Şimdi Ara

.:: HONDA Accord Kulübü ::. (725. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21.213
Cevap
141
Favori
1.353.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 723724725726727
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    dostum kumandaya basınca tüm kapılar kitleniyor sadece sol kapımı kitlenmiyor eğer öyleyse aynısı benimde başıma geldi ve bildiğim accordlarda kronik bir sorun bu beninde sağ ön kapı kumandaya basınca çalışmıyordu sanayide kilitçiye 70 liraya yaptırdım söktü temizledi motoru bir şeyler yaptı şun tıkır tıkır çalışıyor. aracın kendini kilitlemesi olayına gelince eğer bagajı falan açarsan kısa sürede kitliyor kendini ama kapıları açarsan ya kilitlemiyor yada daha uzun sürüyor kitlenmesi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cem_ari

quote:

Orijinalden alıntı: m_alpay

Neyse ben birazı alıntı birazı kendimin bildiklerini anlatayım bi xenon far hakkında. Bilmeyenlere ve merak edenlerede yardımcı olur bu vesileyle. Öncelikle bi xenon far nedir ?
    Bi-xenon far :Çift işlevi olan bu far, hem kısa hem de uzun far ışığını bir xenon ampulüyle bir elipsoidal projektörden üretebilmektedir.
    Gelişen teknoloji sayesinde ateşleyici entegre edilmiş xenon ampul ve balast kullanılan bi-xenon farlar çok daha kısa sürede tam performans gösterebilmektedir.
    Far dizaynına veya üreticinin tercihine göre, uzun far yakıldığında veya selektör yapıldığında ayrıca bulunan halojen uzun farlar da bi-xenon'a ek olarak çalışabilmektedir.
    .:: HONDA Accord Kulübü ::.
    Yasal düzenlemelere uygun kısa ve uzun far ışık dağılımının elde edilebilmesi için projektör yüzeyinde performansa yönelik iyileştirmeler yapılmış ve daha büyük çapta mercek kullanılmıştır.
    Elipsodial projektör ile mercek arasında bulunan hareketli siper küçük bir motor ile yukarı-aşağı hareket ettirilerek ışık dağılımı değiştirilir, kısa+uzun far geçişi sağlanır. Elektromotor ve siper en az 50.000 defa sorunsuz çalışabilecek yapıda üretilmektedir.

Bütün işlevi Merceğin içerisindeki perde gerçekleştiriyor. Son resimdede görüldüğü üzere. @sicakyuz Gelelim sizin bi xenon motorlu kitlere 1 sayfa önce vermiş olduğunuz linki incelediğim zaman bi xenon mercekler ve H4 sellektör diyotu görüyorum. Sizin söylediğiniz mercek değişimi olmadan motorlu kit sayesinde farın bi xenon fara çevrilmesi. Bahsettiğiniz olay bi xenon değil çakma xenondan öte birşey değildir. Bi-xenon kitin özelliği değil tekrar ediyorum merceğin özelliğidir. Tahmin ediyorum bahsettiğiniz kit böyle birşey.
    İçerisindeki motor sayesinde sellektör yapınca veya kısa fardan uzun fara geçince ampulun ileri geri gidip gelmesi sayesinde menzilinin artması. Bu çinli abilerimizin yaptığı bir uygulamadır. Çokca duyuyorum bende aksesuarcılarda bi-xenon kit adı altında satılan çin malı ürünleri. Hiçbir fabrika çıkışlı Oem bi xenon farlı araçta bu şekilde bir uygulama yoktur. Bi xenon farda eskiden D2S tipi ampul kullanıyordu nedeni ise farlar kapalıyken sellektör atılmak istendiğinde halojen farların bulunmasıydı. Fakat son zamanlarda artık tek mercek kullanıyorlar.
    Bu yüzden D1S tipinde ballast ve ampul kullanılmaya başlandı. Bunun sebebi ise D1S tipi ampulun daha çabuk ısınıp en üst performansına çok daha kısa sürede gelebilmesidir. Gelelim Accord için maliyet kısmına. Accordlarda bilindiği gibi Zaten mercekli xenon var, bi xenon için sadece mercek değişimi yeterli olacaktır. Zaten hali hazırda D2S ballastlarımız ve D2S ampüllerimiz var. Sadece mercek değişimide işin ehilleri tarafından 300-500 lira arasına hallolur. Otomatik yükseklik çalışırmı ? Bunu sizin bir önceki sayfada adresini verdiğiniz ve selam söylettiğiniz benim çok sevdiğim farklı bir forum sitesindende tanıştığım cana yakınlığı ve engin bilgisini hiç esirgemeyen Ahmet Kasap beyefendinin sitesinden alıntı yaparak cevaplayacağım:" Mercek modifiyesi yaparsanız yükseklik ayarı kaybolur bilgiside yanlıştır. Normalde far yüksekliği ayarlandıkça içerideki parlak reflektör kısım hareket eder. Mercek modifiyesindede mercek bu bölüme takıldığı için yükseklik ayarlandıkça mercek yukarı aşağı hareket eder yükseklik ayarı eskisi gibi çalışmayı sürdürür." Merak ettiğiniz başka ne olursa ben bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışırım. İyi akşamlar.
    Edit: Haberdar et seçeneğinin eklenmesi.
    @sicakyuz

Verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkürler. Şu kısmı netleştirmek için soruyorum: Sadece mercek değişimi yeterli, mekanik herhangi bir aparat takılması gerekmiyor, doğru mu? Yoksa, "mercek değişimi" işlemi mekanik bazı işlemleri de mi kapsıyor?

Merhaba, mercek değişimi yetiyor başka hiçbir işleme gerek yok. Mercek icerisindeki perdenin hareket etmesi icin uzun far ( sellektor ) tetikleyince calismasi icin bir kablo cekiliyor o kadar. Herhangi bir elektrikci cok rahat yapabilir. Hatta siz bile yapabilirsiniz. Tek yapmaniz gereken sizin mercegin yerine uygun bir cift mercek arastirmaniz. O boyutlarda herhangi bir oem mercek fazlasiyla isinizi gorecektir. Valeo, bosch, hella, koito oem mercek markalaridir ve kazali luks arabalardan fazlasiyla cikma bulunabiliyor. Sizin en buyuk avantajiniz kurulu sistem oem xenona sahip olmaniz. Geriye Sadece mercegi degistirip bi xenon fara terfi etmeniz ve bu ayricaligi yasamaniz kaliyor. Fabrika cikisi merceksiz halojen fara sahip araclara bile uygulaniyor iciniz rahat olsun. Mercek takiliyor, mercege uygun mercek kapagi takiliyor, iyi bir xenon kit satin aliniyor, bir cift d1s veya d2s ampul satin aliniyor ve islem bitiyor. Sizde bunlarin tamami mevcut sadece oem mercek yerine bi xenon mercek montaji gerekiyor. Selamlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar aracımın far camlarında küçük çatlaklar var bundan önceki sahibi uzun yolda kullanmış aracı taş sekmelerinden dolayı dolayı ince çatlaklar var ne yapmam gerekiyor bu çatlakları gidermek için bir kaç arkadaşım far camını değiştir dedi fakat hiç denk gelmedim böyle bir şeye internettede bulamadım accord far camı falan yardım bekliyorum sizlerden arkadaşlar sizce ne yapmalıyım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alonewolf004

arkadaşlar araçlarımızın kısaları mercekli xenon bunların merceğini değiştirerek bi xenon yapmamız mümkünmüdür?
    hadi diyelim yaptık uzunları açtığımızda nasıl olur yani eski uzun halojen ampullerde mi yanar yoksa yanmamasını sağlarsak mantıklı mı olur?
    senede 1-2kez izne çıkarım onda da aracımla gece yolculuklarını severim hele ki aslan parçası oğlumda olduktan sonra geceleri daha çok uyuduğu için gece yolculukları daha keyifli benim için
    sizce neler lazım olabilir farları nasıl açabiliriz sadece mercekle bu iş çözülür mü her mercek uyar mı
    bu konuda engin tecrübeli ve bilgili arkadaşlarımızdan yardıma ihtiyaçım var

Bir yer atlamisim gormedim demin okuyunca farkettim. Eger hala merak ediyorsaniz ben kendi aracimda uyguladigim seyi anlatayim size bilginiz olsun. Ben bi xenon merceklerin montajini yaptiktan sonra uzun bir sure uzunlari yakinca halojen farlarda yanarak kullandim ek yanan halojen farlarin menzile mukemmel katkisi oluyor ( uzun farlarimda osram night breaker halojen modeliydi ). Sonra dusundum ne yaparsam istedigim zaman halojenler katkida bulunur ? Solugu elektrikci arkadasimin yaninda aldim araya bir role koyarak bu isi cozduk iceriye direksiyonun altinada bir anahtar cektik, anahtar on konumdayken uzunlari yakinca halojenlerde yaniyordu off konuma alinca sadece mercek uzun kisa yapiyordu sehir icinde off konumunda sehir disinda on konumunda kullaniyordum. Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_alpay -- 21 Temmuz 2013; 2:19:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: lionheart1905

arkadaşlar aracımın far camlarında küçük çatlaklar var bundan önceki sahibi uzun yolda kullanmış aracı taş sekmelerinden dolayı dolayı ince çatlaklar var ne yapmam gerekiyor bu çatlakları gidermek için bir kaç arkadaşım far camını değiştir dedi fakat hiç denk gelmedim böyle bir şeye internettede bulamadım accord far camı falan yardım bekliyorum sizlerden arkadaşlar sizce ne yapmalıyım.

Merhaba far diyince benim hemen ilgimi cekiyor. Yardimci olmaya calisayim. Kum zimpara dedigimiz zimparalar mevcut bunlarin 800, 1500, 2000, v.s numaralari mevcut. Bu numaralar sirasiyla uygulanmasi icin numaralandirilmis durumda. Eliniz yatkinsa internette aratin far parlatma kum zimpara diye set halinde satiliyor ve gene internette uygulama seklini paylasan arkadaslar var. İlk basta fariniz cok farkli bir hal alacak hatta mahvoldu diye uzuleceksiniz ama zimparalarin tamamini sirasiyla uygulayip bitince iciniz rahatlayacak. Zimpara isi bitince far parlatma urunleri var pasta seklinde bunuda suruyorsunuz. Eger cok derin degilse tas izleri piril piril olur farlariniz. Kararma, sararma, gunes yanigi hepsi gider fabrikadan cikmis gibi olur. Ben ugrasmam dersenizki sabir isidir iyi bir oto kuafore gidin onlar hallederler ben ugrasamam diyip isten anlayan bir oto kuaforune yaptirmistim. Aracimin farlarinda feci tas izleri ve hafiften gunes yaniklari vardi. Arabayi teslim almaya gittigimde arkadasa sen yapamadin gidip sifir farmi aldin karsidaki nissan bayiisinden diye espri yapmistim :) Farlarim sifir gibi olmustu. Selamlar.

• quote:

quote:

arkadaşlar aracımın far camlarında küçük çatlaklar var bundan önceki sahibi uzun yolda kullanmış aracı taş sekmelerinden dolayı dolayı ince çatlaklar var ne yapmam gerekiyor bu çatlakları gidermek için bir kaç arkadaşım far camını değiştir dedi fakat hiç denk gelmedim böyle bir şeye internettede bulamadım accord far camı falan yardım bekliyorum sizlerden arkadaşlar sizce ne yapmalıyım.

Merhaba far diyince benim hemen ilgimi cekiyor. Yardimci olmaya calisayim. Kum zimpara dedigimiz zimparalar mevcut bunlarin 800, 1500, 2000, v.s numaralari mevcut. Bu numaralar sirasiyla uygulanmasi icin numaralandirilmis durumda. Eliniz yatkinsa internette aratin far parlatma kum zimpara diye set halinde satiliyor ve gene internette uygulama seklini paylasan arkadaslar var. İlk basta fariniz cok farkli bir hal alacak hatta mahvoldu diye uzuleceksiniz ama zimparalarin tamamini sirasiyla uygulayip bitince iciniz rahatlayacak. Zimpara isi bitince far parlatma urunleri var pasta seklinde bunuda suruyorsunuz. Eger cok derin degilse tas izleri piril piril olur farlariniz. Kararma, sararma, gunes yanigi hepsi gider fabrikadan cikmis gibi olur. Ben ugrasmam dersenizki sabir isidir iyi bir oto kuafore gidin onlar hallederler ben ugrasamam diyip isten anlayan bir oto kuaforune yaptirmistim. Aracimin farlarinda feci tas izleri ve hafiften gunes yaniklari vardi. Arabayi teslim almaya gittigimde arkadasa sen yapamadin gidip sifir farmi aldin karsidaki nissan bayiisinden diye espri yapmistim :) Farlarim sifir gibi olmustu. Selamlar.

teşekkür ederin dostum zımpara işlemini biliyorum ama çatlaklar yüzeysel değil far camının için kadar işlemiş zımpara ile olucak gibi değil değiştirmekte istemiyorum açıkcası farları bu sebepten dolayı sanırım başka çaresi yok değiştirmekten

• quote:

quote:

quote:

teşekkür ederin dostum zımpara işlemini biliyorum ama çatlaklar yüzeysel değil far camının için kadar işlemiş zımpara ile olucak gibi değil değiştirmekte istemiyorum açıkcası farları bu sebepten dolayı sanırım başka çaresi yok değiştirmekten

Siz genede yeni bir cift far almadan once surayla bir gorusun. Bakarsiniz yeni far almaniza gerek kalmaz. Selamlar.

SEMPLEX
    Dumlupınar mahallesi Yumurtacı Abdibey Caddesi.Şerefler Sokak Göztepe sanayi sitesi.58/A Göztepe İstanbul0216 5653851 - 0555 3061378

• quote:

quote:

quote:

quote:

Siz genede yeni bir cift far almadan once surayla bir gorusun. Bakarsiniz yeni far almaniza gerek kalmaz. Selamlar.

SEMPLEX
    Dumlupınar mahallesi Yumurtacı Abdibey Caddesi.Şerefler Sokak Göztepe sanayi sitesi.58/A Göztepe İstanbul0216 5653851 - 0555 3061378

eyvallah dostum sağolasın yardımın için danışırım belirttiğiniz yere

• phx9999 kullanıcısına yanıt
    Yeni aracınız hayırlı olsun.....
  • lionheart1905 kullanıcısına yanıt
    ılgın ıcın teşekkür ederım ankaradamı bu usta pekı ankarada ıse yerını yurdunu verebılırmısın bırde K20A6 motorlar zıncırlımı oluyor
  • teray T kullanıcısına yanıt
    allah razı olsun kardeş teşekkür ederım
  • @cem_ari

Hocam anlıyorum ki biz m_alpay ile aynı şeylerden bahsediyoruz.

Biz "mercek" deyince sadece cam parçasına gidiyor aklımız fakat @m_alpay'ın dediği mercek ise tüm ekipmandan oluşuyor.

Yani mercek, duy, shield(perde dediğiniz sanırım bu), shield tetikleyen solenoid ve soketler...

Misal:

http://www.novelcar.com/asp/product/240/Hella-Bixenon-D2S-D1S-Mercek

En başta verdiğim link de buydu

• quote:

Orijinalden alıntı: sicakyuz

@cem_ari

Hocam anlıyorum ki biz m_alpay ile aynı şeylerden bahsediyoruz.

Biz "mercek" deyince sadece cam parçasına gidiyor aklımız fakat @m_alpay'ın dediği mercek ise tüm ekipmandan oluşuyor.

Yani mercek, duy, shield(perde dediğiniz sanırım bu), shield tetikleyen solenoid ve soketler...

Misal:

http://www.novelcar.com/asp/product/240/Hella-Bixenon-D2S-D1S-Mercek

En başta verdiğim link de buydu

Bi xenon kit deyince yalnis anlamis olabilirim. Cunku bi xenon kit degil mercekle alakalidir. Selamlar.

• Peki hocam Ahmet hocanın sattığı bu mercekleri takamıyor muyuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: sicakyuz

Peki hocam Ahmet hocanın sattığı bu mercekleri takamıyor muyuz?

Tabiki takabiliyoruz. Tek problem stock koito merceklerin boyutlarina uygun bi xenon mercek temin etmek. Ahmet beyde montaj isine cok yanasmiyor ama tanisik oldugumuz bir forum sitesinde montaj yapabilen arkadaslar mevcut.

• arkadaşlar dun geceden berı araştırıyorum 2004 model Accord i-vtec Doch motor aracımda zıncır mı var yoksa trıger katışımı motor numarası k20a6 ıle başlıyor . :( lütfen yardımcı olurmusunuz bırde lastık hava basıncı kac olacak hıc bı fıkrım yok :(
  • 7. Nesil Accordların hepsinde zincir vardır. Rahat olunuz. Lastik hava basıncının 32 olması yeterlidir. Ancak çok yüksek süratlere çıkıyorsanız 34' lere getirilebilir. Bu da şehir içinde konforsuzluk olarak size geri döner...

• quote:

Orijinalden alıntı: phx9999

ılgın ıcın teşekkür ederım ankaradamı bu usta pekı ankarada ıse yerını yurdunu verebılırmısın bırde K20A6 motorlar zıncırlımı oluyor

dostum ben tokatta yaptırmıştım sanayide şuan izmirde yaşıyorum kilit olayı basit sanayide adı duyulmuş bir kilitçiye gidin yaparlar sorun olmaz hatta daha makul fiyatlarada yapabilriler.
  • spectaküler S kullanıcısına yanıt
    ılgı alakanız ıcın cok teşekkür ederım
  • eyw dostum su kılıt olayını yaptırmadan ıcım rahat etmeyecek anlaşılan :D
  • 
Sayfa: önceki 723724725726727
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.