Şimdi Ara

.:: HONDA Accord Kulübü ::. (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
21.213
Cevap
142
Favori
1.333.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aramıza hoşgeldiniz.
    Bir kez kullanmıştım, 90 Accord'un sürüş keyfi bambaşkaydı.

    quote:

    Orjinalden alıntı: emektar 90

    Merhaba Honda severler.Anlaşılacağı üzere 1990 otomatik Accord sahibiyim.(Ayrıca oğluma ait2003 model Jazz var)Bugüne kadar kullandığım değişik arabalar olmasına rağmen Honda nın yeri bambaşka.Daha doğrusu alışkanlık yapıyor.Arabam eski olmasına rağmen ve 7 yıldan buyana kullanmama rağmen önemli bir sorunla karşılaşmadım ki şu anda yaklaşık 197 bin km.de .Sadece ALB sisteminde bir sorun var ki buda sanırım bu modellerin olağan ve ortak sorunu.Gerek bu modeller ve gerekse diğer Honda modelleri hakkında görüş alışverişinde bulunmak üzere şimdilik tüm Honda severlere selamlar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bayindir53

    Merhabalar

    Huseyinn06 civic ve accord arasında düsünüyorsanız bütcenize baglı olarak kesinlikle accord u tavsiye ederim. Yeni kasa civic ve civic hatcback kullandım cok guzel araçlar fakat orta sınıf ve güçsüz araçlar. Accord ise kesinlikle üst sınıf ve inanılmaz sürüş keyfi olan bir araç 2.4 versiyonu hem çok güçlü hemde vsa sistemi ile cok güvenli bir yol tutuşu var.Tüketimine gelince eger sakin kullanırsanız km de 320-330 bin yakıyor basarsanız değişir tabi , fakat bu sürüs keyfine 330 bin hic birsey değil.

    LPG uygulamasına gelince, Honda'lar genel olarak LPG uygulamasına müsait degiller cümkü vtec motorlar gercek performansını yuksek devirlerde saglıyor ve yuksek devirli kullanımlarda LPG li Hondalar subap yakıyor sürekli gittigim servisim LPG yüzünden subabı yanmış honda modelleri ile dolu.Acıkcası tavsiye etmiyorum.

    Vergi konusuna gelince benim 2004 model 2.4 motor accordumun vergisi senelik 1700 ytl civarında 2000 ytl civarındada kaskosu var.Baktığımız zaman kullanımı pahalı bir araç fakat kontağı çevirdiğinizde herşeye değdiğini anlıyorsunuz.Bir dönem mercedes CLK kullanıyordum onda bile bu keyfi alamadım.

    Bu arada benimde bir sorum olcak. 2004 model bir Honda Accordun garantisi bitmişmidir ? Arabam 65000 de yani 100.000 km sınırına göre garantisi var gibi :) ama bildigim kadarı ile 3. yılda km ne olursa olsun garantisi bitiyor. Eğer garantisi bitmişse arabamı kendi özel servisime götürcem yoksa EFE Honda ya götürmem gerekiyor.

    Herkese selamlar saygılar....

    Sevgili bayindir53 ve royartar, Bilgi ve ilgileriniz için çok teşekkürler. Kazasız sürüşler diliyorum.Selamlar...




  • 2001 ve 1998 honda accort ils ler arasında tercih yapamıyorum yardımlarınızı bekliyorum
  • 1994 model honda accortları deneyen varmı 1990 modellerin tadını veriyormu kullanan arkadaşlardan cevap bekliyorum
  • Merhaba Cesetoo;94 kasaları kullanmadım ancak bana göre şansız bir modeldi.Çünkü 96 dan itibaren kasa değişti ve eğer yanılmıyorsam 96 ve devamı kasalar İngiltere de imal edilmişlerdi.Ancak emin değilim.Bu nedenle 94 modeller pek fazla olmadı.Ancak bütün bu modellerin sanırım 2000 modele kadar olanlarda aynı motor kullanıldı.Örneğin 90-93 kasalarda F20A motor 94 kasalarda F20B2 motorlar kullanıldı.Bildiklerim bu kadar.İyi günler dileğiyle.Ayrıca Müco 77 ye teşekkürler.
  • İlgili arkadaşların dikkatine; emektar 90 olarak kayıt ve giriş yapmış olmama rağmen gang 666 olarak gözükmekteyim.Bu hususta yardımlarınızı rica ederim.
  • kayıt yaptırdığın isimde görüyoruz.
    no problem.




    k.i.b




    quote:

    Orjinalden alıntı: emektar 90

    İlgili arkadaşların dikkatine; emektar 90 olarak kayıt ve giriş yapmış olmama rağmen gang 666 olarak gözükmekteyim.Bu hususta yardımlarınızı rica ederim.
  • İlginize teşekkürler emrehancı
  • Merhabalar,
    2006 Accord 2.0 ile bende kulübe katılmak isterim.
  • rica ederim.




    saygılarımla...




    quote:

    Orjinalden alıntı: emektar 90

    İlginize teşekkürler emrehancı
  • değerli arkadaşım honda accort denince tek geçerim son 10 yıldır 1980 modelden başlayarak 1984-86-90-93-94-1998 modeller olmak üzere hondanın üzerinden inmedim
    bir çok arabam olmasına rağmen hondanın yeri bir başkadır.yıllar boyunca bir kere yolda bıraktığını görmedim.heleki 1994 model accort EX arabam dillere destandı(arabam arkadaşım tarfından parçalanmıştır.)1994 unutulmaz bir modeldir.450.000 km yaptım ve hala orjinal kapak contaları üzerindeydi, ha bu arada 1986 model accordum 680 000 km deydi ve yağ eksiltmiyordu, sonzamanlarda 1998 accort İLS lerin peşinden koşmaktayım sanırım 18 lik jantlarla harika olacak.kısacası honda hayat ondaaaaaa
  • selam arkadaşlar 1993 itibariyle
    1980-1984-1986-1990-1993-94-1998 honda modelleri ile yıllardır yollardayım.Daha henüz yolda bırakanını görmedim.Ama benim en büyük favori aracım 1994 accort EX di 450 000 km de gürükten çıkartmama rağmen harika bir araçtı.(bu araç arkadaşım tarafından parçalanmıştır) 1986 1.8 EX accort ise tam bir yol canavarıydı d.bakır ankara arası 9 saat molalarla birlikte çok sıkıştırmama rağmen hararet çizgisini bir kere olsun çıkartamadım ve bu accordum 680 000 km deydi.
    honda alacak arkadaşlarımın dikkat edecekleri başlıca kurallar şunlar olsun.
    mutlaka kasası orjinal olmalıdır. özellikle şaseleri kazadan sonra kesinlikle düzen tutmaz.
    bagaj yüklemesi sırasında dengeli yüklemeye çalışın dengeli yüklemezseniz yüksek hızlarda gezme yapar
    LPG tüpünü aracın bagajının sağına veya soluna kesinlikle yerleştirmeyin simit tüp yada arka koltukların tam arkasına taktırın
    buji kablosunu orjinal takın yakıtta çok fark eder
    rot balans ayarını ön ve arka olarak kesinlikle yaptırmayın 4 lü rot balans ayarını tercih edin
    sıradan bir oto tamircisine özellikle karbüratörlüler için söylüyorum kesinlikle dokundurtmayın 80-88 arasında karbüratörlerde vakum bulunur (hava ile soğutma) bunu uzman olmayan ustalar yapamazlar.
    bunun haricinde hondanın elektrik donanımı kusursuzdur.
    mekanik kusursuzdur.
    yağını ve suyunu eksik etmeyin dünya turuna çıkın
    sizlerle honda hakkında bilgilerimi paylaşmak istedim.
    honda ile ilgili sorununuz olursa msn adresim cesetoo@hotmail.com saygılarımla




  • Arkadaşlar merhaba;benim emektar 90 dan önce 1985 Accord EX kullanmıştım.Yani Honda alışkanlığım oradan başladı.Bugün sizinle bir anımı paylaşmak istiyorum.Yıl 1992 temmuz ayı,bir yakınımın 1990 Accord'u ile sabaha karşı 04.00 te Alanya'dan İstanbula doğru yola çıktık.Isparta ile Afyon arası ve yolun düz olduğu bir bölümde uzaktan farkedemediğimiz ancak yaklaşınca görebildiğimiz fakat bir şey yapılmasının olanaksız olduğu bir mesafede ve saatte 210 km hızla asfaltın sıcaktan erimesine karşı önlem olarak yola serilmiş mıcırlı bölgeye daldık.Arabayı kullanan yakınım sadece ayağını gazdan çekti fren yapması sonumuz olabilirdi.İnanın abartmıyorum 90 Accord'un arka tarafı birkaç kez sağa,sola yalpaladıktan sonra yolu tuttu ve bizi sağ salim mıcırlı bölgeden çıkardı.İstanbul,Erenköyde kontak kapattığımızda saat 11.30 du.30 dakika yolda yakıt vs.için durduğumuz zaman dahil toplam süre 7.30 saatti. Bu nedenle Honda benim için vazgeçilmez ve her tanıdığıma tereddütsüz tavsiye edebileceğim bir marka oldu.
    Bütün arkadaşlara güvenli sürüşler dilerim.Saygılarımla.




  • Arkadşlar selam

    2006 model 2000 motor Hondalarda VSA sistemi varmı?
    Galeri ilanları yanıltıyor,bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim
  • şu anda satılan makyajlı 2.0 versionda VSA var, fakat aynı kasanın makyajsız hali olan 2006 modeller de mevcut, onlarda vsa bulunmamakta. 2.4 de vardı makyajdan önce, onda standarttı.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • 2006 sonunda çıkan makyajlı 2.0 accordlarda VSA bulunuyor, makyajsızlarda bulunmuyor. Makyajlılara VSA nın yanında ayrıca otomatik kararan iç ayna, elektrikli kapanan dış aynalar ve yol bilgisayarı geldi diye biliyorum.

    2003-2005 arası 2.0 accordlarda bir dönem VSA lı araç gelmiş olabilir mi. bir ara sport donanım paketi vardı, bunda VSA varmıydı?
  • akanber, sport model en dusuk donanim versionu. tam deri olmayan dosemeler, sunroof ve sis fari olmayan..

    biz 2006 yi alirken 2005 ayni kasa sport donanim diye orada daha ucuz 5 milyar kadar accord vardi, satici sport demisti.

    bunlar su anki 2.0 lt lik donanimdan cok daha zayif. xenon da yoktu onlarda. VSA sadece 2.0 lik makyajli, ve ilk ciktigi gunden beri 2.4 seceneginde bulunuyor.

    emrehanci, bu topici bir arac icin sadece bu tarz sikayetlerinizi yada sorularinizi pm yoluyla atarsaniz daha iyi olur.
  • Selam arkadaşlar,
    Herkese kazasız sürüşler diliyorum.
    1997 model bir Accord ILS'ye talibiz. LPG takılmış, otomatik, çift hy, abs, klima, hidrolik direksiyon, sunroof, çelik jant, 16 inch lastik. Benim gördüğüm bir deri koltuklar bir de cruise control yok IES'e göre. Başka bir farkı var mı bildiğiniz. Araç 160 binde. Sol ön çamurluk ve bagaj kapağı değişmiş sahibinin söylediği kadarıyla. Tamponlar önemli değil zaten. Terakki Honda'ya götüreyim diyorum. Başka İzmir'de götürülebilecek özel servis yada iyi bir usta var mı, tavsiye eder misiniz? Bir de aracı alırsak, nelere hemen el atalım. Bakımını yaptık diyor sahibi ama ne kadar güvenilir soru işareti. Trigger'i, filtreleri, yağını filan değiştirmek sağlıklı olacaktır diye düşünüyorum. İmkanlarımızı aşıp (kredi çekerek) aracı alacağız Allah nasip ederse. Bu dediğim bakımlar bana neye mal olur? Yağ, filtre çok tutmaz diye tahmin ediyorum ama, triger işçilik ile beraber tahmini neye mal olur? Bu arabayı nasıl bilirsiniz diye sormuyorum, sonuçta o bir accord
    Cevaplar için şimdiden çok teşekkür ediyorum. Herkese sevgiler saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyinsarioglu -- 25 Ocak 2008; 14:31:34 >




  • Merhaba patchwork;benim 1990 accord da aynı dertten muzdarip.Sarı ALB (ABS) ikaz ışığı beni de rahatsız ediyor.Gerçi ALB pompasının çıkardığı sesten daha fazla rahatsızlık vermiyor ancak belirttiğin gibi gece karanlığında göze batıyor.Gösterge panelinin açılıp ampulün çıkarılması zormu bilmiyorum sadece panelin şeffaf ön bölümünün çıkarılması ile halledilebiliyormu yanıtlarsan sevinirim.Bunun dışında ben fazla km yapmadığım için LPG taktırmayı düşünmüyorum keza 1990 kasalar (CB 7)hakkındaki düşüncelerine katılıyorum gerçekten imal edildiği yılların çok ilerisinde olan bir tasarım.İyi günler dileğiyle.
  • MERHABALAR BENİM 2003 MODEL HONDA ACCORDUM VAR AMA BURDA KULLANAN ARKADAŞLARIM BİLİRLER UMARIM 2003 ACCORT SPORT TEYBİN ARKASINDA ACABA BASS GİRİŞİ FLN BULUNUYOMU VEYA TAKMASI KOLAYMIDIR Bİ BİLGİSİ OLAN VARMI
    BU ARADA ÇOK MEMNUN OLDUM BUNDAN SONRA BENDE BİRŞEYLER PAYLAŞMAYA ÇALIŞACAĞIM UMARIM SİZDE MEMNUN OLURSUNUZ
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.