şimdi arkadaşlar benim bilgisayarım windows XP . winamptan muzik açıyorum,bir yandan da başka bir internet sayfasına giriyorum,sayfayı scrollla aşagı indirince ses cızırtılı çıkıyor.yada youtube dan muzik açıp facede sayfayı fln aşagı indirince ses cızırtılı çıkıyor.yeni hoparlor aldım bunun için yine ses aynı çıkıyor.lutfen yardım edin.bu arada format atma gibi de bir seçeneğim yok bu konuyla ilgili başka açılmış bir konu da vardı fakat pek yardımcı olamadı maalesef acil lutfen yardım
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Pc yi kapadığındada cızırdıyorsa priz topraklamanda sorun vardır. Eğer sadece ses cıkarken cızırtı yapıyorsa driverlerini sil en güncel driver yükle öyle dene bir.
abi ben bilgisayardan fazla anlamam da driver derken bahsettigin nedir veya nerden indirebilirim,bilgisayarım cok yavaş ve 512 mb ram oldugunu biliyorum sadece çok saol.zaten birkaç gun sonra mersine gidecegiz yardımların içn saol yeni pc almayı dusunuyorum cok saol
muhtemelen bilgisayarın kasılıyo da olabilir. Bence ram ini artırıp bi format atmayı dene.
ram almayı dusunuyordum da fiyatlar cok yuksek başka bi yol yok mu?
bu sorun genelde ya elektirik hattından yada işletim sisteminden kaynaklanır elektrik hattından olduğu zaman başka odalardaki ışıklar falan açıldığında parazit yaptırır seninki işletim sisteminden kaynaklanıyor gibi gözüküyor
evet yha olabilir.bir de odamın ışıgını hızlıca yaktıgımda hoparlörden kuvvetli ve tekduze bir pat diye ses çıkıyor.dediğim gibi bilgisayardan fazla anlamam,işletim sisteminden kaynaklanabilir diyorsun,nasıl duzeltebilirim?duzeltmek mumkun mu?
Öncelikle lütfen bir daha "yha" demeyin. Bende de bu sorun vardı eski bilgisayarımda oyun oynarken görüntü bozuluyordu (şekilsiz renkli şeyler çıkıyordu). Aynı cızırdama mevcuttu.Ben ramden olduğunu düşünüyorum başka bir sebepten de olabilir.
pc kasılıyordur işlemcinin ups den aldığı enerji artınca diğer kartlara daha az elektrik gidiyordur bu da ses kartını etkileyebilir tabi bu sadece bir teori
Ses ayarlarından kullanmadığınız tüm ses ayararını kısın. sadece ana ses açık kalsın line in cd çalar gibi bir sürü ses ayarları var onları kısınca bir miktar fayda sağlıyor.
Aynı sorun bendede var
quote:
Orijinalden alıntı: metalch3
evet yha olabilir.bir de odamın ışıgını hızlıca yaktıgımda hoparlörden kuvvetli ve tekduze bir pat diye ses çıkıyor.dediğim gibi bilgisayardan fazla anlamam,işletim sisteminden kaynaklanabilir diyorsun,nasıl duzeltebilirim?duzeltmek mumkun mu?
seninki öyleyse elektrik hattından kaynaklanıyor topraklamada bir problem olabilir ups kullanmanı tavsiye ederim
quote:
Orijinalden alıntı: elbombacı
Ses ayarlarından kullanmadığınız tüm ses ayararını kısın. sadece ana ses açık kalsın line in cd çalar gibi bir sürü ses ayarları var onları kısınca bir miktar fayda sağlıyor.
bir işe yaramadı :(
Ups kullan diyorsun da ups nedir nasıl bişeydir nerde bulurum?kurulumu kolay mı?valla ozur yha fazla anlamıyorum bu işlerden :(
gümlemiştir
pc değiştirdim. sorun kalmadı. yardımlarınız için teşekkürler.
hoparlorler en çok manyetik alanlardan etkilenir eğer sorun düzelmiyorsa fazla peşine düşmeyin çünkü sonuç alamazsınız çünkü kullandığınız cihazlardan gelen manyetik enerji eski yeni bütün hoparlorleri etkiler. Bu durumda manyetik enerjiyi yayan cihazı değiştirmek tek çaredir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme