Şimdi Ara

.:: HONDA Accord Kulübü ::. (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21.214
Cevap
142
Favori
1.333.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hayırlı olsun Onur!
    Honda'nın otm vitesi gayet dayanıklıdır. Yine de bazı konularda dikkatli olmak gerek. Mesela inişlerde vs. tasarruf adına boşa atmamak (Çünkü şanzıman yağlama yapmadığı için aşınma artar), drag tipi vurdurarak kalkışlardan kaçınmak lazım. Accord'un otm. vitesini manuel gibi de kullanabilirsin. Fakat bunu sürekli değil de, ihtiyaç duyulan durumlarda yapman iyi olur.
    Muhtemelen değişmesi gerekmez; ama 40-50 bin km'de şanzıman yağını kontrol ettir.
    Bazen sollamalarda dip gaz(kick down) yapmaktansa, D3'e atabilirsin. Karlı ya da kaygan zeminlerde 2 ile kalkış yapmak işe yarıyor; patinajı önlüyor.
    Şimdiye kadar iki civic, bir accord olmak üzere üç otm. Vitesli Honda'm oldu. D4 ile gidemediğim bir yol, çıkamadığım yokuş olmadı. O bile yetiyor aslında.
    Allah kaza bela vermesin.

    quote:

    Orjinalden alıntı: 0nur!

    Merhaba

    Tam 15 gün önce biz de 0 Accord'umuzu aldık Gerçekten araba dediğin böyle olur dedirtiyor adama yani içinde yatacağım nerdeyse İnternetim kesik olduğu için çektiğim resimleri koyamıyorum ama çok güzel pozlarını yakaladım arabanın

    Şimdi malum otomatik vites araba. Kullanırken dikkat etmemiz gereken şeyleri söyleyebilir misiniz? Otomatik vites konusunda acemiyiz de biraz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi müco77 -- 25 Aralık 2007; 19:29:00 >




  • @emrehanci
    Çok teşekkürler bana özel değil araba babam aldı aileye ama olsun iyi dileğin için teşekkürler


    @müco77

    Sağolasın, açıklama için çok teşekkürler abi. Dediklerini dikkate alacağız. Allah sizlere, eşlerinize, dostlarınıza da kaza bela vermesin.
  • Otm. vites kullanırken dikkat edilmesi gerekenler için:
    http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=284294
  • Teşekkürler

    Bir sorum daha var. Bizim teybimiz mp3 çalmıyor Müzik cd'si oluştur dediğim zaman malum yaklaşık 20 tane şarkı alıyor, o formatta çalıyor ama veri diski yaratıp içine mp3'leri atınca çalmıyor. Nasıl olacak o iş? Mp3 dinleyemiyecek miyim ben?
  • nero tarzi programlarla waw cd si yarat diyince, attiginiz mp3leri waw formatina ceviriyor ve o zaman araciniz da calabilirsiniz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: royartar

    nero tarzi programlarla waw cd si yarat diyince, attiginiz mp3leri waw formatina ceviriyor ve o zaman araciniz da calabilirsiniz.




    Tamam deneyeceğim teşekkürler
  • Honda Engine Swap Guide var... googleda bu şekilde ara.
    hangi şasiye hangi motor uyar. zorluk derecesine göre yazılıdır. motor değiştirmeyle ilgili çok fazla kaynak var nette.
    yeni accord 2.4 lerde K24A serisi makina var bildiğim kadarıyla. tabi bunun varyasyonlarıda var. K24A1, K24A2, K24A3 vs gibi. son harf önemli bizdekiler K24A3 olabilir ama emin değilim.
    Accord motoru olarak arama yada ara ama çok kaynak bulamazsan Acura TSX K24A3 iyi bir anahtar sözcük ;)

    f20A4 yani 1990 - 93 acord olabilir.
    H22A motorların yani 97 preludelerin 2.2 DOHC VTEC makinasının 1990 -93 accord a sorunsuz olduğunu biliyorum.

    quote:

    Orjinalden alıntı: Lude

    bende şu an f20A4 kodlu motor var 133 ps. gayettte memnunum aracın moorundan.muhakkak 2.4 koyarsak şanzımanıyla olmalı.otomatik şanzumanı manuele çevirmek ölümdür TR şartlarında.Arabamı satmazsam inşallah ileride diyorum.





  • Arkadaşlar bu da bizim oğlan :) Hem görmüş olun hem de bir sorum olacak. Bunda far yıkama var, değil mi?

    .:: HONDA Accord Kulübü ::.
  • Kasko değeri yüzdesi konusunun birkaç ay önce bahsi geçmişti; bugünlerde gazetelerde yer alıyor. Ailenizin Maliyecisi Şükrü Kızılot Hürriyet'te yazmış:

    "DAHA DÜŞÜK VERGİ NASIL ÖDENİR?

    Düşük vergi ödeme olayından, tüm taşıtlar değil, bazı taşıtlar yararlanabiliyor. Örneğin; otomobil, kaptıkaçtı, arazi taşıtları ve benzeri taşıtlar için bu tür bir avantaj var.

    Aşağıda, bu araçların 2008 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) tarifesine yer verilmiştir.

    Buna göre, tablodaki MTV, aracınızın kasko değerinin yüzde 5’ini aşıyorsa, vergi bir alt tarifeden, daha düşük olarak ödeniyor.

    ÖRNEK: Motor silindir hacmi 3.000 cm3 olan 2003 model otomobilin, kasko sigortasına esas olan değeri 40 bin YTL, 2008 yılı MTV tarifesinde yazılı olan vergisi de 2.820 YTL’dir.

    Bu duruma göre, tarifedeki 2.820 YTL’lik MTV, otomobilin kasko değerinin yüzde 5’i olan 2.000 YTL’yi aşmaktadır. O halde, otomobilin MTV’si bir alt kademeye göre 1.691 YTL olarak belirlenecektir.

    Görüldüğü gibi, örneğimizdeki vatandaş, otomobilinin kasko değerine göre hesaplama yaptığında, yaklaşık 1.129 YTL daha az MTV ödeyecek.

    NE YAPILMASI GEREKİYOR?

    1- Öncelikle, aracınızın "kasko sigortası değerini" öğreneceksiniz.

    2- Kasko sigortası değerinin yüzde 5’ini hesaplayıp, tarifedeki verginizle kıyaslayacaksınız.

    3- Tarifedeki MTV, kasko değerinin yüzde 5’inin altında ise, yapacağınız bir şey yok. Tarifeye göre MTV’yi ödeyeceksiniz. Yüzde 5’inin üzerinde ise, o zaman bir alt kademeye bakarak, ödeyeceğiniz vergiyi bulabilirsiniz.

    4- İndirimli tarifeden yararlanabilmek için, yetkili sigorta acenteleri tarafından düzenlenen "bildirim formu" ile vergi dairesine başvuruda bulunulacak.

    5- Araçlarını, kasko sigortası yaptırmayanlar da "MTV indirimi" uygulamasından yararlanabiliyor.

    Evet... Yapılması gerekenler bunlar. Şimdi sıra, bir hesap makinesi bulup, aracınızın kasko değeri ile 2008 yılı MTV’sini kıyaslamada..."


    Buna göre 2000 model V6 Accord icin:
    2008 MTV: 1763 YTL
    Kasko Değeri: 23100 YTL
    Yüzde 5'i: 1155 YTL
    Yıllık vergi, kasko bedelinin yüzde 5'ini aştığına göre araç bir alt vergi dilimine giriyor: 1056 YTL.
    Kar (ya da devlet zararı:): 707 YTL.

    V6 accord sahiplerine ve taliplerine duyrulur.


    quote:

    Orjinalden alıntı: vc over there

    artık bilmeyen kalmamıştır ama ben yine de yazayım. eğer arabanın kasko değerinin belli bir yüzdesi (oranı bilmiyorum) ödeyeceğiniz normal verginin altında kalıyorsa o zaman bir alt sınıf vergi ödersiniz. bu zaten 1.6 ya da 2.0 için değil de yaşlı ama yüksek hacimliler için kolaylıktı. 3.0 almak için ahan da bi sebep daha.




  • Kazasız belasız kullan Onur!, maaşallahı var accordun. Zaten zamanını aşan ve eskimeyecek bir tasarım.
    Bu arada far yıkama var diye biliyorum.

    quote:

    Orjinalden alıntı: 0nur!

    Arkadaşlar bu da bizim oğlan :) Hem görmüş olun hem de bir sorum olacak. Bunda far yıkama var, değil mi?

    .:: HONDA Accord Kulübü ::.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: müco77

    Kazasız belasız kullan Onur!, maaşallahı var accordun. Zaten zamanını aşan ve eskimeyecek bir tasarım.
    Bu arada far yıkama var diye biliyorum.

    quote:

    Orjinalden alıntı: 0nur!

    Arkadaşlar bu da bizim oğlan :) Hem görmüş olun hem de bir sorum olacak. Bunda far yıkama var, değil mi?

    .:: HONDA Accord Kulübü ::.




    Teşekkürler sağol




  • Öncelikle aracınız hayırlı olsun.Xenon far sistemi varsa far yıkamada vardır sık sık kullanın çünkü xenonlar kir götürmez.Motoru ve donanımı hakkında bilgi lütfen
  • selamlar...bu forumdaki ilk mesajım:)

    bende 1990 accord sahibiyim deneyimli arkadaşlara sormak istediğim konu aracımın motoru 14 bin km önce 200.000 de sıfırlandı bu işlem yapılırken motoru yapan sevis aracımın motorunun 2.0 cc değil 2.2 cc olduğunu, bunu piston yapısından tespit ettiğini söyledi.Çünkü motor için parça alınırken hep 90 accord motor parçaları alındı ve bazı parçalar uymadı.Ayrıca aracımın arka frenleride disk ve bu fren sistemine sahip çevremde pek bir 90 accorda rastlamadım genelde kampana gözlemledim.Bu konuda fikri olan arkadaşlara selamlar sunuyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patchwork -- 24 Şubat 2009; 15:22:38 >
  • Hoşgeldin aramıza,
    2.2 motorlar Amerikan versiyon diye biliyorum. Bir tanıdığımda vardı; ABD'de kullandığı aracı Türkiye'ye dönüşte getiren bir üniversite hocasından satın almıştı. Muhtemelen seninki de bu tür bir şeydir.

    quote:

    Orjinalden alıntı: patchwork

    selamlar...bu forumdaki ilk mesajım:)

    bende 1990 accord sahibiyim deneyimli arkadaşlara sormak istediğim konu aracımın motoru 14 bin km önce 200.000 de sıfırlandı bu işlem yapılırken motoru yapan sevis aracımın motorunun 2.0 cc değil 2.2 cc olduğunu, bunu piston yapısından tespit ettiğini söyledi.Çünkü motor için parça alınırken hep 90 accord motor parçaları alındı ve bazı parçalar uymadı.Ayrıca aracımın arka frenleride disk ve bu fren sistemine sahip çevremde pek bir 90 accorda rastlamadım genelde kampana gözlemledim.Bu konuda fikri olan arkadaşlara selamlar sunuyorum.
    fikret....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi müco77 -- 7 Ocak 2008; 12:49:01 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: DH-ALEMDAR

    Öncelikle aracınız hayırlı olsun.Xenon far sistemi varsa far yıkamada vardır sık sık kullanın çünkü xenonlar kir götürmez.Motoru ve donanımı hakkında bilgi lütfen


    Teşekkürler

    2.0 Executive aldık, zaten acentada başka seçeneği yoktu. Park sensörü ve bagaj spoilerini hediye ettiler. Kasko hariç 63.000 YTL'ye maloldu. Liste fiyatından yaklaşık 4.000 YTL aşağıya indiler.


    Yalnız bir sorunumuz var. "Müzik cd'si" oluşturduğumuzda malum yaklaşık 20 şarkı alıyor ve cd-çalar sorunsuz çalıyor. "Veri diski yarat" diyip mp3'leri içine attığımız zaman ise çalmıyor. Yani, bir cd'ye 50-100 arası mp3 atıp cd-çalarda nasıl dinleriz?[Windows Vista kullanıyorum]




  • mp3 destegi olmadigi icin 50 tane mp3 u nero gibi bi programda waw a cevirmek zorunda kalcaksiniz, mb yukselicek... bu sebepten 15 sarki civari bi kapasite olcak sarki uzunluklarina gore..

    o sebepten boyle birsey maalesef mumkun degil, 6 li changerin nimetlerinden 6 cd koyarak yararlanin derim baska care yok...

    Bu arada aracinizi kazasiz belasiz kullanin cayir cayir yaniyor.. nazarligi unutmayin
  • quote:

    Orjinalden alıntı: royartar

    mp3 destegi olmadigi icin 50 tane mp3 u nero gibi bi programda waw a cevirmek zorunda kalcaksiniz, mb yukselicek... bu sebepten 15 sarki civari bi kapasite olcak sarki uzunluklarina gore..

    o sebepten boyle birsey maalesef mumkun degil, 6 li changerin nimetlerinden 6 cd koyarak yararlanin derim baska care yok...

    Bu arada aracinizi kazasiz belasiz kullanin cayir cayir yaniyor.. nazarligi unutmayin


    Hmm anladım başka çare yok o zaman napalım :)

    Çok teşekkürler bir önde bir arkada nazar boncuğumuz var :)

    Allah kimseye kaza bela vermesin.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: patchwork

    selamlar...bu forumdaki ilk mesajım:)

    bende 1990 accord sahibiyim deneyimli arkadaşlara sormak istediğim konu aracımın motoru 14 bin km önce 200.000 de sıfırlandı bu işlem yapılırken motoru yapan sevis aracımın motorunun 2.0 cc değil 2.2 cc olduğunu, bunu piston yapısından tespit ettiğini söyledi.Çünkü motor için parça alınırken hep 90 accord motor parçaları alındı ve bazı parçalar uymadı.Ayrıca aracımın arka frenleride disk ve bu fren sistemine sahip çevremde pek bir 90 accorda rastlamadım genelde kampana gözlemledim.Bu konuda fikri olan arkadaşlara selamlar sunuyorum.
    fikret....


    egsoz manifoltunun sol alt köşesine doğru bakınca, bloğun üstünde F22A1 gibi birşey yazıyor mu? yada ruhsatta?
    yada bunlardan biri

    F22A1 2.2 SOHC PGM-FI 2156 125hp@5200rpm 137tq@4000rpm '90-'93 Accord (USA)
    F22A2 2.2 SOHC VTEC PGM-FI 2156 108 kW ?? '94-'97 Accord EX
    F22A4 2.2 16V SOHC PGM-FI 2156 130hp@5200rpm 140tq@4000rpm '90-'91 Accord EX (USA)
    F22A6 2.2 16V SOHC PGM-FI 2156 140hp@5600rpm 142tq@5200rpm '91 Accord SE (USA)




  • 2000cc motorun şehir içindeki yakıt tükemitimi nasıl?
  • Arkadaşlar bizde honda accord almayı düşünüyorum yeni kasaları ne zaman çıkıcak bu arabaların ve triptonik dizel var değilmi?
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.