Şimdi Ara

HP Dell Notebook önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba , 14inç retina ekran, hd kalite kamerası olan. 512 disk , 16 ram , dokunmatik olmayan hafif notebook önerisi istiyorum.




  • Bir el atın yardım sever insanlar.

  • Retina ekran Apple'ın tescilli markasıdır. Retina ekrandan kastın kaliteli bir ekran olsa gerek.


    Huawei matebook 14 almanı öneririm.


    4600H + 16GB RAM + 512GB SSD 8700 TL


    Hatta daha ucuza alma yöntemleri var, sıcak fırsatlarda konusu var.

  • Tunc9734 kullanıcısına yanıt

    Dell'i bilmiyorum ancak HP'den uzak durun. Doğru düzgün test etmeden piyasaya sürüyorlar. Çoğu cihazında fan sesi yüksek ve ısınma problemi var. Servisleri de sorununuzla yeterince ilgilenmiyor. Sadece tavsiye ve yorumlara bakarak almayın. Canlı olarak deneyin. Ekran kalitesi, klavye kullanışlılığı ve ergonomi, ses vs. Deneme yaparken 3-5 dk ile yetinmeyin karar kıldığınız cihazda. Tarayıcıdan bolca sekme açın, videolar olsun mesela. Bu esnada fan sesi ve ısınmayı kontrol edin. Bazı bilgisayarlar bir kaç internet tayacısı sekmesinde bile fanları ötüyor.

  • Hp yerine tost makinası alın daha çok işinize yarar öyle diyim :)

  • HP kötü diyenlere sakın aldırmayın. O kadar da kötü değil. Ben HP kullanıyorum. Önceki laptop umunda HP olduğunu söyleyebilirim.  


    Isınma problemini HP çözdüğünü söyleyebilirim. Eski laptop umda çok ısınırken şimdiki laptopum o kadar ısınma yapmadığını belirtmek isterim.  


    Soğutucu her laptop a lazım  . Performans açısından.



    Edit: Üstteki arkadaş servis in ilgilenmediğini söylemiş. Tam aksine ilgileniyorlar ve ben hiçbir sorun yaşamadım. Servis hizmeti bölgeden bölgeye değişir.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BalkanGöçmeniBirBey -- 20 Ocak 2021; 18:48:39 >




  • Teşekkür ederim arkadaşalar, model önerisi olursa çok memnun olurum. Hepsini deneme şansım yok ne yazıkki. Bu arada Laptop alımında bir kaç hafta bekleyeyim dedim fiyatlar otursun 10bin küsür lira bütçe ayarladım , dev gibi para vereceğiz, bu arada dolar %10 düştü fiyatlarda tık iniş olmadı, yok. Düşer mi sizce fiyatlar?


    Deneyerek bakıyorum, ortada beğendiğim bir model de yok retail bayi geziyorum anlamadım, kameralar özellikel çok kötü, ders yapılacka online görüşmeler olacak. Telefona bakıyorum ön kamera olmasına rağmen güzel, aynı pozisyonda laptopta kameraya bakıyorum neredeyse ne gösterdiği belli değil, tanıtım etiketi üzerindede çok kaliteli kamera yazıyor.  

  • HP Dell dedim , başka da olur, mac hariç. Keşke mac alabilsem ama fiyatları uçtu


    gitti, normalin üzerinde kur etkisi var üstelik. Ben ancak alabildim zamanında


    kendime 7 sene oldu taş gibi, pili bile değişmesi gerekmekdi hala. Liseli çocuk için


    ama ne azındna 4-5 sene dayanabilsin.


    üniversitede de kullanabilirse ne ala.

  • Okul da açıldı, halen bulamadım , fiyatlar da düşmüyor. Biraz daha mı beklesek?

  • HP Pavilion 14-CE3007NT modelini Eylül'de 4400 TL'ye almıştım. Geçen hafta servise yolladım. Aşırı derecede fan sesi geliyordu, ısınma yokken bile. Bilgisayarı parçalayacaktım neredeyse. Müşteri hizmetlerine video olarak yolladım, o ses rüzgar sesidir umarım dediler. Bugün kontrol ettiğimde fanın değiştiğini ve kargolanmaya hazır olduğunu söylediler fakat benim bataryamın ömrü de çok kısaydı. Bu sorunu kağıda koskocaman yazmama rağmen ilgilenmemişler bile. Ben i3 1005g1 işlemcili Dell'i 3500 liraya alabilecekken bunun harici ekran kartı var, i5 1035g1 işlemcisi, 8 GB RAM'i, 256 GB SSD'si var diye gittim 900 TL daha fazla para verdim. Keşke Dell'i alsaydım diyorum. En azından 4 GB RAM'i 8 yapardım. SSD 256 GB olmasına rağmen yarısından çoğu zaten boş duruyor. Bir daha HP mi ? Asla. Anladım ki her şey donanım değilmiş.

  • Hocam ben de pavilion 15 cs3007nt modeli var fan sesi oyun oynarken her pc de olur. İnternete gezinirken fan çalışmıyor diyebilirim neredeyse hiç ses yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: failiMeçhul

    Hocam ben de pavilion 15 cs3007nt modeli var fan sesi oyun oynarken her pc de olur. İnternete gezinirken fan çalışmıyor diyebilirim neredeyse hiç ses yok.

    Hocam oyun oynarken fan sesi gayet normal tabii ki. Asıl sorun tarayıcıda bile son devir fan çalıştırmasıydı. Edge kullanıyordum ve sekme açmaya korkuyordum ki fan çalışacak diye. Pildeyken aşırı sıkıntı olmasa bile şarjda iken fan neredeyse hiç susmuyordu. Neyse ki fanı değiştirip termal bakımları yapmışlar fakat 6 aylık bir cihazın servise gitmesi de beni üzdü açıkçası. 9 yıllık ASUS K53SD bilgisayarımı sadece 3 kere temizlememe rağmen (örneğin şu an Firefox'ta 5 sekme açık) günlük kullanımda fan sesi duyulmuyor bile.

  • Bu fan işi microsoft un saçmalıklarından oluyor. Buna kesin kanaat ediyorum artık, yada koca koca fanlar özel soğutmalar koymak gerekiyor pc laptopa bu problemden kurtulmak için... İntel işlemci normal PC gibi olan Mac promdaa önce windows kullanıyuordum. Bir fan bir fan sesi, vırıl vırıl, uygulamalar yavaş açılıyor , yaptığım basit ofis uygulamalrı çalıştırmak, tarayıcı vs kullanıyorum. bazen outlook geberiyor. Eş partition da macos vardı ordan açıyordum bazen tık açılıyor, biraz kurcaladım zaman geçirdim hiç fan sesi yok, takılma yok. Derken komple macos e geçtim microoft ofisi de mac a yükledim. inan şaka gibi hem hızlı hem sessiz. zamanımın en az 1/8 ini heba ediyormuşum.


    Sonuçta haklısın, fan vızırtısı dayanılmaz bir şey, ya yazılımla çözülmeli ki bundan ümidimi kestim ben...yada laptopa ilave sessiz soğutma sistemi konmalı. Bununla ilgili kimse açıklama yapmıyor, Burada ancak deneyerek tecrube ediliyor. Teşekkür ederim bilgilendirme için.





  • Tunc9734 kullanıcısına yanıt

    Fan çalışsın, eyvallah. Lafımız yok fakat sistem boştayken bile çalışınca insanın parçalayası geliyor. Ya PDF dosyası açıyorum, sanki oyun açmışım gibi direkt fana yükleniyor. Adamı kanser edecek cinsten. HP bilgisayar kesinlikle almayacağım bundan sonra.

    Windows 10 gerçekten aşırı derecede saçma bir işletim sistemi. Kolaylık vs. sunacağız derken arkaplanda tonlarca hizmet/uygulama çalıştırarak sistemi ciddi derecede yoruyor. Bilgisayarı tekrardan servise gönderdim. Eğer ki ikinci kez fan değişimini yaptırabilirsem iade alıp Acer Swift 3 alacağım. Elimden gelirse ve Microsoft Teams'i Linux'a kurabilirsem kesinlikle Windows eziyetini çekmek istemiyorum.

  • Hocam bu sene 3 tane Hp laptop aldım biri Pavilion serisinden üçü de iade edildi. Çok kötü bir firma . Bedava verseler almayacağım cinsten :D. İnternette dolaşırken bile fan açan aptal bir bilgisayar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hidensa H kullanıcısına yanıt

    Evet hocam gerçekten haklısınız ben de yemin ederim tarayıcıda sekme açmaya korkuyordum. Hele ki şarj kablosu bağlı iken tek sekmede bile fan çalıştırıyordu. 9 senelik ASUS K53SD bilgisayarımda şu an 7 Firefox sekmesi açık ve HDD sesi hariç ses yok.

  • Ben halen laptop seçemedim ve erteledim bu işi, piyasada çip vs kriizinden midir nedir düzgün bir ürün yok. Bir kaç ay daha beklenmek nasıl olur? 

  • kardeş 1 yıl olmuş zaten. da ne bekleyeceksin

  • Beklemenin faydası oldu, ürünler arttı piyasada, Ne aldım, HP envy360. bir Apple gibi değil ekran kamera ama iyi öğrenci için, umarım pişmanlık yaratmaz. teşkkürler tavsiyeleriniz için.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.