cevap için teşekkür, maalesef ios tablet kullanmıyorum, android tabletim var. HA' dan bu işi yapabilmekte iyi haber. Yani HA, kurulu olduğu tabletin veya telefonun pil yüzdesini kontrol etme yeteneğine zaten sahip, yapılacak tek şey HA içinde ki ilgili menüyü (ESP ve IF li komutlar) hayata geçirmek, doğru mu anlamışım ? Şimdi ben prize takılan wifi-tuya akıllı priz alacağım, başka bir cihaz almam gerekiyor mu ? HA içinde bunu nasıl yapacağım konusunda biraz detay vermeniz mümkün müdür ? teşekkür ederim. |
Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU] (86. sayfa)

-
-
Selamlar herkese. Cevabı olan soruların tekrara düşmemesi için konudaki tüm mesajları baştan sona okumaya başladım, hala da devam ediyorum. Takıldığım birkaç konu var.
Amazon Alexa'nın telefon uygulamasını yükledim, neredeyse bütün cihazlarımı gördü. Cosa termostat ta dahil. İnanılmaz güzel bir uygulamaymış. Konudaki tüm mesajlara istinaden bir de Alexa Dot 3rd aldım gaza gelip. Mükemmel bir şeymiş, çok sağolun :)
Alexa telefon uygulaması üzerinden ışıklar, termostat derecesini ayarlama ile ilgili routine'ler oluşturdum, Alexa Dot'ta sesli komut ve Alexa telefon uygulamasında hem manuel hem de sesli komut çok güzel çalışıyor.
HA'ya HACS üzerinden Alexa Media Player'ı yükledim, Alexa Dot'ı da görebiliyorum ancak routine'lerim HA'da görünmüyor. Biraz araştırmalarım sonucu (umarım yanlış araştırmamışımdır, tüm gecemi buna harcadım çünkü:) ) Amazon Web Services ve Alexa Developer Console ile kendi skill'imi oluşturarak sorunu çözmeye çalıştım. Skill'i sorunsuz oluşturduktan sonra Alexa telefon uygulamasında skills kısmında developarda kendi skill'imi aktif etmeye çalıştım. HA url'm "http://" olduğu için sayfaya ulaşamadım, sertifikalı "https://" olması gerekiyor anladığım kadarıyla. Bunun duckDNS ile galiba çözümü mevcut, bu akşam da biraz onu kurcalayacağım.
Bu konuyla ilgili kısa sorularım var
- Alexa uygulamasındaki Routine'leri HA'da görmek ve bu routine'lere button oluşturmak için ne yapmam gerekiyor? Yukarıda yapmaya çalıştığım işlemler doğru mu? :) (HA Cloud üyeliğim olsa direkt routine'lerim HA da görünebilir mi?)
- HTTPS sertifikası için duckDNS'i kullansam sorunu çözebilir miyim ?
Şimdiden teşekkürler arkadaşlar.
-
Home Assistant companion app yani mobil cihazlar için yapılan uygulamasını indirip bunu Home Assistant'ın yüklü olduğu server'a bağlarsanız eğer telefonda ki bir çok özellik entity olarak Home Assistant'a geliyor.
Gelen özellikler integrations kısmında yer alıyor.
Bakın bende mesela 3 adet cihazda Home Assistant companion app yüklü.
Buna tıkladığımda ise hangi cihazlar olduğunu görebiliyorum.
Bakın mesela Berkan olarak nitelendirilen benim kullandığım iphone cep telefonum. Bu telefondan 18 adet entity yani varlık gelmiş.
Buraya da bastığım zaman gelen entitylerin listesini görebiliyorum. Bağlı olduğum wifi ağından tutun, kat ettiğim mesafe veya çıktığım kata kadar her şey var. Buraya gelen her şey ile HA'da otomasyon yapabilirsiniz.
Mesela :
Bakın mesela gördüğünüz üzere telefonumun tam olrak şarj değerini verebiliyor. Şimdi Android kullanıcısı olmadığım için o tarafta işleyiş nasıl bilmiyorum ama iPhone tarafında şöyle bir sıkıntı var. Bu şarj değerinin güncellenme aralığı sürekli değil. Mesela şu an şarjım %94 ama %95 yazıyor. Kısaca update aralığı anlık değil. Fakat çözümüde var. Home Assistant uygulamsaını update etmeye zorlayabileceiğiniz bir seçenek var. Bu şekilde şarj otomasyonu gibi bir çok şey yapabilirsiniz.
Şarj için ise HA destekli herhangi bir akıllı priz kullanabilirsiniz. Mesela Cata'lar oldukça ucuz.
amazon
Cata Uzaktan Telefonla Kontrol Edilebilir Wi-Fi Akıllı Prizhttps://www.amazon.com.tr/Cata-Uzaktan-Telefonla-Kontrol-Edilebilir/dp/B09MJ6SD1F/ref=sr_1_4?__mk_tr_TR=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&crid=INUOASB191YM&keywords=cata+ak%C4%B1ll%C4%B1+priz&qid=1703756328&sprefix=cata+ak%C4%B1ll%C4%B1+priz%2Caps%2C116&sr=8-4Bu cihazın direk HA desteği var. Ha daha kaliteli bir şey arıyorsanızda Tapo serisine bakabilirsiniz.
Bu prizleride HA'a getirdikten sonra yapmanız gereken tek şey basit bir otomasyon yapmak.
Trigger kısmına telefon şarjı %20'ye geldiğinde prizi aç %80'e geldiğinde kapat şelinde. Telefon şarj olurken gibi conditionlarda koyabilirsiniz.
Android tarafında yanlış hatırlamıyorsam güncellemde sorun yoktu. Değerleri anlık olarak gösteriyordu. Yinede kontrol edebilirsiniz.
Edit: Telefondan gelen her dataya otomasyon yapabilirsiniz. Mesela şu kadar merdiven çıktığımda telegramdan bana bildir gibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkans -- 28 Aralık 2023; 12:44:48 >
-
Merhaba
Ha'da ki Alexa Media Player entegrasyonun HA'a Alexa'da ki routineleri getirdğini ben ilk defa duyuyorum. Bununla tam olarak ne demek istediniz aslında pek anlamadım. Yani Alexa'da oluşturdğunuz routine'leri bir liste halinde HA üzerinde mi görmek istiyorsunuz ? Bunun mümkğn olduğunu sanmıyorum ve zaten gerek de yok. Bu routine'lerin hepsini HA üzerinden de çalıştırabiliyorsunuz.
Https için ben keenetic'in Keendns servisini kullanıyorum. Tek tıklama ile hallediyor.
-
çok değerli bilgiler bunlar, nasıl teşekkür etsem azdır.
akıllı priz önerilerinizi değerlendireceğim, ayrıca alternatif olarak aşağıda linkini verdiğim akıllı priz konusunda tecrübeniz var mı, HA ile uyumlu mu ?
https://www.hepsiburada.com/fonri-akilli-priz-16-amper-uzaktan-kontrol-anlik-enerji-tuketim-takip-zamanlayici-wifi-2-yil-garantili-tuya-destekli-p-HBCV00000JE8OG
-
Teşekkürler cevabınız için. Routine'lerin HA'dan çalıştırılacağı ihtimali aklıma gelmemişti açıkçası, ben dediğiniz gibi liste olarak geleceğini düşünmüştüm. Onun üzerine odaklanınca biraz zaman kaybetmiş oldum o zaman gece gece. Çabaladım ama baya konudan uzak çabalamışım :) Teşekkürler tekrardan, sayenizde düşe kalka öğreneceğiz :))
-
home asistandaki rutinleri gösterebilir misin bilmiyorum ama butonları gösterebilirsin. Bunun için home asistanda philips hue emilatör kurman gerekiyor.
Https ile duck dns ile mobil internetinden veya başka ip internet erişmek için denemedim ama olması lazım duck dns mantığı şu senin dış ip home asistand duck gödneriyorudr duck dan oluşturduğun adresde o dış ip yönlendirme yapıyor. Cng nat oluşan bir sıkıntı yoksa çözersin. Ama birde modem üzerinden port açman lazım. Bunlar aynı zamanda güvenlik açığı demek.
-
Estafullah hocam Normal bunlar. Aklınızda olsun routıneler gelmıyor ha'a, zaten gelmesınede gerek yok. Ha uzerınden evdekı Alexa cıhazlarına(hangısıne ıstersenız) komut verebılıyorsunuz.
Mesela evınızde robot supurgenız var. Bu supurgenın de sadece akıllı olarak Alexa destegı var. Ha uzerınden bır buton yaratarak bu supurgenın calısmasını da saglayabılırsınız. Her turlu Alexa komutunu Ha uzerınden halletmek mumkunç
-
quote:
Orijinalden alıntı: kayamtkyçok değerli bilgiler bunlar, nasıl teşekkür etsem azdır.
akıllı priz önerilerinizi değerlendireceğim, ayrıca alternatif olarak aşağıda linkini verdiğim akıllı priz konusunda tecrübeniz var mı, HA ile uyumlu mu ?
https://www.hepsiburada.com/fonri-akilli-priz-16-amper-uzaktan-kontrol-anlik-enerji-tuketim-takip-zamanlayici-wifi-2-yil-garantili-tuya-destekli-p-HBCV00000JE8OG
Hocam kullanmadım ama Tuya desteklı olması ve elektrık olcmesı guzel tabı. Eger elektrık olcmek ıse tapo p110 tercıhım olur. Ama tabı Fonrı de kotu degıl.
-
Ben bilicra kullanıyorum tuya destekli. Memnunum. Fonrinin aynısı görünüş ve içerik olarak. 8 Adet var bende
-
Dostlar merhaba. Bu Cosa akıllı termostat cihazını home assistant a entegre edebilme şansımız varmıdır?
-
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/152953554
Burda kontrol edilemiyor yazmış berkan
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arduino temeli olan biri olarak soruyorum. HA, a ESP home mqtt denen sistem eklenebiliyor imiş. Temel bilgiler öğreniyorum youtube den. ESP home de hazır kodlama flashlama var sadece. Kod içine müdahale olmuyor sanırım (müdahale severim) fakat OTA vs var uzaktan kod güncelleme.
MQTT de tam kod müdahalesi var (severim). Fakat OTA yok sanırım. Mqtt de 8866 epromuna kaydetttigim bilgilerini HA da yedek alabiliyormuyuz? Mesela ir kodunu öğrettim bunu 8866 epromuna yazdım. İleride bu kodu yedekleyip başka 8866 da kullanmak istiyorum.
Diyelim ki wifi şifremi değiştirmek istedim sallıyorum 200 adet cihazın OTA misali şifresini önceden değiştirip sonra modem şifresini değiştirmek mümkün mü? (Bana mümkün gibi geldi)
kod mudahale bakımından Mqtt daha sıcak bakıyorum. Her cihaz eklemede yaml dosyasına müdahale etmek mi gerekiyor?
HA ile Google tablolardan veri transferi mümkün müdür? Statik ip almadan NAT sıkıntısını atlatmak için
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_alp -- 31 Aralık 2023; 18:41:23 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Herkese merhaba konu yeri burasimi emin olamadim elimde 3 adet Alexa asistan mevcut 2 adet echo doth3 (Almanya'dan geldi)1 adet echo doth4 (Amerika'dan geldi) ilgilenen olursa PM atabilir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: kendorfDostlar merhaba. Bu Cosa akıllı termostat cihazını home assistant a entegre edebilme şansımız varmıdır?
Cosa akıllı termostat kullanıyorum ben de. HA ile doğrudan entegrasyonu yok maalesef. Forumdaki arkadaşların yardımları ile işe yarayacak amazon alexa ile bir çözüme ulaştım (yardımı olan herkese çok teşekkürler tekrardan
). Tavsiyelere uyup Amazon Alexa Dot 3rd almıştım, ben onunla yaptım aşağıdaki sistemi ama aynısı telefonla da yapılabilinir bence.
HA'a Alexa Media Player yükledim. Telefona da Amazon Alexa uygulaması yükledim, uygulamadan Skill&Games'ten Cosa Smart Thermostat skill'ini yükledim. Alexa otomatik olarak Cosa'yı görüyor bu sayede, sıcaklık ayarını falan yapabiliyorsunuz. Daha sonra uygulamadan Routine oluşturdum. Sesli komutla cihazın hangi sıcaklıkta çalışmasını istediğim değere getirme routine'i. Mesela Alexa'ya "open cosa" diyince sıcaklığı 24dereceye ayarlıyor, "close cosa" diyince sıcaklığı 21 dereceye ayarlıyor. Bunu uygulamadan yapmak çok basit.
HA'a geçip device kısmında alexa ya bağlı cihazımızın ismini öğreniyoruz. ben alexa dot ile yaptım. telefonu da seçebilirsiniz. Daha sonra button oluşturuyoruz. Tüm işlem bu kadar.
Ad simge falan bunları kendiniz ayarlayabilirsiniz istediğiniz gibi.
Tap action : Call Service
Service : media_player:Play media
Device : Alexa bağlı cihazımızı seçiyoruz (alexa dot, telefon vb.)
Content ID : open cosa telefonda routine girerken girdiğimiz sesli komuttaki komutu yazıyoruz. ("open cosa" gibi)
Content type : routine
Böylelikle HA'da buttona bastığınızda button otomatik olarak alexa ile girdiğimiz komutu çalıştırıyor. Dediğim gibi ben Alexa Dot ile yaptım ama telefondaki alexa uygulamasıyla da olur bence. İstediğiniz tüm sıcaklık derecelerine ufak button yapabilirsiniz.
Daha uygulamaya geçirmediğim bir sistem var kafamda, geçen gece 4 te aklıma geldi :) Eğer onu başarabilirsem Cosa'yı komple entegre etmiş olacağım. "Otomasyon oluşturma". Evde istediğim odalara sonoff'un akıllı sıcaklık ve nem ölçerinden koyup, HA üzerinden saate bağlı otomasyon oluşturacağım. Mesela akşamüstü 6'dan gece 12'ye kadar salondaki sıcaklık ölçerdeki sıcaklık X'in altına düştüğünde alexa üzerinden girdiğim cosa'yı B derecede çalıştır komutunu aktif et. 12'den sabah 7'ye kadar yatak odasındaki sıcaklık ölçerdeki sıcaklık Z'nin altına düştüğünde alexa üzerinden girdiğim cosa'yı W derecede çalıştır komutunu aktif et. Umarım bunu uygulamaya geçirebilirim.
-
telefonu nasıl sürekli update'e zorluyoruz? Kestirmeler ile sensor update yapmak mümkün ama sarj edilirken ya da bir yerden ayrılırken gibi bir değişken seçtiriyor. Sürekli yaptırmıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sekertr -- 2 Ocak 2024; 13:25:37 > -
Merhabalar, birkaç şey danışmak istiyorum müsadenizle. Bu konuları araştırdım ama biraz tıkandım diyebilir:)
Akıllı ev sistemi kurmak gibi bir gayem yoktu bu sebepler işler doğaçlama gelişti yoksa daha uygun ekipmanlar seçilebilirdi belki. Geldiğim noktada 8-9 adet Broadlink Smart Plug SP4L-EU akıllı prizim, Sanırım markası Edup smart olan şu led synch box https://tr.aliexpress.com/item/1005005772506565.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.59.2ae13d12cngorB&gatewayAdapt=glo2tur
ve 1 adet alexa dot 5. nesil cihazım var.
Sorun 1- Çok sayıda wi-fi priz eklediğim için muhtemelen son zamanlarda internette kopma problemi yaşıyorum. (1 adet de wi-fi extender'ım var prizlerin 3 tanesi extender'a bağlı)
Gateway bu sorunu çözmez değil mi? yani zigbee vs gibi tüm prizler sadece ona o da wifi modeme bağlanıp tek IP almaz sanırım.
Sorun 2- Pek çok uygulama denedim fakat prizler ve tv sych led ışığı alexa'ya bağlayamadım.
Sorun 3- Evde çok fazla kumanda var. TV, mi box s 2, bluetooth uydu kumandası, hdmi switch k., çeşitli IR ve RF kumandalar vb. Bunları bir kumanda merkezinde toplayıp Alexa ya bağlayabilir miyim?
Tüm bu bilgiler ışığında en ideal çözüm nedir sizce yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
-
Blynk uygulaması ile binanın dış kapısına bağlı ESP modülü ve bir adet röleden oluşan bir cihaz yaptım. Bunu da diyafondaki butona bağladım. Bu sayede evde yokken kargo, sucu vs gelirse binanın dış kapısını açabiliyorum. Uygulama genel olarak sorunsuz çalışsa da bunun için ayrı uygulama kullanmak yerine Tuya üzerinden yapmak istiyorum. Ancak bu tip senaryo için bir cihaz yok. Elimde Tuya switch, priz falan var ama röle bağlantılarından 220V geçiyor. Bu yüzden doğrudan 220 ye bağlayamıyorum. Var mı başka yapacak bir şeyler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 3 Ocak 2024; 21:10:26 >
-
Bu iş için Cata 4015 kullanıyorum ben
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X