Şimdi Ara

Honda CB125E Uzun yolda neye dikkat etmeliyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba.19 yaşındayım üniversite öğrencisiyim bir dahaki döneme KTÜ'ye geçiş yapacağım.
    Daha önce hiç uzun yol yapmadım maksimum 100 km uzaklıkta bir yere gitmişimdir.Sürüş Gözümü karartıp bu eylül ayında Bandırmadan Trabzona gideceğim.Sorum şu teknik olarak nelere dikkat etmeliyim yola çıkmadan önce ne yapmalıyım bu konularda motorumu bilen büyüklerimden fikir edinmek istiyorum. Bir diğer konu zaman sınırım yok bir hafta on gün falan sürebilir yolculuk duraksayarak gitmek istiyorum gittiğim şehirleri gezmek istiyorum. Nasıl bir rota önerirsiniz bu konuda nelere dikkat etmeliyim.Fikir ve tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden çok teşekkür ederim.

• motosikletinin genel bakımını yaptırt yeter.honda cbe sorun çıkartan bir motosiklet değil. 100 kmde bir mola verin yoksa sele ağrıtmaya bşlar
  • Bi 3 5 gün önce bakıma götür bakım sonrasında ne olur ne olmaz yolculuk arasında süre bırak bi deneme fırsatı olsun malum servisler birşeyi sıkmayı unutuyor, gevşek bırakıyor vs. o yüzden hemen servis sonrası yola çıkmamak gerek. Balıkesir Trabzon arası 1000 km den fazla olsa gerek 125 cc motorla bi kerede o yolu gitmek zor arada bi gün dinlenebileceğin bi rota çizmeni tavsiye ederim. Ben sık sık 550 km yol yapıyorum yaklasık 7 8 saat sürüyor ilk bahar ve son baharda 8 saatten fazla gidilmiyor fazla sıcaklık değişiminden dolayı şayet yazın gidersen bi günde 700 800 gidebilirsin tabi çok yorucaktır. Yolu tam ikiye bölecek bi yerleşim yerinde bi pansiyonda bi gece kalırsan o yol tamamlanır fakat baya zor olur senin için 550 km benim gözümde büyüyor sürekli o mesafeyi tahmn dahi edemiyorum.
    Ufak tamir çantası Jantı sökebilecegin anahtar yama kiti alırsan iyi olur ben hiç almadım yanıma süreklide gidiyorum ama bi gün patlarsa efsane işe yarar.
    sürekli titreşim rüzgar vs yanına tatlı, su vs alman lazım bazen insanın molada tansiyonu düşüyor.
    Yağmurluğun yoksa çöp poşeti bant çok işe yarar. Hava soğuk olursa gazetede çok işe yarıyor kıyafet içine koyunca.
    Yedek kıyafet, ince ince kat kat.
    Biber gazı vs güvenlik
    harita.
    Liste baya uzayabilir. Eşya götürmen gerekmeyecekse otobüse vs verecekcen çadır tulum vs da konulabilir.

• zibidi gonzales kullanıcısına yanıt
    Bende öyle düşünmüştüm
  • Dreie kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim zaten yolu bir haftada falan gitmeyi düşünüyorum Eskişehir Ankara üzerinden mi gitsem yoksa denize paralel mi gitsem ona karar veremedim ama söyledikleriniz işime yarayacaktır sağolun
  • denizin ordan git bence. bolca mola ver en azından 150-200km de 1 bi 5-10 dk dur. çadır alıp bi yerde kamp yapabilirsin 1 gece. yanına silah alabilirsin.
  • Ben Eskişehir'liyim gerçekten güzel yer fakat Esk-Ank-Sams tarafından gitmek zorunda kalacaksın burada yollsr dümdüz ve heryer çöl gibi malum iç anadolu. Motor hacmi küçük, düşük hızda gitmek zorunda kalacaksın ve dümdüz yolda rahatsız eden çok olabilir kimse rahatsız etmesede çok fazla sıkılırsın dümdüz. Karadeniz tarafından daha zevkli olacagını düşünüyorum en azından kamp kuracak yer bile bulmak çok daha kolay olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İlginiz için teşekkür ederim inşallah stajımdan dönünce yapacağım bu işi :D
  • silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AhoySailor -- 15 Nisan 2016; 8:48:16 >
  • silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AhoySailor -- 15 Nisan 2016; 8:47:34 >
  • Arkadaşlar a1 ehjliyet alıcagım 14mayıs sınavı ile birlikte. mondial mh 125 drift aldım..fakat silindir hacmi 135.cc ve 9.5 kilowatt a1 125.cc destekliyor 10.cc fark var ve şuandan itibaren motor alamam.Polisler sıkıntı çıkarırmı ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.