Şimdi Ara

honda hrv tavsiye edermisiniz?? (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.050
Cevap
24
Favori
496.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sanırım senin aracında brc lpg takılı yakıt sarfiyatı nasıl brc de şehir içi kaç lira yakıyor birde Gazı kaç liradan alıyorsun ?
  • Herkese selam,
    Bende 2009 da 1999 model 1,4 Civic almıştım, ancak oturduğum yer dolayısıyla aracın altı yere vurduğundan egzosu bile değiştirdiğim oldu yırtıldığı için.
    Yüksek araçlara merak saldım aradım taradım yine Honda almaya karar verdim ve sonunda 1997 CR-V almaya karar verdim.
    CR-V masraf gerektirmeyen bir araç. Yağmur yağdığında girdiğim yolları bir görseniz aracı neden değiştirdiğime hak verirsiniz. Bİrde altınızda yüksek bir araç olduğundan insan daha bi kendine güveniyor. Ancak tek sorun şu yakıt. Şehiriçi şuanda 35 Kr, Uzunyol 25-30 Kr arası (abanmaya bağlı olarak :) ) Civic de ş.içi 23 Kr, uzun yol 17-20 Kr civarındaydı. Ayrıca Civic in vergisi yıllık 214, CR-V ise 560 TL.
    Otomatik vitesin geçişleri mükemmel bu yaşa bu performansı beklemiyordum. Başlarda elim vitese gidiyodu arada sırada ama alıştık zamanla.
    Şimdi sorum şu biri takas önerdi 2000 HR-V ile otomatik vites ve 5 kapı. Üzerine 1000 TL gibi bir fark alsam sizce mantıklı mı olur yoksa CR-V yi çok mu ararım. Olduğum yerde ne CR-V var ne HR-V bu nedenle böyle teorik olarak önce bir araştırıp sonra pratiğe geçmek lazım. Cevaplar için şimdiden tşk ederim...

• teğmen arkadaşım,eğer honda hrv ye sahip değilsen insanları lutfen yanlış yönlendirme,helede kullanmamışsan.forundaki arkadaşlar lutfen kullanıcılara danışınız.ben kullanıyorum.ve bu kış 60 aracın çıkamadığı kar ve buzda çıkan tek araç bu,güvenlik konusu ve land vitesi sizi hiçbir yerde bırakmaz,emsali yok yani karşılaştırılacak araç yok,içi yeterince geniş,uzun seneler problem çıkarmaz,sağlam oto sanada sözüm,kullanmadığın araç hakkaındada atıp tutma,kimse sana zorla sevdirecek değil,sen git renault felan sat galerinde,bir gün galerine gelirse bir honda binme ve tanıma sansın olur
  • katılıyorum hrv kullanmayan arkadaşlar kullaktan dolma şeyler yazmasınlar ... otomatik şanzuman olan tüm araçların şanzuman masrafı ağır olur sadece hrv değil tüm markaların otomatik vitesli araçları var ... yağına ve bakımına km si dolduğunda bakım yapıldığı sürece masraf çıkarmaz ... ucuz masraf çıkaracak araç almak istiyorsanız reno broadway yada doğan şahin kartala binin arkadaşlar... ben hrv mi rektefiye yaptım motorunu toplam yağı suyu usta parası dahil 2100 tl ye ... forumda arkadaşlar masrafı çok diyorlar... devirdayım çalışmamış daha doğrusu benden önce kullanan şahıs bakımını yterince yapmamış üst kapak contasını yakmıştı usta motor rektifiye istiyor deyince yaptık citroen pegout ford gibi biçok araçtan daha az masraf çıkardı
  • quote:

usta parası dahil 2100 tl ye .

Masrafı çokmuş be yaw
  • masrafı çokmuş derken ? pegout partner i rektifiye ettirdik 3 ay önce 3700 tl ye :) ... hrv için parçası bulunmaz diyorlar ... internet üzerinden 10larca firma parça satışı yapıyor keşke rektifiye yapmadan haberim olsaymış... toplam parça masrafım 700 lira olurmuş oysa servise 1500 tl verdim boş yere .... hrv olan arkadaşlar rektifiye yaparken mutlaka dikkat edin !!!!REFERANSI OLMAYAN (DAHA ÖNCE REKTİFİYE YAPMAMIŞ ) ustalara kesinlikle ama kesinlikle motoru söktürmeyin ... ben şuan halen sorunlarla boğuşuyorum elektrik sorunları oluştu ustanın salaklığı yüzünden şarj dinamosunu değiştirmek zorunda kalacağım...
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba. Uzun bir zamandır büyük araçlara tutkum var. Araştırtım uzun bir süre ve honda hrv çıktı karşıma. Öncelikle aracı çok beğendiğimi söylemeliyim gerçi halen daha içine binip bakma fırsatı bulamadım ama forumlarda yazılanlara göre rahat bir araçmış. Honda HR-V alasım var. Ama içimde bazı şüpheler yok değil. Bana bu konularda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

1- Yıl 2012 ve alacağım HR-V max 2006 model olacak veya 2005. Yaş olarak problem yaşarmıyım?
    2- Aracın kilometresi ne derece önemli? Aldığımda minimum 2 sene kullanmak istiyorum. gidipde 110 120 bin de aracı alıp iki sene sonra 140 150 binde satabilirmiyim?
    3- 2. el piyasası nasıldır? Sitelerden arattığımızda Araçların çoğu İstanbulda. Ben Artvinde, Trabzondayım Aracı buralarda satabilme imkanım nedir?
    4- Aracın şanzıman sorunu var genelde söylenene göre eğerki baktırdığım usta pek işi bilmiyorsa ve bana sorun yok derse ama sorun çıkarsa ne yapabilirim?
    5- Aracın yedek parça bulma imkanı nedir? Trabzonda olduğumdan Servise baktırırım muhtemelen yedek parça kaç güne gelir?
    6- Başka ne gibi sorunlar olabilir? Birde genel bir tavsiye istiyorum

Arkadaşlar beni aydınlatırsanız çok sevinirim. Gerçekten çok istiyorum almak ama içimden bir ses "alma satamazsın arıza verir bilmem ne diyor"
    Ama bir ses de kesinlikle almalısın çok güzel bir araç diyor. Sıkışıp kaldım doğrusu.

• 1--arkadaşım 2000 model 2005 model iç mekan iç donanım olarak aynı ama fren sisteminde farklılık olduğunu biliyorum 2000 ila 2004 ten sonraki modellerin
    2--aracın kilometresinden çok, bakımlı olup olmadığı önemli check up yaptırmadan alma derim....
    3--hrv fazla yaygın olmayan bir araç ama arabanın görünümüne sürüşüne hayran kalan binlerce insan var ... aracın albenisi var ... hrv sahil kesimi ve ankara istanbul gibi illerde daha fazla ... acil satacağın zaman nasılki her araçta zarar etme olasılığın varsa hrv dede o kadar vardır...
    4--otomatik şanzuman sorunu tüm otomatik viteslerde vardır ... aracın kmsi dolduğunda orjinal cvt yağı kullanırsan şanzuman sorun çıkarmaz benim araçta uzun zamandır şanzuman sorunu var ama halen kullanıyorum hatta el frenini yarım çekip unutmuşum tam 50 km sonra farkına vardım ..
    5-- honda yedek parça yazarsan internette yüzlerce parçacısı var 1 günde yolcu otobüsüyle yada kargoyla 2 gün içinde yolluyorlar hem fiyatta çok makul servislere göre hatta nerdeyse yarı yarıya...
    6--arkadaşım bende 4 ay önce aynen senin gibi düşünüp çok kararsız kaldım hatta 1 gün boyunca bir çok araç için pazarlık yaptım ama HRV ye binip yol tutuşunu farklı havasının atmosferni yaşayınca ben bu aracı almalıyım dedim 2000 model aldım ... ford focus citroen c4 hyundai elantra gibi partner doblo gibi araçlara bindim ama HRV göz kamaştırıyor güven veriyor konforu süpper ... sadece git ve aracı almadan önce bir sür dene bakalım vazgeçebilecekmisin ...

• Arkadaşlar bu ilanlarda bulunan araçları önerirmisiniz? Fiyat olarak baya yüksek gibi gözüküyorlar. Bi yorum alabilirmiyim arkadaşlar?
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-honda-ogretmenden-2005-model-114-binde-kazasiz-degisensiz-boyasiz-70318429/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-honda-ilk-sahibinden-orjinal-4wd-70192859/detay

Bu seviyedeki araçları istanbul anakarada kaç paraya bulabilirim acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: Elfredy

Arkadaşlar bu ilanlarda bulunan araçları önerirmisiniz? Fiyat olarak baya yüksek gibi gözüküyorlar. Bi yorum alabilirmiyim arkadaşlar?
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-honda-ogretmenden-2005-model-114-binde-kazasiz-degisensiz-boyasiz-70318429/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-honda-ilk-sahibinden-orjinal-4wd-70192859/detay

Bu seviyedeki araçları istanbul anakarada kaç paraya bulabilirim acaba?

Elfredy

Öncelikle merhaba

ben daha 1 ay önce aldım ankara'dan ilk el 60000 de füme sadece deri koltuk yok 27000 tl ye aldım lpg bakım vs.. 2000 tlde öyle harcadım 29000 Tl ye geldi ona göre kıyasla..

• selam.. 2001 model hrv sahibi oldum en sonunda.. 3 günlük izlenimim.. sanki altımda araç yok gibi.. daha ne diyeyim.. mazdamı satarak aldım.. bana mazdanın sürüş keyfini kaçırıyorsun dediler ama herşeyi ile çekeri gibi 4 4 lük.. duyan değilde kullanan biri olarak kesinlikle tavsiye ederim..
  • 2003-2009 yılları arasında 99 model tek kapı, düz vites honda hrv kullandım. Aracım 2. el olmasına rağmen hiçbir sorun yaşamadım ve büyük bir zevkle kullandım. Hala tek kapı hrv gördüğümde hayranlıkla bakarım, ancak 4 kapılarını görünüş olarak beğenmiyorum yüksek steyşın araba gibi duruyor.
  • 2004 model 95.000 km deki HRV yi eşimin ısrarıyla istemeyerek aldım. Üretimi durduğu için tereddütlüdüm. Şimdi Honda niye yeniden üretmiyor diye kızıyorum.
    Bu paraya binilecek en ideal araç. 4x4, otomatik, geniş, ferah, yakıtı az, konforlu, sessiz, vergi düşük.... saymakla bitmez.
    Herkese tavsiye ediyorum. Motor modelinin CIVIC le aynı, şanzıman zaten honda klasiği parçayı dert etmeye gerek bile yok. 100binde triger set değişti 135 lira verdim.
    tek kötü huyu 105 beygir olması. Uzun yolda rampa çıkmasın dedirtiyor. 90 kmh yi öldürsen geçemiyor. LPG takılınca boş ağırlık 1360 kg olduonada yapacak bişey yok diyorum
    yakıt soran olursa son ölçümde LPG litresi 2.36 dan aldım 25 kuruş ortalama yaktı. ben sakin kullanıcıyım. abartırsam ve sıkışık trafiğe çok girersem max. 28 kuruşu gördü.
  • tekrar merhaba. konu eksik kaldı sanırım...
    -araç 4x4 ama normalde önden 2 çeker, bu yakıtı önemli ölçüde etkiliyor. 4x4 e sistem ihtiyaca göre kendi geçiyor ve bunu gerçekten hissettiriyor.
    -arazide sınırlarını öğrenmek için fazlasıyla zorladım, sonuç MÜKEMMEL. inip geçtiğim ve tırmandığı yerlere baktım bende inanın şaşırdım doğrusu. ancak traktör gider oralardan. 4 çeker çamur, dere, tepe dinlemiyor.
    -LPG olarak zavoli taktırdım. 1400 liraya maloldu. arabayı 6 ay önce aldım ve 15 bin km yol yaptım, parasını fazlasıyla çıkardı. hiçbir sorun yaşamadım ve çekişte bi azalma olmadı.
    -yine söylüyorum yokuşta can sıkıyor, güç-ağırlık oranına bakınca fazla bişey beklememek gerekiyor. bu oran 120 den sonraki hızlanmalarda da kendini hissettiriyor. bu hızın üstündeki hızlanmalarda nazlanıyor sadece.
    -konfor olarak araca binen herkes hayran kalıyor. konfor, vites geçişi (dişli sistemi yok, 2 kasnak ve çelik kayış=sonsuz oranlı vites aralığı) harika
    -en basiti, sabit 2000 devirde hız 30 lardan 80 e kadar çıkıyor. vites sürekli değişiyor ama hiç bişey farketmiyorsunuz. (CVT şanzıman farkı)
    -araç şu an 115binde ama bi kadar daha binilir. ben döküntü bir araç bekliyordum ama biner binmez tamam dedirtiyor
    aklıma gelenler bunlar, her türlü soruyu cevaplayabilirim. ve yine tavsiyemde ısrarlıyım

• aacın 90 bin bakımını yaptıracağım.. sevismi özel servismi hala kararsızım.. izmirdeki servis öneileriniz nelerdi??
  • yetkili servis işçilikten yeterince kazık atıyor. 100bin bakımda özele götürdüm. zaten parça için tüm seçenekleri sunuyorlar: orjinali şu kadar, 1. sınıf japon yan sanayi, kore, yerli diyor fiyatları sıralıyor. bana ister kendin al istersen ben alayım dedi. orjinal parçacıya fiyatları sordum, servisle fiyatlar aynıydı. japon yan sanayi triger seti 120 liraya alıp 15 lira işçilik verdim. triger 135, 10bin bakım 140 tuttu. yetkili servise gitseydim 600 den aşağı çıkamazdım. biraz araştırıp özele götürün parayı heba etmeyin.
  • arkadaşım yetkili servisten uzak dur... özel servise gidersen bütün değişecek parçaların listesini al parça almayı servise bırakma yoksa %30 %40 farkla parçaları sana sallamaya çalışırlar ... sanayiiler çakallarla dolmuş dürüst ustalar çok az ... parçaları internetten alabilirsin hatta değişim garantisi veren siteler var ... ben internette 700 tl lik parçalara özel serviste 2100 tl verdim ... allah yedirmesin diyorum şimdi ...
  • yetkili servise gittim.. bana 3.000 tl fatura çıkarttı.. yeni lastiklee bile fiyat çıkartmış :)) akü zayıf diye fiat çıkatmış.. bunlar 1.550 tl yapıyor.. herneyse.. benim eski mazdacıma gittim.. 4 teker açtı.. yağlarını tüm filitreleri değiştirdi.. balatalaını değiştirdi.. akü zaten iyi dedi ama komple bakımını yaptı.. lastikleri söyledim neresinle güleceğini şaşıdı :))) ve hesap.. 232 tl.. anlından öpecektim adamı.. arkadaşlaın dediği gibi servisten uzak durmakta fayda var..
  • Merhabalar ,

Bende 2 aydır kullanıyorum. Aracım 2000 Model 2006 model forcusumu satarak aldım. Doğrusu çok memnunum aldıktan sonra banada şanzumanda sorun var diyen ustalar oldu saçma sapan 3000 TL fiyat çıkaranlar oldu. Sakin bir şekilde detayı araştırınca aracın motor kulaklarının kırık olduğunu ve motorun sibop ayarı yapılması gerektiğini öğrendim ve 120 TL gibi bir masrafla aracımdan tık ses gelmez oldu. Hondaların motor sibop ayarı çok önemliymiş.

Birde şehir içinde performans bekliyorsanız bu araç biraz hantal kalabilir. Çünkü net ağırlığı yüksek güven veren bir araç 1.6 motor çoğunlukla performans vermiyor. Hakeza şehirler arası dik yokuşlarda bayılıyor.

Ama ben sürüş zevkine hayranım. Çok rahat ve bayanlar iiçn ideal bir araç eşimle birlikte kullanıyoruz. Ben çok memnunum. Şanzumanla ilgili söylemlerede hemen inanmayın bakımları ve yağları düzenli değiştiyse bu şanzumanlar ömürlük aşınmayan zincirli şanzuman peryodik bakımları çok önemli ama.

Aktaracağım izlenimlerim bu kadar. Almayı düşünüyorsanız olumsuz yorumlara aldırmayın hatta imkanınız varsa 1-2 gün kullanıp karar verin.

Saygılarımla.

• bu arada aracım 26-27 kuruş yaktı..
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.