:

Harddikler sektörlerden oluşur. Her bir sektör 256veya 512byte veri içerir. Örneğin 80gblik bir diskte ortalama 156300000 adet sektör vardır.
    Harddiskte kafa vurma sorunları yaşanıyor ve kafa vurdukca sektörler bozuluyor. Bozuk sektörleri okuyamayıp ilerleyemediği içinde, takılmalar hatalar meydana geliyor. Örneğin, mavi ekran :)

anladım teşekkür ederim.inşallah sadece harddiskten dolayıdır sıkıntı :)) peki mesela benim o zaman çıkardığım hard diskin içinde ders notlarım resimlerim yani her şeyim ondaydı. onu alıp geldim ama tabi çıkardıktan sonra tekleyince anladım ki hard diskteki sıkıntı büyük :) suan çalışmıyor.içindeki bilgileri bir şekilde kurtarma ihtimalim var mı acaba.yada harddiski kullanabilir miyim tekrar?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sarıaslan

quote:

anladım teşekkür ederim.inşallah sadece harddiskten dolayıdır sıkıntı :)) peki mesela benim o zaman çıkardığım hard diskin içinde ders notlarım resimlerim yani her şeyim ondaydı. onu alıp geldim ama tabi çıkardıktan sonra tekleyince anladım ki hard diskteki sıkıntı büyük :) suan çalışmıyor.içindeki bilgileri bir şekilde kurtarma ihtimalim var mı acaba.yada harddiski kullanabilir miyim tekrar?

O hdd'yi tekrar kullanman zor.

http://forum.donanimhaber.com/m_68832541/tm.htm

Bu konudaki tavsiyemi sende kullabilirsin.

• teşekkür ederim ilginiz için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.