2006-2007 model Honda Accord, Toyota Avensis, Peugeot 407 ve Volkswagen passat arasında kaldım.
Performans, konfor, güvenlik açısından hangi araç daha iyidir?
1.6 larını önermeyin otomatik düşünüyorum.Passat'ın 1.6 sının çok ağır kaldığı söyleniyor mesela.Avensis içinde öyle.Ağır kasaları kaldırmıyormuş 1.6 lar.
Lpg veya dizel düşünmüyorum.Fazla km yapma gibi bir durumum yok.Haftasonları ve yaz tatillerinde kullanılacak araç genellikle.Bu sebepten dolayı yakıt önemli değil.
Hangisi iyi bir d sınıfı araçtır.Başta mazda olmak üzere diğer marka ve modelleri düşünmüyorum.Bu dört araç içinden en mantıklısı hangisidir sizce?
Araba alırken mutlaka bu siteden görüş almak gerek diye düşünüyorum :).
2.0 düşündüğümü de ekliyim.
Otomatik olsun demişsin. Honda Accord bana göre en iyi secim.
Bence Passat en mantıklısı. Satmak istediğiniz an değer kaybı olmadan satarsınız. Konfor konusunda da diğerlerinden daha iyi.
passat ve honda ya bindim diğer araçlara hiç binmedim. şunu söylemeliyim kesinlikle honda. bana passata göre daha konforlu geldi. ve yüksek hızlarda daha çok güven veriyordu.
o seçenekler içerisinden kesinlikle honda accord
quote:
Orijinalden alıntı: osencag
Bence Passat en mantıklısı. Satmak istediğiniz an değer kaybı olmadan satarsınız. Konfor konusunda da diğerlerinden daha iyi.
performans güvenlik ve konfor açısından demiş 2. elden bahsetmemiş .
mazda 6 neden düşünmüyorsun.kıymeti bilinmeyen araçlardan .2006-2007 di alacağına 2010 model alabilirsin.
ayrıca aynı model passatla avensis arasında en az 10.000 tl fark var.
ne kadar peugeot markasını sevsemde bu kıyaslamada peugeot 407"ye yer yok
2.0 d4 motor avensisteki satarken sorun lpg takılmıyor diye satışı ağır birde d segmenti ilk olarak benzinli olacaksa hafta sonu ve yaz tatili ise sadece avensis oto vites sözkonusuysa da accord sorunsuz passat harcanan paraya yazık az donanım cok para avensisi ve accordu passata nazaran 15 bin daha ucuz alırsınız artı donanımlarıda olur avensis 150 beygirdir alt devirlerde daha canlıdır accord 155 beygir dir oda yüksek devir çeviren motora sahip konfor avensis performans accorddur.
Arkadaşım benim kalemimden araçlar yazmışsın, hangi 3 kişinin sığamadığı araca 40-50 bin lira versem acaba diye konu açmadığın için tebrik ediyorum
407 kullandım 2.0 dizeli gayet kuvvetli, gayet sağından solundan ses gelen ve gayet arıza çıkaran bir araç. O bilgi ekranından hiç arıza mesajı eksik olmuyor.
Passat 2.0 benzinli kullanmadım ama tdi gayet başarılı ivmeleniyor, ama malum dsg arızası falan çok geziyor dillerde.
Avensis hakkında uzaktan yakından fikrim yok ve tip olarak çok basit duruyor (şahsi görüşüm)
Accord' a gelince, iki hafta kadar kullandım. Lpg olduğu halde mükemmel ivmeleniyor çok rahat ve sorunsuz bir araç.
Başka araç tavsiyesi istememişsin ama bir de s60 bak derim.. 20T veya 2.3T5 test edersen bu 4 aracı da eleyeceğinden eminim..
2006-2007 model makyajlı kasa bir Accord sizin aracınız olur.
Önler ısıtmalı, elektrikli deri koltuklar.
Sunroof.
VSA (ESP).
Xenon farlar.
Motor şanzıman uyumu çok iyi.
Sorunsuz.
Performanslı.
Eksi nokta olarak iç mekanının D sınıfı standartlarından biraz daha küçük olması söylenebilir.
Şimdiden hayırlı olsun.
Accord önde gidiyor sanırım bunlar arasında.Mazda düşünmüyorum.O kasa hoş değil yoksa tüm d sınıfı araçları inceledim bakmadığım kalmadı.Son olarak bu 4 ü içinden bir tercih yapıcam.
Volvo s60 elbette hepsinden 2 adım ötede.Ama fiyat parçaları v.b de bir kaç adım önde.O yüzden s60 düşünmüyorum.Volvo kalitesine bir şey söyleyebilecek birini daha duymadım :).
Hay sizin 2. eldeki değer kaybınıza ya. Ne vw'miş 2. elde 2. el başka almak için neden yokmuş gibi sadece bunu öne sürüyorlar.
Accord sizin tercihiniz hocam. Diğerlerine gerek yok.
Hocam siz bütçe belirlediniz mi?
İkinci el konusunda şöyle bir tezim var benim; Sahibinden.com sitesinde bir arabadan ne kadar fazla varsa, arabanın satılma şansı o kadar düşüyor. Satılabilmesi için fiyatı çok düşük tutmak gerekiyor. İnsanlar genelde araba alacakları zaman ucuzdan pahalıya doğru sıralama yapıyor, ilk sıradaki araçlarda genelde pert kayıtlı ya da komple boyalı vs. oluyor. Yani bence vw çabuk satılacak diye birşey yok. S60 ımı satarken arabanın ne zaman nasıl satıldığını anlayamamıştım. S60 tan hemen önce 1.8T passatım vardı, onu 6 ayda satmıştım.
Yedek parça olayına gelince ben volvoyla honda arasında ya da vw arasında uçurum olacağını sanmıyorum. Yakıt konusunda da aynı fikirdeyim.
passat oyle bısey oldu kı herkesın altında bı tane var en basta araban sana bıle cekıcı gelmez cunku gozun alısmıs fransızlara yanı peugeot'a hıc bulasma derım accordun o kasası cok basarılıydı gerek motor gerek konfor gerek ıkıncı el ben olsam accordu alırdım olmadı avensisi japonlardan sorun cıkmaz
Honda Accord Avensis kasasindan kaybediyor, 407 Fransiz, Passat ise VW yuzunden her zaman ederinin cok ustunde olmustur.
Passat veya Accord derim...
honda accord 2.0 motoru oldukça performanslı kullanımma dayanarak söylüyorum kasa olarakta güzel bir kasası var aracın yanlız donanım olarak üstün olsun diyorsanız 06 07 model passat 2.0 fsi highline bakın derim
2000 motor olduğundan hepsinin türkiyede değer kaybı yüksektir passat içinde geçerli sıralamam şöyle: passat accord 407 avensis
aslında accordu görsel olarak 1.sıraya koymak gerek motor şekil şemal ilgi çekiciliği olarak güzel ama türkiyede bunlar 2. planda kalıyor vw nin yeri türkiyede daha iyi 2. eli biraz daha hareketli avensisi ise dış tasarımından dolayı en sona koydum
2. el değer kaybı ve yakıtı pek önemli değil.Çünkü keyif için alıyorum arabayı.Dediğim gibi haftasonları ve yaz tatillerinde kullanırım.Bu yüzden öncelik 2. el veya yakıt değil.
Avensis ve özellikle 407 tavsiye edilmiyor pek.
Konfor yönünden accord ile passat ı nasıl değerlendiriyorsunuz peki?Passat biraz daha geniş sanırım.
Ayrıca passat highline donanım olarak çok iyi fakat o ön konsoldaki ahşap kaplama o kadar demode durmuş ki resmen soğuttu beni araçtan.Yakışmamış bence.O yüzden pek düşünmüyorum highline.
Honda Accord diğer araçlardan daha konforlu daha kaliteli daha sorunsuz bir araç.
Performans olarakta çok iyi bir araç.Ayrıca orda VW Passat ve Honda Accord varken diğer araçların işi yok