|
Arkadaşlar selamlar, iyi forumlar iyi akşamlar dilerim herkese. Mesajım ne yazıkki süreçten kaynaklı uzun olacak bu durumdan dolayı kusura bakmayın. Ayrıca da bu konuyu okurken başlangıç olarak şunun bilgisini vermek isterim, durumu daha iyi değerlendirebilmeniz adına. Arkadaşlar yaşım 15. Yaklaşık 1-1bucuk aylık araştırmam sonucunda Honor Magic 7 Pro cihazını amcama sipariş verdirttim ve telefon elime ulaştı. Telefondan her anlamda sonuna kadar memnunum fakat tek bir sorunum var. Bu durumda hata sende diyebilirsiniz, haklısınız da fakat cihazın sıfır olmasının verdiği güven ile telefonu elime aldığımda kaba bir kontrol ile kontrol ettim sorun olmadı. Kılıfına taktım ve 1 hafta kadar kullandım. 1 hafta sonunda cihazımı ayrıntılı şekilde temizlemek ve de ışık altında koruyucu ekranında çizik olup olmadığını merak ederek ışık altında genel olarak incelemek istedim ve bu anda ne yazıkki iki durum gözüme çarptı. Birincisi, cihazın arka kasasında kamera adasının kasanile birleştiği yerdeki parlak kaplamada tabirini nasıl derim bilmiyorum ama sanırım "kepek tanesi" kadar demek uygun olur, bahsettiğim yerde kepek tanesi kadar bir soyulma, kamera camındada, kamera camının altında, evet altında bulunan yine bir kepek taneciği kadar bir toz mevcut. Her türlü silerek, kontrol ederek, bunun sağlamasını yaptım. Bu durumda honorun desteğine mail attım ve bana bir elosta gönderdiler, e postayı fazla ayrintilandirmadan önemli noktayı bahsedeceğim. Genel olarak her servisin cevabı aldım, üreticinin tüketiciye kanıtlaması gereken durumu tüketicinin üreticiye kanıtlama çabası ve sonsuz döngü... Mailde şöyle bir ifade vardı. "Cihazın düzgün Kurulumu için arka kapak ile parmak izi sensörünün olduğu bölümde bir miktar boşluk bırakılmıştır fazla toza maruz bırakırsanız" bundan dolayı olmuştur diye bir bölüm varmıştı, dolaylı yoldan sizin kabahatiniz demek, ben bunu anladım. Sonrasında ben geri dönüş e postası attım ve su ve toz geçirmezlik sertifikası olan bir cihazda nasıl böyle bir durum olabileceğine dair, onlarda bana bulunduğum bölgeye en yakın teknik servisin konumunu atarak servise incelenmesi için gönderebilirsiniz diyerek dönüş yaptılar. Ben sonrasında kendimce kendi durumunu garantilemek adına kime ulaşabilirim diye düşündüm ve bu durumu LinkedIn üzerinden Hüseyin Kaan Karacaya ilettim, mesajımı gördü fakat bir cevaplama olmadığından arka planda ne olduğunu bilmiyorum. O günden bu güne sonuç bu sevgili arkadaşlar, işin özünde size sormak istediğim soru, daha ne yazıkki bu durumdan cihazın fatura kesilen sahibine yani amcama bahsetmedim ve herkesin ailesi kendinedir haklı olan taraf bizde olsak yinede bir azar yiyeceğim korkusu ile bahsetmedim kendisine. Bu iki durumda benim cihazı kullanmama bir engel olmuyor bu konuda bir sorun yok. Ayrıca cihaz benden sonra anneme geçecek yani satılıp para etmesi gibi bir durumda pek söz konusu değil. Kafamı karıştıran ve uykularımı kaçıran bir sorum var. Bu durumun peşini bırakmayıp %70 ihtimalle Thhye başvurulmasi gerekecek bilir kişi ve toplam işler derken 6-7 ayı bulacak sonucun gelmesi. Ellerinde stok yok ise de bir üst modeli verme zorunlulukları va r fakat müneccin olmadığım için ne yazikki o zamanki ellerindeki stok durumunu bilmiyorum. Eğer gerçekten bu kadar metni okuduysanız size sonsuza teşekkürlerimi sunuyorum. Fikirleriniz benim için çok değerli, bütün forum üyeleri abi ve anlamlarına saygılarımla. ![]() ![]() |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler