Önemli olan senin zaman ayırabilmen zaten Altan, o yüzden müsaitliğini öğrenmek istedik. Ayrıca belli bir seviyenin üzerinde hop. ün yanında stereo bir sistem daha iyi sonuç verecektir, Kasif ve Vallakalista nın stereo sistemleri mevcut mu?
quote:
Orijinalden alıntı: altanpsx
Arkadaşlar yapalım yapmasınada, ne zaman yapacağız. Hafta sonları zaten çoğunlukla olmuyorum. Hafta içi eve geliş belli. Birde bu işi öyle iki saatte yapmak hem kabloya, hem firmaya ayıp olur. Benim bir zamanıma uydurmak lazım oda çıkmaz ayın son çarşambasına dönecek. Forumda sistemi, en azından hoparlörleri belli bir seviyede hata gösterecek bir Vallakalista(yanlışsa sorry), birde Kasif@ geliyor aklıma.
Vallaha sevgili Altan ne desen haklısın, cidden meşakkatli bir iş istiyoruz senden ve diğer arkadaşlardan, ancak vakit ayırıp yapabilirseniz de şahane olur. (would be GREAT), çünkü ear, primare, classe, 803s, STEREO, altan, oronra ve daneel cümlesi kulağa çok hoş geliyor.
Altan ve benden OK, Altan'da yapacağız yalnız hafta içi bir gün olabilecek, Isa Bey bana PM'den telefon bilgilerinizi atabilirseniz detayları görüşmek isterim.
Süper haber, İsa bey umarım hemen irtibata geçer sizinle. Biz de merakla bekliyor olacağız.
quote:
Orijinalden alıntı: amf23
quote:
Arkadaşlar yapalım yapmasınada, ne zaman yapacağız. Hafta sonları zaten çoğunlukla olmuyorum. Hafta içi eve geliş belli. Birde bu işi öyle iki saatte yapmak hem kabloya, hem firmaya ayıp olur. Benim bir zamanıma uydurmak lazım oda çıkmaz ayın son çarşambasına dönecek. Forumda sistemi, en azından hoparlörleri belli bir seviyede hata gösterecek bir Vallakalista(yanlışsa sorry), birde Kasif@ geliyor aklıma.
Vallaha sevgili Altan ne desen haklısın, cidden meşakkatli bir iş istiyoruz senden ve diğer arkadaşlardan, ancak vakit ayırıp yapabilirseniz de şahane olur. (would be GREAT), çünkü ear, primare, classe, 803s, STEREO, altan, oronra ve daneel cümlesi kulağa çok hoş geliyor.
Sen böyle tatlı talı isteyeceksin, bizde seni kırıcaz mümkün mü ?
Ne işler karıştırıyorsunuz yine Benim niye haberim yok son gelişmelerden
quote:
Orijinalden alıntı: Daneel
Altan ve benden OK, Altan'da yapacağız yalnız hafta içi bir gün olabilecek, Isa Bey bana PM'den telefon bilgilerinizi atabilirseniz detayları görüşmek isterim.
Teşekkürler Daneel. Oronra zaten O.K. di.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: amf23
quote:
Sen böyle tatlı talı isteyeceksin, bizde seni kırıcaz mümkün mü ?
O cümle tatlı olsun diye epey bi uğraştım itiraf ediyorum. Eyvallah gözüm, çok teşekkür ederim desteğin için.
@Amf23, değerli dostum teklfi seve seve yapardım lakin şu an elimde stereo sistem yok. o yüzden bir deneme yapmam zor.teveccühüne teşekkür ederim. ist.da ters. ama @altan ve @daneel süper belki @oronra da katılır. iyi sonuç olur. diğer yandan bu kablo konusu benim için 2 ucu tezekli değnek. dinlersin dinlersin tamam dersin. kalkar kabloyu bükersin, rulo yaparsın bir ses değişir birşeyler olur. birde böyle düşünmeli.o yüzden denemenin kablonun boyunu kısa tutmak; standart 2m. diyim, hoparlöre giden istikamet her yere uygulanabilecek standart hale getirilmeli. ve de kablo değilişkliği bana göre sistem orantısında yapılmalı ve o sisteme değmeli ve de son iyileşirmelerden olmalı.o kadar yazdım.birde monster THX kablo almayın dedim ilerde beğenmeyebilirsiniz diye. işe yarıyor; yeter mantığı dışında tabi ki. Ttaff sanki; çok önce TR.de baya vardı Oehlbach Cable ayarında izlenim verdi bakınalım bakalım.
quote:
Orijinalden alıntı: the_cantan
@Amf23, değerli dostum teklfi seve seve yapardım lakin şu an elimde stereo sistem yok. o yüzden bir deneme yapmam zor.teveccühüne teşekkür ederim. ist.da ters. ama @altan ve @daneel süper belki @oronra da katılır. iyi sonuç olur. diğer yandan bu kablo konusu benim için 2 ucu tezekli değnek. dinlersin dinlersin tamam dersin. kalkar kabloyu bükersin, rulo yaparsın bir ses değişir birşeyler olur. birde böyle düşünmeli.o yüzden denemenin kablonun boyunu kısa tutmak; standart 2m. diyim, hoparlöre giden istikamet her yere uygulanabilecek standart hale getirilmeli. ve de kablo değilişkliği bana göre sistem orantısında yapılmalı ve o sisteme değmeli ve de son iyileşirmelerden olmalı.o kadar yazdım.birde monster THX kablo almayın dedim ilerde beğenmeyebilirsiniz diye. işe yarıyor; yeter mantığı dışında tabi ki. Ttaff sanki; çok önce TR.de baya vardı Oehlbach Cable ayarında izlenim verdi bakınalım bakalım.
Eyvallah gözüm düşünmen yeter. Kablo işi dediğin gibi çetrefilli iş, bakalım birkaç arkadaşımıza faydası olabilir diye zorlu bir yola çıktık, inşallah gönüllü arkadaşlarımızın ve firmanın desteği ile bu işin üstesinden gelebiliriz.
Arkadaşlar, firma iletişim bilgileri Daneel'e iletildi. Hadi hayırlısı. Top artık onlarda, detayları kendileri iletirler.
Herhangibir organizasyon ya da gelişme var mı arkadaşlar?
oo @Ahmet beyim daha erken az sabır. ben 1 ay ömür biçtim. ((:
Maksat konuyu aşağı düşürmeyip, ilgiyi yüksek tutmak...
ahmetciğim al banden de bi "up" o zaman... bende merak ediyorum.. monster'ları değiştirsemmi diye düşünüyordum. bakalım kablolar değecek kadar başarılılarmı ? aslında monster'lardan yana bi sıkıntım yok ama daha iyi olurmu düşüncesi hep aklımın bi ucunda duruyor. ustaya kolay gelsin diyoruz buradan ...
Selam arkadaşlar. Konu başlığı uygun olduğundan buraya yazmayı uygun gördüm.
Kablo seçiminde ve alımında yardımınıza ihtiyacım var.
Yeni evime bir yıldır ertelediğim 5+1 sinema sistemini kuracağım. Surround backleride stand üzerinde kullanacağım. Henüz hoparlör ve avr seçimimi yapmadım. Aklımda şimdilik Onkyo nun upscale de başarılı bir modeli, klipsch, paradigm, vb. apartmanda sorun yaratmayacak ve kısık seste canlanabilecek %90 sinema-tv-PS3 için kullanacağım bir hop. seti var.
İnce işçiliğine başladığım daireme arka hoparlörler için yerden kablo döşetmek istiyorum. Değiştirilmesi çok zor olacağı için doğru bir çift kablo seçmem lazım. Her bir kablonun AVR ye uzaklıkları yaklaşık min. 10-12 metre civarında olacak. İnternet yoluyla bu hafta satın almam gerekiyor. Ya da bir arkadaşım zahmet ederse EFT karşılığı kargo ile gönderecek artık.
Taşrada yaşadığım için ancak internetten araştırabiliyorum. Ulaşabildiklerim SRC nin sitesinde TECHLINK 697259 10m lik 2x2.5mm2 ve başka bir sitedePROFİGOLD PGC 7254 (metresi 4 usd.)oldu. Sertaç bey techlink in yeterli olacağını belirtti.
Sizin önereceğiniz internetten (bu hafta içinde) alabileceğim kablo modeli varsa belirtirseniz sevinirim. Yada bir firmanın telefonu da olabilir.
Merhabalar,
bende kablo arayışı içindeyim ve SRCdeki techlink bulabildiğim en makul kaliteli kablo sanırım. bir de bots.com.tr adresinde bir kablo vardı ama resimde görüldüğü kadarıyla içinden masif bir damar geçiyor gibiydi. Terminolojide hata edip de kafaları karıştırdıysam affola.
Kendi adıma düşüncem henüz stereo sistemimde kullanmkta olduğum kablonun muadili, yani 2.5mm (10AWG) oksijenden arındırılmış bakır. Kabolunun kesiti kadar içindeki tel sayısı da önemli mi?
Karaköy/Sirkeci/Selanik pasajı seçeneklerini araştırmış olan var mı? Açıkcası 100mt. makara alıp kullanayım, ister bi-amping ister bi-wiring gibi seçeneklerle denemeler yapayım istiyorum.
Bu arada Onkyo forumundan tüm dostlara selamlar, bu forumu açan arkadaşa da içten teşekkürler.
İlginçtir, bir zamanlama karması (ohmmmm) yaşanıyor sanki:)
Arkadaşlar merhaba,
Ben de HKTS11 hoparlör sistemi aldım ve surrond hoparlörler için kabloları kısa geldi. Hoparlör kablosu olarak önereceğiniz kaliteli ve uygun fiyatlı hoparlör kablosu varmıdır? Tüm kabloları değiştirmek mi gereklidir?Yoksa sadece surroundları değiştirsem yeterli olur mu?Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
Ortadaki bakır kablo hakkında, bilenler biliyordur da ben kendi sorumu yanıtlayayım; bas ses dalgaları kablonun ortasından gidermiş. Tiz seslier kablonun dışından. Bas sesler daha yavaş gidermiş tiz seslerden. bas sesler kalın kablodan daha rahat giderlermiş. Yazanın yalancısıyım. Ecnebi bir sitede okudum sanırım, hangisi hatırlamıyorum. Lakin bu da cantan'ın dediklerini düşündürüyor: kırılma kopma...
Bots kablo hakkında fikri olan var mı?
SRC elektronikde satılan techlink kablo hakkında bilgisi olan var mı? SRC kötü ürün satmaz die düşünüyorum doğrusu; tecrübeden değil, forumlarda okuduklarımdan.
Farkındayım herkes üstadların TTAF kablo test sonuçlarını bekliyor, ben de.
Zamanlama zor biliyorum. henüz tarih saptanmamış olabilir. Numuneler geldi mi? Gedliyse hangi ürünlerin numuneleri geldi? Elle - gözle yapılan inceleme neticeleri neler?
Kolay gelsin
Arkadaşlar, kablo seçiminde yamano, rushak ve bana yardımcı olacak kimse yok mu?