Şimdi Ara

HP 301 KARTUŞ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
3.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba,Hp 1050 yazıcı aldım.Alırken içindeki kartuşun yarım dolu olduğunu söylediler.Kartuştaki mürekkep bitmeden kartuşun ağzından dolum yaptım;fakat bir kaç sayfa çıktı aldıktan sonra kartuş ilk önce silik çıktı vermeye başladı sonra da tamamen boş sayfa çıkarmaya başladı,kartuşu çıkartıp peçeteye bastırdığımda ise peçeteye hiç mürekkep çıkmadı,sanki kartuş belirlenen sayıdaki çıktıyı verdikten sonra öldü.Arkadaşımın hp d1560 yazıcısı hp 300 kartuş kullanıyordu,kartuşu gayet kaba ve sert doldurup vakumladığı halde yazıcı çok güzel çıktılar veriyodu;fakat o kartuş belki de bayağı önceleri üretilenlerdendi,belki de hp artık kartuşları sağlam yapmıyor yada vereceği kadar çıktıyı erdikten sonra kartuş ölüyor ve bir daha dolum olmuyor. İnş. yakında 301xl siyah ve renkli kartuş alacam,zannedersem onlar yaklaşık 480 sayfa çıktı veriyor,eğer bu kartuşlara da dolum yapılmazsa orjinal kartuşlara dolum işi artık bimiştir diye düşünecem ve sürekli doldurulabilen kartuşlu yazıcı alcam.

• Çok şükür ki kartuş kanalları yanmamış;fakat kağıdın belli bir kısmında her çıktı da bir çizik oluyur,yani o satırdaki kelimeler hafiften silik gibi oluyor,aslında aynı yerdeki çizik ile demo kartuşa dolum yapmadan önce de karşılaşmıştım.Kartuşunu üstündeki etiketi çıkardım,zaten dolum delikleri açık süngerdeki havayı aldım;çünkü yanılmıyorsam mürekkeb yokken yazıcı kartuştan mürekkeb çekdiğinde sünger havayla doluyor,süngerin havasını aldıktan sonra 4cc mürekkep doldurdum.(Altında sünger olmayan deliğin altındaki haznede fazla mürekkeb birikiyor oradaki mürekkebi çekmezseniz akıntı yapar,zannedersem xl kartuşlarda bu kısımda da sünger oluyor,demo kartuşun 4 cc civarında mürekkeb aldığını tecrübeledim)Daha sonra delikleri izola bantla yapıştırdım;fakat orjinal etiketteki gibi kartuşun hava alacağı küçük açıklığı kapatmayın.Ağzından da havayı aldıktan sonra(Mürekkeb gelene kadar vakumlayın)kartuşu ilk günkü gibi kullanmaya başladım.Kartuşun yukarısından dolum yapmadan önce ağızdan dolum tavsiye edildiği için ilk dolumu ağızdan yapmıştım;fakat ağızdan dolumda hem mürekkep zayiatı oluyor hem dolum çok zor hemde kartuş bir iki çıktı verdikten sonra ağzına gelen mürekkep tıkama yapıyor,tekrar çıktı almanız gerektiğinde de solüsyonla ağızdaki mürekkebi silmeniz gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @muhammet@ -- 2 Nisan 2011; 11:53:31 >

• kartuşun ağzı eğer tıkalıysa ve sıcak suda az bi süre beklettikten sonra üst kısımdan biraz üfleyerek altından mürekkep gelince haftada bi 1 2 sayfa çıktı alınca sağlıklı oluyor adamlar zten kartuştan kazanıyor yazıcıdan değil
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tanklı yazıcıda HP vs EPSON
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.