Şimdi Ara

hoparlör tavsiyesi ve teknik bilgiye ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ford fiesta model aracımda orjinal ana üniteye bağlı mtx t450 ampli ile sürdüğüm 25 cm kabinli sony subwoofer ve vibe blackair1 tweeterlarım varç

ampli 2 + 1 modunda , köprülenmiş bir çıkışta subwoofer diğer 2 çıkışta ise tweeterlar bağlı. Sistem kombinasyonundan anlaşılacağı gibi aracımdaki

ses sisteminden üst düzey bir beklentim yok. Ana ünite ve orjinal hoparlörlerden çıkan sesten memnun olduğumdan sadece bas ve tiz seslerde

bir miktar artış hedefledim yukarıda anlattığım kombinasyonu yaptırdım. Amplinin gain ayarlarını düşük tuttum ki bas ve tizler ana ünitenin ses seviyesini bastırmasın.

Şimdi konuya geleyim , ses seviyesinden memnunum fakat arkada yolculuk eden misafirlerim yoğun bir şekilde bass ve tize maruz kaldıkları için şikayetçiler

(bu arada tweeterlarda arka tarafta bağlı) Bu şikayet üzerine arka pandizota bir çift koaksiyel hoparlör almaya karar verdim. Diğer sistem bileşenlerimi

değiştirmeye niyetim yok sadece arka tarafa orta sesleri düzgün bir şekilde verecek bir çift hoparlöre ihtiyacım var.

Bu durumda yeni alacağım hoparlörleri tweeterlarla aynı çıkışlara bağlamak zorundayım bu durum sistemi kötü yönde etkiler mi?. Bütün bunları dikkate alarak sizce nasıl bir koksiyel hoparlör tercih etmeliyim? Tercihim subla uyumlu olması açısından sonyden yana olacak gibi görünüyor .

bu iki model nasıldır yukarıda anlattığım durumlara uyum sağlayabilirler mi?

http://www.hepsisony.com/?urun-7088-sony-xs-gt1738f-arac-hoparlorleri

http://www.sony.com.tr/electronics/arac-hoparlorleri/xs-gt6938f

komponent düşünmüyorum cünkü tweeterlarım hatırı sayılır bir güce sahip ve giriş seviyesi bir komponent takımı bile beslemek için sağlam amplilere
    ihtiyaç duyuluyor. Böyle bir seçim yaparsam komponent takımı yeteri kadar besleyemeyeceğimi düşünüyorum. (ya da vibe tweeterları üste bir miktar para verip giriş seviye bir komponent takım ile değiştirmeli miyim?) Amplinin gücü doğrultusunda sesi olumsuz etkilemeyecek tavsiyelerinizi bekliyorum.

Biraz uzun oldu ama ayrıntılı bir şekilde isteğimi anlatmaya çalıştım , yardımcı olursanız çok sevinirim.

Rca interconnect: monster interlink 400 mkii
    Speaker cable: Ttaf silverline series 93011

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.