HACS Üzerinden Sanoff Lan eklentisini kurdum sorun çözüldü. |
Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU] (74. sayfa)

-
-
Merhaba
Öncelikle A Record domaininizi IP adresine yönlendirme yapar. Bunun içinde port bilgisi bulunmaz. Tarayıcınızdan ziyaret ettiğinizde varacağınız port ya 80 ya da 443 olur. Yani kullandığınız tüm alan adları sizi modeme yönlendiriyor olması lazım. home.alanadi.com:8123, nas.alanadi.com:8123, dsl.alanadi.com:8123 hepsi sizi (ekstra bi filtreleme yapmıyorsanız) home assistant a ulaştırıyordur mantıken.
Ben nginx derken genel olarak reverse proxy servislerinden bahsediyorum aslında. Benim dediğime karşılık gelen HA add-on olarak "Nginx Proxy Manager". "NGINX Home Assistant SSL proxy" ise aynı şekilde reverse proxy fakat sadece home assistant için limitlenmiş daha basit şekilde sunuluyor.
Fakat çok uğraşmak istemiyorsanız en mantıklısı "NGINX Home Assistant SSL proxy" ile çözmek. Bunun üzerinden anlatayım.
NGINX Home Assistant SSL proxy basitçe home assistant üzerinde 443 portunu aktif hale getirip ayarladığınız domain üzerinden SSL ile home assistant a erişmenizi sağlıyor. Örneğin "home.alanadi.com" ayarlarsanız bu alan adı ve 443 portu üzerinden SSL ile erişim sağlayabiliyorsunuz.
Fakat sizin kurulumunuzda olaması gereken veya tavsiye edilmeyen bi durum var. NGINX Home Assistant SSL proxy normalde 8123 portuna herhangi bir müdahalede bulunmuyor. Yani "homeassistant.local:8123" şeklinde erişmeye çalıştığınızda lokal ağdan SSL olmadan erişebiliyor olmanız lazımdı. Bunun sebebi de önceki mesajınızda tanımladığınız "ssl_certificate" ve "ssl_key" ayarları. Bu ayarlar home assistantın direkt kendi üzerinde SSL etkinleştiriyor ve pek önerilen bir yöntem değil. Sizin de yaşadığınız gibi lokal ağda plugin sorunları olabiliyor.
1- Öncelikle http altındaki "ssl_certificate" ve "ssl_key" ayarlarını silip NGINX Home Assistant SSL proxy in önerdiği ayarları kullanın
http:
use_x_forwarded_for: true
trusted_proxies:
- 172.30.33.0/24
2- NGINX Home Assistant SSL proxy yükleyip ayarlarda domain kısmına "home.alanadi.com" (tabi bunu kendi domaininiz ile değiştireceksiniz) yazdıktan sonra certificate file "certificate.crt" ve private key file "server.key" olarak ayarlayın.
3- Modeminiz port yönlendirmesi yaparken 8123 -> homeassistantIP:8123 yerine 8123 -> homeassistantIP:443 şeklinde ayarlayın. yani 8123 portu home assistantın 443 portuna gitsin. Aslında bana sorarsanız en temizi 443 -> 443 şeklinde ayarlamak fakat bu sefer de 443 portunu sadece home assistant için ayırmış olacaksınız.
Bu şekilde kurduğunuzda hem "http://homeassistant.local:8123" hem de "https://home.alanadi.com:8123" üzerinden erişebiliyor olmanız lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zihtumreth -- 23 Ekim 2023; 21:34:41 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Apple Music ve Apple Podcast artık Turkıye'de kı amazon cıhazlarında calısıyor. İşin ilginç tarafı Apple'ın kendi sitesinde bile Türkiye'de çalıştığı yazmıyor. Dünyada'da sadece 15 ülkede aktifti. Ayırca FireTV'yi de komple Türkçe yapmışlar. Amazon çok yakında sanırım Alexa'yı Türkçe olarak hizmete sunacak.
-
Dostlar selam.
Home assistant'a Windows pc nasıl ekleniyor. Yapmak istediğim PC açıldığında istediğim ışıklar yansın. Tv'mi ekleyerek bunu halledebildim fakat windows pc yi cihaz olarak eklemeyi bulamadım.
ip den aratıp online olunca ışıklar yansın vs gibi bir yolu yok mu acaba? yardımcı olursanız sevinirim.
-
Başka yöntemleri vardır ama en basit yoluyla PC ye ping atarak online olup olmadığını anlayabilirsiniz. Bunun için configuration.yaml sayfasına birkaç satır eklemeniz lazım.
binary_sensor:
- platform: ping
host: 192.168.0.1
name: "Bilgisayarım"
scan_interval: 60
Bilgisayarınızın IP sine, scan interval kısmında yazdığınız süre aralığında ping atacak online yada ofline olup olmadığını binary sensör olarak size bildirecek. Ona göre otomasyonlarınızı yapabilirsiniz.
-
Güzel oldu hocam.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar amazon alexa da siri gibi sesli komutla açmak istedim fakat ayarlarda bulamadım. Uygulamaya girince alexa diyince asistan açılıyor.
Siri gibi alexa diye seslenip otomatik açılma ayarı yok mu.?
Teşekkür ederim hocam oldu.
Şu şekilde düzenledim,
binary_sensor:
- platform: ping
host: 192.168.1.158
name: "PcWin"
count: 2
scan_interval: 10
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipee -- 25 Ekim 2023; 3:58:38 > -
Hocam ping ile sistem açılıyor mu? Bunun için wol kullanıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yebepe -- 25 Ekim 2023; 8:40:21 >
Home assistant icin tam aradigim konu burdamimis:.
HA icin vavien yapma yontemi var mi? Odalarin hepsinde anahtarin arkasina sonoff mini veya zigbee modulu koyucam bunlar basit ama koridorun lambasini 3 yerden yakip kapattigimiz icin buna nasil bir modul almak lazim ve baglanti sistemi nasil olmalidir sizce?
Sesli komut icin Nabu Casa yerine alternatif seslu komut destegi var mi? Google asistanla entegre etmeyi dusunuyorum
-
Tuya local RGB ışık ekleme çalışıyorum ama açıp kapatma konusunda bir problem yok fakat RGB ve soğukluk kontrolü vs olmuyor.internette biraz aradım ama pek birşey bulamadım. Bu mesajı uygulayınca düzeldihome assistant community
How I made Tuya-Local work with full color controlshttps://community.home-assistant.io/t/how-i-made-tuya-local-work-with-full-color-controls/478030
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yebepe -- 26 Ekim 2023; 15:6:46 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Hocam denemedim. Sadece cihaz online mi kontrol ediyor. Pc Biostan "wake on lan" açarsanız yapılır. Modülleri vardi hocam
Hocam wake on lan için modüle ihtiyaç yok. Yalnızca cihazın modeme kablolu bağlı olması ve anakartın ya da ağ kartının desteklemesi yeterli
Eğer kontrolculerin anahtar kontrolü var ise vavyen bağlantı ile de çalışıyor sistem genelde
Onerebilecegin anahtar modulu var mi?
-
Anahtar modülü kullanmadım ama üzerinde anahtar bağlama yuvası olanlar işinizi görecektir. Modül için giriş sayfasında birkaç model olabilir
smarthomescene
Convert Xiaomi LYWSD03MMC BLE Sensor to Zigbeehttps://smarthomescene.com/guides/convert-xiaomi-lywsd03mmc-from-bluetooth-to-zigbee/forumlarda gezerken böyle birşey gördüm. Bluetooth sensörü zigbee olarak kullanmaya yarıyor. Fakat bu durum ne gibi artılar sağlıyor bilgisi olan var mı?
-
Merhaba ;
itead sitesinden daha önce alışveriş yapmışmıydınız . Gümrük vergisi ne kadar ekleniyor.
teşekkürler
-
Ekstra bir ücret çıkmıyor ben 2-3 kere alışveriş yaptım
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Aşırı pahalı olmayan akıllı kapı zili ne önerirsiniz. Evde yalnızken dışardan sipariş verince kulaklıkla film izlemek oyun oynamak vs. sıkıntı oluyor zil çaldı mı çalmadı mı. Kapı zili için ürün çokta bu bina interkomunu nasıl yapıcaz asıl sıkıntı burda
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X