Ben şu an 1366 olan yani amazondakini deniyorum. ubuntu ile yüklemeden kullan yaptım. masaüstü kocaman oluyor, 1920 1024e çıkaramıyorum anladığım kaarıyla çözünrlüğü. Dolayısıyla tüm uyuglamalar o çözünürlükte açoılıyor. chrome ya da word gibi uygulamaları zoomlayarak küçültrebiliriz sorun değil. Oyunlara bakmam gerekecek. Bir de şu an şirketin hp laptopundayım led. Gözlerim bir ona bir ona bakıyor. Ağrımaya başladı hafiften. Biri mat gibi.diğeri parlıuyor filan. şarj azalmadı fazla. hızlı da doldu. çok bir şey yapmadım internette takıldım nasıl diye. Ses fena değil. ubuntuda yüklü geld sanırım ses driveri. imnternet yüklüg elmedi driver. onu uğraşıyorum. Telefonu bağladım type c ile ve tethere yaparak internet verdim. vodafonedan da 20 gb kazandım, o yeter şimdilik :D Açılması hızlı bayağı. biostan secure boot disabled yapmak gerek . Bu arada bunun da rami 3200 mhz. bunu koymuşlar sk hynix marka. cl önemli mi bilmiyorum ama içindekli cl22 gibi. terminalden blduklarım bubnlar. yani 8 gb cl22 3200 mhz 350 civarı https://www.akakce.com/ram,1,2.html/6010,35439,1042,35443,156995 -- Bu arada linuxta 1920x1024 moda çektim sudo ile filan. laptop bu Çözünürlük 1366 x 768 Pixels ben şu an 720p output olan laptopu, outputu 1080pye çevirmiş mi oldum? GPU saniyede daha fazla frame işleyecek ve kasacak bayağı.videda özellikle. boşa yapmış gibi oldum. yine de görsel şeyler olmayacaksa 1920 yapılabiliyor işte. bu arada hb zam yapmış 4000e geri çıkardı. noldu anlamadım edit: cs go yükledim otomatik olarak high ayarlarındaydı. yine de oynadım. arada takılıyor ama fena değildi. high leri lowa çeksem daha iyi olabilirdi. dota 2 yükledim açamadım. youtube videoalrını sorunsuz gösteriyor. aynı anda 6-7 video bile açtım. fakat mesela diz iizleme sitelerinde videoları açamadım hala. ubuntu kaynaklı olabilir. amazon ve hbdekinin 2sinin de işlemci vs aynı. panelleri farklı. Birinde daha fazla frame mi işleniyor da görüntü güzel, orayı anlayamadım hala. Çünkü ben 1920ya çektiğimde kasmaya başladı. Benim hb olanı iade etme durumum var bir kaç güne. İsteyen olursa aldığım fiyata verebilirim, istanbulda elden. Kutuyu açmadım henüz. Amazondaki fena değil gibi. EDIT sık sık donuyor amazondan aldığım. Programlama ve dota 2 açtığımda mesela. Çok sayıda video sekme vs açınca bir şey olmuyor. intellj idea progrmaını kullanıyorum. O çok alıyor 2-4 gb arası. dota da 4 gb normalde. Acaba ram ekleyince bu donmalar biter mi? çünkü amacım programlamaydı daha çok. dizi izlerken pek sıkıntı olmuyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seyid Battal Gazi -- 27 Mart 2021; 17:2:31 > |