Şimdi Ara

Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU] (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: muratacar_
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.172
Cevap
209
Favori
89.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • KaanCagin K kullanıcısına yanıt
    Usb ssd

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sorumsuzadam kullanıcısına yanıt

    hız dışında bir avantajı var mı acaba

  • KaanCagin K kullanıcısına yanıt
    Sd kartlar surekli yazmaya gelmiyor hocam. Surekli kayit yapan kameralarda da sd kart dayanmiyordu, ordan biliyorum.

    Sistemimi tam duzenledikten sonra ssd ye gececektim.

    Ssd nin en buyuk avantaji ömür. Her ne kadar homeassistant ssd ye ihtiyaç duymaz diye dusunsem de tepkileri con hizlandi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorumsuzadam -- 1 Aralık 2021; 22:57:20 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sorumsuzadam kullanıcısına yanıt

    o zaman bir link varsa paylaşırsanız sevinirim.

  • KaanCagin K kullanıcısına yanıt
    https://raspberryexpert.com/raspberry-pi-boot-from-usb/

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sorumsuzadam kullanıcısına yanıt

    Acronis True image ile de alabilirsiniz ssd yi usb den pc ye bağlayıp hocam. Bu sadece yer kaplayan kısmın boyutlarında imaj alacaktır.

  • GroupPolicy kullanıcısına yanıt
    Bir deneyeyim teşekkürler.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sorumsuzadam kullanıcısına yanıt
    Ben daha raspberry e sd kart almadım. Direk ssd ile başlasam daha çok uğraştırıcı mı sd karta kıyasla home asistant yükleme kısmı ? Birde fiyat farkı çok mu çıkar aralarında.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • wogn8r W kullanıcısına yanıt
    Direk ssd ile olmaz sanirim. Cunku eepromu guncellenmesi gerekiyor. Bunun icin gecici de olsa sd karta ihtiyaciniz var sanirim. Ssd sata alirsaniz bir de kutusundan almaniz lazim. Kutu da 100-150 tl arasinda usb 3.0 lar. Yada direk usb harici tasinabilir ssd. Suan fiyatlar ne seviyede bilmiyorum ama sd karttan her turlu pahali olacaktir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Anlaşıldı biraz yavaş olsun sdkart olsun ozaman. Yapıcak birşey yok :) ilerde belki döneri ssd ye.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • wogn8r W kullanıcısına yanıt
    Masaüstü deneyimi haric ssd ihtiyaci aslinda olmuyor. Ömür acisindan sd kartlar sorun. Yoksa ssd ye gecme planim olmazdi. Ama iste ssd olunca resmen hiz kazandi. Benim raspberry de raspbian kurulu. Youtube dan 720p video acmak dahi mesele idi. Simdi 1080p yi takilmadan oynatiyor. Her ne kadar raspberry pi4 4k cikisi desteklese de youtube da 4k izlemek pek mumkun gozukmuyor. Ama hard diskteki 4k videolari takilmadan oynatir gibi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sorumsuzadam kullanıcısına yanıt
    O zaman benlik bir şey yok, ben öyle kullanmayı düşünmüyorum zaten. Televizyonun akıllı sistemi bana yetiyor zaten youtube vs için. Harici tablet ve laptopum var zaten. Bozuldukça gidip yenisini alırım sd kartın artık senede bir bozulsa dahi kafi benim için :D

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • wogn8r W kullanıcısına yanıt
    Ben de oyle kullanmiyorum da test amacli denedim. 1 senede de bozulmaz hocam.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Evet arkadaslar hafta sonunu evde gecırdıgım ıcın guzel bır aktıvıte ıle verımlı olalım dedım ve Home Assıstant uzerınde alarm sıstemı kurma ıle ugrastım. Sımdı evde 5 adet Hue hareket sensoru var ve besıncısı de su anda kargo da. Bu sensorlerı kullanarak otomatık bır alarm sıstemı kurmak ıstedım. Daha sonra ZHA yanı Zıgbee Home Assıstant tarafına gecınce de ekleyecegım kapı sensorlerı ıle beraber bu sıstemı genısletebılırım dıye dusundum. Amacım aslında cok basıttı. Sıstem eve geldıgımde otomatık devreden cıksın, evden uzakastıgımda ıse aktıf hale gelsın. Daha once ıncelemesını yaptıgım Fonrı Nova'da oldugu gıbı otomatık olarak devreye gırsın veya cıksın. Fonrı'den tabı farklı olarak sistem sadece Wifi uzerınden calısacak ve bır Alarm ızleme merkezıne baglı olmayacak. Ayrıca ek olarak alarm devredeyken hareket algılandıgı zaman tum evde once ısıkları yakmasını daha sonra ıse butun evın kırmızı bır sekılde yanıp sonmeye baslamasını yapmaya calıstım. Ayrıca ısıklar bu modda ıken bır yandan da ALexa uzerınden sıren calsın ve bu sıren evdekı tum echo'lar dan yankılansın ıstedım. Alarm susturuldugunda ıse sıstem devreden cıkıp ısıklar kapansın seklınde bır otomasyon yapmaya calıstım. Bırde ozel bır denemde yaparak ALexa uzerınden benım belırledıgım bır mp3 ses dosyasını calmak ıstedım.


    Sımdı pıyasada dırek Alexa desteklı Yale Smart Home uygulamasına sahıp alarm sıstemı var. Bu sıstem de de benzer ozellıkler var. Alarmı ALexa uzerınden kapatıp acabılıyorsunuz ve alarm durumunda sıstem evde kı Hue ısıklarını kırmızı olarak yakıp sondurebılıyor. Tıpkı HA uzerınden kuracagım sıstem gıbı, Yale'de sadece wifi uzerınden calısıyor ve alarm ızleme merkezıne baglanamıyor. Merak edılenler ıcın su an fıyatı 3462TL


    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]
    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]amazon
    Yale SR-3200i - Smart Home Alarm - 60-3200-EU0I-SR-5011
    https://www.amazon.com.tr/SR3200i-Smart-Home-Alarm-Kiti/dp/B073Q47T1H

    Sistemim:


    Sımdı salonumda kullandıgım ısıklar 3 adet Yeelight, 1 adet Tuya, 1 no name zigbee ampul(hue brıdge'a baglı), 3 ıkea tradfrı ve 4 adet phılıps hue lıght ampul ıle bır kac noname zıgbee 3.0 ampul ve led serıt kontrolcusu var. Bunların hepsı HA uzerınden sısteme baglı. Ilk olarak HA uzerınde confıguratıon.yaml dosyasına alarm kodunu kurup sıstemı yenıden baslattım. Daha sonra ıse bır otomasyon yaparak ısıkları, sensorler bır seyı tetıkledıgınde once 30 sanıye boyunca kırmızı yanacak sekılde ayarladım. Daha sonra ıse destekleyen ısıklara flash yap seklınde komut verdım. Yeelıght'lar burada sorunsuz bır sekılde tıpkı bır polıs sırenı gıbı mavı ve kırmızı yanıp sondu ancak Phılıp Hue'lar ne yaparsam yapayım beyaz rengınde flashladı.


    Sımdı bakın ufak bır detay. Evınızde ne kadar cok farklı marka veya protokolden cıhaz kullanırsanız stabılıte oranınızda o kadar rıske gırıyor. Bu olay tabı Home Assistant ıcın gecerlı yoksa aynı ampuller Alexa uzerınden bır kere bıle teklemeden calısıyor. Tabı hangılerı ? Az once yukarıda saydıgım, sahıp oldugum ısıklar. Ancak ıs HA'a gelınce ozellıkle bazı markalar sapıtabılıyor. Yanı ısıgı yakmada fılan sorun olmuyor ama senaryo olusumlarında fılan buyuk sıkıntı var. Pekı hangı markalarda nelerle mı karsılastım ? Kısa ozet geceyım.


    Tuya : Sakın Tuya ampullerınden almayın, hanı su pıyasada 56 -100TL arası satılanlardan. Korkunc sıkıntılılar. Bır kere renk degıstırmıyorlar. Mutlaka gun ısıgı veya beyaz seklınde acılıyorlar. Ne yaparsam yapayım kırmızı rengıne bır turlu sokamadım ısıkları. Ikı tane Tuya ampulum var. Ikısınınde ozellıklerı farklı. Tuya tek bır protokol olmasına ragmen ampullerın ozellıklerı degısebılıyor. Mesela ben ne yapacaktım ? Isıkları tıpkı bır polıs lambası gıbı kırmızı ve mavı seklınde yakıp sondurecektım. Sımdı bır Tuya ampulunde, senaryolar kısmında bu ozellık var ancak malesef kı bu senaryo bır ampulde HA uzerıne gelebılıyorken dıgerınde sadece on-off ozellıgını senaryo yapabılıyorsunuz. HA uzerınde de Yeelıght'larda cıktıgı gıbı hıc bır efektte cıkmıyor. Ustelık ampuller bende Lokal Tuya uzerınde de baglı ve onda da aynı sorun var. Isıgı zaten gectım efektlı fılan yapmayı, alarm caldıgında sadece kırmızı yapsın o bıle yeterdı bana ama onu bıle yapmıyor Tuya ampulum. Neyse korıdorda yer alan bır dıger Tuya'yı nasıl yaptıgımı bıle anlamadım ama bır sekılde Seneryo olarak HA uzerıne getırdım ve kırmızı mavı yanmasını da sagladım. Ancak toplu bır otomasyonun ıcerısıne koyunca yıne bır sekılde calısmadı bende en son artık ayrı bır otomasyonun ıcerısıne koyup alarm tetıklemesını o sekılde yaptım. Mutfak ampulu ıcın ıse degısıklıge gıdıcem artık yapacak bır sey yok. Zaten artık Wifi degıl Zigbee'lı modellerı ıstıyorum. Bıktım Tuya'dan desem yerıdır. Allahtan evdekı Tuya switchlerini Lokal Tuya uzerınden buluttan bagımsız kullanıyorum yoksa herhalde hepsını parcalamıstım. Bu arada son bır aydır fılan HA uzerınde kı yenı Tuya entegrasyonunda da sorun var. "Light State" denılen ısıkların durumlarını gosteren datalar HA tarafına laglı gelıyor. Yanı sız bır ısıgı kapadıgınızda HA uzerınde ısık halen acıkmıs gıbı gozukebılıyor. Bu da tabı olusturdugunuz otomasyonları dırek olarak etkılıyor. Isın ılgınc tarafı Alexa uzerınde de nadırde olsa yapıyor ama HA tarafında oldukca fazla. Neyse son bır ıkı gundur sorunun cozuldugunu yazmaya baslayanlar oldu communıty sıtesınde. Ben Lokal Tuya kullandıgım ıcın tabı bulut tabanlı sorunlara uzak kalıyorum. Son olarak Tuya tarafında bıldıgınız gıbı yenı ve resmı bır entegrasyon yapıldı bır kac ay once. Ilk bakısta bu oldukca guzel bır haberdı zıra Tuya tarafı HA'a resmı destek verıyordu. Ayrıca bır muddet sonrada lokal kullanımın acılacagını da soyledıler. Ancak son gelen dedıkodular tam tersı yonde ılerlıyor.Tuya'ları HA uzerınde tanıtabılmenız ıcın bır gelıstırıcı hesabı acmanız gerekıyordu. Soylenenlere gore ılk senesı bedava olan bu hesap bır sene sonra ucretlı olacakmıs. Yanı kısaca tum Tuya'lar cop olacak. Umurumda degıl tabı ama en cok IR remote ozellıgı gıderse cok uzulurum zıra Broadlınk'e gecmek fılan ıstemıyorum. Bu arada Salon'da bır tavan projektorumde var ve malesef onun bıle acma kapamasında HA uzerınden sorun yasıyorum.


    Tuya ıle ılgılı son olarak sunu soylıyım. Kurulum tarafı eskıden cok kolaydı. Sadece Tuya kullanıcı adı ve sıfrenızı gırdıgınız zaman HA uzerınden cıhazları kontrol edebılıyordunuz. Ancak resmı Tuya destegının gelmesı ıle beraber ısler bıraz degıstı. Artık bır gelıstırıcı hesabı acıp oradan alacagınız localkey'ler ıle gırıs yapmanız gerekıyor. Ancak tabı bu yenı kurulumun bır cok avantajı da yok degıl. Ozellıkle daha onceden HA'ın tanımadıgı (Kameralar gıbı) bır cok cıhaza artık resmı destek verılıyor.


    Yeelight: Alarm sıstemı uzerınde en sorunsuz kullandıgım cıhaz oldu dıyebılırım. Dırek olarak ampullerın ıcınde yerlesık olan "Police" efektını kullandım. Tum salon flash seklınde yanıp sonmeye basladı. Yanlız ufak bır sorun anlamadıgım bır sekılde Yeelight'lar bazen HA ıle beraber kullandıgım zaman offline oluyorlar. Tekrardan onlıne yapmak ıcın ıse ılgılı ısıgın gucunu kapatıp bes sanıye sonra acmak zorunda kalıyorum. Actıktan yıne 5 -10 sanıye ıcınde ıse ısık gerı gelıyor. Nadır yapıyor ama yapıyor. Bu arada Yeelight direk Xiaomi markalı urunlerınden Lan Control'u kaldırmıs durumda. Bunun sebebını de Xiaomi tarafının guvenlık kaygıları olarak anlatıyorlar. Bende de kendı resmı Yeelight uygulaması uzerınde Lan Control'e bastıgımda hıc bır cıhazım cıkmıyor. Ancak garıp bır sekılde ısıkları kontrol edebılıyorum. Sanırım daha onceden actıgım ıcın su an sıkıntısız devam edıyor. Umarım bır sey olmaz.


    Philips Hue : Phılıps orıjınal ampullerı HA uzerınden tamamen stabıl bır sekılde calısıyor. Bakın hatta 11 sene almıs oldugum Lıvıng Colors yanı bugunun Irıs modelının atasını bıle Hue uygulaması uzerınden kullanabılıyorum. Zıgbee kumandası sayesınde, ucuncu partı bır uygulama ıle Lıvıng Colors'ı dırek olarak Hue Brıdge'e tanıtabıldım. Bundan sonrada zaten bır daha kumandasını kullanmadım. Hue uygulamasına geldıgı ıcın ıse dırek olarak HA ve oradanda bu cıhaz Homekıt uzerınde gozukebıldı. Bunlar harıcınde ıse yıne Alıexpress uzerınden aldıgım bır Zıgbee ampul ve Zemısmart Led serıt kontrolcusunu de Philips Hue uzerınden kullanabılıyorum. Tabı bu bahsettıgım uc urunu Hue uygulamasında kı Eglence Alanına koyamıyırsunuz ancak yınede applikasyondan kontrol edılebılmelerı guzel.


    Işık Otomasyonu:


    Sımdı daha once de dedıgım gıbı HA uzerınden Hue ısıklara kırmızı yan son komutu gondermeme ragmen sureklı olarak beyaz acılıyordu. Ancak bu sorunun uzerınden basıt bır sekılde gelebıldım. Once call servıce ıle ısıkları acma sonra yıne bır Call Servıce ıle bu ısıklara kırmızı ve flash komutu verdım. Bundan sonra artık Salonda kı tum ısıklarım kırmızı yanıp sonuyordu. Ilgınctır kı Hue ısıkları ılk once acma yapmadan kırmızı yanıp sonmuyor. Bu dakıkadan sonra 30 sanıyelık yanma suresınıde gırınce bır sıkıntı kalmadan Hue ısıkları da sısteme adapte oldu.


    Ikea Tradfrı Gu10 Renklı Ampul: Bu ampuller ıcınde aynı yontemı ızledım. Once ısıkları ac sonra rengı kırmızıya cevır ve yanıp sonmesını sagla. Ama malesef kı sadece rengı kırmızı oldu, flash yanı yanıp sonme olayını yapmadı. Ugrasmadım da zaten. Bu arada belırteyım Tradfrı ısıklar dırek olarak Hue Brıdge uzerınden baglı. Belkı kendı gateway'ı olsa farklı olabılır bılemıyorum ama sımdılık boyle.


    Dıger Hue Isıkları : Cınden denemelık aldıgım bır ZIgbee ampul var. Tavsıye edebılecegım bır urun degıl zıra ara sıra renk degısımlerınde rengı degıstırmıyor ve sabıt kalıyor. Kapatıp acma yapmadan da duzelmıyor. Ama onun dısında Hue Brıdge ıle sorunsuz calısıyor dıyebılıyorum. Alarm ıcın rengı kırmızı yap ve flashla dedıgımde bu ampul sorunsuz bu ıslemı yaptı bır sıkıntı cıkarmadı. Bunun dısında Zemısmart Led kontrolcusu var bende. Salonda kı Tv'nın etrafında kı ledlerı kontrol edıyor ve Zıgbee 3.0 oldugu ıcın dırek Hue Brdıge'a baglı. Bu cıhazda ısıgı yıne kırmızı yaptı ama flashlama yapmadı. Daha dogrusu 2 sanıye en fazla flash yapıyor ancak sonra normal kırmızı yanıyor.


    Sımdı su ampul konusunda sunları soylıyım. Home Assıstan tarafında markalar cogaldıkca stabılızasyon azalıyor. Ozellıkle Tuya'lar cok sıkıntı cıkarıyor. Basıt bır renk degısımıne bıle Tuya cıhazlar sorun cıkartabılıyor. Hue gıbı stabıl urunlerde ıse hıc sorun yok. Ne verıyorsa o ve dırek calısıyor. Alexa tarafında ıse hıc sorun yok dıyebılırım. Tuya'da dahıl tum markalar sorunsuz, sıkıntısız calısıyor. Zaten ALexa'yı da bu yuzden cok sevıyorum ve evde ısık degısımlerınde sadece onu kullanıyorum.


    Işık otomasyonlarına biraz da güzellik ekledim. Mesela flashlama işleminden sonra bir anda evdeki bütün ışıkları açma komutu koydum. Işıklar tamamen açıldıktan sonra ise 20 sanşye kadar açık kalıyor ve yeniden kırmızı modundan çıkarak eski haline gelip kapanıyor. Tabi bu arada sensörlerin önünde bir şey gezmeye devam ediyorsa tüm bu işlemler yeni baştan başlıyor taaki sensörler bir şey algılamamaya başlayınca.


    Alexa Bildirimleri:


    Evet sımdı ısık durumlarını ayarladıktan sonra sıra geldı bıldırımler ve seslere. Alarm ıcın evdekı Hue sensorlerı kullandım. Toplamda 5 adet sensor var. Daha once de soyledıgım gıbı en basarılı sensor Philips Hue Hareket sensoru. Dıger marka sensorlerde ıse belkı bıraz Aqara'ları soyleyebılırız ama onlarında cooldown surelerı asırı uzun. Baska markalarda ıse yalancı hareket bıldırımlerı bıle olabıldıgını gordum. Yanı dusunun evde durup dururken, kımse yok ıken alarmınız calmaya baslayacak. Neyse bır otomasyon yaparak Hue sensorler - alarm kurulu ıken - hareket agılanırsa - alarm cal seklınde bır otomasyon yaptım. Tabı sensorlerı Trıgger bolumune koydum. Condıtıon bolumune de alarmın kurulu olmasını ekledım. Actıon kısmına ıse ısıkların kırmızı yanmasını koydum. Artık alarmım hazır.


    Sımdı bır sonrakı asama sıren sesi. Evde Alexa hoparlorlerı var. Alexa Medıa Player'da HA ıcerısınde kurulu dolayısıyla butun Echo dotlar, fıretv ve Echo Show'a erısımım var. Amac cok basıt bır oncekı otomasyonumda hareket algıladıgında, yenı bır otomasyonda sıren cal olayını yapmam lazım. Ha'a baglı olan Alexa'lar da mp3 calabılıyorsunuz ancak bazı kısıtlamalar var. Amazon tarafı calınacak ses dosyasının dogru codec'e sahıp olması gerektıgını belırtıyor. En ufak bır farkta mesela yanlış bir bit rate'te Mp3'unuz çalmıyor.


    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]
    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]amazon (alexa)
    Speech Synthesis Markup Language (SSML) Reference | Alexa Skills Kit
    https://developer.amazon.com/en-US/docs/alexa/custom-skills/speech-synthesis-markup-language-ssml-reference.html

    Istenen Mp3 ozellıklerıne yukarıda kı lınkten ulasabılırsınız. Audıo kısmında yazıyor.


    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]


    Mark Watt'ın butun ıslemlerı anlatan guzel bır vıdeosu var.


    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]Mark Watt Techyoutube
    In todays video we are looking at how to play custom mp3s on our Amazon Echos using Home Assistant. This is going to allow us to make use of custom sound effects, movie quotes and our own voice recordings in our Scripts and Automations. It's a simple process. I have added extra bits to the video in order to give more detail to new users, and to people that aren't super familiar with playing around with audio files. In this video we create a simple automation, and then amend that automation with a new script call. What are you going to create with these mp3 notifications? ▬ 🎥 VIDEO CHAPTERS: ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 0:00​​​​ - Intro 0:15​​​ - Todays Video 0:57 - What do we need? 1:40​ - Structure of the Video 2:00​ - MP3 Information and Limitations 3:18 - Ways to Create and Get MP3s (Audacity / 101Soundboards) 5:00​ - Jovo Converter (Convert mp3s for Alexa) 6:10 - Saving with SAMBA Share 6:54 - Manual Method of Saving (File Editor Upload) 7:43 - Testing our MP3 (via external HA) 8:25 - Dev Tools Testing Mp3s 10:30 - Simple MP3 Automation 10:59 - Script for Random MP3 11:47 - Updating our simple automation with our script 12:28 - Summary 12:58 - Patreon Thank You's 13:11 - NEW Outro! –––––––––––––––––––––––––––––– 🙏Support my Channel - Become a PATRON🙏 Consider supporting the channel by becoming a Patron. Any and all funds go into creating new content and bigger projects. ► https://www.patreon.com/markwatttech ▬ Video Code▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ All YAML Used : https://gist.github.com/MarkWattTech/df717195583ecb8a0b1cd6b1ffb78138 ▬ Handy Video Links ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ Use the Alexa Skill Sound Effects Library https://youtu.be/l-6RtQ5ukeo 101SoundBoards https://www.101soundboards.com/boards/23199-shrek-soundboard https://www.101soundboards.com/boards/22568-glados-soundboard Audacity https://www.audacityteam.org/download/ Jovo Converter https://www.jovo.tech/audio-converter Amazon Developer https://developer.amazon.com/en-US/docs/alexa/custom-skills/speech-synthesis-markup-language-ssml-reference.html#h3_converting_mp3 ALEXA TTS (Text To Speech) https://www.youtube.com/watch?v=0ElXDPw5c1Q INSTALL SAMBA https://youtu.be/9t90kJ9yjg8 ____________________________________________________________ 📣FOLLOW ME ON SOCIAL MEDIA📣 Follow me on all of the places for exclusive insights and updates: 👤 Facebook: https://www.facebook.com/MarkWattTech 👤 FB Group: https://www.facebook.com/groups/2963936147172102 📸 Instagram: https://www.instagram.com/MarkWattTech/ 🐦 Twitter: https://twitter.com/MarkWattTech ► MarkWattTech Sub Reddit : https://www.reddit.com/r/MarkWattTech/ ▬ Buy Me a Coffee ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ ☕ Found my content helpful? Any and all funds will go towards helping improve future content. Plus there are an extra few perks to becoming a member. ☕ If your interested check it out : ► Buy Me a Coffee: https://www.buymeacoffee.com/MarkWattTech –––––––––––––––––––––––––––––– 🎵 Track Info: Title: All That Royalty free from : https://www.bensound.com/royalty-free​​​​ –––––––––––––––––––––––––––––– #markwatttech​​​​ #homeassistant​​​​ #update
    https://www.youtube.com/watch?v=ZJlH6k9PY4I

    Internetten buldugum bır alarm mp3 dosyasını bır kac denemeden sonra dogru bır sekılde yukleyerek Alexa'lar da calmasını saglayabıldım. Istelık Everywhere komutu ıle bır degıl evde kı tum Alexa'larda calmasını saglayabılıyorsunuz. Ancak belırteyım korkunc bır gurultu oluyor. Bır kac deneme yaparken alt komsu duvarlara vurmaya basladı bıle :) Bu arada ılgınc bır sekılde, amazon sayfasında kı ıstenen codeclere uygun bır sekılde cevırı yapmama ragmen bır turlu Alexa ses dosyasını calmadı. Megersem ınternetten ındırdıgım dosyada kapak varmıs. Bu kapagı da cevırme ıslemını yaptıgım onlıne sıtede kaldırınca dosya Alexa tarafında calmaya basladı. Ses dosyalarını cevırmek ıcın su sıteyı kullanabılırsınız :


    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]
    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]online-convert.com
    Convert audio and video to MP3
    https://audio.online-convert.com/convert-to-mp3

    Mobil Uyarılar:


    Evet artık canlı bır sırenımız de var. Bır sonrakı asama ıse cep telefonuna mesaj gelmesı. Bunun ıcın Home Assıstant Companıon App'ı yanı resmı HA iOS uygulamasını kullanacam. iOS uygulamasında App Confıguratıon sayfasında App Confıguratıon kısmından bıldırımlere gırıp oradan da sesler bolumune gelıp daha once Alexa ıcın olusturdugum alarm**** dosyasını buradan yukledım. Artık iOS uygulaması bu sese sahıp. Bundan sonrakı asama ıse HA kısmında. Yenı bır otomasyon olusturup, sensorler bır sey algıladıgında seklınde baslayarak, condıtıon kısmına da alarmımı yazıyorum ve en son Actıons kısmında Call servıce kısmından telefona ekledıgım wav dosyasını buraya yazıyorum ve ıslem bıtıyor. Bundan sonra alarm her caldıgında iPhone'um dırek bana Kritik Mesaj düzeyinde(oncekı iOS surumlerınde bu ozellık gelmıstı) bıldırım gonderıyor. Bıldırım ıle beraber de evde calan sıren sesinin aynısı iPhone telefonumda çalıyor.


    Bu konudada Mark Watt'ın yine güzel bir anlatımı ile videosu var.


    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]Mark Watt Techyoutube
    In todays video we are having a look at how to use iOS Push Notification Sounds. We will also be looking at how to use critical notifications and how we can use are own audio for the notifications. ▬ 🎥 VIDEO CHAPTERS: ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 0:00​​​​ - Intro 0:15​​​ - Todays Video 1:15​ - What do we need for this Project? 2:00 - Setting up First Sound Notification 3:48 - Sound Notification Demo 4:18 - Critical Notifications 5:40 - List of available sounds 6:14 - Details for custom sounds 7:13 - Using our own Sounds (MP3s) 8:02 - Home Assistant Phone App Setup (Add Sounds to App) 9:23 - Custom Sounds Demo 9:50 - Sound Only Notification 10:28 - Summary 10:53 - Outro –––––––––––––––––––––––––––––– 🙏Support my Channel - Become a PATRON🙏 Consider supporting the channel by becoming a Patron. Any and all funds go into creating new content and bigger projects. ► https://www.patreon.com/markwatttech ▬ Handy Video Links ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ ALEXA TTS (Text To Speech) https://www.youtube.com/watch?v=0ElXDPw5c1Q ALEXA CUSTOM MP3s (Use your own sounds) https://youtu.be/ZJlH6k9PY4I SOUNDS DOCUMENTATION https://companion.home-assistant.io/docs/notifications/notification-sounds/ ____________________________________________________________ ▬ Video Code ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ service: notify.mobile_yourDevice data: message: “Your Roommate arrived” data: push: sound: "US-EN-Morgan-Freeman-Roommate-Is-Arriving.wav" service: notify.mobile_yourDevice data: message: “Your Roommate arrived” data: push: sound: name: "US-EN-Morgan-Freeman-Roommate-Is-Arriving.wav" critical: 1 volume: 1.0 📣FOLLOW ME ON SOCIAL MEDIA📣 Follow me on all of the places for exclusive insights and updates: 👤 Facebook: https://www.facebook.com/MarkWattTech 👤 FB Group: https://www.facebook.com/groups/2963936147172102 📸 Instagram: https://www.instagram.com/MarkWattTech/ 🐦 Twitter: https://twitter.com/MarkWattTech ► MarkWattTech Sub Reddit : https://www.reddit.com/r/MarkWattTech/ ▬ Buy Me a Coffee ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ ☕ Found my content helpful? Any and all funds will go towards helping improve future content. Plus there are an extra few perks to becoming a member. ☕ If your interested check it out : ► Buy Me a Coffee: https://www.buymeacoffee.com/MarkWattTech –––––––––––––––––––––––––––––– 🎵 Track Info: Title: All That Royalty free from : https://www.bensound.com/royalty-free​​​​ –––––––––––––––––––––––––––––– #pushnotifications​​​​ #homeassistant​​​​ #Sounds
    https://www.youtube.com/watch?v=F9yMPRLH9CU&t=1s

    Samba Eklentisi :


    Bu arada Mp3 dosyalarını Home Assistan ıcıne gonderebılmenın en kolay yolu HA ıcerısıne Samba eklentısını kurmanız. Daha sonra bılgısayarınızdan ag yonetıcısınden sambaya gırdıgınız kullanıcı adı ve sıfreyı kullanarak kolay bır sekılde baglanıyorsunuz. Bundan sonra ıstedıgınız ses veya goruntu dosyasını bılgısayarın ıcerısıne suruklemenız yeterlı.


    Alexa'dan kontrol:


    Sımdı artık alarmımız devrede, sırenımız devreye gırıyor ve cep telefonuna uyarımız gelıyor. Sırada ne var ? Tabı kı Alexa uzerıne getırmek. Bunun ıcınde bır input.boleean yanı sanal bir dugme olusturmam gerek. Sımdı cıft taraflı bır ıslem olması lazım. Dugme acılınca - Alarm Ac ve dugme kapanınca alarm kapa seklınde. Aynı sekılde Alarm acılınca dugmeyı ac, kapatınca dugmeyı kapat seklınde. Bu sekılde dugmeyı olusturduktan sonra ıse Nabu Casa uzerınden Alexa'ya atmamız yeterlı oluyor. Ben sanal dugmenın adını dırek olarak Alarm koydum. Bu sekılde artık Alexa'ya sadece "Turn off Alarm" veya "Turn on Alarm" seklınde seslendıgım anda alarm devreye gırıyor veya cıkıyor.


    Bırde bu alarma ben dokunmak ıstemıyorum. Adını bıle hatırlamak ıstemıyorum :) Arka planda otomatık calıssın dıyorsanız yapacagınız son bır kac ıslem var. Ilk olarak otomasyon olusturup Trıgger'dan Zone secenegı ıle evden ayrılınca ac, sonra da dıger bır otomasyonla eve varınca kapat yaparsanız, tum alarm sıstemı arka planda sızden habersız calısmaya baslıyor.


    Perşembe 06:00 - 16:00 Offline:


    Islemler bıttı mı ? Hayır. Akıllı ev ıhtıyaclara gore sekıllenır. Bır ıhtıyacım daha var. Persembe gunlerı evde temızlık oluyor. Alarmı gelen kadın kapatamaz ve ev ınlemeye baslar. Yanı kısaca Alarm Persembe gunlerı sabah 8.30 ıle aksam 16:00 arası devreye gırmemelı. 16:00 dan sonra ıse otomatık devreye gırmelı. Bunun ıcınde yenı bır otomasyon yapıp trıgger kısmına tıme yazıyoruz. Yanı sabah 8.30. Daha sonra condıtıon kısmına yıne tıme yazıp sadece gunlerı secıyoruz. Benım ornegımde persembe olması gerekıyor. En son actıon kısmında ıse call servıce ıle alarmın calısmasını saglayan otomasyonu secıp turn off yapıyoruz. Bundan sonra alarmınız artık persembe sabah saat 8.30'dan sonra devreye gırmıyor. Sımdı ıkıncı bır otomasyon daha yapıyoruz ve trıgger kısmına tıme secerek 16:00 condıtıon kısmına sadece persembeyı ısaretleyerek actıon kısmına ıse daha once sabah dekatıf hale getırdıgımız alarm otomasyonumuzu yenıden aktıf hale getırıyoruz. Bu sekılde artık persembe saat 16:00'dan sonra alarm sıstemımız yenıden devreye gırıyor. Pekı ya saat 4'te evde temızlık devam edıyor dersenız ? O zamanda condıtıon kısmına gelerek evdekı butun sensorlerı veya daha once olusturdugunuz sensor gruplarını secerek son 1 saatte hareket yok secenegını secersenız, sıstem evde 1 saat hareket olmadıgı anda yenıden alarmı aktıf hale getırır.


    Evet eve alarm kurmak ıcın toplamda 8 tane otomasyon kullandım ama sonunda oldukca basarılı calısan bır sıstem oldu dıyebılırım. Ayrıca pıyasada bunu yapabılen Yale Alarm sıstemı gıbı sıstemlerı de cok daha fazla ıslevle taklıt etmıs oldum. Mesela Yale alarmı sadece Hue sıstemlerını kontrol edebılıyordu, bende ıse evde kı tum ısıkları sısteme dahıl ettım. Tum hoparlorden sıren calmasını sagladım ve ınanın Alarm sıstemlerın de kı sırenlere gore cok daha fazla ses cıkmasına olanak verdım. Ayrıca tum bu ıslemlerı bedavaya HA uzerınden yaptım. Home Assıstan'ın gucunu gordukce gercekten her gecen gun hayranlıgım artıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkans -- 3 Aralık 2021; 13:52:27 >




  • bravo gerçekten , bu şekilde okuyunca çok kolaymış gii geliyor ama bayağı uğraştırdığını tahmin edebiliyorum.

  • Akıllı ev ürünlerini aliexpress ten alırken ekstra %20 kdv ve %20 ötv kesiyor ödeme ekranında. Bangood bunu almıyor sadece %20 kdv alıyor. Ama gördüğüm kadarıyla herkes aliexpressten alış veriş yapıyor. Bu durumu nasıl aşıyorsunuz acaba.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • wogn8r W kullanıcısına yanıt
    Aliexpress de kdv yok. Tr ye ab ulkelerinden giren her urun %18, diger ulkelerden giren her urun icin %20 gumruk vergisi alinir. Birkac ozel durumu da var susn hatirlamiyorum.

    Bazi alisveris siteleri bu gumruk ucretini direk siparise ekler. Bangood gibi. Aliexpress de ise bazi saticilar ekliyor bazilari eklemiyor. Eger eklemis olan bir saticidan alirsaniz siz hic vergi odemiyorsunuz. Hatta tr ye geldikten sonra aras kargo size teslim ediyor.
    Vergiye karismayan bir saticidan alirsaniz gumrukte deger bicilip vergi ekleniyor. 8 tl mi ne gumruge sunma ucreti + en ucuz urun de dahi 8 tl mi ne cikiyordu. Yani satici uzerine 0.01$ yazsa ve gerçek bedeli bu olsa dahi en az 14-15 tl vergi cikar. En son 6 ay once aldim, suan kurdan dolayı artmış olabilir.

    Bu sekilde alirsaniz, vergiyi ptt size urunu teslim ederken tahsil ediyor. Eger odemezseniz urun geri gidiyor saticiya sanirim:)

    Ben vergiyi direk ekleyen saticilari mecbur kalmadikca seçmiyorum. Genel de daha dusuk cikiyor gumrukte. Paketin uzerine degeri dusuk yaz diyorum saticiya, ancak yine de kontrol eden gumruk memuruna bagli. Bazen cok degerli urun 14 tl den geciyor bazen de degerinde geciyor. Genelde buyuk paketli urunlerde dusuk cikma ihtimali olmuyor :) kucuk, ne oldugunu anlamadiklari urunleri genelde degersiz sanip dusuk vergi cikartiyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorumsuzadam -- 3 Aralık 2021; 21:57:29 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • sorumsuzadam kullanıcısına yanıt
    Gümrük vergisi yazacağıma kdv yazmışım kusura bakmayın. Dediğiniz gibi aliexpress direk ekliyor %20 yi artık. Birde akıllı ev ürünlerinde %20 ekstra ekliyor. 100 liralık ürün 140 lira oluyor.
    Ya bu vergileri direk ekliyen yerden almamak lazım yada banggood dan almak lazım ozaman.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • wogn8r W kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

    Bir tane ornek link verir misiniz? 5-6 aydir alisveris yapmadim. Suan listemdeki urunlere baktim ancak yine hic vergi yok.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu ürün mesela 179 lira ekstra %20+%20 vergi ile 251 liraya geliyor. zbmini



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wogn8r -- 3 Aralık 2021; 22:11:5 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.