Şimdi Ara

HONDA CR-V 1996-2001 MODEL ILK KASA KULLANICILARI (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
15
Favori
59.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Benim bildiğim kadarıyla 2000 modellerde 1,6 motor seçeneği yok. Araç HR-V olabilir.
  • Arkadaşlar,
    Aracı aldığım tarihten bu yana çok fazla kullanmadığım, 6 ayda 1,000 km civarında bir yol katettiğim araçta çok fazla yakıt ölçümü yapma fırsatı bulamıyordum. Ancak bugün hafta sonunu Trakya tarafında bir tur atarak geçirme fırsatı buldum. Bu gün, full depo ile çıktığım yoldan, dönüşte tekrar fullediğimde (LPG) aşağıdaki sonuç ortaya çıktı.

    Katedilen yol: 211 km.
    Alınan yakıt: 57,50 TL
    Yakıtın litre fiyatı: 1,96 TL/LT
    Toplam yakıt miktarı: 29,33 LT
    100 km.'de tüketilen yakıt miktarı:13,90 lt (yaklaşık 14 lt/100 km.)
    Km'de tüketilen yakıt fiyatı : 0,2725 TL/KM (yani 27,5 krş) 28 ŞUBAT 2016 1,96 TL/LT LPG fiyatlarıyla.

    Aracı ilk aldığımda da yakıt hesaplamalarımı yazmış ve buna yakın ölçümler gözlemlediğimi paylaşmıştım.

    Ancak; çeşitli forumlarda ya da araçlarını satan arkadaşların bazılarının açıklamalarında km'de 25 krş cıvarı (şehiriçinde) tüketimlerden sözediyorlar. Benim ölçümlerime göre İstanbul şehiriçinde 33-35 Krş'dan aşağı yakmıyor. Aracın deposu 42-43 LT LPG alıyor, 265-275 km arası ŞEHİRİÇİNDE YOL YAPIYOR. Bu durumda yakıtın litre fiyatının değişkenliğini bir tarafa bırakacak olursak, ŞEHİRİÇİNDE 100 KM.'DE ORTALAMA 15,5-16,5 litre arası LPG tüketimi var. Araçta takılı olan kit Landirenzo marka. Araç, 100.700 km.'de , ekstra ağırlık, modifikasyon yok. Ve kesinlikle yük olmadan, sadece ben oluyorum araçta.

    Araçta, 1999 model nisbeten eski bir teknoloji motor var, ekonomi beklentisi 2016 model araçlardaki kadar mutlaka değil, ancak; hacim, ağırlık, 4 ileri otomatik şanzuman gibi parametreler gözönüne alındığında bu sonuçlar normal midir? Yoksa benim aracımda, LPG kitinden kaynaklanan ya da buji, hava filtresi gibi iyileştirilebilir/bakılmalı denilecek bir durum mu var?

    Yorumlarınız ve katkılarınız için teşekkürler,
    Sevgi ve saygılarımla,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erentalya -- 28 Şubat 2016; 22:57:33 >




  • Hocam şehir içinde 25 kuruş yakıyor diyen şehir içi kavramından uzak. O değerler mümkün değil bence. Benim araç 2000 model ve kondisyon vs çok düzgün. Şehir içi 32 kuruş yakıyor ve trafik ışıklar hariç akıcı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada aracimin ışıklar açıkkontak kapalıyken kapıyı açınca uyari sinyali oluyordu. Artık o uyarı sesi gelmiyor. Sebebi ile ilgili yorum yapabilecek olan var mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fenermaniac kullanıcısına yanıt
    Kapı ve bagaj açık uyarısı veren, içerde tavan ve bagaj tavan lambasını devreye sokan 5 adet kapı mandalları var. ''L'' şeklinde sürgülü bir sistem (ray üstünde) hareket ediyor. İsterseniz bu sistemdeki tüm parçaları (5 adet) WD-40 ile yağlayarak sistemi komple bir bakımdan geçirin. Bakarsınız çözüm olur. Olmaz ise sigortalar ile ilgili bir araştırma yapın , o da olmadı? bir elektrikçiye müraacat yolu görünüyor. Alarm sesini çıkaran (buzzer) bozulmuş olabilir. Geçmiş olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erentalya -- 29 Şubat 2016; 19:14:31 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fenermaniac

    Hocam şehir içinde 25 kuruş yakıyor diyen şehir içi kavramından uzak. O değerler mümkün değil bence. Benim araç 2000 model ve kondisyon vs çok düzgün. Şehir içi 32 kuruş yakıyor ve trafik ışıklar hariç akıcı.

    Hocam, 1,96 TL/LT fiyatı ile, şehirdışı kullanımda bile mümkün görünmüyor. Kaldı ki agresif kullanma olmadan, tamamen sakin kullanımda ve makul sürat/yük ile. :))
  • özetle yakıt tasarrufunda sınıfta kaldık
  • caucass kullanıcısına yanıt
    Hocam, meşhur bir Çin atasözü der ki;
    Küheylan besleyen yemini düşünmez.
    Kaldı ki, bu atasözü sizin birçok forumda duymaya alışkın olduğunuz bir atasözü Kemal abi
  • erentalya E kullanıcısına yanıt
    Onun içinmi millet küheylanı alır almaz tüp taktırıyor...

    hatta artık fabrikasyon tüplü geliyor

    bana sorarsan tüp takılmış küheylana küheylan denmez.., kara kaçan daha uygun bir terim
  • caucass kullanıcısına yanıt
    Devir, çok yemeden fit görünmek üzere rejim devri Kemal abi,
    Sistem küheylana fazla yedirmeden, binicisine çok gezdirmek üzere kurgulanıyor.
    Karakaçan demeyelim de, slimfit küheylan daha uygun olur sanki?
  • Abilerim merhabalar,
    Öncelikle 10 yıldır bir Honda Cr-v sahibi olarak böyle bir konunun açılması beni gerçekten çok mutlu etti. Kendimi öksüz gibi hisseder olmuştum onca senedir bir cr-v kullanıcısı olarak. Çünkü neredeyse hiç doğru düzgün forum sayfası yok ya da ben hiç denk gelemedim. Konuyu şans eseri buldum ve bende hemen aranıza katılmak istedim.
    Aracım 99 model Honda Cr-v 2.0 İ-es bal köpüğü rengi bu akşam itibariyle tam 198000 km oldu maşallah. Yukarıda da söylediğim gibi araç 10 yıldır bizde. Ve yaklaşık 6 yıldır bizzat ben kullanmaktayım. Aracımdan çok memnunum bu güne kadar beni ufak tefek şeyler dışında hiç üzmedi. Bakımlarının bile çoğunu elimden geldiğince kendim halleder oldum öyle bütünleştik nam-ı değer cevriyemle
    Siz değerli Cr-v Gen1 kullanıcılarına da elimden geldiğince bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışmak isterim. Aynı şekilde sizlerinde başınızı ağrıtabilirim ufak tefek sorularımla şimdiden özür dilerim bunun içinde.
    Herkese iyi forumlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sayın Kaanaydın,
    Bizden eski ve tecrübeli bir ilk kasa CR-V kullanıcısı olarak aramıza hoş geldiniz.
    İnanıyorum ki, geriye dönük 10 yıllık kullanıcı olarak size soracağımız ya da tecrübenizden yararlanacağımız çok konular olacaktır.
    Gördüğünüz gibi forumumuz ''şimdilik'' çok kalabalık.
    İlerde daha kalabalık olduğunda yer bulamayacaksınız buralarda, şimdiden bir sandalye kapmanız iyi oldu.

    Aramıza tekrar hoş geldiniz, keyifli ve kazasız/cezasız sürüş dileklerimizle,




  • Herkese selamlar..araniza katılmak üzereyken böyle bir konuya denk gelmek benim için iyi bir şans oldu.
    Benim sorunum daha doğrusu sorun demeyelimde kararsiz kaldığım nokta şu an 1999 model 1.4 otomatik civic sahibiyim araç 2 senedir bende şükür hiç bir problem yasatmadi bana.ama ailemin kalabalık olması (3 çocuk olunca😂)arabanın alçak olması sıkıntı yaratabiliyor.sim ısrarla yüksek araba istemesi ve benimde Honda sevdam beni bir crv alma noktasına getirdi.
    Kararsız kaldığım nokta bütçe nedeni ile max 30-32 lira kadar cikabiliyorum.yani 2000 model crv alabiliyorum.yani araban 1 yaş genclesmis olacak ama cebimden yaklaşık 10000 tl para çıkacak..
    Hatta şu an bakmakta olduğum bir araç var..yorumlarınızı sevinirim..herkese hayırlı günler.

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-honda-aciil-satilik-temiz-honda-cr-v-2000-model-297755263/detay/

    edit:bir sorumda arabanın güvenlik donanımı ile ilgili..araçta abs,hava yastığı gibi donanım varmı..??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaanim -- 7 Mayıs 2016; 12:04:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sayın kaanim,

    Tercihinizin size ve sevdiklerinize ''hayırlı, uğurlu ve keyifli '' olmasını temenni ederiz.

    Araçlarda ABS ve 2 adet (önde) hava yastığı var. (1996-2001 modellerde)

    Linkdeki araç gayet güzel görünüyor, resimlerden yorum yapmak kesinlikle doğru olmaz, ancak sağ ön çamurluk ve far sanki biraz sıkıntılı gibi göründü bana.
    Sahibiyle görüşüp, ekspertiz yaptırarak alınabilir.

    Almadan önce lütfen yukarda yazmış olduğum ''checklist'' i lütfen dikkatlice okuyacak olursanız, sorduğunuz soruların (ve sonrasında karşılaşabileceklerinizin tamamını orada göreceksiniz.)

    Sevgi ve saygılarımla,
  • Merhaba,
    Aracı aldığım günden bugüne değin, gerek aracın tam olarak hazır olmaması, gerekse zaman nedeniyle uzun yolda kullanma fırsatı bulamamıştım.

    99.400 km.'de aldığım araç çoğu bakıma götür-getir, parça peşine git, orasına baktırmaya götür, burasını yaptırmaya götür derken 9 ayda 101.491 km.'ye gelmiş.
    Yapılan 2,000 km.'nin 1,000'sini bu işler için yaptığımdan eminim.

    Aracın komple dış boyası da yapıldıktan sonra, sıra geldi bir uzun yol yapmaya.

    29 Mayıs Pazar günü 16:00'da İstanbul Bahçelievler'den yola çıkıp, 19:00 da (60 km.) yol katederek Çamlıca Gişelere ulaştık.
    Varış yerimiz, Kayseri. Çarşamba gündüz dönüş planlaması.

    İstanbul'dan full depo LPG ve Yarım depo benzin ile yola çıkıldı.

    Tem otobanı Bolu Dağı Tüneli Ankara yönü (tek tüp) bakımda olduğu için, Kaynaşlı Gişelerden dağ yoluna devam. Tırmanmaya başlamadan önce hemen sağda istasyondan 1,85TL/LT fiyatı ile depo fullenir. 254 km/27 lt LPG =50 TL/*/*/100 Km/10,62 LT. /*/*/*POMPA FiYATI iLE =0,196 TL/KM, (19,5 Krş.)

    Sonraki yakıt ikmalini Ankara Ümitköy'deki bir istasyondan yaptık 1,98 tl/lt , 207 km/23,5 lt LPG=47 tl*/*/*/*100 KM/11,35 LT*/*/*/* 0,23 TL/KM. (23 Krş.)
    Hava karardığı için ve biraz tırmanış parkuru ve biraz yoklama: Çok yaktı

    Ankara'da akraba ziyareti tamamlanır, gece 02:00'da yola revan olunur.

    102.217 km.'de (İstanbul'dan çıkalı 726 Km. son yakıt alışımızdan sonra 265 km. yol katetmişiz. 1,89 LT/TL fiyatı ile, 31,36 LT LPG ile yakıt 60 Tl ödenerek fullendi.
    265 KM/31,36 LT/LPG=60 TL/*/*/100 KM/11,83 LT/LPG*/*/*/0,2264 TL/KM (23 krş)

     HONDA CR-V 1996-2001 MODEL  ILK KASA KULLANICILARI

    Kayseri'ye varıldı. Talas, Reşadiye Mah. Kale içi, Erciyes Üni. kampüsü, Kayseri Lisesi (Milli Mücadele Müzesi), Hayvanat Bahçesi, Melikgazi semti bolca turlandı ve fotoğraflar anılarla birlikte arşivlendi.

    Çarşamba günü, 11:40'da 102.410 km.'de başlayan dönüş yolculuğumuz, mola vermek için dönüşte yine Bolu Dağı (eski yol) kullanılarak 103.203 km.'de 22:30'da İstanbul'da sonlandı.

    Aracı aldığım tarihten bugüne değin neredeyse hergün, bir yerlerini, yapmam ya da yaptırmak için uğraşarak sarfettiğim; zaman/emek ve masrafın karşılığını aldığımı düşündüğüm keyifli bir yolculuk oldu.

    Toplamda bu seyahat için 1712 km. yol katettim ve 360TL'lik yakıt (LPG) harcadım. E?er bölecek olursanız, km'si 21 krş. yakıt tüketimi olduğunu göreceksiniz.

    Fakat bu rakam bir ölçü olarak değerlendirilmemelidir. Özellikle TEM Ankara yolu üzerinde ''işine gelirse?'' 2,43-2,38 tl/lt LPG fiyatlarıyla bu rakamları görmek pek mümkün görünmüyor. Eğer mümkün olabilse? ve görebilsek (KIRIKKALE CıVARINDA sanırım KALE GAZ grubunun istasyonlarında 1,77 TL/LT LPG) rakamı daha da aaşağı çekmek mümkün. (sakin ve akışına bırakarak,YOKUŞLARDA SÜRAT DÜŞMESİN DİYE SÜREKLİ YÜKSEK DEVİR KULLANMAYARAK, tatlı sert) bir sürüş sergilendiğinde ortalama 100-120 km/h süratleriyle 100 KM'de 11-12 LT LPG tüketimi görülüyor. Sürati düşürerek, 80-100 km/h aralığında bu tüketimi daha da aşağı çekmek mümkün. Ama o zaman da yol bitmiyor ki yahu. Aracınızın km.'de TL olarak yakıtını hesaplarken yakıtı aldığınız fiyat ilk parametre oluyor. Şöyle ki; 100 km'de 11 lt LPG, 2,30tl'den olursa km'de 25 krş, 1,77 tl/lt den alırsanız 19,5 krş. olur. Aracın yaktığı miktar değişmiyor, ödediğimiz miktar değişiyor.

    Son olarak, oldukça sakin kullandığım ama zaman zaman geçişlerde ve bomboş yol inişlerinde 120 km/h'ı geçtiğim birkaç çok kısa an oldu. Umarım, arkadan mektup ya da mektuplar gelmez. O zaman bu kadar yakıt hesabı sil baştan olur.

    Tüm kullanıcıların keyifli, kazasız ve cezasız, sürüşlerle kullanmaları dileğimle,

    Sevgi ve saygılarımla

     HONDA CR-V 1996-2001 MODEL  ILK KASA KULLANICILARI
    ı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erentalya -- 2 Haziran 2016; 22:13:44 >




  • hayirili cumalar
  • caucass kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    1824 km uzun yol seyri, 1,79-2,04 TL/LT LPG fiyatlarıyla 410 TL yakıt tüketilmiştir. Km'de ortalama 0,224 TL/KM. 11 LT/100 KM. olarak bir kez daha ölçüm yapılmıştır.

    Bilgilerinize sevgi ve saygılarımla,
  • 1998 model honda crv ile aranızdayım
  • Tüm arkadaşlara merhaba,
    günlerdir forum geziyorum ama burada çok detaylı ve yararlı bilgiler buldum, emeğinize sağlık.
    bir kadın kullanıcı olarak hep kucuk arabaları tercih ediyordum ama bugün cr v 98 deneme sürüşü yaptım ilk defa, çok keyifliydi, biraz araştırıp öyle karar vermek istedim.
    baktığım araç 185 binde 32.750 den 31 bin e düştü sahibi, piyasası bu şekilde sanırım, yarın test e sokup
    bir iki ustaya baktırayım diye düşünüyorum, fikirleriniz nelerdir?
  • Merhaba bende de 1998 model Honda crv var.3 senenin üzerinde biniyorum.gaywt memnunum.tabi bu aralar maddi sıkışıkliktan dolayı satılığa çıkarttım.basit bir iki konu söyleyeyim.gunluk şehir içi biberin ve km de 35 kuruş yakar.sehir dışı 25 kuruş.daha aşağısını ben göremedim.araciniz hakkında ufak tefek sorunlarda yardımcı olmaya calisirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.