aşağıdaki ürünleri aldım, iyi mi ettik kötü mü ettik artık illa ki çok geç ama yorumlarınızı duymak isterim :)
araç honda civic sedan 2010 cyclone double din ana ünite ... aracı alırken almıştım coax ve mid için hertz ice 150.4 anfi 4 kanal ...4 ohm 75w - 2 ohm 100w rms ... 219 tl mediamarkt öne hertz esk 165 mid bass takımı 100w rms ... 269 tl + 5 tl kargo arkaya hertz hcx 165 coax 100w rms ... sanal pazar aksoy tuning ... 296 tl + 5 tl kargo
sony gtx121ls 30 cm slim kutulu subwoofer ... 300w rms ... n11.com ... 193 tl + kargo şu an bilinmiyor (ürün yolda:) sub için hertz ice 1500d mono anfi ... 4 ohm 580w rms ... mediamrkt ... 300 tl + 5 tl kargo (ürün yolda) netex 4ga kablo kiti + 2 farad netex kapasitör
sorularım:) 1- elimde hama'nın kabloları da var, acaba hangi rca'ları kullansam, illa ki 2. anfi için rca lazım, acaba netex içindekini mi kullansam yoksa tamamı hama mı kullansam :)
2- montaj için istanbulda uygun fiyatlı bir yer biliyormusunuz?
3- 4 kanal olan anfi min 4ga, mono olansa max 4ga istiyor, umarım sorun çıkmaz, ne dersiniz? mono olan 2ga-4ga, 4 kanal olan 4ga-6ga istiyor
4- netex kitte 2*80 amper sigorta varmış (1 adet 100 amper de akünün oraya galiba), 4 kanal anfi 60 amper, mono olan 150 amper kitapçığa göre istiyor, 80 amperler ne olacak, ne yapalım :)
5- 4 kanal anfiyi 2 ohm da mı çalıştırsak? 2 ohm olursa 100w verecek, hoperlörlerin değerini anca yakalayacak, sorun çıkar mı acaba?
quote:
Orijinalden alıntı: amdfanatic
merhaba arkadaşlar,
aşağıdaki ürünleri aldım, iyi mi ettik kötü mü ettik artık illa ki çok geç ama yorumlarınızı duymak isterim :)
araç honda civic sedan 2010 cyclone double din ana ünite ... aracı alırken almıştım coax ve mid için hertz ice 150.4 anfi 4 kanal ...4 ohm 75w - 2 ohm 100w rms ... 219 tl mediamarkt öne hertz esk 165 mid bass takımı 100w rms ... 269 tl + 5 tl kargo arkaya hertz hcx 165 coax 100w rms ... sanal pazar aksoy tuning ... 296 tl + 5 tl kargo
sony gtx121ls 30 cm slim kutulu subwoofer ... 300w rms ... n11.com ... 193 tl + kargo şu an bilinmiyor (ürün yolda:) sub için hertz ice 1500d mono anfi ... 4 ohm 580w rms ... mediamrkt ... 300 tl + 5 tl kargo (ürün yolda) netex 4ga kablo kiti + 2 farad netex kapasitör
sorularım:) 1- elimde hama'nın kabloları da var, acaba hangi rca'ları kullansam, illa ki 2. anfi için rca lazım, acaba netex içindekini mi kullansam yoksa tamamı hama mı kullansam :)
2- montaj için istanbulda uygun fiyatlı bir yer biliyormusunuz?
3- 4 kanal olan anfi min 4ga, mono olansa max 4ga istiyor, umarım sorun çıkmaz, ne dersiniz? mono olan 2ga-4ga, 4 kanal olan 4ga-6ga istiyor
4- netex kitte 2*80 amper sigorta varmış (1 adet 100 amper de akünün oraya galiba), 4 kanal anfi 60 amper, mono olan 150 amper kitapçığa göre istiyor, 80 amperler ne olacak, ne yapalım :)
5- 4 kanal anfiyi 2 ohm da mı çalıştırsak? 2 ohm olursa 100w verecek, hoperlörlerin değerini anca yakalayacak, sorun çıkar mı acaba?
1- steryo amfi düşük gelicek bass içinde bass amfisi fazla gelicek. 2- taktıracağın kişi zaten kablo işini halleder kafana takma 3- teybinde umarım 3 rca çıkışı vardır eğer yoksa 1 rca çıkışını direk sub a diğer 2 tanesini de steryo amfiye taktır. 4- sigorta olayını 100 amper akünün oraya takılıcak basların üzerinde sigorta vardır 5-sen 4 ohm sür sıkıntı olmaz sadece tam besliyemezsin keşke o amfi yerine jbl gto 1004 alsaydın
son olarak sistem kötü değil ileride iyileştirmeler yapabilirsin ama seni tatmin eder birde en az 60 amper akü olması gerekiyor
bugün aracımı bir tanıdık ustaya götürdüm, usta yalnız çalışan temiz dürüst biri, dedim bu aracı hiç söktün mü, yok dedi, sorunsuz sökme takma için garanti verirmisin dedim, yok dedi:) o zaman düşüneyim dedim, çıktım ...
sonra başka bir yere gittim, patrona ne tutar dedim, 150 ama sana 100 dedi, peki dedim, ekstralar çıkarsa alırız dedi, tamam dedim, sonra kapasitör taktık, ekstra rca kablosu taktık, abidik kubidik şeylerin yanında, taktığı ekstra parçaları da yazdı, 100 tl işçilik üzerine konanlarla 290 tl oldu, bende 100 tl diye girdik ne yaptın dedim, 250 tl verdim, tamam dedi.
o kadar çok eleman çalıştırıyorlardı ki şaşırmamak elde değil, 2 usta sürekli çalıştı, 2 kalfa çocuk, 1 çırak çocuk ortalarda yanlarında var, arada ustaların arkadaşları da gelip yanlarında duruyor, neyse patron biz bu araçlardan çok yaptık demesine rağmen plastik parçalar dört dörtlük olarak geri takılamadı ...
ayrıntılara gelecek olursam: anfiden 0 ga kablo ile orada güç ikiye ayrıldı, iki anfi için ayrı ayrı 4ga hat çekildi, diğer mono anfi ve sub 3 gün sonra takılacak, onlar için ekstra para vermeyeceğim, öyle anlaştık, tweeterlara küçücük crossoverlar takıldı ve anfiye direk gönderildi diye anladım, esk'nın cross'una yer problemli dedi, oraya bağlamadı, güç kabloları sağdan (üzerindeki plastik altta iki 4ga olunca eskisi gibi cuk diye oraya oturmadı) diğerleri soldan geçirildi, gürültü vs ses hatası yok, özenerek yaptılar, ayar için saat artık 21,30 civarı olduğu için çok fazla uğraşmadılar, açıkçası beni çok şaşırtan işte bu lafı ağzımdan çıkmadı, arkalardan beklediğim bas'ı alamadım, subwoofer gibi bas araçta yok, tamam bas sesi kaliteli, ayar ile insan sesi de daha etkileyici olacak, bunu anlayabiliyorum, sahneyi yolda olan sony slim subwoofer tamamlayacak gibi bana geliyor, iyi ki onu almışım, sesi açtıkça ses güzelleşiyor ve cihazlar biz buradayız diyor, burasını beğendim, açıkçası sesi açmayı özlemişim :) ses kısıkken bir numara yok ama açınca sistem varım diyor, ön ve arkalarda güzel bir uyum hissettim, bana umut verecek bir sistem oldu gibi geldi, adam belki de Madonna'nın cd'deki slow şarkısını hasbelkader kullandığı için oldu, bilgi olarak iyiler ama ayarda zayıflık gördüm, gerçi epey yoruldular, motordan içeri delik bulamadılar, deldiler :) şimdi hatırladım orayı silikonla kapatmayı unuttular :)
olaylar kağıthane civarında oldu ...
slim sub ve mono anfi de gelsin, foto çekip koyarım, bu arada sound magus ile hertz aynı anfiyi muhtemelen spl dynamics'e yaptırmışlar, kasaları aynı :) satıcıda sound magus vardı, satmak memnun oldukları bir ürünmüş... http://www.spldynamics.fi/products/amplifiers/ICE-series/ice-1500d-e.html
öndeki crosslara sadece esk'ların wooferları bağlı demek istemiştim, acaba tweeterları teybe mi bağladı diye düşünmüyor değilim, sorarız iki gün sonra, tweeterların haznesinin kapağı da cuk diye oturmadı, tweeterlar büyük geldi aracın orijinal yerine azıcık, 2-3 gün sonra o bölgeler üzerinde tekrar çalışacaklar ...