Şimdi Ara

Hollanda yanıyor! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Return to Monke

    Hükümetin istifa etmesiyle bunun hiç bir alakası yok. Eğer öyle olsaydı kalabalık Türk ve Faslı da dolardı. Gördüğün gibi çoğu Hollandalı ve kendi boş özgürlüklerine inandıkları için isyan ediyorlar.


    Aynı olaylar İngiltere'de de oluyor.

    Protescularin cogu yaklasik 80% yabanci uyruklu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • milyarderdahi M kullanıcısına yanıt
    Resmi rakam 2 milyonu önce 100 sonra 600 milyon yapıyorsanız, o halde CDC'nin covid 19 aşısından resmi ölüm rakamı 148 bunu da 300 le çarpmalıyız değil mi? 150 x 300 =45bin aşıdan kaynaklı ölüm!

    Bu arada, Hollanda daki olaylar özel planlı bi hareket amacı da "bakın covid tedbirlerini protesto edenler yağmacı, vandalistlerden başka bişey değil" diyerek bu tedbirlere karşı tepkiyi de kontrol etmek. Genel deyimi kontrollü muhalefettir, bu olaylarda onu işbaşında görüyoruz. Hollanda ve diger ülkelerde bu olaylar aynı zamanda başladı, oradan da belli bazı şeyler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskiden olsa Tr de de gençler eksik kalmaz böyle olaylarda liderliğe oynardı ama yeni tr de artık böyle protesto vs olma ihtimali imkansız gibi, son on yılda insanlar fena sindirildi, başını kaldıran vatan haini fetöcü pkk lı ilan edildi, devletten önce halk veya esnaf tarafından linç edildi, kalabalıklarda bombalar patladı, neler olmadıki, 90 larda protestolar grevler eksik olmazdı, o çöp dağları çöp dağları diye ağladıkları şey aslında işçilerin yaptıkları grevlerdi, artık işçi sendikaları bile eylem yapamıyorlar, en son nezaman bir grev protesto vs gördünüz, yiyorsa biri bir grev yapmaya çalışsın, geçen yıllarda bir çok belediye çalışanı maaşını bile alamadı, hangisi sesini çıkarabildi, yiyorsa deneselerdi bir
    Gerçi bu düzdünyacı komplocu neonazilerin kendilerini de yaptıkları olayları da sevmiyorum ama bizim ülkede ki baskı durumunu da gözler önüne seriyorlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dndd -- 27 Ocak 2021; 17:3:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hollandada neler oluyor, sebepleri ve yasanan olaylarin arkasinda yatan gelismeler...


    Corona tedbirlerine karsi yapilan ayaklanmalar Hollandada yeni bir boyuta ulasti. Olaylarin arkasindaki aktörler uzun zaman önce etkisi artan kisilerden olusuyor. Bununla birlikte yabanci kökenli genclerde ortaligi yakip yikanlar arasindalar. Zayiflayan hükümet zor durumda kaldi.


    Hollanda siddetli gecen bir haftasonunu degerlendiriyor. Eindhovende dükkanlar yagmalandi, Arabalar yakildi, Polis binlerce protestocuyla mücadele etti. Benzer görüntüler Amsterdamdanda geldi, Amsterdamda göstericilere Tomalarla müdahale edildi. Siddetin en yogun yasandigi Balikci Köyü Urk oldu. Orada gencler Saglik Merkezini atese verdiler.


    Protestolarin baslamasina hastaligin yayilmasini önlemek icin uygulamaya konulacak sokaga cikma yasaklari sebep oldu. Pazar gecesinden beri vatandaslarin saat 21 den sonra sokaga cikmalari yasak. Simdi neler olduguna bir bakalim.


    Amsterdamin kuzeydogusunda yer alan IJsselmeer kiyilarindaki Balikci Köyü Urkta yasaklara karsi bir öfke patlamasi yasandi. Yagmaci gencler Polisi provoke edip, Limandaki Corona Test Merkezinden iceri daldilar. Kisa süre sonra ise yerel saglik birimi atese verildi. Trafikteki sürücüler olay yerinde durup kornalar calarak yagmacilara destek ciktilar. Polis olayi bastirmak icin cabaladi.


    Pazar gecesi bunlar yasanmadan önce, asiri sagci Muhalefet partisi Lideri Geert Wilders Parlamentoda Hukumete; Bizler esir aliniyoruz. Insanlar evlerine kapatiliyorlar. Özgürlügümüzü kaybediyoruz ve ben bunun ne demek oldugunu iyi biliyorum demisti. Bu sözle Wilders yillardir Polis korumasi altinda olan durumuna atif yapti; Islam dusmani olarak bilinen Wilders 10 larca yildir radikal muslumanlarin herhangi bir saldirisina karsi Polis korumasi altinda yasamakta.


    Wildersin mesajlari acikca Corona tedbirlerini ve Islamciligi kombine etmisti ve bu sebeple olaylarin buyumesine sebep olan kivilcimi ateslemisti. Urk denilen yer 1000 yillik Tarih adli asiri dindar hiristiyan cemaatinin yasadigi bir yerdir. Oranin sakinleri kalin kafali ve zor insanlar olarak taninmaktalar.


    Wilders ve Partisi PVV diger asiri sagcilarla birlikte Demokrasi Forumu adi altinda yasaklari kabul etmeyin cagrisi yapti. Asiri sagci Demokrasi Forumu hareketi son bölgesel secimlerde %15 oy toplamisti.


    Ama Urk disinda Hollandanin genelinde Almanyaya nazaran ve Almanlarin iki kati vaka sayilarina ulasmis olmalarina ragmen yasaklari özgürlükleri kisitlayici oldugu görüsündeler. Maske zorunlulugu uzerinede Hollandada siddetli tartismalar yapiliyor. Hukumet Ruttenin Basbakanligi altinda enfeksiyonu kontrol altina alabilmek icin sokaga cikma yasaklarini yururluge koymustu.


    Sokaga cikma yasagi uygulamasi bardagi tasiran son damla oldu. Pazar gunu gösteri yasagina ragmen Hollandanin bircok sehrinde insanlar, yasaklari sokaklarda protesto ettiler. Ülkenin guneyindeki endüstri sehri olan Eindhovende, Anti Islam hareketi olan Pegida protesto cagrisi yapti.


    Tren istasyonu onunde toplanan binlerce insan Polis önlemesiyle karsilasti. Protestocu grup Polislere tas atip araclari devirdiler ve yaktilar. Sehir merkezinde Bir Süpermarket yagmalandi. Protesto kayitlarina bakildiginda iclerinde bircok yabanci uyruklu genclerinde oldugu görünüyor.


    Atli Polisler öfkeli kalabaligi dagitmaya calisirken iki at kayip düstü. Atlarin biri cok gerilerek alisveris merkezinde dört nala kosarken yasli bir kadini devirdi. Kadin hastanede ameliyata alinmak zorunda kaldi. Yüzbinlerce € mala zarar geldi.


    Amsterdamdada durum gergindi. Binlerce protestocu ikinci defa Merkezi bir yer olan Müze alaninda toplandilar. Orada göstericileri Polisler Toma ve köpeklerle karsiladilar. Önde gelen Organizatörlerden olan Michael Reijinga yasaga ragmen gösteri icin "Sadece kahve icmek icin oraya gidiyoruz diye kayit yaptirdi. Grup kendini Hollanda direniste olarak adlandiriyor ve diger bir grup olan Willem Engel cevresindeki Anti Semitik Yahudi soykirimi inkarcisi grupla guc birligi yaptilar.


    Olaylar baslamadan önce sosyal medyada direnis cagrilari yapildi. Böylelikle karantina tedbirlerini protesto etmek icin girisimciler, bir dizi Futbol fanatikleri, Asiri sagcilar, ve Qanon hareketinin komplo teorisyenlerinden olusan topluluklarla gösteri alaninda bulustular. Polis cop kullanmak zorunda kalip birkac yuz kisiyi tutukladi. Polis Sendikasi baskani Koen Sommers bu isyanin Krakers isyanindan bu yana yasanan en kötü ayaklanma oldugunu söyleyerek 80 lerde Hollandayi sarsan gecekondu siddetini animsatti.



    10 yildir ülkeyi yöneten iktidarin basinda olan Liberaller Baskani ve Suan yönetici görevinde olan eski Basbakan Rutte bu bir siddet sucudur dedi. Hollanda hukumeti yillarca surmus olan cocukparalarinin dagitiminda yasanan skandal nedeniyle kisa sure önce istifa etmisti. Istikrarsiz olan ülkenin bu durumundan siyasi aktivist ve etkinlik organizatörü Reijinga yararlanmak istedi. Reijinga Rutte icin simdiye dek yaptigi iyi birsey göremiyorum dedi. Artik her Pazar Amsterdamda Protesto yapacaklarini duyurdu.





  • dndd D kullanıcısına yanıt
    "düz dünyacı, komplocu, neonazi" başka, mevcut doneler ve gelişmeleri degerlendirerek tahminde bulunan kişi başka. Ben 2. gruptayım. Ancak söylemlerimi 1. grup ile karıştırdığın için 1. grup aklına geliyor.

    Şimdi yine beni 1.grup yani komplocu zannetmene yol açabilecek bir tahminde bulunayım:

    Hollanda olayları bence hükümet veya hükümetin ardındaki akıl tarafından planlandı!

    Evet cok cılgın bir tahmin. Hollanda olayları gerçekçi: tedbirler sıkılaştırıldı , maskeler, sokak yasakları derken hoop birden olaylar patladı. Cok mantıklı. İnsanlar o kadar sıkıldı ki ortalığı yakmaya başladı. Sisteme vandalizm ile tepki göstermek? Bu bana bir şeyleri hatırlattı, adı Gezi'ydi galiba :) Gezi'de de insanlar vandalizm yapmıştı ve ardından şu mesaj verilmişti: "hükümeti begenmeyen insanları görün, kaldırımda park edilmiş arabaların kaportasını yumruklayarak, otobüsleri devirerek, dükkan mağazaların vitrin camlarını kırarak tepki gösteriyorlar" Gezi olayları sonunda kim güçlü cıktı? Hükümet. Bir olayda kim istifadekâr ise o olayı planlayan da odur, özellikle bu tür geniş çaplı olaylarda.

    Peki hiç gerçek tepki olmadı mı? Oldu. Almanya 'da oldu örneğin. Hiçbirinde vandalizm yoktu ve dahası tepki gösterenler Afgan, Suriyeli, Iraklı tipler değil, gerçek Almanlardı. O olaylar Twitter, Youtube, Basın TV vs yığınsal medyada yer aldı mı? Hayır. Cunku o gerçek tepkiydi. Ve medyada gerçekler en son gösterilecek şeylerdir, o yüzden gösterilmedi. Planlı tepki, vandalizmli, yakmalı yıkmalı, büyük bi akıl tarafından planlanmış , Afgan Mücahitleri, Suriyeli, Iraklı Arap püsürüklerle düzenlenmiş organize tepki, medyada yer alır. Hollanda tepkileri o yüzden medyada yer aldı ve medya takipçileri de ciddi ciddi bu olayı konuşmaya başladı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Seni üzmek istemem koplocu arkadaş ama avrupada böyle olaylar ara ara oluyor, sarı yelekliler bir yılı geçti sanırım fransada ara ara benzer eylemler yaptılar, ispanyada, italyada, yunanda, abd de geçen yıllarda böyle yakıcı yağmacı protestolar oldu olmaya devam ediyor, dediğim gibi eskiden olsa bizim ülkede de böyle şeyler görebilirdik belki, ama artık yok, bizden başka rusyada, çinde, iranda, kkorede vs böyle şeyler zor görülür

    Boşuna kendini komplo kuracam diye yorma




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dndd -- 27 Ocak 2021; 21:59:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dndd D kullanıcısına yanıt
    Kendi oluşturduğun "Komplocu" gruptan sanacaksın beni demiştim ve dediğim cıktı. Sarı yelekliymiş, Avrupa'da bazen olurmuş. Yıgınsal medyayı takipte kal sen. Buralar sana göre değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gavur aşıkları derken?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dndd

    Seni üzmek istemem koplocu arkadaş ama avrupada böyle olaylar ara ara oluyor, sarı yelekliler bir yılı geçti sanırım fransada ara ara benzer eylemler yaptılar, ispanyada, italyada, yunanda, abd de geçen yıllarda böyle yakıcı yağmacı protestolar oldu olmaya devam ediyor, dediğim gibi eskiden olsa bizim ülkede de böyle şeyler görebilirdik belki, ama artık yok, bizden başka rusyada, çinde, iranda, kkorede vs böyle şeyler zor görülür

    Boşuna kendini komplo kuracam diye yorma

    düz dünyacı olup "komplocu"nun kitaptaki tanımı olan üyeleri ciddiye alma sen. Zamanına yazık. 

  • O da mı yalanmış sarı yeleklimiydi neydi öyle eylemler olmamış demekki aydınlattın şuan tüm türkiyeyi, ah şu yıgınsal medya  demek tıpkı dünyanın düz olduğunu gizledikleri gibi fransada eylemler oluyor diye bizi gandırmışlar desene, hep ülümünati hep


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herşey Ekim 2019 Koronovirüs tatbikatına uygun gidiyor, tatbikatta öngörüler gerçekleşiyor. Tatbikatta en son öngörülen durum, isyanlar ve şimdi o aşamadayız.


    https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3DclW1byDvmQ4&q=EgQuLZpEGIme8ooGIhATRSH7J9apbH3DY7iXNKxBMgFy

  • Halbuki hükümetleri çok iyi bir şekilde destekliyor işe gidemeyenleri, dükkan kapatanları, ama salgın olduğunu unutup " özgürlüğümüzü kısıtlıyorlar " ayağına sağı solu yakıyorlar.


    Bizim gariban insanımıza hükümet doğru düzgün yardım bile yapamıyor oysa ki.

  • TR de hukumetin yardim yapamiyor olmasi sebebiyle yasaklar sadece haftasonu uygulaniyor. Diger gunlerde ise heryer acik. Avrupada ise tam anlamiyla Kilit var. Her yer kapali, sadece Gida Marketleri, Eczane, Araba Tamircileri ve Elektronik Tamirciler acik. Bunlarin disinda aylardir diger buyuk kucuk her yer kapali ve hic acilmadi. Bu yuzden TR deki Lockdown cok hafif gecen bir surec. Belkide devletin cok parasi olmamasi sebebiyle daha sanslisiniz bu konuda. Aylardir millet berbere gidemedi. Hollanda bugune dek hicbirzaman Kilit uygulamadi, ilk defa uygulamak zorunda kalinca komplo teorisyenleri, virusun abarti oldugunu dusuneneler, siyasal gorusleri sebebiyle uygulamalari yanlis bulanlar, olaya dini acidan yaklasanlar, bunlari milli benligi tehdit eden uygulamalar oldugunu dusunen sagci milliyetciler, irkcilar, sokakta senlik var diye kaosa benzin dökmek isteyen maceracilar bu gibi farkli sebeplerden sokakta bulustular.


    Yardimlara gelince, sanmayin Avrupada öyle herkese para dagitiliyor, bircok orta kücük ve buyuk isletmeler iflas icin gun sayiyorlar. Taksicisinden Restoran Barina veya Nalburundan Berberine dek hepsi zor durumda. Onlara gecen yil bu aylarda kazandiklari paranin %60 i ödeniyor. Egerki gecen yil bu aylarda dukkaniniz tamirat icin kapali kalmissa veya calismadiysaniz hicbir yardim alamiyorsunuz. Verilen yardimlari almak icin binbir cesit burokrasiyle ugrasiyorsunuz. Is yeriniz kapali ve iscileriniz is bulma kurumuna kayitli. Kisacasi Lockdowndan sonra hayat isletmeniz adina hicbirzaman eskisi gibi olmayacak. Ödemeniz gereken krediler ve fiks giderleriniz var. Borclar donduruluyor ama Faiz biniyor. TR de en azindan isletmeler hafta ici normal kazanclarini yapabiliyorlar. Avrupada vergiler cok yüksektir, bu sebeple bircok isletme kazancini oldugundan az gösterir, böyle isletmelere yapilan yardimlarda gösterdiklerinin %60 i kadar oldugundan bu yardimlaronlarin iflasa gitmesini önlemiyor.





  • BJK kullanıcısına yanıt

    tabiki bizim tatlısu covidçileri sanıyor ki avrupa hükümetleri vatandaşlarını paraya boğuyor, bir elleri yağda diğeri balda :)))

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.