Şimdi Ara

Honda Jazz-Hyundai Accent-Opel Meriva ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2001 Clio Hb Rxt arabam var otomatik vites. Küçük geldiği için satıp başlıkta yazdığım arabalardan birisini almayı düşünüyorum ve tabiki gene otomatik vites olacak.Kriterlerim şunlar.
    1-Cliodan daha geniş bir iç hacim ve bagajı olmalı
    2-Çok büyük ve hantal olmamalı
    3-Fiyatı 20000 TL civarı olmalı
    Sizden başlıktaki arabalar hakkında yada sizin aklınızda olan başka bir araba varsa tavsiyelerinizi bekliyorum.Herkesin tavsiyesi benim için önemlidir.Şimdiden yorum yazan bütün arkadaşlara teşekkür ederim.

• Eski merivalar içi corsaya benziyor ama pencereler falan çok geniş. Clio sonrası genişlik yeterli gelir. 2.elde pek tutulmadigi için uygun fiyata alınabilir. Bizim arkadaş LPG'li biniyordu. 3 çocukla Konya'ya gider gelirdi. Rahat ettiğini söylerdi. Sattı sıfır fluence aldı.

Accent kolay alınıp satılacak bir araç. Arkadaşım 2004 yılında sıfır almıştı. Çok severdi. Ailece binilecek bir araç. Donanım olarak pek albenisi yok. Şehiriçi ucuza getir götür için yeterli olabilir.

Jazzin 2.eli ilanlarda pahalı ama düz vitesleri o kadar koaly gitmiyor. Benim arkadaş 2005 modelini 16ya satamadi 2 ay süründu. O yüzden manuel ucuza alabilirsiniz. Bagaji neredeyse golf kadar. Ici de accentten geniş gelir.

Yakıt olarak en az jazz yakar sonra accent ve meriva gelir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mitsubishi Colt 1.3 AMT
  • quote:

Orijinalden alıntı: _MaxPayne_

Mitsubishi Colt 1.3 AMT

Colt niyetim vardı fakat bagaj hacmi açısından cliodan pek geniş değil sanırım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuscu999

quote:

Mitsubishi Colt 1.3 AMT

Yüksekliği çok fazla olduğu için rahat rahat yerleştirirsiniz ;

•  Honda Jazz-Hyundai Accent-Opel Meriva ???

• Hyundailerde bagaj durumu nasıldır? birde otomatikleri nasıl? birde merak ettiğim şey şu eralar accentlerden farkı nedir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    honda crv -toyota rav4
    14 yıl önce açıldı
    Ford Kuga seat ateca honda crv
    2 yıl önce açıldı
    Toyota corolla
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2004 meriva aracımız var. ilk sahibiyiz. lpg ile kullanıyoruz bir sıkıntısı yok.
    Artıları
    +Gayet geniş diz mesafesi olsun bagaj hacmi olsun.
    +Ferah, yüksek bir araç. Yüksek ve dik pozisyonda oturduğunuz için bana göre uzun yolda daha rahat oluyor.
    +Bildiğim kadarıyla kronik bir arızası yok.
    +Aile aracı olduğu için fonksiyonel özellikleri var(bardaklıktır, koltukların tamamen katlanmasıdır, arka koltuk arasına kol koyma, eşya gözü ve bardaklık inen bir bölüm var.)
    bunların haricinde artı olarak ne yazabilirim aklıma gelmedi

Eksileri
    -Araç hantal 0-100 13-14 yılda çıkar. lpg ile performansı dahada düşüyor. Yokuşlarda tıkanıyor, vites üstüne vites düşürürsünüz.
    -Malzeme kalitesi düşük. Koltuklar bana göre kazık gibi, her taraf sert plastik. Ama öyle plastikten sesler, çıkırtılar gelmiyor.
    -Yüksek olduğu için haliyle yol tutuşu kötü(pek eksi sayılmaz)
    -Devir bandı mı? denir bilmiyorum ama çok kötü. Yani 60-65 de 5. vitesde 2000 devirde. Haliyle düşük hızlarda bile her zaman motor sesini içeri fazla geliyor. Araç devamlı bağırıyor gibi
    -A sütunu (^) Bu şekil olduğu için dönüşlerde görüş alanını azda olsa azaltıyor. Aracın resimlere bakarsanız anlarsınız.

aklıma gelenler bunlar. Araç manuel olduğu için otomatik vites konusunda bir bilgim yok. Aile aracı ama hantal bir araç. Biraz yaşlı işi bence. Eğer ucuz yollu olsun, sorun çıkarmasın ikide bir, maksat ailemle sıkıntı yaşamadan ferah ferah giderim, performansı çok önemli değil diyorsanız tercih edilebilir.
    Sormak istediğiniz bir şey olursa cevaplarım

• quote:

Orijinalden alıntı: Lok'tar ogar

2004 meriva aracımız var. ilk sahibiyiz. lpg ile kullanıyoruz bir sıkıntısı yok.
    Artıları
    +Gayet geniş diz mesafesi olsun bagaj hacmi olsun.
    +Ferah, yüksek bir araç. Yüksek ve dik pozisyonda oturduğunuz için bana göre uzun yolda daha rahat oluyor.
    +Bildiğim kadarıyla kronik bir arızası yok.
    +Aile aracı olduğu için fonksiyonel özellikleri var(bardaklıktır, koltukların tamamen katlanmasıdır, arka koltuk arasına kol koyma, eşya gözü ve bardaklık inen bir bölüm var.)
    bunların haricinde artı olarak ne yazabilirim aklıma gelmedi

Eksileri
    -Araç hantal 0-100 13-14 yılda çıkar. lpg ile performansı dahada düşüyor. Yokuşlarda tıkanıyor, vites üstüne vites düşürürsünüz.
    -Malzeme kalitesi düşük. Koltuklar bana göre kazık gibi, her taraf sert plastik. Ama öyle plastikten sesler, çıkırtılar gelmiyor.
    -Yüksek olduğu için haliyle yol tutuşu kötü(pek eksi sayılmaz)
    -Devir bandı mı? denir bilmiyorum ama çok kötü. Yani 60-65 de 5. vitesde 2000 devirde. Haliyle düşük hızlarda bile her zaman motor sesini içeri fazla geliyor. Araç devamlı bağırıyor gibi
    -A sütunu (^) Bu şekil olduğu için dönüşlerde görüş alanını azda olsa azaltıyor. Aracın resimlere bakarsanız anlarsınız.

aklıma gelenler bunlar. Araç manuel olduğu için otomatik vites konusunda bir bilgim yok. Aile aracı ama hantal bir araç. Biraz yaşlı işi bence. Eğer ucuz yollu olsun, sorun çıkarmasın ikide bir, maksat ailemle sıkıntı yaşamadan ferah ferah giderim, performansı çok önemli değil diyorsanız tercih edilebilir.
    Sormak istediğiniz bir şey olursa cevaplarım

Gayet açıklayıcı yazmışsınız teşekkürler

• quote:

quote:

Mitsubishi Colt 1.3 AMT

Arkadaşın eklediği resimler benim eski aracima ait. O son resimdeki çuval vr diğer yükler babamın memleketten getirmek istedikleri şeylerdi. O şekilde otogara götürdüm. İstanbul'da 2 taksi denemiş sigmamis. O yükü kamyonet kiralayarak götürdü.

Kendim bizzat da Clio smybolden fazla yük aldığına şahit oldum. Özellikle de büyük parçalı eşyalarda.

• quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

quote:

quote:

Mitsubishi Colt 1.3 AMT

Arkadaşın eklediği resimler benim eski aracima ait. O son resimdeki çuval vr diğer yükler babamın memleketten getirmek istedikleri şeylerdi. O şekilde otogara götürdüm. İstanbul'da 2 taksi denemiş sigmamis. O yükü kamyonet kiralayarak götürdü.

Kendim bizzat da Clio smybolden fazla yük aldığına şahit oldum. Özellikle de büyük parçalı eşyalarda.

bu resimlerde arka koltuklarv yatık mı?

• jaz kullandım.. kesinlikle jazz
  • opel merivanın kronik sorunu var. direksiyondan tıkırtı sesi gelir tıpkı corsalardaki gibi.

meriva C kasa vectradan 20-30 kg kadar ağırdır ama lastik tabanları ince olduğu için vectradan bir nebze daha atiktir.

şehirlerarasında lpgli merivayla araç sollama olayı sıkıntılı. yokuşlar sıkıntılı. ama 1.2 corsalara göre çok çok iyi

benim 10 ay hergün trafikte olmak kaydıyla 2005 lpg li merivam vardı.

satma sebebim süspansiyonlarının çok çok sert olması. en ufak çukurda tangır tungur ses gelmesi + bir de direksiyondan tıkırtı sesi gelmesi.

bunlara katlanırım diyorsanız. geniş ferah modern bir araba. sadece tipini herkes beğenmiyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

quote:

quote:

Mitsubishi Colt 1.3 AMT

bu resimlerde arka koltuklarv yatık mı?

Masa ve sandalye olanda yatik ama diğerlerinde yatik değil. Makyajli olmayan 2005 -2009 model coltlarin arka koltukları ileri geri hareket eder. Konfor olarak jazzdan pek farkı yoktur. Eğer bu tarz araçlar bana yeter derseniz colt da önerebilirim. Şöyle söyleyim 2005 model bir coltun diz mesafesi eski i30dan fazladır. Yine yüksek tavan ve büyük ön cam sayesinde oldukça ferahtir.

Öyle ki coltu sattiktan sonra civic, jetta, octavia gibi araçlar bana dar geldi ve 7 kişilik grand picasso aldım.

• quote:

Orijinalden alıntı: cLk

opel merivanın kronik sorunu var. direksiyondan tıkırtı sesi gelir tıpkı corsalardaki gibi.

meriva C kasa vectradan 20-30 kg kadar ağırdır ama lastik tabanları ince olduğu için vectradan bir nebze daha atiktir.

şehirlerarasında lpgli merivayla araç sollama olayı sıkıntılı. yokuşlar sıkıntılı. ama 1.2 corsalara göre çok çok iyi

benim 10 ay hergün trafikte olmak kaydıyla 2005 lpg li merivam vardı.

satma sebebim süspansiyonlarının çok çok sert olması. en ufak çukurda tangır tungur ses gelmesi + bir de direksiyondan tıkırtı sesi gelmesi.

bunlara katlanırım diyorsanız. geniş ferah modern bir araba. sadece tipini herkes beğenmiyor.

Bizdeki direksiyondan da tıkırtı geliyor ama BEN çok rahatsız edici bulmuyorum, hatta ne zaman geldiğinden bile emin değilim. Direksiyon toplarken biraz geliyor galiba
    onun dışında yazdıklarınıza katılıyorum.

• Jazz biraz önde olsada colt ta işini görür diyorsunuz anlaşılan. Accent ile ilgili pek yorum gelmediğine göre ya otomatiğini pek kullanan yok yada pek tavsiye edilmiyor? Bagaj hacmi açısından nasıldır Accentler?
  • Jaz zve colt için 20000 TL civarı hangi modellleri önerebilirsiniz?
  • ???
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.