Şimdi Ara

Hosting Hizmeti Veren Kişilerin Dikkatine;

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bugün maliye 100 küsür YTL uzulsuzluk cezası kesti firmamıza. nedeni çok ilginç ilginizi çekeceğini düşündüğüm için yazıyorum,

bir domain sattım örnek x.com ve fatura kestim açıklama kısmında x.com domain hizmeti 1 yıllık yazmıştım. genel bir inceleme dikkat çekmiş maliye sordu bana "x.com u diye bir ürün girmediki satasın."

Bugün hem avukat hem bir kaç muhasebeci dolaştım amacım 100 YTL den kurtulmak değil bundan sonrası için ne yapacağımıza bakmak. ve sonuç ortada yurt dışından doğrudan domain adı alıyorsanız (malum onlinenic godady vb.. fatura yollamaz) ve sizde müşteriye domain adına dair fatura keserseniz girmeyen bir ürünün satışından ceza alırsınız. bu durumda yapılacaklarıda araştırdım,

Örnek onlinenic e ben 100 $ kredi yükledim diyelim. direk bunu maliyeye beyan edip bunun %20 stopajını yani onlinenicin 100 $ lık gelirini beyan etmem lazım. arada 50 $ 100 $ kredi yüklüyorum buda çok masraflı ve saçma..

Bu konuda gerekli bilgiye sahip olan kişiler paylaşırsa çok sevinirim..

Saygılarımla,

• Geçmiş olsun :)

Maliye hesaplarınızımı inceliyor. ???

Defter (Yevmiye) kayıtlarını hangi sebepten incelediler bilgi verdilermi bu konuda acaba,
  • hayır maliye hesapları incelemiyor sadece gözlerine çarpmış hiç ürün girişi yok ama düzenli çıkış var. başka bir forumada yazmıştım ordan bir kişi pm attı onlarda mersinde hosting firmasıymış ilk duydum ama doğrudur onlarında başına geçtiğimiz hafta gelmiş. izmirdede bir firma cevap yazmış onlarada olmuş. henel anlamda yaptığımız iş aslında saçma ürün girmiyor yani bir hostmu alıyoruz da host satıyoruz. maliyenin anlamadığı içte bu. maliye diyorki bilgisayar alırsan bilgisayar satarsın almadan satıyorsan bu üretimdir o zamanda vergisi falan filan bırak kara geçmeyi zarara geçeriz.

usulsüzlük cezası arada her firmanın başına gelir bu sorun değil sorun olan kendimce yasal sandığım bir şeyden ceza yedim. ama bu konuda genel bir araştırma başlattım. yurt dışına mail attım burdaki sorundan bahsettim eğer imkanımız var ise fazla ödemeye razıyım fatura talep ediyorum diye. bakalım ne cevap gelecek.

Saygılarımla,

• KONU DIŞI : hakan bey 1 haftadır domaini alıcam diyorsunuz ama hala ses seda yok pm atıyorum birazdan msn deyim diyorsunuz yoksunuz msn ye geliyorsunuz yazıyorum hemen çıkıyorsunuz.. almıcaksanız söyliyebilirsiniz
  • girdisi olmadan çıkışı varsa sana bu ürünü veren firmayıda incelemeye alması lazım. Bunu dile getirseydin belki durumu araştırırdı.
  • avukata danış derim hatta abim bu aralar yoğun istanbula geldiğinde konuyu okutup kendisine cevap yazdırım
  • çok saçma bir ceza uygulaması Hakan abi tekrar geçmiş olsun, bakıldığında o kadar çok saçma işler varki :)

ama işte malum durum birşeyde yapılamıyor uğraşsan adam diyor haklıysan eğer vergi dairesini mahkemeye ver

:)

Saygılar.
    Kolay gelsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • daha neler göreceğiz kim bilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: samplus

girdisi olmadan çıkışı varsa sana bu ürünü veren firmayıda incelemeye alması lazım. Bunu dile getirseydin belki durumu araştırırdı.

evet dile getirmek istedim ama ordaki görevli tanıdıktı dediki yurt dışından ürün alıyorsun bunun stopajı var gümrük vergisi var vb.. iyide server bu ürün tr ye gelmiyor orda kalıyor izah edemedim ondan hiç karıştırmadım açıkcası
  • quote:

Orjinalden alıntı: kostebek

avukata danış derim hatta abim bu aralar yoğun istanbula geldiğinde konuyu okutup kendisine cevap yazdırım

Danıştım avukat arkadaşım var firmamızında ufak tefek işlerine bakar. haklılar dedi itirazım olamazmış. çünkü ürün girmiyor ama çıkıyor. iyide ürün nasıl girebilirki bu sektörde bunu bi izah edebilsem sorun kalmayacak

• quote:

Orjinalden alıntı: bLuEbLooD®

çok saçma bir ceza uygulaması Hakan abi tekrar geçmiş olsun, bakıldığında o kadar çok saçma işler varki :)
    ama işte malum durum birşeyde yapılamıyor uğraşsan adam diyor haklıysan eğer vergi dairesini mahkemeye ver
    :)
    Saygılar.
    Kolay gelsin.

Teşekkürler, baya araştırdım aslında hiçde saçma değilmiş. şimdi bu sektör her ne kadar tr de 4-5 yıldır yapılıyor olsa bile maliye tam anlamıyla bizim sektöre özel kanunları yok malesef. hosting iyi hoş ama hala ne zaman maliyeye gitsem bilgisayarcı arkadaş geldi muamelesi görüyorum :) bunun zararı nedir çok basit bizim sektöre hala bilgisayarcılıkla aynı düşünüyorlar ve dolayısıyla mantık şu şekilde,

sen 10 tane bilgisayar aldın toptancından satmak için, show room a koydun sattın. maksimum kaç tane satabilirsin? cevap 10 yani aldığın kadar ürün satabilirsin.

Ama bizim sektörde yurt dışı ile çalışanların hiç biri yurt dışından fatura alamaz yok böyle bir seçenek. dolayısıyla düşünsene giren bir ürün yokken ben bu ürünü satıyorsam maliyenin deyimiyle üreticiyim yani imal ediyorum.

Neyse avukatımın tavsiyesi ile son noktayı koyacaz, bir dilekçe hazırlıyoruz hosting sektörüne yönelik bu şekilde ürün alıyoruz bu şekilde satıyoruz herkes böyle yapıyor. lütfen işleyiş hakkında bize yapmamız gereki belirtiniz şeklin.. yazıyı avukat hazırladıktan sonra buradada yayınlarım. açıkcası adamer olarak değilde doğrudan hosting işini maliyeye tanıtmayı amaçlıyorum.

Saygılarımla,

• quote:

Orjinalden alıntı: byLiLattah

quote:

girdisi olmadan çıkışı varsa sana bu ürünü veren firmayıda incelemeye alması lazım. Bunu dile getirseydin belki durumu araştırırdı.

evet dile getirmek istedim ama ordaki görevli tanıdıktı dediki yurt dışından ürün alıyorsun bunun stopajı var gümrük vergisi var vb.. iyide server bu ürün tr ye gelmiyor orda kalıyor izah edemedim ondan hiç karıştırmadım açıkcası

Peki şöyle bir şey söylenemez miydi? Mesela siz domaini satmıyorsunuz, kiralıyorsunuz yıllık olarak. Sonuçta kiralanan bir ürün için fatura girdisi olmaz. sözleşmesi olur. Onun içinde yanında bir who is çekersiniz olur biter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samplus -- 24 Ocak 2007; 20:21:17 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: byLiLattah

quote:

Peki şöyle bir şey söylenemez miydi? Mesela siz domaini satmıyorsunuz, kiralıyorsunuz yıllık olarak. Sonuçta kiralanan bir ürün için fatura girdisi olmaz. sözleşmesi olur. Onun içinde yanında bir who is çekersiniz olur biter

İşte benim ihtiyacım olan şeyde bu aklıma gelmeyen bir kaç ipucu. inanın aklıma kiralama mantığı hiç gelmedi. bilgi için çok teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.