Şimdi Ara

Hoparlör Körük Temizliği ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
14.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Zamanla hoparlör körüğü tozlanır, kir tutar veyahutta uzunca bir süre kullanmayınca küf bile tutar. Bunu temizlerken özel bir solüsyon mu kullanmak lazım ve bakımı nasıl yapılır?

• tozları yumuşak bir fırça ile aldıktan sonra badem yağı sürmek lazım diye okumuştum..
  • Badem yağım yok o yüzden ayda bir sürekli oda temizliğ yaparım bazen şekilde değiştirim. Bu ayrımtılı temizlikte, tüm sistemi süker nemli bezle siler , diyaframlarını da serçe parmağımla aldığım biraz nivea ile silerim. herzaman yumuşak ve tertemiz kalır sistemim
  • Ben badem yağı mı kullanayım (eczanede dolu ) yoksa nemli bez mi? Temizledikten sonra nekadar sistemi açmadan beklemesi gerekiyor?
  • Körük diye tam nereye diyorsunuz merak ettim ..
  • quote:

Orjinalden alıntı: aytacfx

Körük diye tam nereye diyorsunuz merak ettim ..

Hani bass hoparlorda bass vurunca haraket eden kısım varya içeri dışarı oynar işte o oluyor. Sanırım diyafram gnel adı yandi plastiklerde körük oluyor. Ben çünkü hoparlorün o kısmına genelde diyafram derim eskiden öyle duydum İşte o körük ksımı siyah kısım zamanla kimyası bozulur sertleşir çatlar istenmeyen olaylar meydana gelir. Bunu önlemek içinse düzenli bakım tavsiyeedilir sistemlere.

Benim arabanın arka hoparlorleri hep güneş görmekten 5 sene içinde inceldi ve en sonunda da koptu malesef. Yeni hoparlor almak zorunda kaldım.

• Bildigim kadarı ile:

Hoparlor korukleri nin tozu yumusak fırca ile alınabilir yada hafif nemli bezle.
    Korukler 3 tip olur genelde, birbirine gore artı eksileri var.

Kaucuk lastik olanlar uzun omurludur sıcak soguk gibi hava sartlarına dayanıklıdır. Fakat zamanla lastik sertlesme yapar diyafram hareketi olumsuz etkilenebilir. Bu yuzden piyasada eczanede buyuk marketlerde vs kolay bulunan badem yagı nı hafif sekilde uygulamak iyi gelir. Lastigi yumusatır, korur.

Poliüretan (gri-süngerimsi) dedigimiz malzemede esnekligini daha uzun sure korur bakım istemez. Ama zamanla hava sartlarında daha hızlı deforme olur, pul pul dokulur yırtılır. Buna bir sey uygulamak gerekmez. Omru bitince degismek gerekir.

Birde bez gibi bir malzeme kullanılır. Pek fazla kullanılmasada ucuz kucuk capta hoparlorlerde nadiren karsımıza cıkar. Yırtılma,pul pul dokulme,sertlesme gibi zamana ve hava sartlarına karsı direnci vardır ama sekli cabuk bozulur cok tercih edilmez.

Ayrıca alıntı:

SPEAKERS BAKIMI

GEREKLİ MALZEME:
    Yumuşak fırça Pamuk Badem yağı Antistatik sprey Açıkçası speakerlar için çok özel bir bakım
    yoktur bu noktada yapılabilecek sınırlı birkaç konu vardır.

1-Speaker ünitelerinin memranlarının üzerinde birikmiş tozları yumuşak bir fırça yardımı ile ortadaki
    toz kapağının ezilmemesine dikkat ederek almalısınız.
    2-Speaker ünitelerininkenarlarındaki refleks kısımları eğer poliüretan değilde lastikse zaman içerisinde
    sertleşme yapar.Bunu önlemek için 6 ayda bir gibi bir zaman diliminde reflekslere badem yağı gibi hafif
    bir yumuşatıcıyı tozu alınmış bir pamuk kullanarak çok çok ince bir tabaka olarak sürmenizde fayda vardır.
    3-Speakerlarınızın dış yüzeyi zamanla toz güneş ısı ve diğer yan etkilerden etkilenir.Bu yüzden dış
    yüzeyin tozunu almak ve antistatik sprey ile temizlemekte fayda vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 26 Ekim 2007; 13:28:54 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Egzoz manifold çatlağı sesi
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ikarahal @ bilgi için teşekkür ederim

edit: benzer temizlik uygulaması iç yüzeydeki kısımda da uygulanabiliyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi someone74 -- 26 Ekim 2007; 16:54:30 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.