Şimdi Ara

HP-COMPAQ 6720s BİMden laptop alanlar buraya.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
35.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu makinaya hepsiburada'dan 1 gb (667) rem eklemesi yapmanizi tavsiye ederim.bide bios ayarlarinda harddisk seçeneklerini kurcalarken işletim sistemi açılmaz oldu bunun üzerine xp kurdum (hp sitesinde 6720s bütün driverları mevcut,sadece modem driveri yok onuda vista sürücülerinden indirince gördü.şuan gayet güzel çalışıyor,fakat yedek cd oluşturamadan disk gittiği için recovery cd sini nereden temin edebilirim??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercan2002 -- 21 Şubat 2008; 10:47:26 >
  • Arkadaslar Size Bir Aciklama yapayim. Hp 6720s Model notebooklarda XP kurabilirsiniz. HDD yi Tanitmaniza Gerekecek Sata driverini indirip USB Disket surucu bulucaksinda bilmem ne uzun iş.. Bios a giriyorsunuz. device configration'a gelip SATA native Mod kismini Disable Yapip .Kaydetip Yeniden baslattiginizda . Normal XP CD si ile kurabilirsiniz. Hp nin Sitesinde Butun Xp driverlari mevcuttur.Ses te biraz sıkıntı yaşayabilirsiniz. bir sorun ile karsilasirsaniz. PM veya Mail atabilirsiniz

Birde Arkadaslar Bu modellerin bazi serilerinde LCD kararma problemi vardir.Onun ile ilgili bilgiyi
    http://www.djramo.org/hp-6720s-lcd-kararma-problemi/

buradan alabilirsiniz.

• Merhabalar. Arkadaşlar Bu konu hakkinda O kadar Çok mail ve PM aldim ki anlatamam Sizler ile Burada Paylaşayim dedim.

Bilgisayarima sagtusu tiklayip yonet'e tiklayip daha sonra aygit yoneticisine tikladiginizda orada "!" ünlem işaretli hangi driver oldugunu soylerseniz veya o ekranin Print Screen yaparak ekran goruntusunu gonderirseniz daha iyi ve hizli çözüm bulabilirz.

Aygit Yöneticisinde

! PCI Device diye bir driver sari ve önünde ünlem işareti war ise o driver üzerine sag tuşu tiklayip kaldir diyecegiz.daha sonra HP den driver indirecegiz (belki indirmişsinizdir)

İlk önce UAA driverini kuracagiz.
    http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareDescription.jsp?lang=en&cc=us&prodTypeId=321957&prodSeriesId=3442832&prodNameId=3442833&swEnvOID=1093&swLang=8&mode=2&taskId=135&swItem=ob-47284-1 (buradan Download Deyip indirebilirsiniz)

Daha sonra Ses Kartinin Driverini
    http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareDescription.jsp?lang=en&cc=us&prodTypeId=321957&prodSeriesId=3442832&prodNameId=3442833&swEnvOID=1093&swLang=8&mode=2&taskId=135&swItem=ob-58273-1(buradan Download Deyip indirebilirsiniz)

UAA driverini kurduktan sonra Notebook u yeniden başlatmaniz gerekiyor diye bir secenek sunabilir.NB'u yeniden baslattiktan sonra yeni donanim bulundu baloncugu cikarak sizden ses kartini veya modemi sorabilir. daha sonra ses karti driverini kurarsiniz.

• merhaba
    evet arkadaslar bende bim den bahsedılen pc aldım pc den fazla anlamam ama aldıktan sonra yavas olduğunu gordukten sonra çoook pışman oldum burayı okuyana kadarda gerı vermeyı duşunuyordum ama ram yukseltılınce bu sorun (yavaslama) cozuluyor galıba bu urune hangı özelllıkte ram almam gerek fıyatı ne ben ayrıca pc 550 ytl ye aldım

• ya arkadaslar bu bimden alınan pc nın ram maksımum nekadar 2gb taktım toplam 2,5gb oldu ama hata verdı 2gb tek bıraktım duzeldı bunun ram kapesıtesı maksımum nekadar acaba bılen varmıydı

Orjinalden alıntı: sohop

ya arkadaslar bu bimden alınan pc nın ram maksımum nekadar 2gb taktım toplam 2,5gb oldu ama hata verdı 2gb tek bıraktım duzeldı bunun ram kapesıtesı maksımum nekadar acaba bılen varmıydı

sanırım ramlarda çakışma olmuş olabilir ben şu an 1+1 (667mhz) kullanıyorum mükemmek sonuç alıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: sohop

ya arkadaslar bu bimden alınan pc nın ram maksımum nekadar 2gb taktım toplam 2,5gb oldu ama hata verdı 2gb tek bıraktım duzeldı bunun ram kapesıtesı maksımum nekadar acaba bılen varmıydı

max 4 GB destekliyor 1+1 2+1 2+2 takabilrisin
    selatin
  • quote:

Orjinalden alıntı: selatinabi

selam arkadaşlar bende bimden laptop alanlar kervanındanım benim sorunum cd/dvd okuyucu problemi cd veya dvd'yi okumuyor enaz
    20-30 defa çıkarıp takdığımda okuyabiliyor servise mi yoksa bim'e mi götürmem gerekiyor ayrıca ram ilavesi yaparsam servise mi taktırmam gerekiyor

selatinabi Merhaba

DVD-RW sürücünde Donanımsal bir problem olabilir.En yakın HP onarim Merkezine Götürmen DVD-RW probleminin Çözümü Demektir.
    not: Yedeklerini alipta götür.

Ram ilavesi hakkinda ise 667 mhz ram alip notebook arkasindan 1 adet vida sökerek RAM ilave islemini kendiniz bile yapabilirsiniz . boşu boşuna servis bedeli ödemenize gerek yokttur. RAm ilavesi ile Notebook'unuz Garanti Dışı Sayılmaz.ama ileride RAM problemi ile servise götürdügünüzde Sonradan alinan RAM arizali ise ayni sekilde elinize tutuştururlar RAM'i nereden aldıysanız oraya götürün derler.

teşekkürler . bilginize

• konuyu hortlatalım bari :D makine iyice canımı sıktı uyuzluktan başka bir şey yok bu arada bu makineye vista kurulu biosu nasıl yüklüyorduk yahu ben hala çözemedim bilgisi olan varmı ?
  • arkadaşlar ben de kullanıyorum bu laptopu ama ne yaptıysam bilgisayardaki vistanın güncelleştirmelerini yapamıyorum!!!ve bilgisayarı kapatamıyorum çünkü vistanın şu ünlü güncelleştirmeler yükleniyor makinenizin fişini çekmeyin gibi...bilgisayarı 3 gün o şekilde bıraktım 32 güncelleştirme vardı aynen bıraktığım gibi 1/32 de duruyor!!yardımlarınızı bekliyorum!

Orjinalden alıntı: exelance59

arkadaşlar ben de kullanıyorum bu laptopu ama ne yaptıysam bilgisayardaki vistanın güncelleştirmelerini yapamıyorum!!!ve bilgisayarı kapatamıyorum çünkü vistanın şu ünlü güncelleştirmeler yükleniyor makinenizin fişini çekmeyin gibi...bilgisayarı 3 gün o şekilde bıraktım 32 güncelleştirme vardı aynen bıraktığım gibi 1/32 de duruyor!!yardımlarınızı bekliyorum!

bende o şekilde problem olmadı istersen kapatma düğmesine uzun süreli basarsan kapanır açıldığında (açılıp açılmayacağı garanti değil) tekrar güncellettirirsin
  • şu an 6720s modelime yeni işlemci taktırdım t7100 modeli bir işlemci oldukça iyi oldu makine ama sorun oluştu sorun ise resimde göründüğü gibi sizce bu sorunu nasıl çözebilirim
     HP-COMPAQ 6720s BİMden laptop alanlar buraya..
  • hangı işlemcileri desteklıyor bu cıhaz... core2duo desteklıyormu_? bazıları dual core takmıslar sanırım.

Orijinalden alıntı: BurakLEE

hangı işlemcileri desteklıyor bu cıhaz... core2duo desteklıyormu_? bazıları dual core takmıslar sanırım.

işlemci takmaya değecek bir makine değil elinden çıkar yenisini al derim
  • 50 lıraya core 2 duo T5500 taksam olmazmı? performansı etkılemezmı

50 lıraya core 2 duo T5500 taksam olmazmı? performansı etkılemezmı

sistem açılmayabilir açılsa bile hata verir ben denedim açılıyor fakat ekran kartı hatası verip sistem çöküyordu bir çok şey denedim ama nafile sanırım ekran kartı c2d işlemci ile sonsuz döngüye girip takılıyormuş öyle okumuştum bir yerde
  • dual core olabilir o zaman

dual core olabilir o zaman

biosta öyle bir seçenek sanırım var idi tabii denemeden bir şey demek imkansız aslına bakarsan risk alıyorsunuz bu makineye böyle bir yatırıma gerek yok
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.