Şimdi Ara

HP Compaq 650 Notebook Bataryası için Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    Eski model HP 650 model notebook için batarya araştırıyorum fakat kafam karıştı. Orjinal Bataryasının üzerinde 10.3V 4200mAH yazmasına rağmen N11 den arattığımda çıkan bataryaların tamamı 10.8V 4400mAH. Benimki ile birebir uyumlu bulamadım. N1 deki satıcılardan ikisine sordum uyumlu mudur diye biri uyumludur bri uyumsuzdur dedi. Halbuki ikisinin de sattığı ürünler 4400mAH. Acaba 10.3V 4400mAH lik batarya siparş versem benim notebookla uyum sağlar mı? Sağlamazsa bu bataryayı nereden temin edebilirim? Ürün biraz eski olduğu için orjinal almayı düşünmüyorum zira pahalı. İnternette baktıklarım 60-70TL arası. Beni 1,5-2 saat idare etsin yeter. Fazla bi beklentim yok.

    Bu arada Notebook un seri numarası: B6M40EA#AB8
    Bir de bu model notebook ta işlemci değişimi mümkün mü? Gerek var mıdır acaba? Zira üzerindeki işlemci celeron 820. i3 işlemci falan takma imkanımız olur mu bilen var mı acaba?







  • Bu konuda bilgisi olan yok mu?
  • Luti kullanıcısına yanıt
    İntel celeron b820 2011 model bir işlemci hm65 çipsete aithttp://ark.intel.com/tr/products/52808/Intel-BD82HM65-PCH#@compatibility uyumlu işlemciler burada var sizin makine normal kullanım için i3 takabilirsiniz daha yüksek bir işlemci yükünü soğutma sisteminiz kaldırmayabilir.Batarya uyumlu olur alabilirsiniz.
  • Cevabınız için çok teşekkürler. İşlemciyi 2. El almayı düşünüyorum. Soğutma sistemini nasıl güçlendrebilirim peki? Şuan zaten aşırı ısınma problemi var sanırım termal macundan kaynaklı. Siz nasıl bişey yapmamı tavsiye edersiniz? İşlemci değişimi için 100-150tl falan harcayabilirim ancak zira notebook eski biraz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Luti kullanıcısına yanıt
    Giriş seviyesi düşük bir makine normal kullanım için yapılmış zaten oyun v.s oynanmaz bana kalırsa işlemci masrafına değmez.O işlemci bile normal kullanımda ofis,internet,film v.s gibi işinizi görecektir
  • Aslında oyun falan oynanmicak. Dediğiniz gibi internet ofis film vs için kullanılacak. İnternette 50 tl ye i3 2350m işlemci buldum 2. El ama değiştirmekte kararsızım. Şuanki kullanımda biraz takılmalar oluyor ama işlemcinin aşırı ısınmasından performans düşüşü olabilir. İ3 alırsam daha hızlı ve daha uzun süre kullanırım diye düşünüyorum. Sizce değer mi 50 tl ye o işlemci? Bu arada çok teşekkürler verdiğibiz bilgiler için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değiştirmeyecekseniz 50tl ye i3 işlemci güzel fiyat takılabilir,temizliğini de yaparsınız.Birkaç sene daha idare eder.
  • Sanırım öyle yapıcam. Çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.