Şimdi Ara

Hotpoint Ariston Kurutmalı Çamaşır Makinesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
3
Favori
86.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben Miele diyorum, AEG diyorum, Bosch diyorum, Profilo diyorum, LG diyorum, Arçelik'in ürettiği Grundig diyorum ama siz sadece görmek istediğiniz kısmı görüyorsunuz.

    Ariston'dan ankastre pişirici cihazlar dışında beyaz eşya alınmaz. Sebeplerini yukarıda özetledim.
  • Candoğan kardeşim kesinlikle yanlış anlama . Şimdi sen bu markaları tanıyorsun , sistemlerine güveniyorsun , sevdiğin markalardır buraya kadar her şey güzel. Yalnız birisi ariston hakkında olumlu bir yorum yapınca vatandaşı şirket çalışanı yapıp çıkıyorsun. Ben şirket çalışanı değilim onu öncelikle belirteyim. Ben yaklaşık 6 aydır aq114d697d eu modelini kullanıyorum makinede sıkıntı yok. Yıkaması gayet güzel özellikler söylendiği gibi aksine bir şey yok. Burada ben bu model makineyi rahatlıkla öneriyorum neden birebir kullanıcıyım. Sallama bir yorum yapmıyorum . Bundan önceki makinem neydi diye sorarsan siemens di ve diğer beyaz eşyalarımda siemens . Yorumları bende okudum ama bu model hoşuma gitti ve aldım . Baszı özellikler siemens in makinelerinde mevcut değildi o yüzden tercihimizi bu yönde kullandık ve pişman olmadık. Fiyat performans açısından gayet iyi bir model. Hatta bu ara tv de reklamları görünüyor. Bu yazdıklarım sizi kötülemek veya aksine bir yorum yapmak için değildir. Sadece bir kulanıcının yorumuda önemlidir . Forumlar bunun için vardır belitmesini yapmak içindir. Selamlar.




  • Ben size çalışansınız demedim ki. Aksine siz bu cihazın eksilerini belirttim diye bana Bosch çalışanı damgası vurmuşsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar,
    Uzun zamandır forumun takipçisiyim ve teknoloji olsun mobilya olsun çok ayrıntılı inceleyip öyle almaya karar veririm. Yakın çevremin ve iş-okul arkadaşlarımın da tecrübelerine başvurarak bu makinede karar kıldım. Makineyi test etmek için epey zamanım olacak inanın çok ayrıntılı bir test yapmayı planlıyorum(iade garantim var da ;). Ev dar ve mecburen kombo alan gruptanım o yüzden mutfağa koymam gerekecek. Makineyi bayiden aldım ve ilgi vasatın 1 derece üzerinde sayılır. İstanbul Çekmeköye kadiköy bayisi bugün aldığım ürünü ptesi 20'den sonra teslim edebileceğini, salı günü 20'den sonra servisin geleceğini söyledi. şimdilik bunları paylaşıyorum. internetten almadım ama çok araştırdım, bayisi fazla yok, avmlerde ve teknomarketlerde fazlaca bulunur ve fiyat farkı inanılmaz :) max 2780 min 1300..

    gelelim kendi çapımda test ettiğim diğer makinelere:

    -aeg (is arkadaşım)
    -arçelik (anne-kayınvalide)
    -bosch(amcam-iş arkadaşı)
    -indesit(bekar-öğrenci evleri :)
    -lg (kuzen)
    -samsung (kuzen)
    -siemens (kuzen)
    -vestel (kuzen-amcam)

    (bu makineler arasında test sonucuma göre kendimce puanlama yapmayı düşünüyorum)




  • Tekrar merhaba arkadaşlar,

    Bahsettiğim ürün söz verilen gün ve saatte geldi, servis sadece 1 saat gecikmeli geldi ama makineyi kurarken pek de nazik değildiler. üstelik 75 TL tutarındaki kireç önleyici aparatı satmadan garantinin başlamayacağını vurguladılar!

    Neyse bugün akşama kadar testimi yapabileceğim, hafta içi yoğun çalıştığım için test etme imkanım olmadı. bu arada video kalitesi 1080p çok boyut kapladığı için 720p çözünürlük ile galaxy s2 cihazımla kayıt ve desibel ölçümü yapacağım. ilk izlenimim şu şekilde;

    +makineyi servis test için çalıştırdığında çalışıp çalışmadığını anlamak için içine baktık :) sadece su şırıltısından ibaret bir ses geliyor içi boş çalışırken.
    +makine dış görünüm olarak hoşuma gitti, cam kapağın üzerine yarı saydam siyah plastik koymuşlar güzel olmuş ama içi buharlanırsa nolur bilemem :)

    -dijital ekran ve tuş takımları samsung ve lg'den kötü gibi geldi bana, uyarı sesleri de garip geldi :) led ekran çok parlak.



    şimdilik bu kadar arkadaşlar,




  • Hayırlı aksamlar arkadaşlar

    Sonunda zaman bulup makineyi calistirabildim :)
    Pamuklu 30 derece yikama ve 60 dklik kurutma programi ilk basta 4 saat tahmini süre verdi ama yaklasik 5 kg elbise attığım için 2.5 saatte bitti. Elbiseler:
    -kot pantolon
    -banyo havlusu
    -pamuklu eşofman alti
    -3 adet pamuklu gömlek
    -pamuklu eşofman üstü
    -2 adet pamuklu suveter

    Yarım cay bardağı konsantre olmayan rinso deterjan.

    Elbiseler hafif kirliydi.

    Yumuşatıcı kullanmadan yikandi ama yine de deterjan parfümü kalmış biraz.
    Yıkama gayet başarılı. Yıkama aninda 39-62 desibel arası sikma aninda ise 76-92 arası gürültü olctum. Kirli su tasfiye sesi rahatsız edici derecede malesef. O sese de çözüm bulsalar gürültü puanim 10/10 ama bu sartlarda (cidden uzun suren ve rahatsız edici bir ses) 7, 5/10.
    +Yıkama sesi 10/10 (motor sesi duymadım)
    +sıkma sesi 9/10 (çok dediginizi duyar gibiyim ;) inverter ve 76-92 desibel 1400 rpm için gerçekten iyi bi değer, uzman arkadaslara havale ediyorum:)
    +tasfiye sesi 4/10 (ne tür bir pompa çok merak ettim)
    -kurutma sesi 8/10 (genelde ses yok ama arada bir garip bi ugultu ardindan ciyakliyo :)

    Kurutma islemini keske 60 yerine 90 secseymisim Nitekim esofmanlar ve kot ütü kurulugunda çıktı. Ama diğerleri kupkuruydu.

    Parca parca 720p video cektim ve youtube taki aq1070 tk modelini karalayan ilginç videolara karşı yuklicem ve burada paylascam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Guzel inceleme dostum eline saglık ve hayırlı olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu video izleyip bir kez daha düşünün.

    http://www.youtube.com/watch?v=eEj97eijOp0
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bizkimiz

    Bu video izleyip bir kez daha düşünün.

    http://www.youtube.com/watch?v=eEj97eijOp0



    Her makinanın yikayacagi ürüne gore farklı kiloları vardır nereden biliyorsun burada ne attıklarını kac kilo attıklarını ve ayrıca arkadas kullandığı ürün icin video izlemesinin lüzumu varmı? Yada arkadasa soralım video ile kıyaslarsa sonuc ne olur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahsedilen videoyu buldum.




    Makine denildiği gibi 80 desibel civarında ses yapıyor. Son derece gürültülü. Gece yarısı kesinlikle çalıştıramazsınız bu gürültüyle. Komşularınıza gece makinenin motor sesinden çok yaydığı titreşimin sesi gider. Makine oldukça titreşimli ve vuruntulu sıkıyor. Zaten kapı kapatılınca çıkan titremelerden de belli. Kısacası üzerinde yazan super silent olayı hikaye.

    1400 devir fırçalı motorlu kaliteli bir makine bile bundan daha sessiz çalışır. Diğer videodaki makine ile bunun arasında ses konusunda bir fark göremedim.

    Diğer bahsettiklerim zaten malum. Yazdıklarımı yaşayarak görmek isteyenler varsa onlara sözüm yok.

    Almayı düşünenler için yol gösterici olacağına eminim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 25 Haziran 2013; 11:56:47 >




  • candoğan hikaye anlatıyorsun .Karalam işlerini fazla abartma istersen. Arkadaşlar hotpoint in 9 kğ ve üzeri makineleri sessizdir. Bende 11kğ var , tanıdığım ve akrabalarımın 3 ünde 9kğ var 1 tanede tanıdığım birinde 10 kğ lık makine var ses yönünden hiç kimse sıkıntı yaşamıyor. Beyaz eşya tercih ve istediğiniz özelliklerle alakalı bir durumdur. Burada önemli olan tecrübeleri doğru yansıtmaktır. Her zaman olduğu gibi candoğan kardeşimiz iyi yapılan yoruma bir kulp uydurmuş . Selamlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aggressor19

    yasamadan yazan birinin yorumundansa yukarıda yasayarak yorum yapan bir arkadas var arkadasın bahsettigi olayda senin bahsettigin gibi vahşet bir durum degil tabi sen oyle olmasını istiyorsun oyle görmek istiyorsun ne fayda. Ve Bir Ayrıntı daha dün yüklenen videoyu nasıl buldun belkide testi sizin şirketin elemanları çekti yükledi ne malum? ayaklarımı dengesiz içine ne attınız bunları gösterecek sekilde çekerse sizin şirket daha açıklayıcı olur.

    Allah akıl fikir ihsan eylesin ne diyeyim. Bu kadar iftiracı olunmaz, yazıklar olsun. Arkadaş videoyu yükledim sessizliğini kanıtlayacağım demiş. Ben de nasıl kanıtladığını merak ettiğim için çok basit bir şekilde arayarak videoyu buldum. Kendisi de teyit edecektir zaten, video açıklamasında da durum yazıyor. Herkesi kendiniz gibi sanıyorsunuz.

    Video olmasa bile 92 desibele kadar sesi yükselebilen bir makineye halen sessiz diyebiliyorsanız size gülmekten başka bir şey yapamam. Hayatınızda Ariston dışında bir makine görmediniz demek ki




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dtmmustafa

    candoğan hikaye anlatıyorsun .Karalam işlerini fazla abartma istersen. Arkadaşlar hotpoint in 9 kğ ve üzeri makineleri sessizdir. Bende 11kğ var , tanıdığım ve akrabalarımın 3 ünde 9kğ var 1 tanede tanıdığım birinde 10 kğ lık makine var ses yönünden hiç kimse sıkıntı yaşamıyor. Beyaz eşya tercih ve istediğiniz özelliklerle alakalı bir durumdur. Burada önemli olan tecrübeleri doğru yansıtmaktır. Her zaman olduğu gibi candoğan kardeşimiz iyi yapılan yoruma bir kulp uydurmuş . Selamlar.

    Hikaye anlatan sizsiniz. Kime göre, neye göre sessiz? Hotpoint Ariston reklamcılığını bu kadar fazla abartmayın. Değerler ve desibel ölçümleri ortada. Üretici bile açıkça makinenin üzerine 79dB olduğunu belirtebiliyor, siz halen gülünç bir şekilde makine sessizdir diyorsunuz.

    Çok şükür tecrübelerimi doğru yansıtabiliyorum ki karşımda bu kadar karın ağrısı çekiyorsunuz. Kusura bakmayın ama ben her zaman tecrübelerimin oluşturduğu gerçeklerle konuşurum. Bu sizin çıkarlarınıza ters düşüyorsa benim problemim değil. Siz de doğruyu savunsaydınız hemfikir olurduk çoktan.

    79dB etiket değeri olan ve sıkmada sesi 92 desibele kadar yükselen bir makine "Super Silent" haklısınız.




  • Arkadaşlar videoyu yükledim ve candoğan arkadaşımız sağolsun benim yerime bulmuş videoyu :) şirket çalışanıyım doğru ama hotpoint değil ;) banka sektöründe çalışıyorum.
    bu arada desibel değerlerini galaxy s2 cihazımda bulunan desibel-o-meter uygulaması ile ölçtüm, doğruluk derecesi ne kadar bilemem :)
    Birbirimize laf atmaktansa lütfen paylaşım ve faydalı yorum yapalım,

    bu arada Bosch -WAE20460- ve Samsung -wf9602nqr- makineleri test ediyorum, videolarının boyutları çok yüksek olduğu için (yüksek kalitede ses daha net) youtube yüklemesinde sorun yaşıyorum. 9 dk video boyutu 987 mb.
    kendi izlenimim,

    - bosch (1000d/dk) 94 db (amcam servisi çağırdı servisten sonra tekrar ölçüm yapcam, yengemin üzüntüsünden hiç bahsetmiyim)
    - yıkama anında da gürültülü çalışıyor
    - inverter motor kullanmıyor (hani çalışırken sinek vızıltısı gibi ses çıkaran motorlardan kullanmışlar.)
    - yengeme göre eski indesit makinesi daha kısa zamanda daha temiz yıkıyormuş :D
    + iş arkadaşlarım gayet memnunlar ama (modelini bilmediğim 8 kglıklardan)
    + şekli sıradan ama tuşlar sağlam


    - samsung (800d/dk) 90 db
    - inverter motor kullanmıyor (hani çalışırken sinek vızıltısı gibi ses çıkaran motorlardan kullanmışlar.)
    + şekli çok hoşuma gitti, tuşlar sağlam ve kullanışlı (ergonomik)
    + yıkaması temiz ve kısa sürüyor ama koltuk altı lekesini çıkaran bi program bulamadık :p




  • Arkadaşlar videoyu yükledim ve candoğan arkadaşımız sağolsun benim yerime bulmuş videoyu :) şirket çalışanıyım doğru ama hotpoint değil ;) banka sektöründe çalışıyorum.
    bu arada desibel değerlerini galaxy s2 cihazımda bulunan desibel-o-meter uygulaması ile ölçtüm, doğruluk derecesi ne kadar bilemem :)
    Birbirimize laf atmaktansa lütfen paylaşım ve faydalı yorum yapalım,

    bu arada Bosch -WAE20460- ve Samsung -wf9602nqr- makineleri test ediyorum, videolarının boyutları çok yüksek olduğu için (yüksek kalitede ses daha net) youtube yüklemesinde sorun yaşıyorum. 9 dk video boyutu 987 mb.
    kendi izlenimim,

    - bosch (1000d/dk) 94 db (banyoda ve heryeri açık) (amcam servisi çağırdı servisten sonra tekrar ölçüm yapcam, yengemin üzüntüsünden hiç bahsetmiyim)
    - yıkama anında da gürültülü çalışıyor
    - inverter motor kullanmıyor (hani çalışırken sinek vızıltısı gibi ses çıkaran motorlardan kullanmışlar.)
    + şekli sıradan ama tuşlar sağlam

    - samsung (800d/dk) 90 db (sağı solu gayet kapalı)
    - inverter motor kullanmıyor (hani çalışırken sinek vızıltısı gibi ses çıkaran motorlardan kullanmışlar.)
    + şekli çok hoşuma gitti, tuşlar sağlam ve kullanışlı (ergonomik)
    + yıkaması temiz ve kısa sürüyor ama koltuk altı lekesini çıkaran bi program bulamadık :p

    ilave olarak;
    * etiket değeri 59-78 desibel ama nasıl bir ortamda ve hangi cihazla ölçüldü bilmiyorum. farkettiyseniz makinenin sadece önü açık ve yanlarında iki parmak boşluk var, akustik oluşturup ses dalga boyunu genişletmiş olduğunu varsayıp bu katsayıya 'X' dersek 78*X=91 diyebiliriz . Ezcümle 1400 rpm bir makinenin bu şartlarda 91 desibel değeri 1000 devir makinenin 94 db değerinden iyidir demek doğru bir yorum olsa gerek.. Elimden geldiğince objektif davranmaya çalışıyorum arkadaşlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delulu -- 25 Haziran 2013; 23:59:00 >




  • bizkimiz B kullanıcısına yanıt
    Bu makinenin içinde ne var bilmiyorum ama kayışında sorun olduğu açık, su pompası daha şiddetli ses çıkartıyor benimkinden, bi sıkıntı var gibi
  • http://www.youtube.com/watch?v=izeAbpA_sUU

    bu da yıkama videosu, süper silent'tan kasıt sanırım motor sesi (hiç ses gelmiyo), diğer sesler gayet gürültülü geldi de bana :)
  • Olur mu hiç, o videoyu siz çekmemişsiniz. Benim firmam? çekmiş
  • Nazif ZORLU da benım eniştem
  • Videoyu ceken arkadasa hiç bir lafım yok olabilir almıstır memnun olur yada olmaz ama garip olan videoyu nete yükleyen arakdastan önce candoganın nasıl oluyorsa bulup koyması candoğanın açıklamaları taraflı ve bazı firmalarla bagı oldugu her yazısından belli olabiliyor ve ne oluyorsa lazpanyolda şitket deyince üstüne alınmış bu işte var bir şitket neyse kolay gelsin herkeze
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.