merhabalar,kıştan beri kullanmadığım yazıcı mı bugün çıkardım,kartuşları kurumuş veya donmuş herhangi bir işlemle geri getirebilir miyiz ?.malum kartuş fiyatları yazıcı fiyatıyla aynı .
Aynı yazıcıyı iş yerinde kullanıyorum. Bizde 2. el almıştık toner donmuştu çıkardım toneri parçalarına ayırdım tüm parçaları alkolle temizledim ve tekrar doldurdum bi sıkıntı yok şuan. Ayrıca bu yazıcı profesyonel bi yazıcı olduğu için toner fiyatına bu yazıcıyı alabilecegini sanmıyorum :) bi dene olmazsa tekrar yaz bişeyler düşünürüz. olmadı drum yada roller değişimi yaparsın. ayrıca bu taner çipli olduğu için belki çipide değiştirmen gerekebilir.
quote:
Orijinalden alıntı: billyblue
Aynı yazıcıyı iş yerinde kullanıyorum. Bizde 2. el almıştık toner donmuştu çıkardım toneri parçalarına ayırdım tüm parçaları alkolle temizledim ve tekrar doldurdum bi sıkıntı yok şuan. Ayrıca bu yazıcı profesyonel bi yazıcı olduğu için toner fiyatına bu yazıcıyı alabilecegini sanmıyorum :) bi dene olmazsa tekrar yaz bişeyler düşünürüz. olmadı drum yada roller değişimi yaparsın. ayrıca bu taner çipli olduğu için belki çipide değiştirmen gerekebilir.
internette okduğum kadar sıcak suya tutun diyorlar ne kadar doğru bilmiyorum
@billyblue
Hocam arkadaş HD Deskjet 2050 demek istemiş sanırım. Bu yazıcı sıradan bir ev yazıcısı ve lazer değil mürekkep püskürtmeli.
@Deniz Ç.
Sorununuza gelirsek; püskürtme odalarını su buharına tutun. Olmazsa direkt sıcak suda bekletin dedikleri gibi. O da olmazsa kartuşları temizleyen solüsyonlar var. Onları deneyebilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: Hasan07-36
@billyblue
Hocam arkadaş HD Deskjet 2050 demek istemiş sanırım. Bu yazıcı sıradan bir ev yazıcısı ve lazer değil mürekkep püskürtmeli.
@Deniz Ç.
Sorununuza gelirsek; püskürtme odalarını su buharına tutun. Olmazsa direkt sıcak suda bekletin dedikleri gibi. O da olmazsa kartuşları temizleyen solüsyonlar var. Onları deneyebilirsiniz.
teşekkürler cevabınız için,dün kartuşları çıkarıp güneş gören bir yer de beklettim için de ki mürekkep biraz elime geldi kuruluğu açılmış gibi sanki.ama içi bana boş geliyor o da kuruduğundan sanırım.ne kadar suya tutmak gerekiyor ?.sadece o çiplerin olduğu yere kadar batırsak kaç dakika bekletmek gerek
Hocam maalesef ben de bilmiyorum detayları. Ama bildiğim şey kartuşun alt tarafında bulunan püskürtme bölümünü suya tutmanız şart. Tahmini 1 cm kadar batırsanız yeter. Ama ne kadar kalması gerektiği konusunda bir şey diyemem.
Anladım hocam şimdi =) Kusura bakmayın yanlış konua müdahele etmişim
ne kadar bekletmem gerekiyor suyun için de ?,vede kuruması için kaç saat beklemem gerekir ?.cevabınız için teşekkürler bu arada
suyu kaynat onun üzerine koy kartuşu elinle yada başka şeyle tut suya direk temas etmesin kaynar suyun buharı vursun ona 3,5 dk da açılır mürekkebi akar
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme