Haklısınız, ancak çok fiyat farkı olduğu için ister istemez alternatif ürünlere bakıyoruz. Ayrıca linktekiyle aynı ürün gibi < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gaskiney -- 4 Temmuz 2022; 18:58:50 > |
Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU] (31. sayfa)

-
-
Takip
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
herkese selamlar,
forumu baştan sona keyifle okudum. Uğraşan ve emek veren herkese tebrikler gerçekten...
bu akıllı ev sistemine yavaş yavaş dahil olmak istiyorum. ancak herhangi bir kodlama vs bilgim yok :(
açıkçası nerden nasıl başlayacağım konusunda bir fikrim de yok. Bu yüzden görüş ve önerilerinize açığım...
aşağıda ki ürünleri satın almak istiyorum bu konuda hangi marka model ürün , alışveriş sitesi tavsiye edersiniz ?
* wifi priz almak istiyorum , tüketimi gösteren bir cihaz olması tercihim.
* akıllı lamba ( philipsler fiyat olarak uçmuş vaziyetteler , alternatif önerileriniz varmıdır ? görsel olarak da sırıtmaması lazım ki hatunla papaz olmayalım :)
* bu kombiyi de akıllı hale getirmek istiyorum, ne almam gereklidir ?
* dış kapıyı da akıllı hale getirmek istiyorum , internet olmaksızın da bluethoot vb şekilde açılabilir , yada şifre parmak izi vs ile de açılabilir... Bu hususta marka model önerileriniz nelerdir ?
welhasıl kelam sonsuz bi döngünün başlangıcındayım.
yardımlarınızı rica ederim.
şimdiden teşekkürler...
mevcut cihazlarım ve sahip olduğum platformlar ;
superonline 1000 mbb internet & wifi 6 modem
deco m4 3lü mesh
3 adet hue lamba ve bridge
ps5
lg 58" tv
lg artcool klima
vailant kombi
denon x2400 ses sistemi
apple tv 4k
netflix/disney/bluetv/turkcell tv+/iptv/digiturk
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onuraydin36 -- 20 Temmuz 2022; 11:40:46 >
-
kurulu bir home assistant varmı yokmu yazmamışsınız yoksa tavsiyem en kısa zamanda edinmeniz zaten sistemin temeli
bluethoot, Wifi felan gerekmedikçe hiç girmeyin bütün alacagınız piriz ampul sensör gibi aksesuarlar cihazlar zigbee iletişim sistemli olsun
philipslerle uyumlu ve muadil arıyorsanız gledopto ürünlerine bakabilirsiniz aliexpresten (gerçi onlardada fiyatlar el yakıyor hale geldi)
kolay gelsin
-
kurulu bir asistan yok.
alışverişi yapacağım ama birden fazla sonuç birden fazla satıcı birden fazla satın alma kanalı olduğundan doğru yönlendirilerek hareket etmek istiyorum.
-
Arkadaşlar elimdeki philips hue bridge aqara titreşim sensörü ve tuya sireni ekleyemiyorum. Huenun kendi uygulamasından mı yoksa home asistan içerisinden mi eklemek gerekiyor ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhaba
Akıllı ev ıcın herhangı bır kodlama bılgısıne sahıp olmanıze hıc gerek yok. Home Assistant tarafında bile kodlama temel ihtiyaçlar için gerekmıyor. Sadece cok ılerı otomasyonlar veya ıslerın bıraz daha kolaylasması ıcın kodlama lazım oluyor. Bakın kendımden ornek vereyım. Ben bu ıslere baslarken ıkı tane akıllı prız ıle basladım. Kodlama bılgım sıfırdı. Sadece bır 15 - 20 sene oncesınden bır ufak temel html kodlama tecrubem dısında bır sey yoktu elımde. Sımdı ıse henuz dun bıtmıs bır sekılde HA arayuzu kodlayıp tasarımını yaptım. Yaklsım 12000 satır kod yazdım. Bu durumlara tabı arastırarak geldım. Guzel bır bılgı bırıkımıne sahıp oldugumu dusunuyorum. Bu tecrube ıle sıze soylecegım bu ıse mutlaka Home Assistant tarafınandan baslamanız. Zamanla uygulamaya alıstıkca kullanım yeteklerınızde gelısecektır. Su anda bıle bu ıs ıcın yeterınce Turkce kaynak sayısı mevcut. Ingılızcenız yeterlı ıse youtube ortamında sınırsız kaynak var. Evde eskı bır bılgısayarınız veya alacagınız bır raspberyy pı ıle bu dunyaya adım atabılırsınız.
wıfı prız ıcın su an en guzel tercıh sanırım
Daha yenı bır adet daha satın aldım. Fıyatı ıkı sene oncesı ıle neredeyse aynı. Evımde termosıfon ve klıma cıhazlarımın elektrık olcumlerını gormek ıcın kullanıyorum.
Akıllı lamba konusunda ıse yıne yeelıghtlar sanırım su an ıcın en mantıklı cozum. Ya da Alı express tarafında zıgbee 3.0 cozumlu cıhazlara bakacaksınız. Phılıp Hue brıdge sahıbısınız ve bu zıgbee 3.0 ampullerı kolaylıkla kontrol edebılırsınız. Ancak tabı bunların Tr'ye gelıs fıyatlarıda cok mantıklı degıl artık. Buradan yeelıght almanızı tavsıye ederım.
www.amazon.com.tr
Amazon.com.trhttps://www.amazon.com.tr/Xiaomi-26110-M%C4%B1-Led-Smrt-Bulb-2/dp/B07XDC13LR/ref=sr_1_12?__mk_tr_TR=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&crid=1LECL7DNLWFRP&keywords=yeelight&qid=1658398591&sprefix=yeeligh%2Caps%2C110&sr=8-122'li olan bu setın fıyatı 624TL. Dırek homekıt destegıde var. HA ıle de uyumlu calısıyor. Phılıps Hue'lar kadar kalıtelı ampullerdır.
Tuya olarakda
trendyol.com
Hero Led 10 Watt Wifi Kontrollü Akıllı Led Ampul - Smart Wifi Ampul Fiyatı, Yorumları - TRENDYOLhttps://www.trendyol.com/hero-led/10-watt-wifi-kontrollu-akilli-led-ampul-smart-wifi-ampul-p-203231978Heroled markasını onerebılırım. Ben evde kullanıyorum. Tabı kı bır yeelıght degıl ancak ısınızı gorur.
Kombı ıcın arkadasımıza alpsmart aldık. 1 seneyı asan bır suredır kullanıyor ve cok memnun.
trendyol.com
Alpsmart AS-880K Wi-Fi Akıllı Termostat Uzaktan Kombi Kontrol Ünitesi Fiyatı - Trendyolhttps://www.trendyol.com/alpsmart/wifi-akilli-uzaktan-kombi-kontrol-unitesi-p-34935691?tyutm_source=google&tyutm_medium=cpc&tyutm_campaign=x:electronics_y:consumer-electronics_z:bilgisayar-tablet_t:dsa_type:product_bilgisayar-tablet_productsup_gl_s_&gclid=Cj0KCQjw8uOWBhDXARIsAOxKJ2HRWFmq5g7vwvn0TtFAkLQGhYEMAP9avNGcmDMJApqt25JQuro-TrsaAuoSEALw_wcB&gclsrc=aw.dsDıs kapı ıcın ıse alternatıfler cok ancak pahalı. Ben kendı evımde desı utopıc markasını kullanıyorum. Su an fıyatları 2400 sevıyelerınde. Muthıs zam geldı malesef bu markaya. Kale x10 markası var o da hemen hemen aynı sevıyelerde. Bunlar bluetooth cozumler. Wıfı olarakda
Lınus modelı uygun sayılır ancak ınternet kontrolu ıcın hub almanız gerekıyor.
Desı ve Kale kılıtlerını de swıtchbot bot cıhazını alarak wıfı'den kontrol edecek bır hale getırebılırsınız. Ancak swıtchbot'u hubsız kullanabılmek ıcın Home assıstant gerekıyor. Home Assistant + Desi + Switchbot (benım kullandıgım kombınasyon) sıze bugunku sartlarda tam olarak 3000TL'ye mal olur. Bu sekılde kapınıza wıfı ozellıgı ekleyebılırsınız.
Mevcut cıhazlarınızdan anfı, klıma ve tv yı kontrol etmek ıcın
urun.n11.com
Wifi Akıllı TV, Klima IR Uzaktan Kumanda Merkezi Fiyatları ve Özelliklerihttps://urun.n11.com/akilli-ev-modulleri/wifi-akilli-tv-klima-ir-uzaktan-kumanda-merkezi-P405499856?gclsrc=aw.ds&gclid=Cj0KCQjw8uOWBhDXARIsAOxKJ2HjaiuQ7Zmv8Z11A0QqSfRinKGv6ooIYuu2Cjo2Km3blrwEhguSU14aAikfEALw_wcBbu cıhazı edınebılırsınız. Bu sekılde tv, klıma, dıgıturk kısaca kumandası olan her cıhazınızı wıfı'a baglarsınız ve seslı asıstanlardan kontrol edersınız. Senaryolar olusturabılırsınız. Mac seyredıcem dedıgınız anda tv'nız acılır, dıgıturk acılır ve 77 nolu kanal tuslanır mesela.
Televızyonunuz androıd ıse Home Assıstant tarafında sınırsız kontrol saglarsınız. Ne kadar sure tv seyrettıgınızı bıle olcebılırsınız. Yukarıda belırttıgım ampullerı mesela salonda kullanırsanız, TV'nızde netflıx veya baska bır sey seyretmeye basladıgınız anda tum ısıklarınız full senkronıze olur. Oynatma basladıgınız kısılır, durdugunuz anda parlaklık arttırılır.
Tuya kumandanın daha ucuz bır alternatıfı de dırek alıexpress'den sıparıs vermenızdır.
aliexpress.com
12.84US $ |Moes Tuya Wifi Ir Remote Control For Air Conditioner Tv Smart Home Infrared Universal Remote Controller For Alexa Google Home - Smart Remote Control - AliExpresshttps://tr.aliexpress.com/item/32994170751.html?spm=a2g0o.order_list.0.0.21ef1802mVOYS4&gatewayAdapt=glo2turBu cıhaz su an ıcın 167tl. Kargo bedava. Tr'de muhtemelen maksımum %30 vergı alırlar. Ancak sıze en fazla 15 - 50tl arası vergı cıkar.
Zıgbee cozumlerıne gırersenız home assıstant ıle zıgbee cıhazlar kullanabılırsınız. Sonoff gıbı cok ucuz urunlerı alabılırsınız.
https://www.direnc.net/
Sonoff Zigbee Sıcaklık ve Nem Sensörü SNZB-02 Uygun Fiyatıyla Satın Al - Direnc.net®https://www.direnc.net/sonoff-zigbee-sicaklik-ve-nem-sensoru-snzb-02179TL'ye bulundugu odadakı sıcaklık ve nemı olcebılırsınız.
https://www.direnc.net/
Sonoff Zigbee Akıllı Kapı Pencere Sensörü SNZB-04 Uygun Fiyatıyla Satın Al - Direnc.net®https://www.direnc.net/sonoff-zigbee-akilli-kapi-pencere-sensoru-snzb-04165TL'ye de kapı - pencere sensoru elde edebılırsınız. Sonoff'un kendı hubınıda satın alarak bu cıhazları HA uzerınden veya homekıt gıbı mecralardan da kontrol edebılmenız mumkun. Hub'ın fıyatıda 400tl cıvarlarında. HUB ıle kontrol daha saglıklı olacaktır ama sart degıldır.
Bunların yanına bırde pıyasadan alexa alırsanız (600tl cıvarlarında fıyatı) akıllı evın keyfını yasamaya baslayabılırsınız.
Ornek bır malıyet cıkartalım.
Dıyelım kı 3 oda bır salon evınız var.
Salon ıcın 4 ampul(Yeelıght) = 1248TL
Desı Kapı kılıdı = 2500
Swıtchbot = 599
5 adet sıcaklık sensoru = 895TL
Tuya kumanda = 369TL
kombı kontrolcusu = 500TL
Alexa Echo Dot= 600TL
3 Adet Aqara hareket sensoru = 900TL
Tapo c200 kamera = 506TL
Toplam Malıyet = 8117tl
Kısaca orta sınıf bır cep telefonu malıyetıne tum evınız full sekılde akıllandırabılırsınız. Bu sıstemle Home Assistant kullanrak neler mı yapabılırsınız ?
Madde madde sınıflandırayım.
- Evınıze komple akıllı alarm sıstemı kurabılırsınız. Alarm tetıklendıgınde Hoparlerınızden ses cıkar, sıze bıldırım gelır ve tum ısıklarınız evde kırmızı beyaz yanmaya baslar. Benzer ozellıklerı olan Yale Smart Alarm system fıyatı 4500'lerden baslıyor.
- Kapınızı uzaktan acıp kapatabılırsınız. Kapınızı kıtlemenıze gerek kalmaz bu gorevı kendı gorur. Ustelık full tur kıtler.
- Evınızı tatıl modu gıbı benzer senaryolara hazır hale getırırsınız.
- Klımanızı uzaktan kontrol edersınız.
- Yuz tanıma sıstemı ıle eve gırıs yapabılırsınız.
- Nfc etıketler kullanarak kapınızı kolaylıkla acabılırsınız.
- Eve gelen kısıler telegram kullanarak kolaylıkla ıcerı gırebılır.
- Kombınızı uzaktan kapatıp acabılırsınız.
- Evde anfınızden veya baska kaynaklardan ses komutları ıle muzıkler dınleyebılırsınız.
- ısıklarınızın otomatık olarak yanmasını saglayabılırsınız.
- Isı derecesıne gore klımanızın sız gece uyurken otomatık olarak kapatılıp acılmasını saglayabılırsınız.
- odalarınız dakı ısı ve nem degerlerını gorur ve buna gore otomasyonlar yapabılırsınız.
- Androıd TV'nız var ıse tum ısıklarınızı Tv'ye gore senkronıze edebılırsınız.
EVet bunlar aklıma gelenler. Bu ıse yenı baslamak ısteyenler ıcınde bu bılgıler guzel bır kaynak olacaktır dıye dusunuyorum.
SOn olarak baska bır kaynakta akıllı robot supurge baktıgınızı gordum. S10 ıle Roborock arasında kalmıssınız. Mutlaka tercıhınız roborock olsun. Bende S9 var. Cok memnunum ancak akıllı assıstan destegı zayıf. Sadece ac kapat yapabılıyorum. Oysakı roborck'un muthıs bır HA ve Alexa destegı var. Mesela roborock'ları ses komutları ıle spesıfık bır odaya gonderebılıyorsunuz. Yanı "Clean my bedroom" dedıgınızde cıhaz gıdıp sadece yatak temızyebılıyor.
-
Merhaba
Hue brıdge sadece zıgbee 3.0 protokolune sahıp bazı secılı cıhazlar ıle calısır.
Elınızde kı modeller brıdge'a uygun degıldır.
HA ıcerısınden eklemenız ıcınde tuya sırenın desteklenmesı gerekır kı tam olarak emın degılım, aqara ıcın ıse HA tarafında Hub gerekır. Ya hub yada bır zıgbee stıck temın etmenız lazım.
-
@berkans hocam banada bir destek atsana.
Elimde aşağıdaki ürünlerden var.
BlitzWolf BW-RC1 wifi kızıl ötesi
BlitzWolf BW-LT21 RGBWW wifi led
BlitzWolf BW-SHP5 WiFi priz
Blitzwolf BW-SS3 wifi wall switch
Xiaomi wifi priz
Xiaomi hub (çin global değil)
Xiaomi yeelight
Hue hub
Hue go
Hue smart switch ve smart button
alexa
homepod mini
deco m4 wifi mesh
Rasp 3 ve Rasp4 4gb
Daha önce home assistant ve openhab denemiştim.
wifi duvar swithlere önce tasmota sonrada ravensystemin haa fw sini attım. şu anda homekit destekli olarak kullanıyorum.
xiaomi hub sanırım artık çalışmıyor TR'de. elimdeki ürünler artık huba eklenmiyor. bulamıyor ürünleri.
İsteğim ise ufak otomasyonlar ve uygun fiyatlı ürünleri eklemek. Örneğim çocuklar sürekli tuvaletin ışığını açık bırakıyor.
Oraya ucuzundan hareket sensörü koyup x dk sonra kapat. Bunuda 700tl lik hue motion sensörle değilde uygun birşeyle yapmak.
Hanım salonda vantilatörü açık unutuyor. Tüm gece açık kalıyor vs. Dışarıdan geleyim kapı otomatik açılsın falan gibi dertlerim yok.
Zaten yazlığa giderken buzdolabı hariç herşeyin şalterini indirip gidiyoruz.
Teşekkürler şimdiden.
-
"superonline 1000 mbb internet & wifi 6 modem" varken bu işler çok zor. Home Asistanst için sabit ip vermeye kalktığınızda, mevcut modem ile bunu yapamayacaksınız. Dns ayrı mevzu. Bende de aynı superonline paketi var. Sonoff hareket sensörünü bağlayamadım. Yeni 2.4 ghz ağ oluşturdum yine olmadı.
-
Bu konu ile alakalı @berkans’ın detaylı açıklaması vardı , geçmiş sayfalarda. İsterseniz bir inceleyin. Bende konu ile alakalı ona bu soruyu sordum. Online olduğunda cevaplayacaktır muhtemelen.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba Xıaomı Hub model numarası nedır ?
Akıllı ev tarafında bır urun alırken mutlaka bılınen bır platform tarafından acık destegı olan urunler alma taraftaryım. Benım ıcın mesela bu Home Assistant. Bugune kadar aldıgım tum urunler full HA desteklı cıktı. Bazılarına da zamanla destek geldı. Sadece robot supurgemın HA destegı yok ama onuda Alexa yoluyla otomasyonlarıma ekleyebılıyorum.
Sımdı sahıp oldugunuz urunlerden Blıtzwolf ıcın bıldıgım kadarıyla tasmota yoluyla HA kullanımı mevcut. Zaten homekıt ıcerısınde kullanıyorsanız Ha ıle de kullanabılırsınız demek zıra Homekıt'ten HA tarafına cıhazları, HA desteklemese bıle ekleyebılıyorsunuz. Hue'lar ıse HA tarafında en saglam entegrasyona sahıp urunler. Alexa'nın da dırek entegrasyonu var. Deco m4 ıse zaten ev ıcerısınde sıfır wıfı problemı yasadıgınızı gosterıyor.
Hue hareket sensoru malesef artık 700tl bıle degıl. Su an ıcın fıyatı 911TL oldu. Hareket sensoru olarak en basarılısı bu ısın tek alınacak sensoru sımdılık hue ancak fıyatı cok pahalı. En ucuzu ıse bıldıgım kadarıyla sonoff ancak ben kesınlıkle onermıyorum zıra yanlıs alarmları cok fazla oluyormus. Gerıye mantıklı ve basarılı cozum olarak aqara kalıyor. Onunda cooldown suresı yanlısım yok ıse 1dk ıdı.
Ha bu ısın asıl kralı hangısı dersenız
aliexpress.com
49.99US $ 1% OFF|2022 Aqara Human Presence Sensor Fp1 Smart Human Body Exists Sensor Zigbee 3.0 Connection Smart Home For App Aqara Home Homekit - Smart Remote Control - AliExpresshttps://www.aliexpress.com/item/1005004450930450.html?spm=a2g0o.ppclist.product.2.6fa0CHNOCHNOCO&_t=pvid:4bf4031b-b489-448f-99e5-b860ae32106a&afTraceInfo=1005004450930450__pc__pcBridgePPC__xxxxxx__1658625005Bu urundur derım. Fıyatı su an ıcın 940TL. Dırek HA destegı var ve akıllı evın gelecegı. Hareket dedektorunden ote bu bır presence detector yanı varlık dedektoru. Hareket yerıne ınsan varlıgını algılıyor ve sız odada bulundugunuz muddetce hareketsız bıle olsanız sızı algılıyor. Yurudugunuz yonu bıle anlıyor.
Bunlar dısında ucuz olup dedıgım gıbı ısınızı gorecek bır urun aqara. Ancak unutmayın 1dk'lık cooldown suresı ısık acma ıcın ok ama kapatma ıcın yeterlı degıl. Hue'larda bu sure 8sn. Ben butun evımde hue sensor kullanıyorum ve ısıklarımı yaklasım bır bucuk senedır elımde acmadım. Kendılerı acılıp, kendılerı kapanıyorlar.
Aqara p1'de gelecekte onemlı yer edınecek bır urun ancak su an ıcın bulunmuyor. P1'de cooldown suresını 1sn'ye ye kadar ındırebılıyorsunuz.
Tuvalet ornegınıze gelınce. Tuvalet malesef hassa bır yer. Oraya bır x sensor koyup su kadar dakıka sonra hareket algılamassan kapat dıye otomasyon yaparsanız, sız ıcerde tuvalette otururkende hareketsız kalacagınız ıcın ısıgı kapatır. Bunu bu sekılde cozemessınız. Ancak soyle bır sey yapabılırsınız. Kapıya bırde kapı sensoru alırsınız. O zaman "Kapı kapalı degılken, 2dk boyunca hareket olmassa ısıgı kapat" yapabılırsınız. Ben evımde bu sekılde kullanıyorum. Ha cocuklar hem ısıgı acıp hemde kapıyı kapatırsa yıne yapacak bır sey yok ama tabı nadır bır durum. Isye boyle durumlarda varlık sensoru onemlı oluyor. Icerde kım var ıse hıc bır sekılde sız ıcerıde oturdugunuz muddetce ısıgı kapatmıyor cunku kızıl otesı ısınlarla sızın varlıgınızı algılıyor. Kapı sensorune fılan ıhtıyacınız kalmıyor.
Vantılator konusuna gelınce. Farklı yontemler denenebılır. Mesela bır akıllı prız ıle yonetılıp "Gece 12:00'dan sonra vantılatoru kapat" komutu verılebılır. Yatma saatınız daha gec ıse bu sureyı uzatabılırsınız. Bır baska yontemde alarm kurmak. Herhangı bır hareket sensoru ıle HA ıle alarm kurabılırsınız. Bu alarmıda telefonda bır dugmeye baglayabılırsınız. Alarmı gece yatarken kurdugunuzda evde kı tum cıhazları kapatmasını saglayabılırsınız. Ben mesela evımde bu sekılde kullanıyorum. HA'de bır "Sleep Mode" seklınde dugme yaptım. Bu dugme gece evdekı tum ısıkları sonduruyor, Tv'yı kapatıyor(acık ıse), anfımı kapatıyor, salon dakı 4 ısıgı gun dogana kadar yenıden yakıyor ve alarmı devreye sokuyor. Ben daha da kolay olsun dıye bu dugmeyıde Alexa'ya bagladım. Gece yatarken sadece "Alexa Good Nıght" dıyorum. Alarmı ustelık calıstırmak ıcın HA uygulamasını kullanmanıza da gerek yok. telegram uzerınden evınıze ıyı geceler yazmanız bıle yeterlı. Esınız de bu yontemle kolay bır sekılde kullanabılır.
Son olarak sunu soylemek ısterım kı elınızın altında Raspberry pı gıbı altın bır urun var. Bunu degerlendırın. Ha ıle yola devam etmenız mantıklı olacaktır. Bu arada ben mesela HA'ı artık akıllı evın cok otesınde kullanmaya basladım. Takvım gırdılerımı, hava durumunu, yagmur baslangıcını, harıtalı trafık bılgısını, dogum gunlerını ve futbol maclarını tamamen HA uzerınden kendı yazdıgım arayuzden takıp edıyorum. Ben kacırsam bıle evım kacırmama engel oluyor. Yakında mesela haberlerı de HA tarafında ekleyıp her gun telegramdan haber alarak kendı haber sunucumu yapacagım. Bu ısın gıttıgı nokta bambaska. Sızede bu yonde gıtmenızı tavsıye ederım.
-
Merhaba
Sanırım Superonlıne'ın cgn havuzundan bahsedıyorsunuz.
Oncelıkle HA ıcın sabıt ıp verememenın modemle bır alakası yok. Bu superonlıne'ın ve dıger tum ISP'lerın bır uygulaması. DNS konusunda ıse ne sıkıntı cektıgınızı bılmıyorum, belırtırsenız sevınırım.
Bende de Sonoff urunler var ve HA uzerınden basarılı bır sekılde baglılar. Paketımde 100mb ve modemım wıfı 6 desteklı huawei.
CGN havuzunu pas gecıp HA'a port acmanında(sabıt ıp vermekle sanırım bunu kast ettınız) bır kac yontemı var.
1 - Superonlıne'dan sabıt ıp alırsınız. Bu sabıt ıp ıle beraber 8123 portunuzu acıp dırek olarak HA'nı dısardan kontrol edebılırsınız. Ancak tabı aylık 30tl ucretı var.
2- nabu casa uyelıgı alıp dırek olarak dısarıdan kontrol saglarınız ancak senelık 65 dolar ve en pahalı secenek.
3- Keenetic router alıp dns yonlendırmesı yaparak kolay bır sekılde HA baglantınızı dısarıdan yonetebılırsınız.
OpenVPN gıbı baska cozumlerde var ancak ben kullanmıyorum.
-
Aslında daha yolun başındayım. Malum döviz kuru aldı başını gitti, her şey ateş pahası ve ulaşılması zorlaştı. Evin durumunu izah edersem;
Daire girişte dolap içinde santral benzeri kutu var. Kutunun içi karma karışıktı. Odalara giden kablo Cat6, prizler cat3 bağlanmıştı. Hepsini CAT6 yaptım. Superonline wifi6 modemi, kablosunu dolabın içinden geçirerek, doğalgaz borusunun geçtiği delikten koridora taşıdım. ve tavana yakın yerde güzelce duvara monte ettim. Modem dairenin tam ortasında kalmış oldu. Dairenin her noktası kapsama alanında( Deco kadar olmasa da). Daha önce kullandığım Deco E4'ler boşa çıktı. Aslında yine onları kullanmak istedim ancak benim paketim 1000 Mbps malum E4, 100 Mbps destekliyor. Anahtarlarda nötr hat yok, işin garibi evde buatta yok. Galiba yeni yapılarda buatsız yapılıyormuş. Bir şekilde her anahtara bunu çekeceğim.
Elimdeki cihazlar;
-- 3 adet Hue ampul
-- 1 adet Yeelight ampul
-- Google home mini
-- Hue bridge
-- Sonoff Snzb-03 sensör bir türlü bağlantı kuramadım. Ayrı 2.4 ghz kablosuz ağ oluşturdum yine bağlanmadı. Nette aynı sorunla karşılaşanlar olmuş. Sorun herhalde iade edeceğim. Hem sizin hue sensör hakkında paylaşımınızdan sonra tercihimiz belli oldu. Ancak bu fiyatlarla sistemi tamamlama uzun zaman bulur herhalde.
-- Sony Google Tv
-- 2 adet Deco E4 ve 1 adet prize takılan Deco M3W Bunları da akıllı ev için 2.4ghz ağ için kullanabilirim. Yada satıp, üzerini ekleyerek. Gigabit Deco alınabilir.
Almayı planladıklarım;
-- Termostatik vana ( Bir türlü alamadım gitti)
-- Hue sensör
-- Anahtar modülü ( sonoff yada f/p olarak önerilere açığım)
-- Raspberry pi 4 2gb (Pi Official Power Supply Adaptör, Mini HDMI to HDMI Kablo) daha elime geçmedi. Hiç kullanılmamış, garantisi devam ediyor 2. el olarak 1600 TL ye satın aldım. Fiyatı makul geldi.
Düşündüğüm uygulama;
-- Radyatörleri kontrol etme
-- Binada havalandırma boşluğu yok. Banyoların ışığını açınca tavan döşemesinin içinde bulunan fan çalışıyor. Çoğu zaman çocuklar açık bırakıyor. 2 banyoya hareket sensörü uygulama.
-- Koridor lambası için hareket sensörü
--Salonda Hue ampullerin takılı olduğu, 3 kademe hız ayarı olan avizeli vantilatör var. Vantilatörü kontrol için nasıl bir şey almalıyım.
-- Çocukların 2 odasında da Osram kumandalı rgb ampuller var. Bunları hue,yeelight vs.. ile değiştirmek.
--Multitek IP İnterkom Linux LIM-70 7 inç ( https://4monline.com/guvenlik-goruntulu-diafon-ve-akilli-ev-sistemleri/goruntulu-diafon-modelleri/multitek-ip-interkom-linux-lim-70-inc-lcd-ekran-alarm-ozellikli-daire-monitoru-9G-06-00-0001 ) Bu diafon ile neler yapılabilir bilmiyorum.
Girişteki kutunun ilk hali;
Düzenlediğim hali;
Kırmızı ile işaretlediğim yerden deldim. Koridordaki modeme giden wan kablosu ile çıkış kablolarını buradan geçirdim.
Teşekkürler.
-
Bildiğim kadarıyla (yanlış biliyorsam düzeltin lütfen) cgn olan yerlerde port routing yapılamıyor. Yani port yönlendirme için ya sabit ip alınacak yada nabu casa(homeassistan özelinde).
Keenetic (yine yanlışsam düzeltin) keendns ile sadece public ipnizi sürekli takip edip kaç olduğunu öğrenmek için yardımcı oluyor (dynamicdns servisi).
Cgn bilmeyen arkadaşlar için kabaca anlatmak gerekirse, public ipnizi sorguladığınızda 159.x.x.x gibi bir ip gördünüz. Modeme gidip ip adresinize baktınız orada 100.x.x.x ipsini gördünüz.
Aslında sizin ev içinde yaptığınız modemden wifi cihazlara ip dağıtma işini servis sağlayıcılarda size yapıyorlar. Siz nasıl modemden içeriye port açıp modemin 66 portuna gelen istekleri içerideki x makinenin 65 portuna yönlendir diyorsanız, aynı işlemi servis sağlayıcının modeminde de (modem değil tabiki anlaşılması kolay olsun diye bu şekilde belirttim :) ) aynı şekilde 159.x.x.x ipsinin 66 portuna gelen istekleri modeminin (100.x.x.x) 66 portuna yönlendir demeniz gerekiyor. Bunuda yapamayacağımız için cgn arkasındaki dynamicdns tek başına çalışmayacaktır.
Ama keenetic cloud üzerinden (nabucasa gibi) yaptığınız port isteklerini direk kendi üzerindeki tünel ile 80 yada 443 üzerinden gönderip localde(modem içinde) protocol değişikliği yapıp istediğiniz porta yönlendirebiliyorsa ve bunu ücretsiz yapıyorsa kesinlikle keenetic router alınmalı :)
-
Merhaba. hub dgnwg02lm. Version 2 çin sürümü. Dolaptan çıkarıp tekrar reset atıp kurulumunu yaptım Sunucu olarak çin seçersem elimdeki akıllı prizleri ekleyebiliyorum.
Ama çok yüksek bir latency var. O kadar ki bazen unsuccessful hatası veriyor. Türkiye sunucusuna alırsam bu seferde elimdeki prizler tanıtılamıyor. Ürünleri Aliexp'den almıştım. Onlarda çin sürümü muhtemelen.
Motion sensor içinde başka bir şey denemeye karar verdim, Xiaomi super motion sensor hack :)
Hardware içine ufak bir lehim ile 5sn ye düşürülüyor. Hemde 3 tanesi 850tl gibi bir rakama geliyor. Sonuçta maliyet tarafınıda kontrol altında tutmak lazım.
Eğer hack işe yararsa ama elimdeki hub ile yinede gecikme yaşarsam, europe versiyonu hub alacağım.
Son olarak elimdeki rasp3 ile bir kere daha ha kuracağım. Eğer performans sorunu yaşarsam ozaman p4 e geçeceğim.
-
Merhaba
Xıaomı motıon sensor hack yenı urunlerde calısmıyor. Kurduktan sonra bır 10 dakıka calısıp yenıden eskı halıne donuyor. Kısaca hack artık yenı serı urunlerde ıse yaramıyor. Tavsıye etmıyorum bu sebeple.
HA'ı tavsıyem rasp 4'e kurun. Asagıda kı urunude alı expressten alırsanız elınızde kı zıgbee cıhazları ev ıcerısınde kullanabılırsınız.
aliexpress.com
3.99US $ 40% OFF|Sonoff Zb Dongle-p Zigbee 3.0 Usb Dongle Plus Wireless Zigbee Gateway Analyzer Zigbee2mqtt Usb Interface Capture With Antenna - Automation Modules - AliExpresshttps://tr.aliexpress.com/item/1005003606767695.html?spm=a2g0o.order_list.0.0.21ef1802qMZVcz&gatewayAdapt=glo2turBaska bır alternatıfte Conbee 2.
amazon.de
Phoscon ConBee II - Evrensel Zigbee USB ağ geçidihttps://www.amazon.de/-/tr/dp/B07PZ7ZHG5/ref=sr_1_2?__mk_tr_TR=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&crid=16BEVCENWS3F&keywords=conbee+2&qid=1658695745&sprefix=conbee+2%2Caps%2C164&sr=8-2Bu urunde cok basarılıdır. Ben Sonoff kullanıyorum ve performans olarak memnunum.
Bu arada
Elınızdekı gateway ıcın HA'da calıstıgınsa daır bır bılgı paylasılmıs HA forumunda.
"I can confirm that DGNWG02LM gateway can be paired following the instructions (Chinese location, developer and lan mode)
Does anyone know if i can update the firmware of the gateway and maintain usability?"
Ancak
Resmı acıklamada urunun calıstıgı ancak Lokal apı'lerın calıstırılmasında sorun yasandıgı soylenmıs.
Sıkıntı yok. En kotu yukarıda verdıgın cıhazlar ıle calısır. Tam garantı olması ıcınde Xıaomı cıhazlarının serı numaralarını nete gırıp zha veya m2qtt ıle uyumlarını kontrol edın. Desteklenıyor gorursenız SOnoff DOngle Plus gıbı urunlerle HA uzerınden sorunsuz calısacaktır.
home assistant community
Aqara Motion Sensor Hack for 5 sechttps://community.home-assistant.io/t/aqara-motion-sensor-hack-for-5-sec/147959/193Bu konu baslıgında bahsettıgım olayı okuyabılırsınız.
-
Keenetıc modemlerde port acıp ha'ı dısarıda kullanabılıyorsunuz.
Teknoloji Dünyasıyoutube
Kennetic'le CGN-CGNAT IP'de NAS Cihazına Uzaktan Erişim Statik IP'ye Gerek Yok #TeknolojiDünyası #Keenetic #NAS #Teknoloji Telegram Kanalımız: https://t.me/teknolojidnyasi Telegram Grubumuz: https://t.me/teknolojidestek Android TV Box Grubumuz: https://t.me/tdandroidtvbox TurkNet'ten Bir Ay Bedava İnternet(TurkNet Davet Kodu) : https://bilgideryasi.org/turknet-davet-kodu-ile-bir-ay-bedava-internet/ WEB SİTEMİZ: https://bilgideryasi.org/ BİLGİ KANALIMIZ: BİLGİ DERYASI https://www.youtube.com/bilgideryasi ----------------------------------------------------------------- INSTAGRAM https://www.instagram.com/teknolojidnyasi/ -------------------------------------------------------------------------- FACEBOOK SAYFASI https://www.facebook.com/teknolojidnyasi ------------------------------------------------------------------------- FACEBOOK GRUBU https://www.facebook.com/groups/652489694878940/ ------------------------------------------------------------------------------------------- TWITTER https://twitter.com/teknolojidnyasi ----------------------------------------------------------- Camtasia Studio 9 Dersleri: https://www.youtube.com/watch?v=arTlkbLmAJI&list=PLzIyKTR7G1ZP9xVfbz8ab10QgZ20qr4qY Modem - Router - Access Point - Menzil Genişletici - Wifi Sinyal Arttırma - İnternet: https://www.youtube.com/watch?v=5xsBcnjnPiA&list=PLzIyKTR7G1ZMM59k5F_g98QoOOJ4keJtm Kişisel Bulut Depolama - Nas Cihazı - Otomatik Dosya Yedekleme - PC Senkronizasyon: https://www.youtube.com/watch?v=X4VXDVWK9as&list=PLzIyKTR7G1ZO6AFmj17wJcdXS12IpjaIO Akıllı Saat ve Akıllı Bileklik İncelemeleri: https://www.youtube.com/playlist?list=PLzIyKTR7G1ZOnKguPsmCaME_vrVKSC-EB Yurt İçi Alışveriş: https://www.youtube.com/playlist?list=PLzIyKTR7G1ZN14xOUu8K9cMzKfsribDpL Xiaomi Videoları: https://www.youtube.com/playlist?list=PLzIyKTR7G1ZMSvmB6WH5SjJgas4Wu-snD Wifi Sinyal Arttırma: https://www.youtube.com/playlist?list=PLzIyKTR7G1ZOTlYAavPaqOPq5HsTjoHv3 PC Bilgisayar Programları Uygulamaları: https://www.youtube.com/playlist?list=PLzIyKTR7G1ZPbzw_gEBzzEPMF1e8q6r4o Yurt Dışı Alışveriş: https://www.youtube.com/playlist?list=PLzIyKTR7G1ZPn_szEkxaFn9ABquOrlmzz GearBest Alışverişlerim: https://www.youtube.com/playlist?list=PLzIyKTR7G1ZMmftAmF-u6LecRZC0xcUXd Araç İçi Yol Kamerası: https://www.youtube.com/playlist?list=PLzIyKTR7G1ZOLeBPNNl9dfGzeXoZjZP3Z Microsoft Office: https://www.youtube.com/playlist?list=PLzIyKTR7G1ZPmsjaiw5kPN0wdyLcXgFRP Kodi TV ve Eklentileri: https://www.youtube.com/playlist?list=PLzIyKTR7G1ZPBhERF00bIxZQIZc24eaMC Xiaomi Akıllı Saatler ve Akıllı Bileklikler: https://www.youtube.com/playlist?list=PLzIyKTR7G1ZOoeUgNsmfgEpTQSe55Dn-S Android Telefon ve Tablet İncelemeleri: https://www.youtube.com/playlist?list=PLzIyKTR7G1ZOYccptBjTcdRkHMb3GtTov Android İçin İpuçları: https://www.youtube.com/playlist?list=PLzIyKTR7G1ZNc6fbZ5ikXojGTiaqi0wHH Youtube Eğitim Videoları: https://www.youtube.com/playlist?list=PLzIyKTR7G1ZNKcaiEnTP3-Wel8SOVNMdG Android Navigasyon Uygulamaları: https://www.youtube.com/playlist?list=PLzIyKTR7G1ZNyA8ZpHj52o1R6fhyg-kkrhttps://www.youtube.com/watch?v=rzhTLiFDzMw -
Sonoff snzb-03 tavsıye etmıyorum. Kullanmadım ama youtube'da hakkında bır cok olumsuz yorum ve vıdeo var.
digiblurDIYyoutube
Testing a handful of Smart Home Zigbee Motion PIR Sensors for automating your home. All the sensors are tested in realtime together so you can find the best and worst one of the bunch. More below.... ⚡PIR Sensors (Top 2 listed first) Linkind (Amazon) https://geni.us/qXgf0 Phillips Hue (Amazon) https://geni.us/KjX4e Sonoff SNZB-03 https://geni.us/8c1jEwo Aqara/Xiaomi https://geni.us/rMcDQK Third Reality (Amazon) https://geni.us/PRNxTSx Agshome/Tuya https://geni.us/K6WrQo Iris - https://ebay.us/9fAuux Aqara Sticky Issue - https://community.hubitat.com/t/xiaomi-aqara-devices-pairing-keeping-them-connected/623 ⚡Products We Use/Recommend Amazon US - https://amzn.to/2YZNDeO Amazon UK - https://amzn.to/2TnG2R4 Amazon CA - https://amzn.to/2JWsNq5 ⚡Be Social!⚡ Main Website - https://www.digiblur.com Discord Chat - https://discord.digiblur.com Patreon - https://patreon.digiblur.com Join https://www.youtube.com/channel/UC5ZdPKE2ckcBhljTc2R_qNA/join Facebook - https://facebook.digiblur.com Instagram - https://instagram.digiblur.com Please note, the product links above could be affiliate links, using them could earn digiblurDIY a small commission of purchases potentially helping with future video projects. Thank you! As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases. 00:00 Intro 00:51 The Nope 01:42 The How 03:03 Phillips Hue 929001260762 04:43 ThirdReality 3RMS16BZ 05:54 Linkind ZS1100400-IN-V1A02 07:19 AGSHome Tuya RH3040 08:17 iTead Sonoff SNZB-03 09:15 Iris IL07 V3 10:22 Aqara/Xiaomi RTCGQ11LM 11:12 Wyze Motion Sensor V2 12:34 Testing 14:40 Cooldown and Specs 15:55 Sonoff Sensor Issue 16:53 Closing Thoughts 18:15 The BEST Part!https://www.youtube.com/watch?t=958&v=3U1fOqkk3Wg&feature=youtu.beBakın dırek sıze bahsedılen bolumden ıtıbaren attım. Izleyın. Adam kesınlıkle onermıyorum dıyor. Bır cok hatalı hareket tesbıtı yapmıs. Ya da hareket varken hareket yok seklınde algılamıs.
Elınızdekı cıhazların tamamının HA destegı var ve oldukca stabıl calısıyor.
Termostat ıcın ben Moes kullanıyorum ve daha oncede lınkını paylasmıstım. Bır kıs gecırdım ve cok memnunum ve ayrıca HA tarafına mart gıbı full destekte geldı. Artık hareket sensorlerı ıle bıle baglayıp TRV'lerde otomasyınlar yapabılırsınız.
Anahtar olarak aslında en mantıklısı shelly urunlerı. Bazı modellerı elektrık tuketımınıde olcebılıyor. Ancak fıyatları asırı yukseldı. Su an ıcın benım kullandıgım slınk urunlerınıde tavsıye edebılırım. Lokal tuya ıle basarılı bır sekılde kullanılıyor. Ha butcenız varsa tabı shelly alın.
Banyolar ıcın daha oncede yazmıstım. Hareket sensoru tek basına yeterlı olmaz. Sonoff kapı sensoru gıbı bır urun daha almanız gerekıyor. Aksı taktırde ısıklar acılır ancak kapanırken otomasyonlarda verım alamassınız.
Multıtek ıcın esp taraflarına gırmek gerekıyor belkı @sonsuzadam bu konuda yardımcı olabılır.
Osramların IR kumandası var ıse su an ıcın bıle Tuya IR remote gıbı cıhazlar ıle kontrol edılebılır bılgınız olsun. Ha cok verımlı bır yontem degıldır ama bu sekılde HA uzerınden kontrol edılebılıyor.
Vantılator ıcınde kumandası var mı ? bu sekılde yıne Tuya kontrolcusu ıle calıstırabılırsınız. Ya da duvar anahtarı kullanıyorsanız on - off yapılabılır. Daha da ılerı yontemler ıcın yıne esp gereklı.
-
Herkese selamla. Evdeki perdelere mosel'in motoru takılmış dandik bir kumandayla yönetilebiliyor. Benim yapmak istediğim ise bunu homekit'e bağlayıp telefondan yönetmek veya sabah açıl gibi otomasyonlar yapmak. En ucuz ve kolay şekilde hangi cihazla yapabilirim?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X