Şimdi Ara

honda cıvıc direksiyon kutusundan gelen ses (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
33.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: ALATBEY

müco kardeş bora honda benced artık eski özelliklerini kaybetmeye başladı benım basımada direksiyon kutusu sesinden dolayı senınkıne benzer olayLAR geldi malesef...senı onun ıcın cok ıyı anlıyorum...ALLAH insanı servislere dusurmesın

ya al birini vur ötekine ne zaman oturacak bu servis sistemi anlamıyorum neyse şu çıkan "özel sevislere de gidilince garantinin bozulmaması" yasası bunları adam edecektir ya adam olurlar fahiş fiyata satış yapmazlar insanlara adam gibi davranırlar yada herkes özel servislere kaçar.Rekabetin olmamasından dolayı hep bunlar 2 bayi içinde ankarada yeteri kadar müşteri var zaten bi müşteri kaybetmiş yada etmemiş çok umurlarında değil ama geliyor rekabet az kaldı

• Aman aman Hondas Bora'dan uzak durun. Annem oradan sıfır Civic aldı adamlar sıfır arabayı parça boya il vermiş. Değiştirene kadar neler çektik.
    Servisindende memnun kalmayınca Efe'ye geçtik.
    Aslında iyi bir özel servis bulup hesaplı oraya gitmek lazım. Yetkili servisler iyi para alıyorlar. Gelen afraç çok oluncada bazı durumlarda sallama iş yapıyorlar.
  • benim arabada da oldu .sol ön aks 'dan olduğunu düşündüğüm bir ses ve yolcu airbag kapağının altından bozuk zeminde tıkırtılar gelmeye başlamıştı..servise götürdüm ön akstan geldiğini sandığın ses direksiyon kutusundaymış orayı yağlamışlar sorun çözüldü.airbag kapağının altından gelen seside oralarda bişileri sıkılaştırmışlar öyle kestiler..2005LS
  • bu ses bendede başladı

EDİT: AMORTİSÖR PATLAKMIŞ orjinali 270 tl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 15 Nisan 2010; 11:19:56 >
  • Arkadaşlar, ailemle beraber arabamla (2008 model Honda CIVIC, elegance, VSA, ABS, EPS var) düz yolda 100 km/h hızla giderken frene dokunmamla direksiyonum ani olarak sağa dönmesi neticesinde şiddetli ve müessif bir kaza yaşadık. Hasar tespiti, expert incelemesi yapılmasına rağmen, kaza nedeninin açıklanamaması, sorularıma net bir cevap alamamam benim nazarımda durumun daha vahim olmasına sebep oldu.
    Hondanın kalitesine güvenerek böyle pahalı bir aracı almama rağmen, bu şekilde bir kaza geçirmem, benim hondaya olan inancımı ileri derecede zedeledi.
    Direksiyonun ani olarak sağa dönmesi konusunda bir fikri olan var mı?
  • arkadaşlar bu forumun acemisiyim ama bende de 2005- 90000 de honda civic var. direksiyon sona doğru dayanırken klink diye ses geliyor. bozuk satıhlarda nerden geldiği belli olmayan ön düzenden ses geliyor. ve sanki arkadan da geliyor gibi oluyor bazen. bütün bakımlarını bizzat başında bekleyerek yaptırdım. ön arka salıncak burçları, fren balata ve disklerini ner ne halt varsa değiştirttim. kasislerden geçerken garç diye ses geliyordu. uzun zaman çözemedik. ama sıvı gres aldım baktım sanayidekiler çözemicek ahreket eden hangi parçalar varsa hepsini sıs gresle yağladım. bir de araç hareket etmeye başladığında motorun oralardan bir titreşim sesi geliyor. ( gaza yüklenince ) diğer arabalarda ben rastlamadım.
    1. gıcırtı sesi kesildi
    2. sona doğru direksiyon dayanınca klink sesi geçmedi
    3. bozuk satıhlarda yine ön takımlardan ses gel,yor langır lungur. ( her haltını değiştirdikten sonra bile
    4. uuzun ve asfalt yolda kullanımı çok rahat
    5. onun dışında aldığım için memnun değilim.
    6. türkiye yolllarına kesinlikle uygun bir yanı yok ( asfaltların dışında )
    8. usta arkadaşlardan aldığım bilgilere göre de 2002-2005 model civiclerde bu sorun hep var dediler.

• ha bir de balata ve disklerim yeni olmasına ve rot balance ayarlarım yeni yapılmasına rağmen asfalt yolda frene basınca ( kaymak gibi olan asfaltta ) direksiyondan titreme geliyor ) rahatsız edici bir durum . kaza yapıcam diye korkuyom bazen. nedenini bilen varsa cevap yazsın.
  • frene basınca direksiyondaki titreme direksiyon kutusundaki boşluktan olur.eğer fren diskin ve balataların normalse.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesut-erden

ha bir de balata ve disklerim yeni olmasına ve rot balance ayarlarım yeni yapılmasına rağmen asfalt yolda frene basınca ( kaymak gibi olan asfaltta ) direksiyondan titreme geliyor ) rahatsız edici bir durum . kaza yapıcam diye korkuyom bazen. nedenini bilen varsa cevap yazsın.

Diskler eğrilmiş (yanmış).
  • Cevapları okuyunca yalnız olmadığımı anladım içim bir nebze rahat etti. Bende de 2005 HB var.Özellikle kış aylarında ve genelde küçük viteste tırmanırken ön taraftan lastik sürtmesine benzer bir gıcırtı geliyordu. Bazen de sanki ön tarafta çelik bir tel varmış ta geriliyormuşcasına ses oluyordu. Her zaman gittiğim servisten başka kalender bir usta olduğu söylenen herifin tekine gittim şaşmaz sanayide. Sesi dinledi ve alt tabla fişeklerinden ses geldiğini söyledi ve orjinali ile değiştirmek gerekir dedi. Lastikleride sökerken rot başlarınıda değiştirmekte fayda var dedi ve sesten külliyen kurtulmak için kabul ettik ve telefonda parça var dedikleri için EFE'ye gittik. Meğersem arkadaşar onlardan servis alırsak parçayı veriyorlarmış. Neyse 1 günlük askıda beklemeden sonra sipariş edilen parçaları aldık ve taktırdık. 550 TL. bayıldım ve evlat acısı gibi koydu ama neyse dedik. Aldık eve giderken aynı ses ! Döndük tamirciye söyledik, o zaman motor kulağıdır falan dedi. Adamın sevdiklerine gerekli iltifatta bulunup ordan ayrıldım.

Sonuçta burada okuduklarımdan sonra, her zaman gittiğim Şaşmaz'daki BHR Honda'ya gidip direksiyon kutusuna baktıracağım. İşlerini iyi ve disiplinli yapan bir özel servis. Ustası olmayanlara duyurulur. Bu arada bahsettiğim problemle ilgili tecrübesi olan arkadaşlardan da paylaşımlarını beklerim..

Bu arada web siteleride varmışhttp://bhrservis.com/index.php

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulerd -- 7 Şubat 2012; 22:10:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: funkmaster

Sarsıntıdan ötürü direksiyonun plastik tabakaya sürtmesi olabilir.

plastik tabaka dediğin milin paslanarak plastik aksamı aşındırması sonucu direksiyon milinde boşluk olmasını sağlar buda direksiyonda ses yağ kaçırma sertleşme gibi sorunlara neden olur. direksiyon kutusu araçların en hassas noktalarından biridir.ve çok kolaylıkla zarar görebilir.bu nedenle sizlere tavsiyem direksiyonu zorda kalmadıkça sağ ve sol dip yaptırmamanız hem direksiyonu hemde yönlendirme ekipmanlarına zarar vermiş olacaksınız

• quote:

Orijinalden alıntı: ALATBEY

bilgilendirmeniz için teşekkürler hafta başında servise götürecem bakalım ne diyecekler

hem servisten hemde özel servisten fiyat almadan yaptırma. çok fazla fiyat farkı oluyor ve aslında çok fazla yaptıkları bişey yok
  • quote:

hocam malesef sesde bir dei_iklik yok valla su ses için bir cözüm varsa cok seviniirm

ses tamamen kesilir . iyi bir usta bak ben birinin adresini vereyim ama sen yinede başkalarınada danış.www.hidrolikdireksiyon.com ama tek yere sormakla kalma bir kaç yerden fiyat al.
  • quote:

herkese yard1mlar1 için çok tesekkürler yar1n telefonla bir görüsecem

birde benim ustayı bir ara olmassa ankara uzakta olsa ankaraya kadar tamir edip yollayabiliyorlar direksiyon kutusunu.mesut usta 05358487656 bu adam çözer sorununu
  • Arkadaşlar 2007 Civic 1,6 elegance model araç aldık geçenlerde ama direksiyonu aşırı sert şehiriçi şehir dışı farketmiyor hatta uzun yolda gderken sarsıyor arabayı. Önce hidrolik yağına baktırayım diye servise götürdüm bu elektrikli dediler test ettile bilgisayara bağladılar bir arıza görünmedi oradaki aynı model araçlardan biriyle ben denedim o çok yumuşaktı biziim araca nazaran. Sonra usta randevu alın bir ara gelin arabanın amortisör kule bilyalarını yağlayalım dedi. O zaman düzelir mi dedik garanti veremem ama ondan olabilir dedi. Daha kesin konuşamayan adam bana onları yağlayalı diyor bir de araç bir gün boyunca serviste kalacak hem de yapacakları işin sonuç vereceğinden emin değil. Sizce durum nedir. Araç sürüş esnasında mesela viraj alırken yol düzleştikçe hafiften direksiyonu bırakınca küt diye dümdüz oluyor sanki biri elimden çekiyormuş gibi. Yolculukta kolunu yoruyor insanın şehir içi bile iki elle kullanmak zorundayız yani. Tek elle güç yetmiyor. Bu durumu yaşayan var mı. çözüm olur mu amortisör kule bilyalarının yağlanması.

• virazda ses gelmesi rot ayarıyla alakalı
    direksiyonun sert olması lastik ebat ( daha geniş tabanlı lastik)
    lastikhava basınçları düşük olabilir.
  • Arkadaşlar, 2003 Civic LS model var bende, 96.000 km'de.
    Yaklaşık 1 senedir direksiyon çevirmelerinden gıcırdama sesleri geliyor.
    Her zaman degil ama arada sırada sıklıkla yapıyor.
    nasıl çözerim bu sorunu?
  • takma kafana , gıcırtılı kullan
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.