Şimdi Ara

Homatics Box R 4K Plus (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
994
Cevap
66
Favori
62.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
Giriş

Sürüm numarası ağustos'taki ile aynı ama gerçekten fark var bende de önemli sıcaklık artışı olmadı. Herhangi soğutucu kullanmadığım halde önceki sürümde olduğu gibi 65 ila 75 arasında geziyor, oda sıcaklığı da sizinkiyle yakın. Fan ekleyen veya kapağını açıp kullananları görünce endişelenmiştim. Tuner kullanmıyorum ondan mı bilmiyorum belki de kutudan kutuya değişiyordur sıcaklıklar emin değilim.

Sizinle hemfikirim Söz ettiğiniz gibi aynı sürüm ancak, dizginlemiş sıcaklık var.Bunu fark eden sadece biz değiliz.Yabancı kaynaklı forumlarda da bu değişikliğin farkında olan kullanıcılar var.Kapak açık olarak çalıştırılacak olursa toz ve nemsiz nortamda sorun olmayacaktır muhtemelen.Kasada hava sirkülasyonu için matkap uçlarıyla delik de açılabilir.Nette fazlasıyla örneği var.Aktif fanla soğutmaya sıcak bakmıyorum.Çok kötü görünüm oluşuyor.Bu arada Nokia 8010 ve RockTek RT-G2, Box R 4K Plus'a kıyasla daha fazla ısınıyor.Çünkü kutu tabanında yer alan birkaç mm kalınlığındaki işlemci soğutucusu sac levha bu iki markada kullanılmamış.Homatics'in kasa hacminin daha büyük ve ağır olmasının nedeni de bu.Doğru donanım tasarımı, hatalı yazılım bir süre keyif kaçırdı.

Düzenleme: Tuner'in başlı başına kutu sıcaklığını (v. 14.8.4576) anormal artırdığı biliniyor.Uzak durmakta fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sefertasım -- 15 Aralık 2025; 14:16:13 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• sefertasım kullanıcısına yanıt

Fan eklemenin gerçekten bir fark yaratacağını zannetmiyorum zaten kutunun alt kısımda havalandırma ızgaraları yok düz plastik var kalkan görevi görüyor.

v14 öncesinden de Tuner sorunu vardı diye hatırlıyorum o yüzden bulaşmadım. Kanalları M3U linklerden izliyorduk sonra yıllık TV+ üyeliği yaptım oradan izliyoruz böylece uyduda yer almayan kanalları da izleyebiliyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki adet Box R 4K Plus Silver kutu için; kanat ÿüksekliğı 6mm. olan M2 SSD alüminyum soğutucu levha ve termal ped kullandım ilkinde.Termal ped ısı iletiminde işlevsel mi emin olamadım.Hem kanat yüksekliğı 10mm alüminyum levha ( iki parçaya bölerek) hem de klasik ve garanti yöntem "kurumayan" termal macunla tamamladım.

Homatics Box R 4K Plus Homatics Box R 4K Plus

app.hb.biz
    Roboyol Store 6cm x 10CM x 1cm Alüminyum Metal Soğutucu Blok Fiyatı
    https://app.hb.biz/CX1dhNzMGbwU

app.hb.biz
    Corsair CT-9010001-WW TM30 Performance Termal Macun Fiyatı
    https://app.hb.biz/h7vbJ7m4CtXd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sefertasım -- 16 Aralık 2025; 15:8:57 >

Elinize sağlık…

Homatics Box R 4K Plus’ın S905X4-K işlemcisi çok güçlü olmasa da çift decoder’a sahip Dolby Vision FEL destekleyen muhtemelen son işlemci.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Desktop | Corsair 5000D Airflow Case | MSI MPG A850GF 850W PSU | MSI MPG B550 Gaming Edge WIFI MoBo | AMD R9 5900X CPU | Crucial Ballistix 32GB. 3200 Mhz. (E-Die) DDR4 RAM | MSI SUPRIM X RTX 3090 24GB. VGA | Samsung 970 EVO Plus 1TB. NVMe SSD | Logitech X-540 5.1 Speaker | Logitech G930 7.1 Headset | Logitech MX Master 3 Mouse | Thrustmaster T.16000M FCS Joystick |
  • Hicks kullanıcısına yanıt
    Sağolun.

Ses boyutarına ilgim olmadıği icin "stereo" kavramınin ötesine geçemedim.

Dolby Vision görüntü teknolojisi, FEL de onun bir katmanı, bu katmanı işleyebilen sayılı cihazlar var, bizimki de onlardan biri. İyi bakmak lazım.  

Desktop | Corsair 5000D Airflow Case | MSI MPG A850GF 850W PSU | MSI MPG B550 Gaming Edge WIFI MoBo | AMD R9 5900X CPU | Crucial Ballistix 32GB. 3200 Mhz. (E-Die) DDR4 RAM | MSI SUPRIM X RTX 3090 24GB. VGA | Samsung 970 EVO Plus 1TB. NVMe SSD | Logitech X-540 5.1 Speaker | Logitech G930 7.1 Headset | Logitech MX Master 3 Mouse | Thrustmaster T.16000M FCS Joystick |
  • Hicks kullanıcısına yanıt
    İhtiyara; SDR+PCM formatları yetiyor, artıyor bile.

Bence size Dolby Vision destekli bir TV ve kayıpsız Dolby Atmos ses verebilecek 11.1.4 kanal bir soundbar yakışır.  

Isınma değerlerini öncesi ve sonrası şeklinde paylaşsaydınız keşke

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Şaşırtacak farklar görmediğim için paylaşmadım.Uygulayanların deneyimlerine göre tek parça alüminyum levhayla 10, iki parça levha uygulamayla 15 °C daha düşük ısı elde edildiği.Dediğim gibi bu farkı yakalayamadım.Asıl ısı kaynağı, işlemcinin tabana bakan tarafı.Kasa dışına taşacak pasif bakır blokla denemem lazım.Şimdilik kasa bütünlüğünü bozmak istemiyorum.

Homatics Box R 4K Plus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sefertasım -- 16 Aralık 2025; 16:22:16 >

• 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.